Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پارسینه، حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، با انتشار یادداشتی در روزنامه واشینگتن‌پست پیشنهاد همتای آمریکایی خود برای مذاکره را غیرصادقانه نامید و عنوان کرد که ادعای طرفداری‌ دولت آمریکا از مردم ایران همزمان با تحریم «پوچ و منافقانه» است.

یادداشت آقای روحانی بعدازظهر جمعه سی شهریور در آستانه سفر وی به نیویورک برای حضور در مجمع عمومی سازمان ملل متحد منتشر شده که در آن به مسئله خروج آمریکا از توافق هسته‌ای، تبعات آن و تصمیمات ایران در این رابطه پرداخته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متن فارسی این یادداشت به‌طور همزمان در خبرگزاری‌های داخلی ایران منتشر شده است که با شرح خروج آمریکا از برجام در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ۹۷ آغاز می‌شود. آقای روحانی نوشته که آن لحظه با «دو انتخاب» مواجه بوده؛ اول این که ایران نیز از برجام خارج می‌شد که این امر به گفته او «موجب ناامنی و بی‌ثباتی بیشتر در منطقه می‌شد» و «دوم دادن مهلت چند هفته ای به اعضای باقی مانده در برجام بود تا تبعات خروج آمریکا از این توافق را جبران کنند».

متن یادداشت به این قرار است:

وقتی در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ۹۷، رئیس جمهور آمریکا رسما اعلام کرد که ایالات متحده آمریکا از برجام خارج شد، دو انتخاب در برابر من وجود داشت. اول، من نیز اعلام کنم که ایران از برجام خارج می‌شود که موجب ناامنی و بی ثباتی بیشتر در منطقه می‌شد و دوم، دادن مهلت چند هفته‌ای به اعضای باقی مانده در برجام تا تبعات خروج آمریکا از این توافق را که نتیجه زحمات و مذاکرات بسیار سخت و فشرده ۱۲ ساله بود جبران کنند. به منظور پاسداری از صلح و امنیت منطقه‌ای و بین المللی و احترام به حقوق و مقررات شناخته شده بین المللی، گزینه دوم را انتخاب کردم.

پیش بینی آمریکا این بود که پس از خروج از برجام، ایران نیز از آن خارج می‌شود و به راحتی می‌تواند یک ائتلاف جهانی علیه ایران شکل دهد و همه تحریم‌ها را برگرداند. اقدام ما در دادن فرصت محدود به اروپا، باعث به هم ریختن معادلات آمریکا شد. از سوی دیگر، گفتگو‌های ایران و بقیه اعضای برجام و تاکید آن‌ها برای حفظ برجام، آمریکا را در انزوا قرار داد. شاید به ندرت پیش آمده باشد که روی یک موضوع، بین آمریکا و شرکای اروپایی اش تا این حد اختلاف نظر باشد و این نتیجه موضع بحق ج. ا. ا. در موضوع هسته‌ای و دیپلماسی فعال ایران در موضوع برجام است.

سیاست خارجی دولت آمریکا در قبال ایران نه براساس واقعیات موجود ایران، منطقه و جهان و نه حتی برمبنای منافع ملی آمریکا تنظیم شده است. دریافت اطلاعات نادرست درباره ایران از گروه‌های تروریستی و رژیم صهیونیستی و تحلیل‌های غیر کارشناسانه و غیر دقیق نسبت به تحولات ایران، دولتمردان آمریکا را دچار چنان توهمی ساخته که احساس می‌کنند می‌توانند با حربه تحریم از ایران امتیاز بگیرند. ملت ایران ثابت کرده که در برابر فشار خارجی منسجم‌تر شده و مقاومت بیشتری از خود نشان می‌دهند چنانچه در دوران قبل از برجام نیز آمریکا نتوانست با تحریم‌های شدید مردم ایران را خسته کند و در نهایت این آمریکا بود که تغییر مسیر داد و به مذاکره روی آورد.

در گفتگو‌های جاری با کشور‌های باقی مانده در برجام تاکید کرده ایم که موضوع مهم برای ما، حفظ منافع مردم ایران از برجام است و چنانچه علیرغم خروج آمریکا از برجام، منافع ایران تامین شود در برجام می‌مانیم و در غیر این صورت، روش دیگری را پی می‌گیریم. منطق ما روشن است. یا همه اطراف از منافع برجام منتفع می‌شوند و یا هیچکدام. سکوت در برابر قلدری آمریکا در ایجاد فشار به کشور‌ها برای قطع روابط تجاری با ایران که با مقررات شناخته شده بین المللی در تضاد آشکار است با هیچ منطقی سازگار نیست و ما در این زمینه بی تفاوت نخواهیم ماند.

