Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@16:16:02 GMT

روحانی توپ را به «زمین آمریکا» بیندازد

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۱۳۸۲۲

روحانی توپ را به «زمین آمریکا» بیندازد

از روزی که موضوع ریاست آمریکا بر نشست شورای امنیت مطرح شد، رفتن یا نرفتن حسن روحانی به این اجلاس سوژه داغی برای اظهار نظرهای مختلف بوده، حالا که رفتن آقای روحانی قطعی شده، فرصت خوبی به دست آمده تا آقای ‌روحانی به گفته برخی سیاستمداران شناخته شده، توپ را در زمین آمریکا بیندازد.

حسن روحانی پیش از این و در سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل از تلاش برای رسیدن به صلح جهانی سخن گفته و تاکید کرده بود که یکی از مهم‌ ترین راه‌ های رسیدن به این دستاورد مهم، اعتدال است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



روحانی در حالی این سخنان را بیان می‌کرد که تجربه دولت یازدهم نشان از موفقیت نسبی در به‌کارگیری اعتدال به مثابه یک روش داشت. در وجه دیگر سخن روحانی در جهانی ارائه می‌شد که همچنان در معرض آشفتگی و کشمکش قرار داشت. بخشی از این آشفتگی در اتحادیه اروپا خود را نشان داد که سرانجام در برگزیت متجلی شد، در وجهی دیگر خیز آرام افراطیون به سوی قدرت بود که هم در اروپا موجب نگرانی بود و هم در آمریکا و با به قدرت رسیدن دونالد ترامپ به اوج رسید.

حسن روحانی به عنوان یک حقوقدان باید به این نکته مهم بپردازد که آمریکا چه سهمی در تشدید آشفتگی و افراط در جهان ایفا کرده است. آمریکایی که همه پرنسیپ ‌های شناخته شده جهانی را زیر پا گذاشت و در چند سطح به درگیری ‌ها دامن زد. آقای روحانی می‌تواند به خروج عجیب آمریکا از چند پیمان معتبر جهانی اشاره کند. در سوی دیگر باید از این فرصت استفاده کرد و به سیاست‌های خصمانه اقتصادی آمریکا علیه ثبات اقتصادی جهان پرداخت. اگر وضع تعرفه‌ های واردات از جمله اختیارات دولت‌ها دانسته شود، آقای روحانی باید سوال کند که دلیل درگیری همه ‌جانبه آمریکا با توجه به دامنه‌ ای که دلار در اختیار دارد چیست؟

فرصت خوبی فراهم شده که آقای روحانی یادآوری کند که جنگ اقتصادی آمریکا با اتحادیه اروپا که سال‌ها شریک سنتی آمریکا بوده و نبرد تعرفه‌ای با چین که از دوران نیکسون تا قبل از ترامپ به سوی همگرایی اقتصادی حرکت می‌کرده‌اند و یا دست کم درگیری و تنشی بین این دو نبوده، تحریم‌های روسیه، ترکیه و ایران آیا در کنار خروج از پیمان‌ های جهانی تلاش آمریکا را برای تسلط یکجانبه برجهان و گلوگاه ‌های مهم اقتصادی نشان نمی‌دهد؟

