Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمود نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران در  در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با تاکید بر اینکه محدودیت‌های ارزی نباید مانعی در راه گسترش تعاملات بین‌المللی دانشگاه‌ها باشد، گفت: متاسفانه محدودیت‌های ارزی مشکلاتی را در عرصه فعالیت‌های بین‌المللی ایجاد می کند، اما ما از دولت می‌خواهیم که ماموریت‌های پژوهشی و فرصت‌های مطالعاتی دانشجویان مشمول کالاهای اساسی قرار بگیرد و به آن‌ها ارز دولتی تعلق بگیرد، چرا که علم و دانش به اندازه چای و سایر کالاها برای کشور ارزشمند است و نباید محدودیت‌های خاصی در این عرصه اتخاذ کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محدودیت‌های ارزی، مانعی برای گسترش تعاملات بین‌المللی

وی با تاکید بر اینکه نامه 13 دانشگاه برتر دنیا برای قرار دادن فعالیت‌های بین‌المللی دانشگاه‌ها جزو کالاهای اساسی تدوین و به مسئولان ارائه خواهد شد، گفت: این موضوع اساسی‌ترین کالایی است که دولت می‌تواند در شرایط فعلی از آن حمایت کند. اما به دلیل محدودیت‌های گفته شده سعی می کنیم سفرهای مدیران دانشگاه به خارج از کشور را در مواقع غیر ضروری کاهش بدهیم.

واگذاری خدمات دانشگاه به بخش خصوصی

رئیس دانشگاه تهران همچنین با تاکید بر اینکه اغلب خدمات رفاهی، تغذیه‌ای و فضای سبز و غیره... دانشگاه تهران برون سپاری شده است، گفت: تلاش می کنیم با واگذاری بسیاری از خدمات دانشگاه، این قبیل کارها توسط بخش خصوصی انجام شود تا از این طریق کمکی به کاهش هزینه‌ها کنیم.

نیلی یادآورشد:  بزرگ‌ترین همراهی دانشگاه‌ها با شرایط فعلی کشور و همچنین حمایت از تولید داخل این است که دانش تولید شده در دانشگاه‌ها وارد عرصه تولید شوند و البته این همراهی نیز باید از سوی دستگاه‌های اجرایی، اقتصاد ملی و متقاضیان محصولات پیشرفته و با کیفیت برای عرضه در بازار بین‌المللی باشد و این امر نیز محقق نمی‌شود مگر اینکه از دانشگاه‌ها کمک گرفته شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار دانشگاهی اخبار دانشجویی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۰۴۹۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسائل روز جامعه در تولید آثار هنری مورد توجه باشد

