Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-23@19:25:23 GMT

زیارت امام رضا(ع) هم آرزو می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۰۹۳۱۱

زیارت امام رضا(ع) هم آرزو می‌شود؟

 به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز، افزایش دو برابری نرخ بلیت پروازهای اربعین جدیدترین اقدامی بوده که دولت و شرکت های هواپیمایی برای حمل و نقل هوایی کشور انجام داده اند. بر این اساس در دو مرحله نرخ پروازهاری اربعین از سوی دو مدیر اعلام شد. ابتدا این مدیرعامل هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران بود که بر خلاف رسم هرساله که دبیر انجمن شرکت های هواپیمایی وظیفه اطلاع رسانی در این رابطه را انجام می داد، قیمت های جدید این پروازها را اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

فرزانه شرفبافی 25 شهریور یعنی 5 روز پیش در این باره گفت: «نرخ‌گذاری صورت‌گرفته ایرلاین‌ها که جابه‌جایی زائران به عتبات عالیات را انجام می‌دهند بر اساس نرخ منظم و منطقی در نظر گرفته شده است. بر اساس همکاری بانک مرکزی و سازمان هواپیمایی کشوری، نرخ‌گذاری انجام و بلیت پروازهای نجف و بغداد در ایام اربعین از 2.4 تا 2.7 میلیون تومان تعیین شده است. این نرخ‌ها در شرکت‌های هواپیمایی، نهایی و مصوب شده و اجرا خواهد شد.»

 

مقایسه قیمت های جدید با قیمت های سال گذشته حاکی از رشد 80 تا 100 درصدی نرخ ها بود. اما در ادامه مدیر روابط عمومی سازمان هواپیمایی کشور نرخ های اعلام شده از سوی مدیرعامل ایران ایر را اصلاح کرد. مطابق اظهارات جعفرزاده قیمت بلیت رفت و برگشت تهران-نجف و سایر شهرستان‌ها به نجف، بغداد و بلعکس 2.2 میلیون تومان و مشهد-نجف-مشهد 2.8 میلیون تومان تعیین شد.

 

وی افزود: نرخ بلیت یکطرفه تهران ـ نجف 1.1 میلیون تومان و یک‌ طرفه مشهد ـ نجف 1.4 میلیون تومان تعیین شده است.

 

به گزارش تسنیم، سیاست آزادسازی نرخ بلیت هواپیما که با تاکید وزیر راه و شهرسازی و اقدام رئیس سازمان هواپیمایی کشوری از حدود سه سال قبل اجرایی شد باعث افزایش بی حساب و کتاب قیمت پروازهای داخلی و خرجی شده است. بلافاصله بعد از آزادسازی نرخ ها، قیمت پروازهای داخلی به ویژه مقاصد پروازی پُرتقاضا از جمله مشهد بیش از دو برابر شد.

 

رویه افزایش قیمت پروازهای داخلی همچنان ادامه داشت که پس از نوسانات چند ماه اخیر نرخ ارز، مشکلات فراوانی علاوه برای شرکت های هواپیمایی داخلی و البته مردم به وجود آمد. رشد عجیب قیمت ها که در تاریخ هوانوردی کشور بی سابقه بوده باعث خارج شدن سفرهای هوایی از سبد مصرفی مردم  شده که سالانه یک پرواز زیارتی (به مشهد) انجام می دادند. به عنوان مثال در روزهایی اخیر نرخ بلیت رفت و برگشت تهران-مشهد به 1.6 میلیون تومان رسید که طبیعتا تامین آن از عهده هر کسی بر نمی آید.

 

در این وضعیت حمل ونقل ریلی مسافری به عنوان جایگزین حمل ونقل هوایی مطرح می شود. در اینجا باید به این مسئله اشاره شود که حمل ونقل ریلی کشور مانند حمل ونقل هوایی به لحاظ مقاصد پروازی گستردگی آنچنانی ندارد. یک خط ریلی به جنوب کشور، یک خط نصف و نیمه به غرب و شمالغرب و یک خط به سمت مشهد مقدس.

 

بیشترین تقاضا برای سفرهای ریلی مانند سفرهای هوایی به مشهد مقدس است و این خط ریلی همواره با محدودیت های بسیاری برای خدمات رسانی به مردم مواجه است. گرچه راه آهن جمهوری اسلامی ایران برنامه هایی برای توسعه این خط را دارد اما تا به سرانجام رسیدن آن باید چند سالی منتظر ماند، در این شرایط قیمت های نسبتا بالای بلیت قطارهای این مسیر باعث شده تا مردم عادی نتوانند از این وسیله حمل ونقل برای سفر استفاده کنند. 

