Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-07@10:43:40 GMT

شهریه دانشگاه‌های برتر جهان چقدر است؟

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۰۵۶۲۲

شهریه دانشگاه‌های برتر جهان چقدر است؟

 تحصیل در بهترین دانشگاه‌های جهان علاوه بر هوش بالا و سخت‌کوشی فراوان، به یک پشتوانه مالی قوی نیز احتیاج دارد تا بتوان از پس مخارج بالای شهریه آن برآمد.

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، یکی از مهم‌ترین مسائل برای بسیاری از دانشجویان بین‌المللی شهریه دانشگاهی است که قصد تحصیل در آن را دارند. شهریه دانشگاه بسته به کشوری که در آن قرار دارد، متفاوت است؛ اما شاید برایتان جالب باشد که بدانید هزینه تحصیل در برترین دانشگاه‌های‌ جهان چقدر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه نگاهی بر شهریه‌های رشته‌های مختلف در بهترین دانشگاه‌های 2019 داریم، همچنین مروری بر شرایط دریافت کمک هزینه تحصیلی در این دانشگاه‌ها می‌کنیم.

نرخ شهریه دانشگاه‌های بریتانیا در چند رشته مختلف بیان شده است. بیشتر دانشگاه‌های ایالت متحده نرخ استانداردی برای همه رشته‌ها و همه ملیت‌ها دارند.

10. کالج دانشگاهی لندن، بریتانیا

یوسی‌ال برای دانشجویان بین‌المللی بورسیه و کمک هزینه مالی ارائه می‌دهد. همچنین بورسیه‌های بین‌المللی زیادی برای تحصیل در بریتانیا وجود دارد که دانشجویان می‌توانند از آنها نیز استفاده کنند. این دانشگاه مقدار شهریه را برای دانشجویان بین‌المللی در مقطع کارشناسی، به‌جز رشته‌های پزشکی، ثابت نگه می‌دارد.

کارشناسی: شهریه سالانه برای دانشجویان بریتانیا و اتحادیه اروپا در رشته‌های علوم کامپیوتری 9 هزار و 250 پوند و برای دانشجویان بین‌المللی 25 هزار و 960 پوند است.

در رشته مهندسی برای دانشجویان بریتانیا و اتحادیه اروپا شهریه 9 هزار و 250 پوند در سال و برای دانشجویان بین‌المللی 25 هزار و 960 پوند در سال است.

نرخ شهریه رشته‌های علوم سیاسی و تاریخ برای دانشجویان بریتانیا و اتحادیه اروپا 9 هزار و 250 پوند و برای دانشجویان بین‌المللی 19 هزار و 390 پوند است.

کارشناسی ارشد و بالاتر: شهریه سالانه در رشته‌های علوم کامپیوتر و مهندسی برای دانشجویان بریتانیا و اتحادیه اروپا 12 هزار و 380 پوند و برای دانشجویان بین‌المللی 25 هزار و 880 پوند است.

تحصیل در رشته‌های علوم سیاسی و تاریخ برای دانشجویان بریتانیا و اتحادیه اروپا به ترتیب 12 هزار و 380 و 10 هزار و 140 پوند است. نرخ شهریه این رشته‌ها برای دانشجویان بین‌المللی 21 هزار و 160 پوند در سال است.

9. دانشگاه شیکاگو، ایالات متحده

دانشگاه شیکاگو که در سال 1890 تأسیس شده است، یک دانشگاه تحقیقاتی خصوصی است و حدود 16 هزار دانشجو دارد. باوجود این که دانشگاه پذیرش بدون چشمداشت مالی (در هنگام پذیرش اهمیتی به وضعیت مالی دانشجویان نمی‌دهد) را برای دانشجویان آمریکایی فراهم می‌کند؛ اما متعهد است که نیازهای مالی تمام نیازهای دانشجویان پذیرش شده را تأمین کند. کمک مالی به دانشجویان بین‌المللی از طریق انواع گرانت‌ها و بورسیه‌ها انجام می‌شود؛ البته دانشجو باید در هنگام پذیرش برای دریافت این کمک‌های مالی اقدام کند. تمام دانشجویان پذیرش‌شده برای دریافت بورس تحصیلی شایستگی در نظر گرفته می‌شوند.