** موجودیت شورای امنیت
گرچه از روزی که موضوع ریاست آمریکا بر نشست شورای امنیت مطرح شد، رفتن یا نرفتن حسن روحانی به این اجلاس سوژه داغی برای اظهار نظرهای مختلف بوده، حالا که رفتن آقای روحانی قطعی شده، فرصت خوبی به دست آمده تا آقای ‌روحانی به گفته برخی سیاستمداران شناخته شده، توپ را در زمین آمریکا بیندازد. آقای روحانی باید با اشاره به خروج آمریکا از برجام در کنار تاییدهای مکرر آژانس بین ‌المللی انرژی هسته‌ای از پایبندی ایران سخن بگوید و خروج یکجانبه آمریکا از برجام را با خروج آمریکا از پیمان آب و هوایی پاریس طرح کند. اگر شائبه تصمیم‌گیری سیاسی از سوی آمریکا وجود داشته باشد –که دارد- اگر خروج از پیمان‌های اقتصادی متعدد این تصور را به وجود بیاورد که آمریکا نفع خود را در نظر می‌گیرد، خروج از پیمان محیط زیستی پاریس به هیچ شکلی توجیه شدنی نیست. آقای روحانی باید از این تکبر و خود برتربینی آمریکایی سخن بگوید و یادآوری کند که اگر قطعنامه شورای امنیت آنقدر قدرت ندارد که جلو زیاده‌ خواهی و خود محوری کشوری مانند آمریکا را بگیرد، چگونه می‌توان از موجودیت موثر شورای امنیت سخن گفت؟ اگر کشوری در زمان بررسی قطعنامه با آن مخالفت کند یک چیز است و مخالفت با آن، بعد از آنکه به تصویب رسید، چیز دیگری و آقای روحانی باید یادآوری کند که در این صورت همین اتفاقی خواهد افتاد که در شرف وقوع است؛ تهی شدن شورای امنیت از معنا. اینکه از آمریکا از مفاهیم بلندی مانند حقوق بشر به شکل ابزاری استفاده می‌کند و با پشت پا زدن به قطعنامه شورای امنیت، این نهاد مهم جهانی را چنان از مفهوم ساقط می‌کند که در مبارزه با تروریسم نمی‌تواند موضع موثری اتخاذ کند. در حالی که ایران در زمین و روسیه در آسمان توانستند بر تروریست‌های تکفیری و داعش در سوریه غلبه کنند و نگرانی کشورهای منطقه را رفع کنند، واکنش مثبتی به ایران و روسیه نشان داده نمی‌شود.

**دوگانگی در رفتار آمریکا
آقای روحانی باید از این فرصت استفاده کرده و یادآوری کند که سازمان ملل و شورای امنیت و حتی یونسکو با روندی که آمریکا در پیش گرفته در معرض عدم کارآمدی قرار دارد و در صورت نیافتن راه حلی مناسب، به تمامی از معنا تهی خواهد شد. آقای روحانی در مقام رئیس دولت جمهوری اسلامی ایران هم باید این نکته را روشن کند که نهادی بین ‌المللی مانند شورای امنیت سازمان ملل باید بتواند در مقابل یکجانبه‌گرایی آمریکا بایستد و هم بر این مهم انگشت بگذارد که پیش کشیدن تحریم‌های یکجانبه توسط آمریکا، در حالی که کشورهای اروپایی و دو کشور مهم چین و روسیه خود را به برجام ملتزم می‌دانند، تنها و تنها فشار آوردن به مردم و شهروندان ایرانی است و ربطی به مقابله سیاسی با دولت ندارد. آمریکا در سوی دیگر شعارهایی که برای مقابله با ایران مطرح می‌کند، با غارت مفت منابع کشورهای منطقه، سلاح‌های خود را در عوض وارد منطقه کرده و با این کار منطقه را به انباری از باروت تبدیل خواهد کرد. آقای روحانی باید بر این رفتار دوگانه آمریکا تاکید کند. هرچه باشد کشورهای منطقه که قرن‌ها همسایه بوده‌اند، منافع مشترکی دارند و خود می‌توانند درباره این منافع تصمیم بگیرند و دوگانگی رفتار آمریکا موجب برهم خوردن تعادل در منطقه خواهد شد. آقای روحانی باید برساختار تعهدات بین‌المللی تاکید کند و با تاکید بر این مهم، دنیا را به یکجانبه‌گرایی آمریکا توجه دهد. با روشن شدن ماهیت رفتارهای خارج از عرف و اصول توسط آمریکا، با تاکید دوباره بر اعتدال برای رسیدن به صلح جهانی بی‌تردید درگیری‌ها کمتر و کمتر خواهد شد.

** سفر به نیویورک؛ اول مهر
معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رئیس ‌جمهور اظهار کرد: رئیس ‌جمهور کشورمان برای سخنرانی و تبیین مواضع کشورمان در خصوص آخرین تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی در هفتاد و سومین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد، یکشنبه اول مهر ماه به نیویورک سفر می‌کند. ایسنا نوشت، پرویز اسماعیلی ضمن اعلام این خبر افزود: حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی در این سفر علاوه بر سخنرانی در مجمع عمومی، سخنرانی دیگری نیز در اجلاس صلح برای بزرگداشت نلسون ماندلا در صحن عمومی سازمان ملل خواهد داشت. وی جلسه با مدیران ارشد و نخبگان رسانه‌ای حاضر در نیویورک، نشست با جمعی از نخبگان سیاست خارجی و نیز دیدار با تعدادی از رهبران جوامع اسلامی در آمریکا را از دیگر برنامه‌های رئیس‌جمهور در این سفر اعلام کرد.

