Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - نيويورک- ايرنا- سه عضو شوراي امنيت سازمان ملل متحد در گفت و گو با خبرنگار ايرنا تاکيد کردند دستور نشست 26 سپتامبر تغييري نکرده و درباره منع گسترش سلاح هاي کشتار جمعي بدون ذکر نام هيچ کشوري خواهد بود.

به گزارش خبرنگار ايرنا، ترامپ که به نظر مي رسد به نظر مشاورانش گوش نمي دهد و تنها به لايک هاي توئيتر و پاسخ به مطالب آن وقت مي گذراند، نمي داند که موضوع نشست شوراي امنيت چيست و به گفته رضا نصري حقوقدان بين المللي احتمالا بر اساس نوشته اي که براي قرائت در اين شورا آماده کرده اند، فکر کرده است نشست 26 سپتامبر درباره ايران خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اما «ديميتري پوليانسکي» سفير روسيه در سازمان ملل متحد در پاسخ به اين سوال که دونالد ترامپ در پيام توئيتري صبح جمعه خود گفته است او رياست نشست شوراي امنيت که با موضوع ايران بوده را بر عهده دارد، ابراز تعجب کرد.
وي تاکيد کرد: اين درست نيست و موضوع نشست همان منع گسترش سلاح هاي کشتار جمعي است.
ترامپ که نمي داند حضور وي در سال دوم چه واکنش هايي را از سوي سران کشورهاي حاضر در مجمع عمومي خواهد داشت، بر اسب ناآگاهي خود مي تازد و مي نويسد که شايد بتواند توجه افکار عمومي را به خود جلب کند.
او که با اين توئيت و حمله به مقامات دولت گذشته بيشتر به دنبال برتري خود در انتخابات داخلي است، نمي داند که جهان سياست خارجي او و مقاماتش را در يکسال گذشته به خوبي ديده اند و از خروج دولت وي از توافق هاي بين المللي، جنگ تعرفه اي و تحريم و خروج از نهادهاي وابسته به سازمان ملل متحد، به خوبي آگاه هستند.
در طول يکسال گذشته، جامعه جهاني بارها از سياست خارجي ترامپ انتقاد کردند و در همين سازمان ملل در موضوعات گوناگوني همچون برجام، فلسطين و خروج از نهادهاي سازمان ملل متحد به انزوا بردند.
«آنتونيو گوترش» دبيرکل سازمان ملل متحد هم روز پنج شنبه در نشست خبري خود تاکيد کرد نشست شوراي امنيت با حضور رئيس جمهوري آمريکا نشستي عادي همچون ساير جلسات اين شورا است و تنها اعضاي شورا مي توانند در آن حاضر شوند.
وي در عين حال درباره برجام گفت: موضع من در اين باره تغيير نکرده و معتقدم اين توافق گام مثبتي براي عدم گسترش سلاح هسته اي است.
توئيت ترامپ وجه ديگري از تشتت و افراط گرايي حاکم در کاخ سفيد را به نمايش مي گذارد چرا که درست يک روز پيش، نيکي هيلي نماينده آمريکا در سازمان ملل متحد به خبرنگاران گفت براي اينکه مسايل مختلفي مطرح شود و نشست شوراي امنيت دربرگيرنده طيف گسترده اي از موضوعات مد نظر باشد، عنوان نشست از ايران به عدم گسترش سلاح هاي هسته اي تغيير يافته است.
«وو هايتائو» معاون نمايندگي چين در سازمان ملل متحد هم گفت: تا جايي که مي دانم موضوع اين نشست تغييري نکرده و همان منع گسترش سلاح هاي کشتار جمعي است.
«الوف اسکوگ» نماينده دائم سوئد در سازمان ملل متحد هم اين گونه گفت که موضوع نشست هيچ گونه تغييري نداشته است.
وي در پاسخ به چرايي توئيت ترامپ با اين محتوا اظهار کرد: به نظر مي رسد افراط کرده باشد.
«دريل کيمبال» مدير اجرايي انجمن کنترل جنگ افزار در واشنگتن هم در واکنش به توئيت صبح جمعه ترامپ درباره نشست شوراي امنيت و طرح موضوع ايران گفت: آقاي دونالد ترامپ نشست شوراي امنيت درباره عدم گسترش سلاح هاي کشتار جمعي است.
در پاسخ به رئيس جمهور آمريکا نوشت: جلسه شوراي امنيت درباره عدم گسترش سلاح هاي کشتار جمعي است.
وي فعاليت هاي هسته اي ايران را يکي از اين تهديدهاي بي شمار در جهان دانست و گفت: توافق ايران، برنامه هسته اي ايران را تحت نظارت درآورد اما تصميم شما براي نقض آن، اقدامي به ضرر نظام منع گسترش بود.
نماينده ايران در سازمان ملل متحد هم در اين باره مي گويد: نشست شوراي امنيت درباره منع گسترش سلاح هاي کشتار جمعي است و هيچ کشوري در اين موضوع، مورد اشاره قرار نگرفته است.
خوشرو تاکيد کرد: اساسا ايران موضوع سلاح هاي کشتار جمعي نيست، چرا که ايران از يک طرف به توافق هسته اي پايبند است و برجام بر صلح آميز بودن برنامه هاي ايران صحه گذاشته است.
وي اضافه کرد: همچنين برنامه هاي هسته اي ايران تحت نظارت آژانس بين المللي انرژي اتمي است و بارها پايبندي ايران را تاييد کرده است. از اين رو، موضوعي نيست که بخواهد به ايران مربوط باشد.
نماينده ايران در سازمان ملل متحد تصريح کرد: به نظر مي رسد ناهماهنگي گسترده اي بين نمايندگي آمريکا در سازمان ملل و واشنگتن وجود دارد و مسايل به درستي منتقل نمي شود. ممکن است هر کسي درباره هر کشور ديگري حرف بزند و به طور طبيعي هم پاسخ مقتضي به آن داده خواهد شد اما اينکه موضوع نشست، موضوع ايران باشد، صحت ندارد.
خوشرو خاطرنشان کرد: هر کسي درباره ايران صحبت کند، ايران هم پاسخ خواهد داد اما در اين نشست چنين چيزي مطرح نيست و توئيتر رئيس جمهوري آمريکا اشتباه ديگري است که مرتکب شده اند.
اروپام*1429
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۱۲۰۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایروانی: شورای امنیت اسرائیل را مجبور به توقف فوری جنگ کند