 

تامین قیمت های 120 تا 250 هزار تومانی بلیت قطار برای هر نفر (یکطرفه) مانند سفرهای هوایی از عهده اقشار کم درآمد و حتی متوسط هم بر نمی آید. گواه این ادعا نیز کاهش 5 میلیون نفری سفر ریلی در سال گذشته است.

 

*هشدار توقف سفرهای ریلی

19 شهریور ماه امسال دبیر انجمن شرکت‌های حمل‌ونقل ریلی با بیان این که سال گذشته هزینه خرید یک واگن سه میلیارد تومان بود که امسال به 8 میلیارد تومان  افزایش یافته است،‌گفت: خرید یک رام قطار به علاوه هزینه‌های لکوموتیو حدود 100 میلیارد تومان هزینه دارد.

 

بابایی با بیان این‌که بخش مسافری ریلی یارانه مستقیم از سوی دولت به مسافر داده می شود، افزود: طی سال‌های اخیر از شرکت‌های حمل‌ونقل ریلی مسافری حمایت نشده، ضمن این‌که انجماد قیمت‌ها از سال 94 تاکنون یکی دیگر از مشکلات شرکت‌هاست. اگر شرکت‌های حمل‌ونقل ریلی مسافری در سبد یک تخصیص ارز قرار نگیرد، تقریبا ادامه حرکت قطارها غیرممکن می‌شود، در واقع مجبور خواهیم بود سیر برخی قطارها را متوقف کنیم.

 

وی از کاهش سفر ریلی از 29 میلیون نفر به 24 میلیون در سال گذشته خبر داد و گفت: نباید هزینه سفر ریلی برای مردم افزایش یابد. البته آزادسازی نرخ بلیت قطار اساسا درخواست بخش است و دخالت دولت باعث جلوگیری از توسعه می‌شود. فرض کنیم بازار، بازار آزاد است و شرکت‌ها می‌توانند هر قیمتی را اعمال کنند اما افزایش قیمت برای مردم قابل تحمل نیست که نتیجه آن کاهش سفر ریلی و افزایش سفرهای جاده‌ای می‌شود.

 

دبیر انجمن شرکت‌های حمل‌ونقل ریلی با بیان این‌که پیشنهاد ما این است که سفر در سبد تامین ارز دولتی قرار گیرد، تصریح کرد:‌ امروز می‌خواهیم برای بحران عدم توانایی تامین هزینه بخش ریلی چاره‌ اندیشی شود.

 

به گزارش تسنیم، افزایش سرسام آور قیمت بلیت پروازهای داخلی باعث شده تا مردم قید سفر سالی یکبار با هواپیما را بزنند. از سوی دیگر با توجه به افزایش بلیت پرواز عتبات عالیات، قطعا امسال تعداد افراد کمی می توانند در ایام اربعین با هواپیما به نجف و بغداد پرواز کنند. در این شرایط به نظر می رسد دولت باید هر چه زودتر اقدام های حمایتی خود از حمل ونقل ریلی را مانند بسیاری از کشورها در دستور کار قرار دهد. تاخیر در این مسئله به خصوص در مسیر ریلی مشهد باعث می شود تا زیارت امام رضا (ع) برای بسیاری از مردم تبدیل به یک آرزو شود که مقصر اصلی در این زمینه دولت خواهد بود.

تسنیم

110

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: امام رضا زیارت نرخ ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۰۹۳۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نحوه محاسبه قیمت مترو به ازای مسافت طی‌شده

هر ساله در شورای شهر تهران نرخ کرایه حمل‌ونقل عمومی تصویب و سپس فرمانداری هم تأیید می‌کند. از روز شنبه، یک اردیبهشت، نرخ ورودیه در مترو داخل تهران ۱۶ درصد افزایش می‌یابد. نرخ بلیت تک‌سفره از ۳۳۰۰ به ۴۳۰۰ تومان افزایش و خطوط حومه برای پرند و هشتگرد ۳۰ درصد نرخ بالا می‌رود.

