Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش «ایسنا» ابتدای هفته گذشته وزیر صنعت در نامه‌ای به رئیس سازمان بورس درباره جزئیات عرضه محصولاتپتروشیمی در بورس کالا شفاف‌سازی کرد. در نامه‌ای که محمد شریعتمداری به شاپور محمدی نوشته، اعلام شده است با توجه به تصمیمات ستاد اقتصادی دولت در مورد آزاد‌سازی سقف رقابت کالاهای پتروشیمی در بورس کالا، این محدودیت برداشته شده و قیمت پایه بر مبنای نرخ دلار ۴۲۰۰ تومانی معامله می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس این تصمیم شرکت ملی صنایع پتروشیمی پس از هر بار عرضه منجر به معامله در بورس کالا، قیمت پایه را بر‌اساس میانگین چهار هفته‌ای تعدیل شده به بورس اعلام می‌کند.در نامه ابلاغ شده به رئیس سازمان بورس تاکید شده که شرکت پتروشیمی مکلف به رعایت کف عرضه اعلام شده حداقل به مقدار عرضه کالا در بورس است.در این راستا رضا پدیدار با بیان اینکه اقتصاد ایران اقتصاد آزاد است، توضیح داد: یعنی نباید مبتنی بر محدودیتی باشد. زیرا اعمال هر محدودیتی در اقتصاد باعث ایجاد رانت می‌شود. به نظر من باید آزاد‌سازی را درمورد همه فعالیت‌های تولیدی مخصوصا در حوزه انرژی در دستور کار قرار دهیم.وی با بیان اینکه شرکت‌های پتروشیمی در ایران به دو دسته تقسیم می‌شوند، اظهار کرد: یک دسته خصولتی هستند که سه چهارم شرکت‌ها (۷۶درصد) را تشکیل می‌دهند و ۲۴ درصد شرکت‌ها یا یک چهارم آنها خصوصی هستند.شرکت‌هایی که دولتی و خصولتی هستند روش‌های رانتی دارند و می‌توانند در مکانیزم حضور خود در بازار اعمال نظر کنند اما بخش خصوصی نمی‌تواند این کار را انجام دهد.این کارشناس حوزه انرژی با تاکید بر اینکه آزادسازی نرخ باعث ایجاد رقابت مثبت می‌شود، افزود: امیدوارم این تصمیم به رونق گرفتن بازار کمک کند و انتقاداتی که درمورد عملکرد شرکت‌های پتروشیمی وجود دارد متوقف شود.پدیدار درمورد احتمالافزایش قیمت پایه محصولات و مواد اولیه با برداشتن محدودیت در سقف رقابت محصولات پتروشیمی اظهار کرد: زمانی که آزاد‌سازی صورت می‌گیرد عرضه و تقاضا شکل می‌گیرد و با توجه به اینکه کشور در شرایط اقتصاد التهابی است، اقتصاد التهابی با خود قیمت کاذب ایجاد می‌کند، افزایش قیمت‌ها طبیعی است. بخشی از روند افزایشی قیمت‌ها در بورس روند کاذب است. اگر به‌صورت واقعی نگاه شود سهام شرکت‌ها عددی نیست که درحال حاضر به‌صورت غیرمتعارف افزایش پیدا می‌کند.وی با تاکید بر اینکه جنبه رقابتی پتروشیمی‌ها هم باید رقابت آزاد باشد درمورد تاثیر تصمیم مذکور بر حذف دلالان از بورس توضیح داد: بر اساس سیاست‌های عمومی که دولت تعریف می‌کند ابتدا باید بازار داخل را تامین کنیم بعد صادرات صورت بگیرد،اگر این اتفاق رخ دهد سالم‌سازی می‌شود و قیمت‌ها در سطح داخل تصحیح می‌شود اما اگر نظارت صورت نگیرد و آزادسازی به این صورت باشد که طرف ترجیح دهد صد درصد محصول خود را به جای عرضه داخلی عرضه خارجی کند تخریب اقتصادی صورت می‌گیرد.

