Web Analytics Made Easy - Statcounter

بهروز نامداری در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، درباره اجلاس کمیته مشترک وزارتی نظارت بر توافق کاهش عرضه نفت اوپک و غیر اوپک (JMMC) در روز 23 سپتامبر (یکشنبه یکم مهر) اظهار داشت: در این اجلاس جمع بندی آقای زنگنه این بوده که شرکت کردن و یا نکردنشان یکسان است و نبودنشان این پیام را دارد که به این قضیه معترضیم و در این رویه سهیم نیستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: بنده تصور می‌کنم اعضای شرکت کننده در جلسه روز یکشنبه، از قبل برنامه‌ریزی کرده‌اند که سهم ایران را جایگزین کنند و اکنون نیز فقط بحث‌شان بر سر این است که چگونه سهم ایران را توزیع کنند.

نامداری ادامه داد: برای حذف سهم ایران از بازار در داخل اوپک به رهبری عربستان توافقاتی صورت گرفته و روسیه هم شریک داستان است.

این کارشناس ارشد حوزه انرژی تصریح کرد: همانگونه که می‌دانیم آمریکا بعد از مدت‌ها توانسته عنوان اولین تولیدکننده نفت دنیا را به خود اختصاص دهد. در واقع اوپک این‌گونه تصور کرده اگر خودش نجنبد دیگران این سهم (تولید ایران و ونزوئلا ) را می‌گیرند بنابراین می‌خواهد سهم جایگزینی متعلق به اعضای خودش باشد.

وی یادآور شد: در هر صورت اکنون جمع بندی آقای زنگنه این است که اعضای اوپک نباید این کار را می‌کردند و باید به نحوی عمل می‌کردند که قیمت نفت بالا برود تا آمریکا نتواند با دست باز نفت ایران را از بازار حذف کند. 

نامداری گفت: کسانی که تحولات سیاسی بازار نفت را مانیتور می‌کنند، اذعان دارند که از دو سه سال قبل مشخص بود که شیل، اوپک را به سمت بی‌ثباتی می‌برد تا جایی که سهم تولیدکنندگان کم شود و حتما بین تولیدکنندگان تناقض و تنش پیش می‌آید و به نظر می‌رسد مصرف کنندگان و از جمله آمریکا که علی‌رغم تبدیل شدن به بزرگترین تولیدکننده همچنان عنوان بزرگترین مصرف کننده را نیز یدک می‌کشد، بنابراین این تشتت و بهم ریختگی را دوست دارند، چون در این بازار بی‌قاعده قیمت‌ها نزولی خواهد بود.

وی ادامه داد: سوی دیگر قضیه هم این است که در صورت نبود سازمان منسجم طرف صحبت برای تنظیم بازار مشخص نیست بنابراین تصمیم گرفتند اوپک را با سازمان دیگری با نام اوپک پلاس جایگزین کنند و سهم بیشتری از بازار را در اختیار بگیرند، در این بین روسیه هم در کنار آمریکا علاقه‌مند به متلاشی شدن اوپک است.

این کارشناس انرژی درباره جایگاه ایران در سازمان احتمالی جدید توضیح داد: اولا اینکه در دهه 70 و 80 عنوان بنیانگذاری ایران در اوپک برای ما CREDIT بود، در دهه نود هیچ امتیازی برای ما نداشته است. تولیدکنندگان نفت به تعداد بشکه‌هایی که به بازار می‌فرستند ارزش دارند، هر بشکه نفتی که از ما حذف می‌شود اعتبارمان هم از بین می‌رود و اگر سهم مان به اندازه کافی باشد حرف‌مان در سازمان جدید نیز برش دارد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: انرژی اوپک روسیه عربستان نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۱۳۵۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۱۰۰ بشکه ای تولید روزانه نفت اوپک

تحقیقات رویترز نشان می‌دهد سازمان کشورهای صادر کننده نفت ۲۶.۴۹ میلیون بشکه در روز در آوریل تولید داشته که ۱۰۰ هزار بشکه در روز پایین‌تر از کل تولید ماه مارس است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، تولید نفت اوپک در ماه آوریل کاهش یافته که نشان دهنده صادرات کمتر ایران، عراق و نیجریه در بحبوحه ادامه تعهد سایر اعضا به قرارداد تولید ائتلاف اوپک پلاس است.
تحقیقات رویترز بر اساس اطلاعات کشتیرانی و منابع صنعتی نشان می‌دهد سازمان کشورهای صادر کننده نفت 26.49 میلیون بشکه در روز در آوریل تولید داشته که 100 هزار بشکه در روز پایین‌تر از کل تولید ماه مارس است.
چندین عضو ائتلاف اوپک پلاس که از اوپک، روسیه و سایر متحدانش تشکیل شده، کاهش تولید جدیدی را در ژانویه جهت مقابله با ضعف اقتصاد و افزایش عرضه در خارج از این گروه تصویب کردند. این تولیدکنندگان در ماه مارس توافق کردند کاهش تولید را تا پایان ژوئن ادامه دهند.
اجلاس سران ائتلاف اوپک پلاس در اول ژوئن تشکیل می‌شود تا در مورد سیاست بعدی تولید تصمیم‌گیری شود.

اوپک می‌تواند مانع 100 دلاری شدن قیمت نفت شودکاهش ذخایر نفتی دنیا به دنبال تمدید کاهش تولید اوپک

بیشترین کاهش تولید در ماه آوریل از سوی ایران، نیجریه و عراق بوده است.
تولید نفت ایران که از طرح کاهش تولید معاف شده نسبت به اوج ماه مارس کاهش یافته است. ایران در ماه مارس به اندازه نوامبر یعنی بالاترین رقم طی 5 سال گذشته تولید داشت. ایران علی رغم تحریم‌های آمریکا بیشترین افزایش تولید را در 2023 در میان اعضای اوپک داشته است.
عراق در ماه مارس متعهد شد صادرات خود را کاهش دهد تا جبران تولید بالاتر از سهمیه خود را طبق قرارداد اوپک پلاس کرده باشد. اما اطلاعات نشان می‌دهند نتوانسته به این تعهد خود در ماه گذشته عمل کند.
تولید نیجریه هم کاهش یافته و صادرات آن به شدت پایین آمده است.
اوپک 140 هزار بشکه در روز تا سهمیه کاهش تولید خود در آوریل فاصله داشته که تا حد زیادی به خاطر تولید بیش از اندازه عراق و گابن بوده است. نیجریه بسیار پایین‌تر از هدف خود تولید می‌کند.
طبق تحقیقات رویترز، تولید نفت عربستان افزایش یافته و کنگو، گینه استوایی و گابن هم افزایش تولید جزئی داشته‌اند.
انتهای پیام/60

دیگر خبرها

  • ورود امیرعبداللهیان به گامبیا
  • سفر امیرعبداللهیان به گامبیا برای شرکت در اجلاس سازمان همکاری اسلامی
  • امیرعبداللهیان عازم گامبیا شد
  • سفر وزیر خارجه ایران به گامبیا برای شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی
  • زمان اجلاس «صلح اوکراین» اعلام شد/ روسیه دعوت نشد!
  • تخفیف نفت ایران چقدر است؟
  • همدان زیرساخت‌های خوبی برای مبادلات تجاری با روسیه دارد
  • سازمان «سیا» با دندان‌های کشیده شاهد حادثه ۱۱ سپتامبر بود
  • کاهش ۱۰۰ بشکه ای تولید روزانه نفت اوپک
  • روسیه: شورای امنیت باید از درگیری در بوسنی جلوگیری کند