پیشنهاد آقای ترامپ برای مذاکره مستقیم و بدون پیش شرط با ایران صادقانه نیست. ما پیشنهاد ایشان را باور کنیم یا سخنان وزیر خارجه وی را که شرط گفتگو با ایران را تحقق نکاتی می‌داند که توهین آشکار به ملت ایران تلقی می‌شود؟ علاوه بر این، ما چگونه می‌توانیم به آمریکا اعتماد کنیم در حالی که از تعهدات بین المللی اش و مصوبه شورای امنیت که خود بانی آن بوده کنار می‌کشد و دیگر کشور‌ها را برای اجرای آن مصوبه تهدید به تنبیه می‌کند؟ اعمال تحریم‌ها و ایجاد سختی برای مردم ایران از جمله در زمینه دسترسی مردم به دارو و یا محروم کردن ملت ایران از خرید هواپیمای مسافری که در امنیت پرواز‌ها تاثیر بسزایی دارد چه توجیهی دارد؟ بنظر می‌رسد که دولت آمریکا در پی انتقام گیری از ملت ایران است و روشن است که ادعای طرفداری اش از مردم ایران کاملا پوچ و منافقانه است.

من اطمینان دارم که این بار نیز آمریکا مجبور می‌شود تغییر رویه دهد. گفتگو‌های ما با طرف‌های تجاری مان در جریان است و نوید دهنده آینده روشن در تعاملات بین المللی ایران است. این واقعیت روز به روز روشن‌تر می‌شود که اکثریت قریب به اتفاق کشور‌های جهان با سیاست یکجانبه گرایی آمریکا مخالف بوده و تحمیل دستور از سوی آمریکا را برنمی تابند. ممکن است در کوتاه مدت در روابط اقتصادی با شرکایمان مشکلی به وجود آید، اما دو طرف در جهت رفع آن تلاش می‌کنند و این امر نمی‌تواند استمرار یابد.

ما اهل منطق و گفتگو هستیم. به همین دلیل بود که در مذاکرات برجام وارد شدیم و از آن سربلند بیرون آمدیم؛ و به همین دلیل است که می‌گوییم رمز اثبات حسن نیت طرف‌های مذاکراتی ما، بویژه آمریکا، اجرای صادقانه و کامل برجام است. رهبر معظم انقلاب در دوران مذاکرات فرمودند که چنانچه ما در برجام از طرف مقابل صداقت ببینیم، زمینه برای بحث درباره بقیه موضوعات مورد علاقه طرفین باز می‌شود. متاسفانه برخورد غیرصادقانه و غلط آمریکا در اجرای برجام-- از روز اول اجرای برجام تا زمان خروج غیرقانونی از آن-- حکایت از عدم صداقت آمریکا در اجرای تعهدات بین المللی خود دارد.

ملت ایران در طول بیش از ۲۵۰ سال گذشته علیه هیچ کشوری تجاوز نکرده و در عین حال، در برابر تجاوز و دخالت‌های بیگانه ایستدادگی کرده است. سلاح ما صلح است. ما همان طور که در برابر متجاوز می‌ایستیم، در صلح جدی هستیم و به هر اقدام مسالمت آمیز، صادقانه و واقعی پاسخ مثبت می‌دهیم.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: یادداشت روحانی واشنگتن پست نشست سازمان ملل برجام مذاکره با آمریکا تحریم های امریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۱۲۹۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم

به گزارش قدس آنلاین، "رافائل گروسی" مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگویی مدعی شد که غنی‌سازی اورانیوم توسط ایران و نبود دسترسی بازرسان بین‌المللی به تاسیسات اتمی آن، به نگرانی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای آن دامن می‌زند.

با این وجود، گروسی گفت که نسبت به حفظ گفت‌وگوها در این باره متعهد است.

خبرگزاری آلمانی دویچه وله گزارش داد که گروسی در گفت‌وگویی با این خبرگزاری مدعی شد ایران "چند هفته، نه چند ماه" با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن یک بمب اتمی فاصله دارد.

او افزود: اما به معنای این نیست که ایران سلاح اتمی دارد یا در این بازه در اختیار خواهد داشت.