اسماعیلی همچنین از مصاحبه با برخی رسانه‌های بین‌المللی و نیز برگزاری کنفرانس خبری عمومی در انتهای سفر خبر داد و افزود: روحانی طی سفر به مقر سازمان ملل با تعدادی از سران کشورهای حاضر در مجمع عمومی، دبیرکل سازمان ملل و نیز برخی روسای سازمان‌های بین‌المللی دیدار و گفت‌وگو خواهد داشت. به گفته معاون ارتباطات و اطلاع ‌رسانی دفتر رئیس‌ جمهور، بر اساس برنامه ‌ریزی ‌های صورت گرفته روحانی عصر چهارشنبه 4 مهرماه نیویورک را به سوی میهن اسلامی ترک خواهد کرد.

** تکذیب هزینه 2 میلیون دلاری
معاون تشریفات رئیس‌ جمهور با تکذیب هزینه 2 میلیون دلاری سفر رئیس‌ جمهوری به نیویورک برای شرکت در مجمع سالیانه سازمان ملل متحد، توضیحاتی در این‌باره ارائه کرد. بهمن حسین‌ پور با تکذیب هزینه 2 میلیون دلاری سفر رئیس‌جمهوری به نیویورک برای شرکت در مجمع سالیانه سازمان ملل متحد و همراهی 100 نفر در هیات همراه روحانی گفت: همانطور که قبلا بارها اعلام شده است رئیس‌جمهوری در صرفه‌جویی هزینه‌های سفرهای داخلی و خارجی اعضای دولت و به خصوص سفرهای مربوط به شخص وی مصر بوده و با جدیت این موضوع را دنبال می‌کند.

وی افزود: در سفر امسال نیز هیات رسمی همراه وی 6 نفر بوده و همراهان رئیس‌جمهوری شامل تیم حفاظت، تشریفات و رسانه‌ای به میزان کمتر از یک چهارم همراهان رئیس‌جمهور دولت‌های نهم و دهم است. حسین‌پور تاکید کرد: بنا بر رویه هر ساله، طبق دستور موکد رئیس‌جمهور هزینه‌های سفر در پایین ‌ترین میزان و با حداکثر صرفه‌جویی صورت می‌پذیرد. وی تصریح کرد: قطعا معاونت حقوقی رئیس‌جمهوری پیگیری‌های حقوقی را درخصوص این اظهارات کذب دنبال خواهد کرد.

** ملاقات با ترامپ
سخنگوی وزارت خارجه در خصوص دیدار احتمالی رئیس ‌جمهور با ترامپ اظهار کرد: هرگز درخواستی از سوی ایران برای ملاقات با آقای ترامپ مطرح نشده است. ایسنا نوشت، بهرام قاسمی، خبر منتشره از سوی یکی از خبرگزاری‌های خارجی به نقل از نیکی هیلی، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد مبنی بر درخواستی از سوی طرف ایرانی برای ملاقات با رئیس‌جمهور آمریکا در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد را مضحک و در جهت ایجاد یک فضای روانی با اهداف مشخص خواند و آن‌را تکذیب کرد. وی افزود: اینگونه اظهارات یا خبرسازی‌ها طراحی رسانه‌ ای- روانی و نعل وارونه زدن‌های محافل خاصی است که ناشیانه به قلب واقعیات می‌پردازند؛ این روش‌ها کاملا برای ما شناخته شده است و آرشیو ما مشحون از این دست خبرسازی‌هاست.

