Web Analytics Made Easy - Statcounter

سینما و تلویزیون > سینمای‌ ایران - همشهری آنلاین:
در گرمترین فصل سال وضعیت گیشه سینما تفاوت محسوسی با فصل پیش از خودش داشت، به این معنا که در تابستان حدود ۲۲ فیلم سینمایی روی پرده رفتند و توانستند بیش از ۶۱ میلیارد تومان عایدی وارد چرخه اکران کشور کنند، این درحالی است که حدود نیمی از این مقدار حاصل فروش یک فیلم سینمایی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، روزهای ابتدایی فصل تابستان با جام جهانی فوتبال ۲۰۱۸ آغاز و پایان فصل نیز با فرارسیدن ماه محرم همراه شد. بنابر این مقداری افت فروش دراین بازه‌های زمانی طبیعی به نظر می‌رسد.

بر همین اساس امسال هم طبق روال چند سال قبل؛ کارگروه اکران فیلم‌های سینمایی تصمیم گرفتند که برای کم کردن تاثیر افت فروش در زمان جام جهانی، برخی از بازی‌های فوتبال را روی پرده نقره‎ای سینماها به نمایش درآورند، این تصمیم باعث شد میلیاردها تومان سود به سینماها وارد شود.

این در حالی است که مسئولین سازمان سینمایی بر این باورند که امسال افزایش مخاطب داشتیم اما این افزایش تعداد مخاطب با افزایش قیمت بلیت سینماهای درجه یک کشور که از ابتدای سال به اجرا درآمد، همراه شد.

معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی در آماری رسمی درباره گیشه تیرماه سینما اعلام کرده بود که میزان فروش سینمای ایران در تیرماه سال ۹۷ معادل ۲۱ میلیارد  و ۴۴۶ میلیون و ۴۶۵  هزار تومان بوده و ۲ میلیون و ۳۳۴ هزار و ۶۱۳ نفر به تماشای فیلم های اکران شده نشستند. همچنین با مقایسه تیرماه امسال با مدت زمان مشابه در سال ۹۶، این رقم در سال گذشته ۱۶ میلیارد و ۸۹۰ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان بوده و ۲ میلیون و ۲۲۰ هزار و ۶۴۱ نفر به تماشای فیلم‌ها نشستند که بر این اساس در تیرماه ۹۷ سینما ۲۷ درصد افزایش فروش و ۱۵ درصد افزایش بیننده را شاهد بوده.

در بین آثار پرفروش سینمای تابستان ایران، «هزارپا» ابوالحسن داوودی با فروشی بیش از ۳۵ میلیارد تومان در صدر جدول قرار گرفت و با فاصله زیادی، فیلم سینمایی «تنگه ابوقریب» بهرام توکلی و «دشمن زن» کریم امینی با حدود چهار میلیارد تومان در رده دوم و سوم قرار گرفتند.

با نگاهی سطحی واجمالی به جدول فروش سینمای ایران باز هم کاملا مشخص است که گیشه پرفروش‌های سینما در دست کمدی‌ها است و به گفته پخش‌کنندگان سینمایی شاید بتوان گفت که اگر «هزارپا» اکران نمی‌شد و جور سینما را نمی‌کشید، گیشه تابستان به رقم فروش پایین‌تری تقلیل پیدا می‌کرد. البته که در این فصل فیلم‌های کودک و نوجوانی مثل «خاله قورباغه» و دفاع مقدسی همچون «تنگه ابوقریب» و یا اجتماعی مانند «دارکوب» تاحدودی توانستند مورد استقبال تماشاگران قرار بگیرند. بنابراین از ویژگی‌های دیگر این فصل می‌توان به متنوع بودن ژانرهای سینمایی آن اشاره کرد.

در بین آثار اکران شده در این فصل، سه فیلم سینمایی از جمله آثاری بودند که در سی‌وششمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمدند؛ «شعله‌ور» حمید نعمت الله، «تنگه ابوقریب» بهرام توکلی و «دارکوب» بهروز شعیبی از این دسته فیلم‌ها بودند.

«تنگه ابوقریب» با دریافت ۶ سیمرغ رکورددار دریافت بیشترین جایزه از این دوره جشنواره فیلم فجر شد و همچنین فیلم سینمایی «دارکوب» نیز دو سیمرغ از این جشنواره به دست آورد. امین حیایی هم برای بازی در فیلم سینمایی «شعله‌ور» دیپلم افتخار دریافت کرد.

رحیم طوفان و مصطفی سلطانی دو کارگردانی هستند که اولین فیلمهایشان در این فصل روی پرده رفت. فیلم سینمایی «یک کیلو و بیست و یک گرم» که مضمونی اجتماعی دارد و از سه قشر متفاوت در جامعه سخن می‌گوید، اولین تجربه کارگردانی رحیم طوفان و «چراغ‌های ناتمام» که در ژانر دفاع مقدسی ساخته شده اولین تجربه مصطفی سلطانی در مقام کارگردان بوده است.