کارشناسی: مبلغ شهریه سالانه برای تمامی رشته و برای تمامی دانشجویان 55 هزار و 425 دلار است.

کارشناسی ارشد و بالاتر: شهریه در اکثر رشته‌های تحصیلی 49 هزار و 707 تا 57 هزار و 996 دلار در سال برای دانشجویان آمریکایی و بین‌المللی است.

8. کالج سلطنتی لندن، بریتانیا

این دانشگاه تمرکز به خصوصی در حوزه پزشکی، علمی، تکنولوژی، مهندسی، ریاضی، مالی، حسابداری، مدیریت و اقتصاد دارد. این تمرکز بدین معناست که نوسان در شهریه برای دانشجویان بین‌المللی کمتر است.

کالج سلطنتی لندن علاوه بر ارائه کمک هزینه‎های تحصیلی به دانشجویان داخلی، برای دانشجویان بین‌المللی نیز بورسیه‌های بین‌المللی را در نظر گرفته است. گاهی اوقات برخی از سازمان‌ها اسپانسر دانشجویانی می‌شوند که از نظر تحصیلی به دستاوردهای والایی رسیده‌اند.

برخی از بورسیه‌های بین‌المللی به‌طور مخصوص به زنانی داده می‌شود که در صنایع تحت سلطه مردان تحصیل می‌کنند.

کارشناسی: نرخ شهریه سالانه در رشته‌های علوم کامپیوتری و مهندسی برای دانشجویان بریتانیا و اتحادیه اروپا 9 هزار و 250 پوند و برای دانشجویان بین‌المللی 29 هزار پوند است.

کارشناسی ارشد و بالاتر: دانشجویان بریتانیا و اتحادیه اروپا برای رشته علوم کامپیوتری سالانه 14 هزار پوند می‌پردازند در حالی که دانشجویان بین‌المللی 30 هزار و 500 پوند در سال شهریه پرداخت می‌کنند.

رشته‌های مهندسی برای دانشجویان بریتانیا و اتحادیه اروپا 12 هزار و 500 پوند در سال و برای دانشجویان بین‌المللی 30 هزار پوند در سال است.

7. انستیتو تکنولوژی فدرال زوریخ، سوئیس

این انستیتو که در زوریخ قرار دارد، در رشته‌های مهندسی و علوم طبیعی تخصص دارد. این دانشگاه مقرون‌ به‌صرفه‌ترین دانشگاه در میان 10 دانشگاه این لیست است.

در این انستیتو دانشجویان بین‌المللی نیز به اندازه دانشجویان داخلی شهریه پرداخت می‌کنند. هزینه زندگی در سوئیس بالاست؛ اما طیف گسترده‌ای از بورسیه‌های تحصیلی برای دانشجویان خارجی در مقطع کارشناسی ارشد به بالا وجود دارد که این هزینه را پوشش می‌دهد.

هزینه تحصیلی در این دانشگاه برای دانشجویان داخلی و بین‌المللی در همه رشته و همه مقاطع به‌جز دکتری به‌طور کلی هزار و 298 فرانک سوئیس در سال (580 فرانک سوئیس در هر ترم به علاوه 69 فرانک سوئیس برای هزینه‌های اجباری) است.

دانشجویان دکتری حقوق دریافت می‌کنند که در سال اول 47 هزار و 40 فرانک سوئیس است. شهریه تحصیلی آنها نیز هزار و 200 فرانک سوئیس است.

6. دانشگاه کمبریج، بریتانیا

حداکثر هزینه مقرر برای دانشجویان داخلی 9 هزار و 250 پوند است که توسط دولت مشخص شده است؛ اما نوسان در شهریه‌های بین‌المللی بیشتر است.