** واکنش ظریف
محمدجواد ظریف به اظهارات یک مقام آمریکایی درباره انعقاد پیمان با ایران واکنش نشان داد. وزیر امورخارجه در واکنش به اظهارات رایان هوک، رئیس‌ گروه اقدام ایران در توئیتر نوشت: «آمریکا برجام را «توافقی شخصی میان دو دولت» خوانده و ادعا کرده که «به دنبال یک پیمان است»؛ غلط است. این یک توافقنامه بین‌المللی است که مورد تایید قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار گرفته است. به علاوه، آمریکا تعهدات پیمانی خود را هم نقض کرده و با دو پرونده در دیوان بین‌المللی دادگستری رو‌به‌روست. ظاهرا آمریکا درخواست برای صلح را فقط به سخره می‌گیرد». چهارشنبه اخیر بود که برایان هوک، معاون وزیر امورخارجه و رئیس کارگروه ایران در وزارت خارجه آمریکا در باره اقداماتی که آمریکا قرار است در قبال ایران انجام دهد صحبت می‌کرد، اما بعد از پایان سخنرانی‌اش، با اعتراض یکی از حاضران مواجه شد. زنی به نام مدئا بنجامین بلافاصله پس از پایان صحبت‌های هوک روی سن آمد و به سیاست خارجی دولت آمریکا اعتراض کرد. او در حالی که تیشرت صورتی رنگی به تن داشت و روی آن به فارسی نوشته شده بود «صلح با ایران» خطاب به هوک گفت: «جامعه جهانی و متحدان ما آلمان و فرانسه و بریتانیا خواستار حفظ توافق هسته‌ای با ایران هستند، اما شما می‌خواهید برای جنگ با ایران پرونده سازی کنید.»

** موضع جدید
یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب اظهارکرد: اگر روحانی فقط در سال اول ریاست جمهوری خود در این اجلاس شرکت می‌کرد، حضور امسال وی با توجه به ریاست آمریکا در شورای امنیت سازمان ملل، می‌توانست جدی تلقی شود، اما شرکت هر ساله رئیس‌جمهور در سازمان ملل موجب شده است که حضور وی تشریفاتی تلقی شود. عبد‌ا... ناصری ادامه داد: حضور رییس جمهور در سازمان ملل خوب است، اما به شرط آنکه با دست پر در این اجلاس شرکت کرده و حرف جدیدی برای گفتن داشته باشد، مثلا اعلام کند به عنوان پیش ‌شرط مذاکرات، در صورت بازگشت آمریکا به برجام، مذاکره مستقیم با این کشور در دستور کار قرار می‌گیرد. وی تاکید کرد: اگر روحانی چنین حرف‌های جدیدی داشته باشد که توجه جهانیان را جلب کند، حضورش سودمند است در غیر این صورت ممکن است فضای تبلیغاتی علیه کشورمان شکل بگیرد. این فعال سیاسی تصریح کرد: در صورتی که رئیس ‌جمهور حرف جدیدی برای گفتن ندارد، با توجه به تسلط ظریف بر دیپلماسی بین ‌المللی، او می‌تواند به جای روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل شرکت کند.

** الزام حضور
دبیر کل حزب کارگزاران سازندگی درباره ضرورت حضور رئیس‌ جمهور در سازمان ملل، اظهار کرد: حضور ایران در همه مجامع بین‌المللی می‌تواند برای کشور ما مفید و موثر باشد. در مذاکرات برجام دنیا استدلال و منطق ایران را شنید و از ایران حمایت کردند که این دستاورد سیاسی و تبلیغات کمی برای کشورمان نیست. غلامحسین کرباسچی گفت: من معتقدم که در هر مجمع یا نشست بین ‌المللی که ایران بتواند حرف و استدلال خود را بیان‌ کند، باید حضور داشته باشد. وی با بیان این که استدلال منطقی شنونده خود را در دنیا دارد، بیان‌ کرد: اگر ایران در سازمان ملل حضور نیابد و پاسخ اتهامات را ندهد، کشور دیگری از ایران حمایت نمی‌کند. کسانی که مدعی دوستی با ایران هستند، در برابر منافع کشور خود، از ایران طرفداری نمی‌کنند. بنابراین باید ایران در این مجامع بین ‌المللی حضور یابد و استدلال منطقی خود را به گوش سایر کشورها برساند و پاسخ اتهامات را بدهد.