بهمن کامیار نیز با کارگردانی دو فیلم سینمایی «مرداد» و «در وجه حامل» از جمه چهره‌هایی است که در این فصل دو فیلم سینمایی خود را روی پرده برد.

در ادامه این گزارش برای بررسی دقیق‌تر شرایط اکران‌های تابستان و امکان مقایسه بین آثار، جدولی تهیه شده که در آن فیلم‌هایی که در این فصل به نمایش در آمده و همچین آثاری که اکران آنها در تابستان هم ادامه پیدا کرده، آورده شده است. اعداد و عناوین مندرج در این جدول مربوط به اکران فیلم‌ها در کل کشور است و با استناد به آمار فروش مکانیزه سینماهای سراسر کشور و سینماتیکت گردآوری و تنظیم شده است.

شماره

نام فیلم

کارگردان

ژانر سینمایی

تاریخ شروع اکران

موسسه پخش

میزان فروش

۱

هزارپا

ابوالحسن داودی

کمدی

۱۳ تیر

فیلمیران

۳۵٬۴۸۲٬۹۱۷٬۰۰۰

۲

تنگه ابوقریب

بهرام توکلی

دفاع مقدس

۱۷ مرداد

حوزه هنری

۳٬۸۷۰٬۶۱۴٬۰۰۰

۳

دشمن زن

کریم امینی

کمدی

۲۳ خرداد

پویا فیلم

۳٬۱۷۷٬۹۶۹٬۰۰۰

۴

دم سرخ‌ها

آرش معیریان

کمدی

۱۰ مرداد

نسیم صبا

۲٬۳۸۵٬۶۲۷٬۰۰۰

۵

خاله قورباغه

افشین هاشمی

عروسکی _ کودک‌ونوجوان

۶ تیر

حوزه هنری

۲٬۳۱۶٬۰۸۰٬۰۰۰

۶

دارکوب 

بهروز شعیبی

اجتماعی

۶ تیر

سیمای مهر

۲٬۰۶۸٬۱۷۸٬۰۰۰

۷

کاتیوشا

علی عطشانی

کمدی

۳ مرداد

رسانه فیلمسازان

۲٬۰۶۱٬۲۷۷٬۰۰۰

۸

دلم میخواد

بهمن فرمان‌آرا

کمدی

۲۳ خرداد

فیلمیران

۱٬۵۳۸٬۱۱۱٬۰۰۰

۹

به وقت خماری

محمد حسین لطیفی

کمدی

۶ تیر

رسانه فیلمسازان

۱٬۰۸۶٬۷۷۲٬۰۰۰

۱۰

شعله ور

حمید نعمت الله

اجتماعی

۲۴ مرداد

حوزه هنری

۷۷۶٬۰۹۹٬۰۰۰

۱۱

من دیوانه نیستم

علیرضا امینی

اجتماعی

۳ مرداد

هدایت فیلم

۳۷۶٬۸۳۷٬۰۰۰

۱۲

همه چی عادیه

محسن دامادی

کمدی

۲۴ مرداد

رسانه فیلمسازان

۲۱۲٬۸۷۹٬۰۰۰

۱۳

داش آکل

محمد عرب

اجتماعی

۷ شهریور

آفتاب عالمتاب

۱۷۲٬۲۰۰٬۰۰۰

۱۴

در وجه حامل

بهمن کامیار

اجتماعی

۲۳ خرداد

خانه فیلم

۱۴۵٬۷۱۲٬۰۰۰

۱۵

پشت دیوار سکوت

مسعود جعفری جوزانی

اجتماعی

۲۴ مرداد

جوزان فیلم

۱۲۰٬۶۸۵٬۰۰۰

۱۶

شماره ۱۷ سهیلا

محمود غفاری

اجتماعی

۳۰ خرداد

نسیم صبا

۱۱۵٬۸۷۵٬۰۰۰

۱۷

مرداد

بهمن کامیار

اجتماعی

۶ تیر

آفتاب عالمتاب

۱۱۱٬۲۰۳٬۰۰۰

۱۸

آخرین بار کی سحر روی دیدی؟

فرزاد موتمن

پلیسی_اجتماعی

۷ شهریور

شکوفا فیلم

۸۲٬۹۷۲٬۰۰۰

۱۹

ناخواسته

برزو نیک نژاد

اجتماعی

۲ خرداد

رسانه فیلمسازان

۷۴٬۹۸۵٬۰۰۰

۲۰

راه رفتن روی سیم

احمدرضا معتمدی

اجتماعی

۲۴ مرداد

نسیم صبا

۴۶٬۷۲۷٬۰۰۰

۲۱

یک‌کیلو و بیست و یک‌گرم

رحیم طوفان

اجتماعی

۱۴ شهریور

گویا فیلم

۲۰٬۹۹۶٬۰۰۰

۲۲

چراغ‌های ناتمام

مصطفی سلطانی

دفاع مقدس

۱۴ شهریور

سیمای مهر

۱۷٬۴۴۲٬۰۰۰






جمع کل

۶۱,۲۶۲,۱۵۷,۰۰۰

در همین زمینه: شعله‌ور به مرز یک میلیارد تومان رسید | فروش چهار میلیاردی تنگه ابوقریب تعطیلی پنج روزه سینماهای سراسر کشور | بازگشایی از اول مهرماه سلام‌علیکم حاج آقا به نیمه رسید