اگرچه رقابت بر سر حمایت مالی دانشجویان بین‌المللی در دانشگاه‌های برتر بریتانیا بالاست؛ اما دولت بریتانیا، سازمان‌های بین‌المللی و گاهی اوقات کشور مبدأ دانشجو هزینه‌های تحصیلی را بر عهده می‌گیرند یا به دانشجویان بورسیه می‌دهند.

کارشناسی: همان‌طور که گفته شد نرخ شهریه برای دانشجویان بریتانیا و اتحادیه اروپا در همه رشته‌ها 9 هزار و 250 پوند در سال است. اما شهریه سالانه برای دانشجویان بین‌المللی در رشته علوم کامپیوتری 30 هزار و 678 پوند، در رشته ریاضیات 22 هزار و 482 پوند، در رشته مدیریت 30 هزار و 678 پوند و در رشته تاریخ 20 هزار و 157 پوند است.

کارشناسی ارشد و بالاتر: شهریه سالانه در رشته علوم کامپیوتری برای دانشجویان بریتانیا و اتحادیه اروپا 11 هزار و 733 پوند و برای دانشجویان بین‌المللی 31 هزار و 56 پوند است.

شهریه رشته‌های مهندسی برای دانشجویان بریتانیا و اتحادیه اروپا 8 هزار و 94 پوند در سال و برای دانشجویان بین‌المللی سالانه 27 هزار و 945 پوند است.

هزینه تحصیل در رشته‌های علوم سیاسی برای دانشجویان بریتانیا و اتحادیه اروپا 15 هزار و 810 پوند در سال و برای دانشجویان بین‌المللی 27 هزار و 720 پوند در سال است.

نرخ شهریه سالانه رشته تاریخ برای دانشجویان بریتانیا و اتحادیه اروپا 11 هزار و 100 پوند و برای دانشجویان بین‌المللی 23 هزار و 760 پوند در سال است.

5. دانشگاه آکسفورد، بریتانیا

آکسفورد از دانشجویان اتحادیه اروپا و بریتانیا برای تمام رشته‌های کارشناسی مبلغ یکسانی دریافت می‌کند؛ اما این محدودیت درباره دانشجویان بین‌المللی صدق نمی‌کند. این امر بدین معناست که آکسفورد می‌تواند شهریه بالاتری برای دانشجویان بین‌المللی خود تعیین کند.

کارشناسی: شهریه سالانه در دانشگاه آکسفورد در رشته‌های علوم کامپیوتری برای دانشجویان بریتانیایی و اتحادیه اروپا 9 هزار و 250 یورو است. مبلغ شهریه برای دانشجویان بین‌المللی نیز 31 هزار و 455 یورو است.

در رشته‌های مهندسی شهریه سالانه 9 هزار و 250 یورو برای دانشجویان بریتانیا و اتحادیه اروپا و 31 هزار و 455 یورو برای دانشجویان بین‌المللی است.

شهریه رشته علوم سیاسی برای دانشجویان بریتانیا و اتحادیه اروپا سالانه 9 هزار و 250 یورو و برای دانشجویان بین‌المللی 23 هزار و 800 یورو است.

تحصیل در رشته تاریخ برای دانشجویان بریتانیایی و اتحادیه اروپا 9 هزار و 250 یورو در سال و برای دانشجویان بین‌المللی 23 هزار و 800 یورو است.

کارشناسی ارشد و بالاتر: دانشگاه آکسفورد در رشته‌های علوم کامپیوتری از دانشجویان بریتانیا و اتحادیه اروپا سالانه 10 هزار و 732 یورو شهریه می‌گیرد. این مبلغ برای دانشجویان بین‌المللی 23 هزار و 27 یورو در سال است.

شهریه برای دانشجویان بریتانیا و اتحادیه اروپا در رشته‌های مهندسی 7 هزار و 372 یورو در سال است. شهریه برای دانشجویان بین‌المللی در این رشته نیز سالانه 23 هزار و 27 یورو است.

تحصیل در علوم سیاسی برای دانشجویان بریتانیا و اتحادیه اروپا 17 هزار و 62 یورو و برای دانشجویان بین‌المللی 25 هزار و 922 یورو است.