مدیرکل آژانس توضیح داد، در حالی که غنی‌سازی اورانیوم در سطح نظامی نگران‌کننده است، نمی‌توان بر اساس این نتیجه گرفت که ایران در حال حاضر یک سلاح اتمی دارد.

گروسی گفت که اهداف ایران در این زمینه مشخص نیست و تنها می‌توان درباره آن گمانه‌زنی کرد.

ابراز نگرانی مدیرکل آژانس در حالی درباره برنامه هسته‌ای ایران مطرح می‌شود که ایران یک سال و نیم پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای(برجام)در سال ۲۰۱۸، متحمل شدن تحریم‌های بازگردانی‌شده واشنگتن و بدعهدی شرکای اروپایی در کاهش تاثیر تحریم‌های آمریکا، اعلام کرد که در پنج گام تعیین‌شده و طبق بند ۳۶ برجام از انجام دادن برخی تعهدات داوطلبانه خود در توافق فاصله می‌گیرد.

محدود کردن امکانات نظارتی آژانس در تاسیسات ایران نیز اقدام متقابل تهران در واکنش به قطعنامه تنبیهی آمریکا و شرکای اروپایی برجام در دو سال گذشته انجام شد. اما مذاکرات میان ایران و آژانس برای حل‌وفصل مسائل پادمانی باقی‌مانده ادامه دارد و ایران تا کنون به تعهدات خود در بیانیه‌های مشترک با آژانس عمل کرده است.
اگرچه، مقامات ایران تاکید کرده‌اند در صورت بازگشت تمامی طرفین توافق به اجرای تعهدات خود، اقدامات انجام‌شده را به حالت اولیه بازمی‌گرداند.

در این میان، مذاکرات میان ایران و طرفین اصلی برجام به منظور احیای این توافق که در مارس ۲۰۲۱ آغاز شد، به بن‌بست رسیده است. ایران طی توافق هسته‌ای متعهد شده بود که در ازای لغو کلیه تحریم‌های آن، فعالیت‌های هسته‌ای خود را محدود کند.
دویچه وله در ادامه نوشت که گروسی مدعی شد، آژانس از سطح دسترسی مورد نیازش در ایران برخوردار نیست که گمانه‌زنی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای آن را تشدید می‌کند.

او همچنین به حل‌وفصل نشدن مسئله برخی یافته‌های آژانس، از جمله ذرات اورانیوم در محل‌های پیش‌بینی‌نشده اشاره کرده و گفت که این موضوع به تردیدها درباره شفافیت ایران دامن می‌زند.

گروسی گفت: این موضوع محور اصلی گفت‌وگویی بوده است که تلاش کرده‌ام با ایران برقرار کنم.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ادامه، با اشاره به افزایش تنش‌ها میان ایران و رژیم صهیونیستی در پی اقدامات متجاوزانه این رژیم و پاسخ قاطعانه ایران، هرگونه ایده حمله به تاسیسات هسته‌ای را محکوم کرد.

او بیان کرد:حمله به تاسیسات هسته‌ای امری، مطلقا، ممنوع است.

گروسی همچنین درباره تهدید حملات هسته‌ای نیز گفت: به نظرم عادی‌سازی صحبت کردن از تسلیحات اتمی، استفاده از تسلیحات اتمی، کسب تسلیحات اتمی واقعا اسفناک است.

او همچنین گفت که آژانس همواره از گفت‌وگوها میان ایران و آمریکا حمایت می‌کند.

مدیرکل آژانس همچنین درباره مذاکرات میان ایران و آژانس گفت: آنچه واقعا به آن تمایل دارم، مذاکرات میان ما، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ایران است، چون چیزهای زیادی وجود دارد که باید درباره آن شفاف‌سازی شود و به همین دلیل است که قصد داریم به زودی به ایران سفر کنیم.

او گفت که پیامش به ایران این است که باید بیشتر با آژانس همکاری کند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم
  • گروسی: ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • گفتگو با حمید معصومی نژاد؛ از قبولی در آزمون ورودی پزشکی در رم تا پیشنهاد بازیگری (+عکس)
  • ترامپ اوکراین را بخشی از روسیه می‌داند
  • پیشنهاد مذاکره مستقیم با آمریکا برای استحاله اراده ملت ایران/ روزنامه شرق: ایران در عملیات وعده صادق صهیونیست‌ها را پشت خط ترس نگاه داشت