Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@19:52:28 GMT

هشدار تازه فرابورس به معامله‌گران بازار پایه

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۰۷۴۰۷

معاون فرابورس به تازگی با اشاره به تفاوت بازار پایه فرابورس با دیگر بازارها به بحث عدم شفافیت و افشای به موقع اطلاعات مالی و عملیاتی برخی از شرکت‌های بازار پایه، به معامله گران بازار پایه هشدار داده که به ریسک‌های موجود در این بازار توجه کافی داشته باشند.

به گزارش ایسنا، فرابورس ایران به تازگی به معامله‌گران در بازار پایه فرابورس هشدار داده که به ریسک‌های موجود در این بازار توجه داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین فرابورس ایران تاکید کرده که با آنکه «پذیرش بیانیه سلب ریسک بازار پایه» شرط حضور در این بازار از سوی معامله‌گران و سرمایه‌گذاران است، اما این موضوع نافی پیگیری حقوقی فرابورس از مدیران ناشرانی که در ارائه اطلاعات از طریق سامانه رسمی کدال کوتاهی و قصور می‌کنند، نیست و همواره این موضوع در دستور کار فرابورس قرار دارد.

بهنام محسنی - معاون عملیات و نظارت بازار فرابورس - با تاکید بر اینکه در بازار پایه فرابورس بحث عدم تقارن اطلاعاتی و وجود شایعات مطرح است و سرمایه‌گذاران باید با آگاهی و قبول ریسک‌های مترتب بر آن وارد این بازار شوند، در این باره گفته که بازار پایه فرابورس بازاری است که به موجب قانون ایجاد شده تا نقل‌وانتقال سهام برای آن دسته از شرکت‌هایی که در بازارهای غیر متشکل انجام می‌شد، در بستر یک بازار قانونی فراهم شود و در عین حال این امکان برای مجموعه‌ای از ناشران اخراج شده از تابلوی معاملات بورس تهران نیز بر اساس دستور سازمان بورس مهیا شود تا مشکل نقل و انتقال سهام برای سهامداران این شرکت‌ها نیز از بستر همین بازار صورت گیرد.

وی الزام سرمایه‌گذاران به امضای بیانیه سلب ریسک برای حضور در این بازار را در راستای یادآوری ریسک‌های زیاد موجود در این بازار دانست و در این خصوص گفت: با آنکه معامله‌گرانی که مایل هستند در این بازار فعالیت کنند بیانیه سلب ریسک را پذیرفته‌اند، اما بار دیگر تاکید می‌کنیم مفاد این دستورالعمل را مطالعه و بندهای آن را به دقت بررسی کنند و ریسک‌های موجود در بازار پایه را که مهم‌ترین آن بحث عدم انتشار به موقع اطلاعات از سوی شرکت‌هاست بپذیرند و این مسئله را پیش از انجام هرگونه معامله‌ای در این بازار به درستی مد نظر قرار دهند.

محسنی ضمن یادآوری نوسانات غیرعادی قیمت‌ها در بازار پایه طی هفته‌های اخیر عنوان کرد: اکوسیستم این بازار با سایر بازارها تفاوت عمده‌ای دارد و مهم‌ترین تفاوت آن با دیگر بازارها به بحث عدم شفافیت و افشای به موقع اطلاعات مالی و عملیاتی برخی از شرکت‌های این بازار باز می‌گردد که عدم انتشار و نبود آمار و داده‌های دقیق از عوامل بنیادی این شرکت‌ها نیز بر ریسک خرید و فروش سهام در بازار پایه می‌افزاید.

معاون عملیات و نظارت بازار فرابورس ایران با تاکید بر اینکه اطلاع‌رسانی شرکت‌ها در خصوص وضعیت مالی و عملیاتی خود از طریقی غیر از انتشار از طریق سامانه رسمی کدال وجاهت قانونی ندارد، بیان کرد: با آنکه پذیرش بیانیه سلب ریسک بازار پایه شرط حضور در این بازار از سوی معامله‌گران و سرمایه‌گذاران است، اما این نافی پیگیری حقوقی فرابورس از مدیران ناشرانی که در ارائه اطلاعات از طریق سامانه رسمی کدال کوتاهی و قصور می‌کنند، نیست و همواره این موضوع در دستور کار ما قرار دارد.