هزینه تحصیل در رشته تاریخ برای دانشجویان بریتانیایی و اتحادیه اروپا 10 هزار و 732 یورو است. این مبلغ برای دانشجویان بین‌المللی 23 هزار و 27 یورو است.

4. مؤسسه فناوری کالیفرنیا، ایالات متحده

مانند تمام دانشگاه‌های ایالات متحده همه رشته‌های تحصیلی در کلتک شامل هزینه‌های اضافی می‌شوند. علاوه بر شهریه و هزینه زندگی، تمام دانشجویان باید از طریق کلتک یا برنامه مشابهی بیمه بهداشت و سلامت داشته باشند. برنامه بیمه بهداشت و سلامت کلتک برای سال 19-2018 در هر ترم 821 دلار است.

دانشگاه کلتک یکی از دانشگاه‌های برتر دنیاست که روی رشته‌های علمی، تکنولوژی، مهندسی و ریاضیات متمرکز است. این دانشگاه به دانشجویان کمک هزینه تحصیلی نیز می‌دهد، دانشجویان می‌توانند برای دریافت کمک‌ هزینه‌های داخلی و خارجی، وام، بورس و کار مطالعاتی اقدام کنند.

کارشناسی: شهریه در دانشگاه کلتک بدون در نظر گرفتن رشته تحصیلی برای تمام دانشجویان داخلی و بین‌المللی 50 هزار و 487 دلار در سال (به‌اضافه هزار و 874 دلار برای هزینه‌های اجباری) است.

کارشناسی ارشد و بالاتر: برای دانشجویان داخلی و بین‌المللی در هر رشته‌ای سالانه 48 هزار و 111 دلار (علاوه بر هزار و 674 دلار برای هزینه‌های اجباری) است.

3. دانشگاه هاروارد، ایالات متحده

هاروارد یکی از پنج دانشگاه آمریکایی است که پذیرش بدون چشمداشت مالی را به دانشجویان آمریکایی و بین‌المللی خود ارائه می‌دهد.

کمک‌ هزینه‌های مالی این دانشگاه به دانشجویان بین‌المللی همانند دانشجویان آمریکایی است. با این حال ارائه وام‌ها و کمک هزینه‌های دولتی برای دانشجویان خارجی امکان‌پذیر نیست.

هاروارد برای بیش از 50 درصد از دانشجویان خود کمک هزینه تحصیلی فراهم می‌کند، همچنین 55 درصد از دانشجویان کارشناسی را بورسیه می‌کند.

کمک‌ هزینه‌ها بر اساس نیاز دانشجویان به آنها تعلق می‌گیرد، والدینی که درآمدی کمتر از 65 هزار دلار در سال دارند، نیازی به پرداخت کمک مالی به فرزندانشان ندارند.

کارشناسی: دانشجویان آمریکایی و بین‌المللی صرف نظر از رشته تحصیلی سالانه 46 هزار و 340 دلار شهریه پرداخت می‌کنند.

کارشناسی ارشد: برای بیشتر رشته‌های تحصیلی در سال اول و دوم 46 هزار و 384 دلار و برای سال سوم و چهارم 12 هزار و 62 دلار در سال از دانشجویان آمریکایی و بین‌المللی گرفته می‌شود.

دانشجویان مقطع دکتری در دانشگاه هاروارد به‌طور کامل حمایت مالی می‌شوند که شامل شهریه، هزینه زندگی (حدود 2 هزار و 980 دلار) و هزینه‌های دیگر می‌شود.

2. دانشگاه استنفورد، ایالات متحده

شهریه استنفورد نیز مانند دیگر دانشگاه‌های برتر آمریکاست. این دانشگاه برای دانشجویان آمریکایی پذیرش بدون چشمداشت مالی فراهم می‌کند. این امر بدین معناست که دانشجویان بین‌المللی باید مقدار مشخصی از هزینه‌ها را از طریق کمک هزینه‌های تحصیلی، حساب بانکی شخصی یا روش‌های دیگر تأمین کنند.