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اردبیل، و به نقل از دفتر روابط عمومی نماینده ولی فقیه در استان اردبیل، آیت‌الله سیدحسن عاملی در دیدار جمعی از فعالان عرصه فرهنگ و هنر به مناسبت هفته هنر انقلاب اسلامی با قدردانی از تلاش‌های جامعه هنری اظهار کرد: هیچ کشور و ملتی در این روزگار از ارایه مفاهیم در قالب هنر بی‌نیاز نیست و در شرایط کنونی با نقطه آرمانی بسیار فاصله داریم.
وی افزود: هنر می‌تواند به نقطه اعجاز و شاهکار برسد، یک کشور را زیر و رو کند، حساس‌ترین عواطف را تربیت نماید، قلعه بزرگی در برابر هجمه‌های سنگین علیه کشور باشد و اینها مقاصد فاخری است که ملت از مجامع هنری انتظار دارند.
نماینده ولی‌فقیه در استان اردبیل با تبیین برخی کاستی‌های تولیت در عرصه هنر گفت: سرمایه‌های بزرگ هنری در رشته‌های مختلف داریم که محصول سیستم نیستند؛ زیرا اگر محصول سیستم بودند، یک نفر نمی‌شدند و به طور طبیعی دارای تعداد زیادی از این شخصیت‌ها می‌شدیم.
آیت‌الله عاملی با اشاره به اینکه در یک پیچ تاریخی بزرگ از نظر اخلاقی، احساسی و عواطف قرار داریم، اضافه کرد: به ویژه از نظر احساس‌های جمعی نیاز ضروری به زبان هنر داریم و از این رو هنر از جامعه و جامعه از هنر نباید جدا شود.
وی گفت: هنر فاخر هنری است که گره‌های حساس جامعه معاصر را باز کند و در عین حال نباید از واقعیت‌های جامعه بریده شود؛ اینکه در عالم خاص سیر کنیم و چند کتاب بنویسیم و فیلم درست کنیم یا وارد عرصه‌ای در تئاتر شویم که درگیر با زندگی مردم نیست، به هنر و جامعه ظلم کردیم.
امام‌جمعه اردبیل تصریح کرد: اگر نفیس‌ترین فضیلت‌های جامعه تاراج شود، جامعه را سیل ببرد، باور‌ها بسوزد و از بین برود ولی هنر در وادی دیگر سیر کند، به طور طبیعی این هنر در مسیر خدمت به بشریت نیست؛ هر اقدام هنری باید خروجی ملموس در زندگی انسان‌ها و حفظ کرامت آنها داشته باشد.
آیت‌الله عاملی با انتقاد از نبود آثار هنری کافی در بحث طلاق، عنوان کرد: باید از نظر هنری به بعضی مسائل حساس و سرنوشت‌ساز ورود کنیم؛ برای نمونه در مساله طلاق تولید خوبی دیده نمی‌شود، در حالی که طلاق این قدرت را دارد که عرش (کل کائنات) را به لرزه در بیاورد.
وی استفاده از این تعبیر را برای نشان دادن ژرفا و گستره اثر‌های مخرب این ناهنجاری اجتماعی برای جامعه عنوان کرد، خواستار تبیین موضوع شد و افزود: شورای فرهنگ عمومی هم از جنبه‌های نظری و تحقیقی و هم از جنبه عملی در این موضوع بسیار کار کرد و در نهایت به این نتیجه رسید که جای فعالیت‌های هنری به جد خالی است.
امام‌جمعه اردبیل با اشاره به سه نقطه عطف تاریخی از جمله ورود اسلام، تشکیل حکومت شیعی و پیروزی انقلاب اسلامی و نقش اردبیل در هر یک از آنها عنوان کرد: ثروت عظیمی از اهل قلم و هنر در کنار تاریخی با عظمت، آدابی فاخر و ظرفیت‌های ویژه اقلیمی در استان اردبیل وجود دارد، اما در رسانه ملی به این ظرفیت‌ها و اثر‌ها کمتر توجه می‌شود.
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان اردبیل در ادامه سخنان خود خطابه را یکی از هنر‌های استثنایی برشمرد و با اشاره به لزوم نوآوری در شاخه‌های مختلف هنری گفت: متاسفانه در زمینه موسیقی شاهد نوآوری چندان نیستیم، البته هنرمندان خوبی در این عرصه داریم، اما حمایت مالی نمی‌شوند که انتظار می‌رود اثر‌های جدیدی از سوی مجموعه‌های هنری تولید شود.
آیت‌الله عاملی با اشاره به اینکه آهنگ حتی معنا می‌تواند قوی‌تر از کلمات باشد، گفت: بشر وقتی نتوانست در قالب کلمات درد دل و سوز هجران خود را بیان نماید، به آهنگ روی آورد و از روایت‌ها معلوم است که خداوند متعال نیز صوت خوب را دوست دارد؛ هرچند متاسفانه هنر موسیقی به مروز زمان به اغراض انحرافی سوق داده شده است.
وی اضافه کرد: بسیاری از اثر‌های هنری و صنایع دستی ایران و اردبیل قابلیت عرضه در کشور‌های اروپایی را دارد و یقین دارم که بعضی از محصولات مانند قلم‌زنی می‌تواند جایگاه قابل توجهی در نمایشگاه‌های هنری کشور‌های اروپایی داشته باشد و درآمد بسیار خوبی به همراه آورد که در این راستا باید به پرورش شاگردان هم توجه شود.
امام‌جمعه اردبیل اضافه کرد: ملت ایران در برابر حدود ۴۰ سال محاصره اقتصادی و جنگ نرم اراده و بصیرتی استثنایی از خود نشان داد که به واقع جا دارد مسئولان و فعالان عرصه فرهنگ و هنر کشور از جنبه‌های گوناگون جنایت‌های پنهان آمریکا علیه ملت ما از جمله تحریم واردات دارو فیلم‌ها بسازند.
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان اردبیل عنوان کرد: بر همین اساس برای نخستین بار همه رسم الخط‌های غلط تغییر یافته و آن دسته از واژه‌های عربی که نگارششان با تلفظشان همخوانی ندارد نیز تغییر داده شده است تا تلفظ قرآن برای غیرعرب در نهایت آسانی انجام بگیرد.
آیت‌الله عاملی گفت: این پروژه با خط نسخ یکی از مشاهیر خطاطی تا سوره اعراف رسیده است که امید می‌رود با تکمیل آن در سریع‌ترین زمان ممکن اثری شایسته و ماندگار به نام استان اردبیل ثبت گردد.
وی همچنین ابراز امیدواری کرد، هنرمندان اردبیلی با استفاده از ادبیات، سوژه‌های فرهنگی و غنای تاریخی استان سریال‌های خوبی بسازند که ارزش ملی برای پخش در سطح کشور داشته باشد.
هفته سوم فروردین همزمان با سالروز شهادت سید مرتضی آوینی (۱۹ فروردین)، سید شهیدان اهل قلم، با عنوان «هفته هنر انقلاب» نام‌گذاری شده است.

دیگر خبرها

  • ورود به دانشگاه‌های برتر آمریکا معروف به آیوی لیگ چقدر سخت است؟ + اینفوگرافیک
  • چالش‌های یک شتاب‌دهنده در حوزه تولید محتوا/ درآمدزایی از انیمیشن به شرط ورود به بازار بین‌المللی
  • رهبر انقلاب: تحریم‌ها ملت ایران را از پا در نمی‌آورد / امنیت شغلی اطمینان کارگر به آینده شغلی خود است / هدایت اعتبارات بانکی به سمت تولید ضروری است
  • رقابت ۱۷ هزار دانش آموز قمی برای ورود به دانشگاه
  • لزوم تربیت نیروی متخصص مورد نیاز خراسان شمالی توسط دانشگاه‌ها
  • کارگران رکن اصلی جهش تولید و رونق اقتصادی هستند
  • اهمیت ورود به بازارهای بین المللی برای تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی
  • مسائل روز جامعه در تولید آثار هنری مورد توجه باشد
  • استفاده از هوش مصنوعی در حوزه انرژی اتمی افزایش می‌یابد
  • تولید برق هسته‌ای به بیش از ۳۰۰۰ مگاوات افزایش می‌یابد