به گفته وی، از زمانی که بازار پایه به سه تابلو معاملاتی مجزا تقسیم شده است، ناشران تابلوهای ب و ج این بازار هر چند ماه یکبار بر اساس ضریب نقدشوندگی سهام و افشای به موقع اطلاعات طبقه‌بندی و بین این تابلوها جابه‌جا می‌شوند و از آنجا که فرابورس نسبت به پیگیری از ناشران برای افشای به موقع اطلاعات اصرار می‌ورزد، معامله‌گران نیز باید این حساسیت‌ها را در زمینه نحوه حضور خود در این بازار مدنظر قرار دهند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام فرابورس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۰۷۴۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی قیمت دلار ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ / خواب کاهش دلار تعبیر می‌شود؟

به گزارش صدای ایران از تجارت‌نیوز، قیمت دلار در دو هفته ابتدایی اردیبهشت، مجموعاً ۴۶۰۰ تومان کاهش ارزش پیدا کرده است. روند نزولی قیمت اسکناس آمریکایی با فروکش کردن زمینه‌های تنش نظامی میان ایران و اسرائیل آغاز شد. دلار طی هفته‌های اخیر با افت پلکانی در کریدور ششم عقب‌نشینی کرد و حتی در کف کریدور ششم نیز معامله شد. در آخرین معامله نقدی روز پنجشنبه دلار در پله هفتم از کانال ابتدایی کریدور ششم به کار خود پایان داد.

اخبار سیاسی سیگنال مساعد به بازار‌ها داد

موضوع سفر محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی به عربستان و اظهار امیدواری مسئولان مربوطه نسبت به این سفر، روند کاهشی قیمت دلار را در بیشتر روز‌های هفته گذشته رقم زد. از سوی دیگر احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد، روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت با انتشار تصویری از جلسه با همتای عربستانی خود اعلام کرد: «گفت‌وگوی بسیار سازنده‌ای انجام شد و فیصل ابراهیم با هر پنج پیشنهاد ایران موافقت و بر تدوین نقشه راه همکاری‌های اقتصادی بخش دولتی-خصوصی و سرعت در اجرای آن تاکید کرد.»

این اظهارات، جو مثبتی در میان معامله‌گران ایجاد کرد؛ علاوه بر آن برخی فعالان اقتصادی این رخداد‌ها را کورسوی امیدی برای کاهش فشار‌های اقتصادی و ارزی تعبیر می‌کنند و امیدوارند آینده بهتری در پرتو تعاملات منطقه‌ای در انتظار تهران باشد.

از سوی دیگر، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، هفته گذشته اعلام کرد «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از ششم تا هفتم ماه مه (۱۷ تا ۱۸ اردیبهشت) برای دیدار با مقامات بلندپایه ایرانی به ایران سفر می‌کند.

خواب کاهش دلار تعبیر می‌شود؟

در همین راستا معامله‌گران کاهشی بازار امید دارند در هفته سوم اردیبهشت اسکناس دلار به کریدور ۵۰ هزار تومانی برگردد؛ اما به نظر می‌رسد سیگنال‌هایی که روانه بازار می‌شود تاثیری یکی دو روزه در بازار دارند. کارشناسان اقتصادی کف قیمت دلار را محدوده ۵۱ تا ۵۲ هزار تومانی می‌دانند. آنها معتقدند با وجود اینکه نهاد سیاست‌گذار تلاش دارد قیمت دلار به پله‌های بالاتر کریدور ۵۰ هزار تومانی ورود نکند، اما تمایلی نیز به برگشت به کانال ۴۰ هزار تومانی ندارد.

درهم در کانال ۱۶ هزار تومانی بسته شد

قیمت درهم روز پنجشنبه ۱۴ اردیبهشت بدون تغییر و با قیمت رقم ۱۶ هزار و ۹۰۰ تومانی معامله شد. تتر روی رقم ۶۱ هزار و ۹۰۰ تومانی ایستاد.

قیمت پوند انگلیس در آخرین معامله هفته گذشته با کاهش ۲۰۰ تومانی روی رقم ۷۷ هزار و ۱۰۰ بسته شد. یورو نیز روز پنجشنبه در کف کانال ۶۶ هزار تومانی به کار خود پایان داد.

گفتنی است اسکناس و حواله دلار در دو روز پایانی هفته گذشته تغییر قیمت نداشتند. اسکناس دلار با رقم ۴۴ هزار و ۳۱۴ تومان و حواله دلار با رقم ۴۱ هزار و ۳۷۶ تومان عرضه شد.

دیگر خبرها

  • پشت پرده محرومیت گران‌قیمت ویسی؛ بچه سردار مملکت باید بمیرد؟ حفاظت اطلاعات بازی‌ها را رصد کند!
  • اطلاعات تازه رادیو ارتش اسرائیل از شب حمله ایران به اسرائیل
  • گزارش روزانه بورس ۱۶ اردیبهشت/ افت ۵ هزار واحدی شاخص
  • تعزیرات گران‌فروشان بازار ‌زنجان را نقره داغ کرد
  • استقرار حاکمیت شرکتی برای پذیرش در فرابورس الزامی شد
  • قیمت محصولات سایپا یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ هاچ‌بک جدید سایپا گران شد
  • بهترین بروکر برای ایرانی ها کدام است؟
  • پیش بینی قیمت دلار ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ / خواب کاهش دلار تعبیر می‌شود؟
  • بازار طلا از خواب خوش صعود، می‌پرد؟
  • سامانه آموزشی ترید در بازار ارز دیجیتال مبتنی‌بر هوش مصنوعی طراحی شد