آفتاب‌‌نیوز :

 امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد امشب (پنجشنبه) ششم اردیبهشت ماه به وقت تهران در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره: «وضعیت خاورمیانه: (سوریه)» به ایراد سخنرانی پرداخت.

 وی با بیان اینکه وضعیت انسانی در سوریه همچنان وخیم است؛ و مردم سوریه از چالش‌های اقتصادی عمیقی رنج می‌برند، گفت: بر اساس آخرین گزارش سازمان ملل متحد، ۱۶.۷ میلیون نفر، یعنی نزدیک به ۷۰ درصد جمعیت سوریه، به کمک‌های بشردوستانه فوری نیاز دارند. 

 ایروانی با ذکر این نکته که سطح بودجه فعلی تخصیص یافته برای رسیدگی به بحران انسانی در سوریه نگران کننده است، افزود: گزارش سازمان ملل تاکید می‌کند که برای اجرای کامل طرح واکنش بشردوستانه سوریه در مجموع ۴.۰۷ میلیارد دلار نیاز است. این مبلغ جهت برآورده‌سازی نیاز‌های فوری ۱۰.۸ میلیون فرد آسیب‌پذیر از میان این ۱۶.۷ میلیون نفر، مورد نیاز است.

این دیپلمات ارشد ایرانی ارائه کمک‌های فوری را بسیار مهم خواند و یادآور شد: با این حال، این یک راه‌حل پایدار در دراز مدت نیست. تلاش‌ها باید بر بازسازی زیرساخت‌های حیاتی، ایجاد شرایط برای بازگشت امن پناهندگان و آوارگان داخلی و پیشبرد روند سیاسی متمرکز شود.

* تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه فورا لغو شوند

ایروانی خاطرنشان کرد: متأسفانه ایالات متحده و متحدانش تصمیم گرفته‌اند چشمان خود را بر وضعیت انسانی ببندند و به برنامه سیاسی خود در سوریه ادامه دهند. آن‌ها از تحریم‌ها به‌عنوان ابزاری برای دستیابی به اهدافی استفاده می‌کنند که از طریق مجاری نظامی یا دیپلماتیک نتوانسته‌اند به آن دست یابند.

وی گفت: همچنین، آن‌ها تلاش‌های مذبوحانه‌ای مانند سیاسی کردن کمک‌های بشردوستانه و ممانعت از بازگشت آوارگان انجام دادند. چنین اقدامات غیرقانونی تنها می‌تواند به طولانی‌تر شدن بحران و تشدید رنجی که مردم سوریه متحمل شده‌اند کمک کند.

ایروانی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران خواستار لغو فوری تحریم‌های یکجانبه است، افزود: تداوم چنین اقدامات غیرانسانی حقوق اولیه بشری مردم سوریه را نقض می‌کند، کل جمعیت سوریه را مجازات می‌کند و وضعیت اسفبار آسیب‌پذیرترین اقشار جامعه را تشدید می‌کند.

سفیر و نماینده ایران در سازمان ملل همچنین گفت که جمهوری اسلامی ایران از دولت سوریه به دلیل همکاری با سازمان ملل متحد و سایر نهاد‌های بین‌المللی، که تسهیلات ضروری برای امدادرسانی و کمک به مناطق آسیب‌دیده از بحران را فراهم می‌کند، قدردانی می‌کند.