** وحشت از اختلاف
از آنجا که ریاست دوره ‌ای شورای امنیت سازمان ملل متحد در ماه سپتامبر در اختیار ایالات متحده قرار دارد این کشور مشخص‌کننده برنامه‌های این شورا در این ماه خواهد بود. دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، در توئیتر خود اعلام کرده است که هفته آینده ریاست جلسه شورای امنیت سازمان ملل درباره ایران را به عهده خواهد داشت.این در حالی است که طی روزهای اخیر چند رسانه آمریکایی گزارش داده بودند دولت دونالد ترامپ، رئیس ‌جمهوری آمریکا از بیم آشکار شدن اختلافاتش با متحدان اروپایی در موضوع ایران دستور کار جلسه‌ای در شورای امنیت را از تمرکز صرف بر ایران تغییر داده است. از آنجا که ریاست دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل متحد در ماه سپتامبر در اختیار ایالات متحده قرار دارد این کشور مشخص‌ کننده برنامه ‌های این شورا در این ماه خواهد بود.

منبع: روزنامه آرمان، 1397.6.31
گروه اطلاع رسانی**9117**2002

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي آرمان سخنراني روحاني در سازمان ملل نشست نيويورك

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۱۳۸۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحصیل رایگان دانشجوی معترض آمریکایی در ایران + اسامی دانشگاه‌ها

به گزارش گروه بین‌الملل ایسکانیوز؛ دانشگاه های ایران از همان ابتدای شکل گیری اعتراضات دانشگاهیان آمریکایی حامی فلسطین حمایت های خود از این اعتراضات را به شیوه های مختلف اعم از برپایی تجمعات اعتراضی و صدور بیانیه های مختلف نشان دادند.

بیشتر بخوانید؛ واکنش بایدن به خیزش دانشجویی ضدصهیونیستی

به طوریکه همان روزهای ابتدایی این تجمعات برخی از رؤسای دانشگاه‌های ایران‌ ایمیل‌های حمایتی از خیزش اخیر دانشجویان و اساتید برای رؤسای دانشگاه‌های امریکا ارسال کردند. تشکل‌های دانشجویی نیز تجمعات حمایتی از این خیزش برگزار کردند.

اما در اقدامی جدید بیش از ۱۳ دانشگاه ایران آمادگی خود برای پذیرش دانشجویان اخراجی یا تعلیقی دانشگاه های آمریکایی را اعلام کردند که تصمیم برخی از این دانشگاه های برتر را در ذیل می خوانیم.

دانشگاه شیراز

در این راستا موذنی، رئیس دانشگاه شیراز به عنوان اولین دانشگاه پیشنهاد خود برای پذیرش دانشجویان تعلیقی یا اخراجی حامی فلسطین در آمریکا را اعلام کرد و گفت: تا سال‌های قبل بیان می‌شد که مسأله فلسطین مهمترین موضوع جهان اسلام است ولی الان می‌بینیم که موضوع فلسطین مهمترین موضوع جهان است و در دفاع از مردم مظلوم فلسطین بسیاری از دانشگاه‌های آمریکا و اروپا دست به اعتراض و تحصن زده اند.

وی افزود: دولتمردان آمریکایی و اروپایی این دانشجویان و اساتید آنها را به اخراج و بیکاری تهدید کرده اند لذا با توجه به اینکه دانشگاه شیراز یکی از دانشگاه معتبر بین المللی است، دانشگاه شیراز در صورت پیشنهاد این دانشجویان آماده است تا در مقاطع مختلف تحصیلی آنان را در رشته‌های تخصصی پذیرش و بورسیه کند.دانشگاه شیراز هم اکنون از دانشگاه‌های برتر ایران است.

دانشگاه شهید بهشتی

همچنین سیدمحمود آقامیری رئیس دانشگاه شهید بهشتی در حمایت از مردم غزه و محکومیت اقدام دولت آمریکا نسبت به اساتید معترض گفت: دانشجویانی که به دلیل اعتراض به عملکرد صهیونیست‌ها از دانشگاه‌های اروپا و امریکا اخراج شده‌اند را پذیرش می‌کنیم.

وی افزود: برای این دانشجویان بورسیه تحصیلی در نظر گرفته‌ایم و هزینه آموزش، خوابگاه و اسکان را به طور کامل تقبل می‌کنیم.