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۱۲۴۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد قابل توجه صنعت فیلم عربستان

ثبت درآمد یک میلیارد دلاری باکس آفیس عربستان بعد از بازگشایی مجدد سینماها در سال ۲۰۱۸ میلادی بیانگر این نکته است که صنعت فیلم این کشور آماده رشدی قابل توجه است. - اخبار فرهنگی -

به‌گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم؛ رشد و رونق تولید فیلم در استودیوهای فیلمسازی عربستان همراه با افتتاح سینماهای پیشرفته در این کشور همراه با ثبت درآمد یک میلیارد دلاری هنر هفتم از سال 2018 میلادی بیانگر این نکته است که صنعت فیلمسازی عربستان درحال پوست اندازی و حرکت به سمت رشدی قابل ملاحظه است.

در این زمینه انتشار آمارهای رسمی  کمیسیون فیلم عربستان سعودی (SFC) از سینماها، استودیوها، برگزاری جشنواره‌های سینمایی حکایت از این روند دارد که روند روبه رشد مخاطبان هنر هفتم در این کشور روبه رشد است و ارقامی که برای درآمد صنعت در سال گذشته میلادی به دست آمده نیز تاکیدی برهمین نکته است که سینمای عربستان همچنان به رشد خود ادامه می‌دهد.

آمار منتشر شده از سوی کمیسیون فیلم عربستان نشان می‌دهد سال گذشته میلادی در این کشور 443 فیلم در سینماهای سراسر کشور اکران شده و این تعداد فیلم 17.4 میلیون نفر مخاطب به خود دیده است که با یک برآورد ابتدایی تعداد مخاطبان سینماهای عربستان نسبت به یک سال قبل‌تر یعنی در سال 2022 شاهد رشد حدود 20 درصدی بوده است.

چند خبر از سینمای جهان؛ از اظهارنظر قابل‌تأمل «آنجلینا جولی» تا سرمایه‌گذاری خاص عربستان

این درحالی است که درآمد گیشه‌های سال قبل عربستان براساس آمارهای رسمی از  240 میلیون دلار فراتر رفته و اکنون عربستان در جایگاه پانزدهم رده بندی جهانی باکس آفیس قرار گرفته است.

از سوی دیگر بررسی هرم جمعیتی این کشورنشان می‌دهد بیش از 50 درصد جمعیت زیر 25 سال عربستان علاقمند به هنر هفتم هستند و فیلم‌های اکشن هالیوودی در صدر انتخاب این گروه سنی برای نشستن روی صندلی سینماهای کشورشان است و در پی آن کمدی‌های مصری مخاطب قابل توجهی دارد.

در همین حال آنطور که آمارهای رسمی از زیرساخت‌های سینمایی عربستان حکایت دارد تا اکتبر سال گذشته میلادی مجموعاً هفت اپراتور سینمایی، 69 سالن سینما، 623 صفحه نمایش و 65000 صندلی در این کشور وجود دارد که براساس جمعیت عربستان یاد شده  متوسط به 1.7 صفحه نمایش و 176 صندلی برای هر 100000 نفر تقسیم می شود و همین آمارها نشان می‌دهد سرعت رشد زیرساخت‌های سینمایی عربستان در دو بخش صفحه نمایش و صندلی تا تاریخ یاد شده چیزی حدود 19 درصد بوده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • «مست عشق» نیامده رکورد فروش روز اول سینمای ایران را شکست
  • رشد قابل توجه صنعت فیلم عربستان
  • «مست عشق» و رکورد تازه در سینمای ایران / یک فیلم غیرکمدی به صدر جدول فروش روزانه رسید
  • «مست عشق» و یک رکورد تازه در سینمای ایران / یک فیلم غیرکمدی به صدر جدول فروش روزانه رسید
  • تحولات خیره کننده حاصل از تلاقی فین تک با مدیریت درآمد شرکت های هواپیمایی
  • پرفروش‌ترین سینما‌های کشور در فروردین اعلام شد
  • پرفروش‌ترین سینماهای کشور در فروردین اعلام شد
  • پرفروش‌ترین سینما‌های کشور در فروردین اعلام شد/ جمع کل؛ بیش از ۱۴۶ میلیارد و ۸۵۱ میلیون تومان
  • اکران فیلم سینمایی «مست عشق» در ۶ سینمای مشهد از فردا ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • شش فیلم داریوش مهرجویی در جشنواره مسکو‌ نمایش داده می‌شود