وی یادآور شد: هر مکانیسم کمکی باید با هماهنگی نزدیک با دولت سوریه اجرا شود و نهایت احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه را تضمین کند.

* محکومیت حملات تروریستی بزدلانه رژیم اسرائیل در یک آوریل ۲۰۲۴

ایروانی اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران بار دیگر حملات تروریستی بزدلانه رژیم اسرائیل در یک آوریل ۲۰۲۴ علیه اماکن دیپلماتیک خود در دمشق را به شدت محکوم می‌کند. رژیم اسرائیل مرتکب نقض آشکار منشور ملل متحد، به‌ویژه ماده ۲ (۴) منشور سازمان ملل متحد، قوانین بین‌المللی، حاکمیت، استقلال و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه شد. این نقض فاحش نیز نقض مصونیت نمایندگان و اماکن دیپلماتیک و کنسولی بود. 

وی ادامه داد: ما همچنین اقدامات تجاوزکارانه رژیم تروریستی اسرائیل علیه حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه را که با مصونیت کامل و بدون هیچ واکنشی از سوی شورای امنیت ادامه دارد، به شدت محکوم می‌کنیم.

ایروانی عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران متعهد به حل این بحران از طریق راه‌حل سیاسی است. ایران به حمایت از یک فرآیند سیاسی که به‌صورت واقعی تحت رهبری و مالکیت سوریه و با تسهیل سازمان ملل و همچنین کمک به مردم و دولت سوریه برای بازگرداندن وحدت و تمامیت ارضی کشورشان، قرار دارد ادامه خواهد داد.

این دیپلمات ارشد ایرانی خاطرنشان کرد: ما به حمایت خود از تلاش‌های گیر پدرسون، فرستاده ویژه، برای از سرگیری جلسات کمیته قانون اساسی به عنوان مکانیسمی موثر برای پیشبرد روند سیاسی ادامه می‌دهیم.

ایروانی ادامه داد: احیای تمامیت ارضی سوریه مستلزم تلاش‌های بی‌وقفه برای مبارزه مداوم با تمامی گروه‌های تروریستی است. در این زمینه، جمهوری اسلامی ایران به‌طور کامل از دولت سوریه در تلاش‌های ضد تروریسم حمایت و کمک می‌کند.

* ضرورت خروج فوری نیرو‌های نظامی آمریکا از سوریه

وی یادآور شد: با این حال، ضروری است که حفاظت از غیرنظامیان در طول تلاش‌های ضد تروریسم مورد توجه ویژه قرار گیرد.

ایروانی افزود: جمهوری اسلامی ایران بار دیگر درخواست خود را برای خروج فوری تمامی نیرو‌های نظامی آمریکا از سوریه که بخش‌هایی از خاک این کشور را اشغال کرده‌اند، تکرار می‌کند. 

به گفته وی ادامه حضور غیرقانونی نیرو‌های آمریکایی در سوریه نه تنها حاکمیت و خاک سوریه را نقض می‌کند، بلکه منشأ اصلی بی‌ثباتی و ناامنی در این کشور است و تنها فضا را برای گروه‌های تروریستی فراهم می‌کند تا موقعیت خود را مستحکم کرده و جنایات بیشتری مرتکب شوند.

سفیر ایران در سازمان ملل اضافه کرد: همراه با شرکای خود در فرآیند آستانه، جمهوری اسلامی ایران متعهد به کار در جهت عادی‌سازی شرایط به صورت طولانی‌مدت و پایدار در داخل و اطراف سوریه است.

* شورای امنیت رژیم اسرائیل را مجبور به توقف جنگ کند

وی افزود: همچنین بسیار مهم است که تمام تلاش ممکن را برای تسهیل بازگشت امن و شرافتمندانه آوارگان سوری به وطن خود و رفع نیاز‌های بشردوستانه آن‌ها انجام دهیم.

ایروانی گفت: در پایان، تنها راه عملی برای بازگرداندن صلح و امنیت به منطقه این است که شورای امنیت رژیم سرکش اسرائیل را مجبور کند تا فورا جنگ و نسل‌کشی در غزه را متوقف کرده، آتش‌بس فوری و دائمی برقرار کند و به فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده‌اش در منطقه پایان دهد.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • سودان خواهان برگزاری نشست فوری شورای امنیت درباره «تجاوزات امارات» شد
  • تلنگری به طرفداران گفتمان سازش
  • تنها راه امنیت در منطقه از زبان نماینده ایران در سازمان ملل
  • ایروانی:تنها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات کننده اسرائیل است
  • ایروانی: شورای امنیت اسرائیل را مجبور به توقف فوری جنگ کند
  • تنها راه امنیت در منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های صهیونیست هاست
  • تنها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده اسرائیل است
  • تنها راه امنیت در منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های اسراییل است
  • احمدیان در سن‌پترزبورگ چه می کند؟
  • نشست شورای امنیت سازمان ملل برای تحولات افغانستان