 

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۱۲۹۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست بورس از خریداران استقلال و پرسپولیس | بانک های خریدار ملزم به ارائه توضیح و برنامه‌ شدند

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تسنیم، رئیس اداره نظارت بر ناشران گروه شیمیایی و غذایی سازمان بورس طی نامه‌ای به مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس به‌ عنوان خریداران ۸۵ درصد سهام باشگاه استقلال اعلام کرد: با توجه به شایعات و اخبار مطروحه در رسانه‌ها و فضای مجازی در خصوص تحصیل بخشی از سهام باشگاه استقلال توسط آن شرکت، خواهشمند است دستور فرمائید در صورت وجود برنامه تحصیل سهام استقلال توسط آن شرکت یا شرکت های گروه، دلایل توجیهی با عنایت به موضوع فعالیت شرکت و در نظر گرفتن صرفه و صلاح سهامداران و همچنین برنامه‌های آتی احتمالی در این خصوص در اسرع وقت در قالب فرم افشای اطلاعات با اهمیت از طریق سامانه کدال افشا و در غیر این صورت، مراتب در قالب فرم شفاف‌سازی در خصوص شایعه، خبر یا گزارش منتشر شده اطلاع‌رسانی شود.

شایان ذکر است رئیس اداره نظارت بر ناشران گروه مالی و خدماتی سازمان بورس هم روز گذشته طی نامه‌ای به مدیران بانک‌های ملت، تجارت، صادرات، شهر، رفاه و اقتصاد نوین به‌ عنوان خریداران ۸۵ درصد سهام پرسپولیس خواستار افشای اطلاعات با اهمیت از طریق سامانه کدال توسط این بانک‌ها شده است.

جزئیات عرضه عمده سهام کنترلی سرخابی‌ها منتشر شد

سازمان بورس طی نامه‌ای به بانک های ملت، تجارت، صادرات، شهر، رفاه و اقتصاد نوین خواستار توضیح درباره دلایل خرید بخشی از سهام پرسپولیس و برنامه‌های آتی احتمالی شد.

رئیس اداره نظارت بر ناشران گروه مالی و خدماتی سازمان بورس طی نامه‌ای به مدیران بانک‌های ملت، تجارت، صادرات، شهر، رفاه و اقتصاد نوین به‌ عنوان خریداران ۸۵ درصد سهام پرسپولیس اعلام کرد: با توجه به شایعات و اخبار مطروحه در رسانه‌ها و فضای مجازی در خصوص تحصیل بخشی از سهام باشگاه پرسپولیس با عنایت به مغایرت موضوع با مفاد مواد ۱۶ و ۱۷ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی و مفاد اساسنامه آن شرکت در صورت وجود برنامه تحصیل سهام باشگاه پرسپولیس توسط آن بانک، دلایل توجیهی و برنامه‌های آتی احتمالی در این خصوص در اسرع وقت در قالب فرم افشای اطلاعات با اهمیت از طریق سامانه کدال افشا شود.

در غیر این صورت مراتب در قالب فرم شفاف سازی در خصوص شایعه، خبر یا گزارش منتشره اطلاع رسانی شود. باید حداکثر تا قبل از شروع معاملات سهام در امروز(یکشنبه) نسبت به انتشار اطلاعات درخواستی اقدام شود.

کد خبر 845929 برچسب‌ها سازمان خصوصی سازی باشگاه استقلال باشگاه پرسپولیس

دیگر خبرها

  • افزایش ۸درصدی تولید محصولات پتروشیمی در شستان/سهم ۱۱درصدی از کل صادرات صنعت پتروشیمی
  • هیچ فاضلابی در شمال به دریا سرازیر نمی‌شود
  • چقدر می توان به صورت های مالی شرکت ها اعتماد کرد؟
  • آیا حاضرید آیفون را ارزان‌تر بخرید، ولی با بدنه پلاستیکی؟
  • تکمیل زنجیره ارزش، گلوگاه «جهش تولید» در صنعت پتروشیمی است
  • آخرین جزئیات از عرضه پساپ در بورس انرژی اعلام شد
  • کیا رقیب ارزان قیمت تسلا را روانه خیابان کرد
  • صعود انفجاری بورس ، سقوط دلار | وقت خرید کدام سهم است؟
  • درخواست بورس از خریداران استقلال و پرسپولیس | بانک های خریدار ملزم به ارائه توضیح و برنامه‌ شدند
  • عرضه شفاف فرآورده های نفتی پالایشگاه ستاره خلیج فارس در بورس انرژی