تمام دانشجویان بین‌المللی در هنگام تقاضا باید برای دریافت کمک هزینه مالی درخواست کنند، در غیر این صورت ممکن است طی دوران تحصیل هیچ کمک هزینه‌ای به آنها تعلق نگیرد.

کارشناسی: دانشگاه استنفورد از تمام دانشجویان آمریکایی و بین‌المللی در هر رشته‌ای 16 هزار و 901 دلار در سال شهریه دریافت می‌کند. همچنین نرخ شهریه ترم تابستانی در این دانشگاه 16 هزار و 329 دلار است.

کارشناسی ارشد و بالاتر: شهریه دانشجویان آمریکایی و بین‌المللی برای رشته‌های مهندسی سالانه 54 هزار و 15 دلار است. شهریه رشته‌های دیگر 50 هزار و 703 دلار در سال برای دانشجویان آمریکایی و بین‌المللی است. نرخ شهریه ترم تابستانی نیز 16 هزار و 329 دلار است.

1. مؤسسه فناوری ماساچوست، ایالات متحده

دانشگاه ام‌آی‌تی نیز مانند هاروارد برای دانشجویان آمریکایی و بین‌المللی امکان پذیرش بدون چشمداشت مالی را فراهم می‌کند. بر اساس وب‌سایت این دانشگاه، ام‌آی‌تی بیش از 70 میلیون دلار در سال به دانشجویان مقطع کارشناسی خود کمک مالی ارائه می‌دهد.

تقریباً 90 درصد از دانشجویان این دانشگاه از کمک هزینه‌های مالی استفاده می‌کنند. متوسط کمک هزینه به دانشجویان ام‌آی‌تی 42 هزار و 81 دلار است.

کارشناسی: شهریه ام‌آی‌تی برای دانشجویان آمریکایی و بین‌المللی، صرف‌نظر از رشته، 51 هزار و 520 دلار در سال است.

کارشناسی ارشد و بالاتر: نرخ شهریه برای دانشجویان آمریکایی و بین‌‌المللی در تمام رشته‌ها 51 هزار و 520 دلار است.

منابع: تاپ یونیورسیتی و کیو‌اس‌واونیوز

انتهای پیام/4021/

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۰۵۶۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هدف اعتراضات دانشجویان در جهان تمرکز بر جنایات اسرائیل در غزه است

اعتراضات دانشجویان دانشگاه‌های برتر آمریکا و اثرگذاری این جنبش در بیداری افکار عمومی دنیا، می‌تواند سرنوشت فلسطین را تغییر دهد. اکنون سیاستمداران غربی و حتی رهبران جهان اسلام تحت فشار جامعه خود قرار دارند تا اسرائیل را مجبور به خروج از نوار غزه کنند تا این نسل کشی خاتمه یابد. 

واقعیت این است که آنچه در دانشگاه¬های آمریکا در حال وقوع است واکنش شدید افکار عمومی قشری از جامعه این کشور است که در رده نخبگان طبقه بندی می‌شود. این افراد آگاه‌ترین و باسوادترین گروه جمعیتی محسوب می‌شوند که در برترین دانشگاه‌های دنیا درس می‌خوانند؛ لذا واکنش آنها به آنچه در نوار غزه می‌گذرد را باید بسیار جدی و با تبعات بالا ارزیابی کرد.

حال باشگاه خبرنگاران جوان برای بررسی بیشتر جزئیات این جنبش‌ها پای گفتگوی احمد ابسعیس، یکی از دانشجویان حاضر در اعتراضات دانشگاه میشیگان نشسته که مشروح آن در ذیل از نظرتان می‌گذرد.