هزینه هر سفر با مترو چگونه محاسبه می‌شود؟

به گزارش روزیاتو، در حال حاضر مسافران مترو یا از کارت‌های قابل شارژ مجدد استفاده می‌کنند و یا بلیت‌های تک سفره می‌خرند.

بلیت تک سفره

قیمت بلیت مترو تک سفره در نیمه اول سال ۱۴۰۳ برای خطوط اصلی معادل ۴ هزار تومان و برای خط ۵ که مسیر بین کرج و تهران است کمی گران‌تر بوده و معادل ۵ هزار تومان است. البته اگر بخواهید در این خط تا هشتگرد هم بروید باید ۹ هزار تومان هم هزینه کنید. آخرین قیمت استثنا نیز مربوط به بلیت تک سفره فرودگاه امام خمینی است که ۱۵ هزار تومان قیمت دارد.

کارت الکترونیکی

قیمت یا هزینه بلیت مترو در صورت استفاده از کارت بلیت آن، به صورت هوشمندانه محاسبه می‌شود. در واقع این هزینه تابع مسافت طی شده با مترو بوده و به ازای هر کیلومتر ۱۴۷ قیمت پایه ورود به مترو افزوده می‌شود.

آیا ثبت خروج از مترو با کارت در کسر هزینه از کارت شما تاثیر می‌گذارد؟

باید توجه داشته باشید در صورت استفاده از کارت الکترونیکی موقع خروج از مترو، کارت بلیت را روی اسکنر‌های موجود در گیت‌های خروجی بزنید تا خروج خود را اعلام کنید تا مابقی نرخ در هنگام خروج بر اساس کیلومتر مسیر طی شده محاسبه شود. در غیر اینصورت (یا حضور بیش از ۲ ساعت در مترو) هزینه سفر به طور کامل برای شما محاسبه می‌گردد.

به عنوان مثال هزینه سفر با بلیت الکترونیکی برای مسافت‌های مختلف به شرح زیر است:

کمتر از ۲ کیلومتر: ۲۵۰۰۰ ریال

۲ تا ۴ کیلومتر: ۲۵۲۹۴ ریال

۴ تا ۶ کیلومتر: ۲۵۵۸۸ ریال

۶ تا ۸ کیلومتر: ۲۵۸۸۲ ریال

۸ تا ۱۰ کیلومتر: ۲۶۱۷۶ ریال

۱۰ تا ۱۲ کیلومتر: ۲۶۴۷۰ ریال

۱۲ تا ۱۵ کیلومتر: ۲۶۹۱۱ ریال

۱۵ تا ۱۸ کیلومتر: ۲۷۳۵۲ ریال

۱۸ تا ۲۲ کیلومتر: ۲۷۹۴۰ ریال

۲۲ تا ۲۶ کیلومتر: ۲۸۵۲۸ ریال

۲۶ تا ۳۰ کیلومتر: ۲۹۱۱۶ ریال

بیش از ۳۰ کیلومتر: ۲۹۷۰۴ ریال

پس از ورود به مترو، مبلغ تعیین شده ثابت به عنوان هزینه سفر در کمترین مسیر از اعتبار کارت مسافران کسر می‌شود و هنگام خروج مابه‌التفاوت هزینه مسافرت در مسافت‌های بالاتر کسر خواهد شد.

قیمت بلیت تک سفره مترو تهران

قیمت بلیت مترو تک‌سفره در نیمه‌ی دوم سال ۱۴۰۳ برای خطوط اصلی معادل ۴ هزار تومان و برای خط ۵ که مسیر بین کرج و تهران است کمی گران‌تر بوده و معادل ۵ هزار تومان است. البته اگر بخواهید در این خط تا هشتگرد هم بروید باید ۹ هزار تومان هم هزینه کنید. آخرین قیمت استثنا نیز مربوط به بلیت تک سفره فرودگاه امام خمینی است که ۱۵ هزار تومان قیمت دارد.

قیمت بلیت تک سفره مترو تهران ۱۴۰۳

قیمت بلیت مترو تک‌سفره در نیمه‌ی دوم سال ۱۴۰۳ برای خطوط اصلی معادل ۴ هزار تومان و برای خط ۵ که مسیر بین کرج و تهران است کمی گران‌تر بوده و معادل ۵ هزار تومان است. البته اگر بخواهید در این خط تا هشتگرد هم بروید باید ۹ هزار تومان هم هزینه کنید. آخرین قیمت استثنا نیز مربوط به بلیت تک سفره فرودگاه امام خمینی است که ۱۵ هزار تومان قیمت دارد.

هزینه بلیت تک سفره مترو تهران
قیمت برای خطوط اصلی مترو تهران قیمت برای مترو تهران تا مترو کرج (خط ۵) قیمت برای مترو تهران تا هشتگرد قیمت برای مترو تهران تا فرودگاه امام
۴ هزار تومان ۵ هزار تومان ۹ هزار تومان ۱۵ هزار تومان
قیمت کارت بلیت الکترونیک مترو تهران

برای افرادی که بلیت الکترونیکی را تهیه می‌کنند و افرادی که بلیت را به صورت حضوری خریداری می‌کنند، تفاوت در قیمت وجود دارد. در ساعات پیک تردد، قیمت بلیت الکترونیکی ۲ هزار و ۷۰۰ تومان است در حالی که برای خرید حضوری این مبلغ ۳ هزار تومان خواهد بود.

از سوی دیگر، در ساعات غیرپیک تردد، هزینه بلیت الکترونیکی ۲ هزار و ۲۹۵ تومان و برای خرید حضوری ۲ هزار و ۵۵۰ تومان است. با این تفاوت‌ها، استفاده از بلیت الکترونیکی می‌تواند هزینه را کاهش دهد و در عین حال به راحتی و بدون نیاز به حضور فیزیکی در محل فروش بلیت، تهیه آن امکان‌پذیر باشد.

با توجه به شرایط مختلف و نوسانات قیمت، مبلغ ورودی برای استفاده از مترو تهران از حداقل ۲ هزار و ۲۹۵ تومان تا حداکثر ۳ هزار تومان تعیین شده است. به ازای هر کیلومتر پس از دو کیلومتر پیمایش، ۲۰ تومان به هزینه‌ها اضافه خواهد شد.

برای خط ۵ مترو، حداقل مبلغ ورودیه ۳ هزار و ۲۱۳ تومان است که در ساعات اوج سفر‌های شهری ممکن است تا حداکثر ۴ هزار و ۲۰۰ تومان افزایش یابد.

هزینه خرید بلیت حضوری از هشتگرد نیز در بازه ۶ هزار و ۲۷۳ تومان تا حداکثر ۸ هزار و ۲۰۰ تومان است، که مسافران بیش از ۱۵۰ کیلومتر پیمایش خواهند کرد.

برای فرودگاه امام، هزینه بلیت میان ۱۰ هزار و ۴۴۲ تومان تا ۱۱ هزار و ۶۰۲ تومان است.

برای کاهش تمایل مردم به خرید بلیت‌های تک‌سفره و کاغذی، هزینه هر بلیت برای شهر تهران ۴ هزار تومان، برای شهر کرج ۵ هزار تومان و برای فرودگاه امام ۱۵ هزار تومان تعیین شده است.

هزینه کارت بلیت مترو ۱۲ هزار تومان است و مبلغ قابل شارژ در آن از ۵۰ هزار تومان به ۱۰۰ هزار تومان افزایش یافته است.

هزینه کارت بلیت الکترونیک مترو تهران قیمت کارت بلیت الکترونیک مترو تهران قیمت برای خرید حضوری قیمت برای خرید غیرحضوری

ساعات غیرپیک        ۲۵۵۰ تومان             ۲۲۹۵ تومان

ساعات پیک           ۳۰۰۰ تومان              ۲۷۰۰ تومان

دیگر خبرها

  • امامزاده‌ای که زیارتش مانند زیارت سیدالشهدا (ع) است
  • نامه مالکان لکوموتیو به وزیر راه
  • آغاز حج عمره پس از ۹ سال انتظار
  • نخستین کاروان عمره مفرده پس از ۹ سال انتظار عازم مدینه شد
  • نخستین کاروان عمره گزاران ایرانی عازم سرزمین وحی شد 
  • درخواست حسینی از عمره‌گزاران ایرانی برای احترام به قوانین عربستان
  • اعزام عمره گزاران ایرانی پس از ۹ سال انتظار
  • نحوه محاسبه قیمت مترو به ازای مسافت طی‌شده
  • خرید اینترنتی بلیط قطار از تمامی شرکت‌های ریلی با سفرمارکت
  • نمایش «باغ آرزو» به روی صحنه تئاتر نیشابور رفت