- اعتراضات دانشجویی در آمریکا به جنایات اسرائیل در غزه چگونه شکل گرفت؟

احمد ابسعیس: در ۲۲ آوریل، دانشجویان اردوگاهی را در دانشگاه میشیگان برپا کردند تا خواستار محکومیت کامل دانشگاه به علت دست داشتن در نسل کشی اسرائیل در غزه شوند؛ بنابراین آنها به ده‌ها دانشگاه دیگر در سراسر ایالات متحده پیوستند تا در همبستگی با مردم فلسطین که با نسل کشی ارتش اسرائیل روبرو هستند، قیام کنند. نیرو‌های اسرائیلی بیش از ۳۴۵۰۰ فلسطینی از جمله ۱۴۵۰۰ کودک را در غزه و نزدیک به ۴۹۰ از جمله ۱۲۴ کودک را در کرانه باختری اشغالی به شهادت رسانده اند. آنچه من در میشیگان به عنوان عضوی از اردوگاه دیده ام، الهام بخش است.

به این تظاهرات دانش‌آموزان با پیشینه‌های قومی و مذهبی مختلف از جمله فلسطینی‌ها و یهودیان، مردم عرب و آسیای جنوبی تبار و دیگران نیز پیوسته‌اند. بسیاری از اعضای جامعه در داخل و اطراف کمپ وقت می‌گذرانند و از این موج اعتراضات سراسری حمایت می‌کنند.

اردوگاه به محلی برای کمک و حمایت متقابل، بحث و آموزش سیاسی تبدیل شده است. دانش آموزان یاد می‌گیرند که با هم سازماندهی کنند و برنامه‌های چرخشی خدمات گشت زنی، پزشکی و غذایی را تنظیم کنند.

در هفته گذشته، دانشجویان در مورد موضوعاتی از جمله سرمایه‌گذاری مشکل‌ساز دانشگاه گرفته تا استعمار زیست‌محیطی، همبستگی با دیگر گروه‌های بومی مانند ارامنه و شعرخوانی فلسطینی‌ها، جلسات آموزشی برگزار کرده‌اند. فیلم‌هایی مانند "اسرائیلیسم و حال" برای آگاهی بخشیدن به طرح‌های سیاسی کنونی و واقعیت‌های ظلم اسرائیل اکران می‌شوند. مانند سایر دانشگاه‌ها، ما همچنین یک کتابخانه در مورد کتاب‌های فلسطین راه‌اندازی کردیم که در آن هر کسی می‌تواند کتاب‌هایی درباره تاریخ فلسطین یا اندیشه سیاسی به امانت بگیرد و درباره جنبش آزادی‌بخش کنونی بیشتر بیاموزد.

در دانشگاه ما پوستری روی درخت آویزان شده است که روی آن «منطقه آزاد شده» با پس‌زمینه چادرها نصب شده است. دانشجویان دانشگاه میشیگان خواستار کناره گیری دانشگاه خود از جنایات اسرائیل شده اند. تاکنون، اعتراضات دانشجویان طرفدار اسرائیل بسیار اندک بوده است و تنها بین ۳ تا ۱۰ شرکت کننده در تجمعات آنان حضور داشته اند. آنها پرچم‌های اسرائیل را با غرور در مقابل اعتصاب‌هایی که چهره شهیدان فلسطینی را نشان می‌دهد، در دست دارند.

سازمان دهندگان اردوگاه رابطان پلیس و ناظران قانونی خود را با این اعتقاد که "ما از یکدیگر محافظت می‌کنیم" ایجاد کرده اند. این امر از هرگونه درگیری که منجر به دخالت پلیس شود، جلوگیری کرده است. مدیریت دانشگاه میشیگان اجازه داده است تا زمانی که در روند فارغ التحصیلی در هفته آینده مشکلی ایجاد نشود، اردوگاه‌ها پابرجا باشند. واضح است که شهادت فلسطینی‌ها برای مقامات این دانشگاه نگران کننده تلقی نمی‌شود.

علیرغم ماهیت غیر خشونت آمیز اردوگاه‌های ما و اردو‌های مشابه در سراسر کشور، اتهامات یهودی ستیزی به ما وارد شده است، همانطور که در سایر اقدامات اعتراضی در دانشگاه‌های سراسر کشور وجود دارد. اما نامگذاری تظاهرات ضد نسل کشی به عنوان ضد یهود نه تنها پوچ نیست، بلکه خطرناک است.

-هدف دانشجویان آمریکایی از این اعتراضات چیست؟

احمد ابسعیس: برچسب یهودیت، یک دین را با صهیونیسم، یک ایدئولوژی سیاسی که در قرن نوزدهم ایجاد شد، ادغام می‌کند. این درهم آمیختگی خطرناک است، زیرا به غلط ادعا می‌کند که همه یهودیان از کاری که اسرائیل و شهرک نشینان انجام می‌دهند حمایت می‌کنند، این برچسب تنوع فکری افراد را انکار و به تئوری‌های توطئه «وفاداری دوگانه» اشاره می کند. همانطور که اردوگاه‌های ما نشان می‌دهد، این معادل سازی نادرست نمی‌تواند حقیقت را بپوشاند. در بسیاری از دانشگاه‌ها، گروه‌های یهودی در مرکز بسیج حامی فلسطین بوده‌اند.

ما نباید فراموش کنیم که نژادپرستی بزرگترین مشکل پیش روی جامعه یهودی در ایالات متحده و فراتر از آن بوده و هست. این یک واقعیت ساده است که مقامات و نهاد‌های آمریکایی همچنان از آن چشم پوشی می‌کنند.

ما واکنش‌های بیشتری را نسبت به دانشجویانی که به نسل‌کشی اعتراض می‌کنند، می‌بینیم تا واکنش به «تروریست‌هایی» که مردم بی‌گناه را در غزه می‌کشند، یا برتری‌طلبان سفیدپوستی که در خیابان‌های شارلوتسویل قدم می‌زنند و شعار‌های ضدیهودی سر می‌دهند. چرا؟ زیرا اگر دانش‌آموزان و دانشجویان ممتاز بخواهند خود را برای آینده فلسطینی در مدارس و دانشگاه هایی که برای سرپرستی نسل بعدی امپریالیست‌ها هستند، به خطر بیندازند، پس این بدان معناست که استعمارگری بر فلسطین در میان این قشر از جوانان آمریکایی و در ادامه در کل جامعه غربی در حال شکست است؛ و این باعث وحشت کسانی می‌شود که از استعمار و به ویژه استعمار فلسطین در سراسر جهان سود می‌برند. اگر دانش‌آموزان حاضرند برای فلسطین به این شدت بجنگند، پس به این راحتی متوقف نخواهند شد.

به همین دلیل است که از قدرت و زور وحشیانه در سراسر ایالات متحده برای سرکوب اعتراضات در سراسر دانشگاه استفاده شده است: از دانشگاه کلمبیا و دانشگاه نیویورک گرفته تا دانشگاه اموری، دانشگاه تگزاس در آستین و دانشگاه کالیفرنیای جنوبی.

اما تا به امروز که این گونه بوده است؛ با هر دستگیری، هر تعلیق، و هر تلاشی برای ساکت کردن ما، نهاد‌های رسمی و ادارات دانشگاه تنها حمایت خود را از آرمان فلسطین افزایش داده اند. آنچه در فلسطین اتفاق می‌افتد مسلماً مسئله حقوق بشر در زمان ما است و واکنش ایالات متحده به اعتراضات طرفدار فلسطین آن را به موضوع آزادی بیان در زمان ما تبدیل کرده است. هر دانشجو، هر معترض در دفاع از آزادی فلسطین، مبارزه با همدستی ایالات متحده در جنایات اسرائیل و مقاومت در برابر استعمار افتخار می‌کند.

با این حال، ما هیچ توهمی نداریم که آنچه را که در طول مبارزه در دانشگاه تحمل می‌کنیم، به هیچ وجه با اشغالگری اسرائیل مقایسه شود. همتایان ما در غزه نه تنها خانواده، دوستان، اساتید و دانشجویان خود را از دست داده اند، بلکه تمامی دانشگاه‌های خود را نیز از دست داده اند. تا زمانی که دانشگاه‌های آنها بازگشایی شوند، تا زمانی که آنها آزادی یادگیری دوباره پیدا کنند، ما دانشگاه‌های خود را سکوی صدای آنها خواهیم کرد تا جهان را در مورد وضعیت اسفناک این فلسطینی‌های مظلوم آگاه کنیم. خیمه‌های ما، مانند خود فلسطین، راه به جایی نمی‌برد و در برابر ناملایمات تا پیروزی استوار می‌ماند: ما فقط جدایی کامل از سیاست‌های ظالمانه اسرائیل، عدم حمایت مالی و در نهایت، آزادی فلسطین را می‌خواهیم.

کمپین بدنامی که ما را به یهودستیزی و خشونت پلیس متهم می‌کند ادامه خواهد داشت. اما همانطور که اینها تیتر اخبار می‌شوند، باید به خود و حامیان خود یادآوری کنیم: همه نگاه‌ها باید به غزه باشد.

نباید اجازه داد که پوشش مداوم جنبش دانشجویی توجه را از جنایات جنگی سیستماتیکی که در غزه اتفاق می‌افتد منحرف کند. تمرکز باید روی گور‌های دسته جمعی باشد که همچنان در سراسر نوار غزه کشف می‌شوند، از جمله در بیمارستان‌های الشفاء و ناصر. در مورد گرسنگی اجباری مردم فلسطین در حالی که اسرائیل همچنان تظاهر به افزایش کمک می‌کند، اما در واقعیت از آن به عنوان یک سلاح جنگی استفاده می‌کند. در مورد بمباران مداوم اسرائیل که روزانه کودکان، زنان و مردان را با سرعتی تکان دهنده می‌کشد. در مورد حمله قریب الوقوع به رفح و تلاش‌های اسرائیل برای سرپوش گذاشتن بر جنایاتی که قرار است مرتکب شود با تظاهر به طرح‌هایی برای «تخلیه» جمعیت غیرنظامی.

در میان این دوران تاریک، آنچه در سراسر دانشگاه‌های ایالات متحده اتفاق می‌افتد من را سرشار از الهام و امید می‌کند. این همان چیزی است که آینده فلسطینی می‌تواند به نظر برسد: یهودیانی که مراسم عید فصح را در کنار مسلمانان در حال نماز مغرب انجام می‌دهند. اعضای جامعه از همه عقاید با هم نان می‌خورند و معاشرت می‌کنند. مردم از هر پیشینه‌ای در آزادی جمعی شرکت می‌کنند. من رویای وطنی را می‌بینم که فلسطینی ها می‌توانند در سایه درختانی که پدربزرگ و مادربزرگ ها کاشته اند بنشینند و آزادی را ببینند و احساس کنند؛ و این رویا هر روز به تحقق نزدیکتر می‌شود.

احمد ابسعیس یک دانشجوی آمریکایی و حقوقدان نسل اول فلسطینی است که کتاب State of Siege را می‌نویسد و هم اکنون در اردوگاه دانشگاه میشیگان در اعتراض به جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه و حمایت از فلسطینیان حضور دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • همایش بین المللی مدیریت ورزشی در اردبیل برگزار شد
  • کدام دانشگاه‌ها به جنبش حمایت از فلسطین پیوسته‌اند؟ | اینفوگرافیک
  • رویکرد دوگانه رسانه‌های بیگانه
  • راه‌یابی دو عضو کانون پرورش فکری به مسابقات لکوکاپ جهانی مسقط
  • تحرک بین المللی دانشجویان انتقال فناوری به جهان را تسهیل می‌بخشد
  • استفاده از کاربرد هوش مصنوعی در تمام رشته‌های کارشناسی از مهر آینده
  • مدال‌آوری دانشجویان دانشگاه کاشان در مسابقه ریاضی کشوری
  • استفاده از کاربرد هوش مصنوعی در تمامی رشته‌های کارشناسی از مهر ماه
  • هدف اعتراضات دانشجویان در جهان تمرکز بر جنایات اسرائیل در غزه است
  • تظاهرات حمایت از غزه در شهر‌های مختلف جهان