رئیس دانشگاه شهید بهشتی خاطرنشان کرد: همچنین از دانشجویان فلسطینی که در زندگی‌شان دچار مشکل شده‌اند نیز حمایت ویژه می‌کنیم.

دانشگاه رازی

در ادامه محمدنبی احمدی رئیس دانشگاه رازی نیز با بیان اینکه درب دانشگاه رازی به عنوان یکی از معتبرترین دانشگاههای جمهوری اسلامی ایران و جهان اسلام، برروی تمامی استادان و دانشجویان اخراج شده وقایع اخیر آمریکا و حامیان مردم مظلوم فلسطین باز است، تاکید کرد: تمامی استادان و دانشجویان اخراج شده وقایع اخیر آمریکا و حامیان مردم مظلوم فلسطین می‌توانند با هجرت به ایران اسلامی، تدریس و تحصیل خود را در این دانشگاه ادامه دهند.

وی افزود: دانشجویان حامی مردم مظلوم فلسطین که در روزهای اخیر شجاعانه علیه رژیم جعلی اسرائیل به پا خاستند و از دانشگاه‌های آمریکا اخراج شده‌اند، می‌توانند با تخفیف کامل شهریه، در رشته مورد علاقه خود در دانشگاه رازی کرمانشاه به تحصیل بپردازند.

رئیس دانشگاه رازی گفت: استادان و دانشمندان دانشگاه‌های آمریکا که در پی حمایت از مردم بی‌دفاع فلسطین و ابراز انزجار از رژیم غاصب صهیونیستی از دانشگاه اخراج شده‌اند، می‌توانند در دانشگاه رازی تدریس نمایند.

دانشگاه علامه طباطبائی

همچنین عبدالله معتمدی رئیس دانشگاه علامه طباطبائی نیز با بیان اینکه این اتفاق، اتفاق بی سابقه و میمونی است که بیداری واقعی در فضای دانشگاهی را نشان می دهد، گفت: با توجه به اتفاقاتی که افتاده دانشگاه علامه طباطبائی هم آمادگی دارد سوابق تحصیلی استادان و دانشجویان علوم انسانی دانشگاهیان آمریکایی که اخراج شده را برای پذیرش بررسی کند.

رئیس دانشگاه علامه طباطبائی اضافه کرد: ما حتی آمادگی داریم از این افراد برای حضور در مجامع علمی دانشگاه دعوت کنیم تا از ارزیابی و تجربیات شان از اتفاقاتی که در کشورهای اروپایی و آمریکایی رخ می دهد استفاده کنیم.

معتمدی در ادامه گفت: اگر رشته تحصیلی این افراد با رشته تحصیلی دایر در دانشگاه علامه طباطبائی مطابق باشد آمادگی داریم به این دانشجویان بورس تحصیلی ارائه کنیم و حتی آمادگی آموزش زبان فارسی از طریق وبینار و فضای مجازی در دوره های معینی به آنها داریم تا با زیان فارسی آشنا شوند.

دانشگاه فردوسی مشهد

همچنین مسعود میرزائی شهرابی، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد نیز به خطاب به رؤسای دانشگاه‌های آمریکایی ضمن اعلام نگرانی خود از سرکوب شدید دانشجویان حامی فلسطین توسط پلیس آمریکا اظهار کرد: دانشگاه‌های ما، به عنوان حافظان آموزش عالی و آزاداندیشی، باید به عنوان سنگری جهت تبادل آزاد نظرات و ایده‌ها عمل کنند. ما در دانشگاه فردوسی مشهد، عمیقاً احساس می‌کنیم که باید نگرانی خود را نسبت به سرکوب تظاهرات مسالمت آمیز دانشگاه‌ها علیه جنگ غزه، و به طور مشخص تر، اقدامات و سیاست‌های بی‌رحمانه اسرائیل ابراز کنیم.

وی خاطر نشان کرد: اقدامات خشنی که برای خفه کردن گفتمان آکادمیک در مورد این مسائل مهم حقوق بشری انجام شده است، عمیقاً نگران کننده است. این نه تنها قداست و حرمت آزادی آکادمیک را تحت الشعاع قرار می‌دهد، بلکه مانع تلاش جمعی‌ ما برای دستیابی به حقیقت و عدالت می شود.

دانشگاه فردوسی مشهد افزود: با توجه به تأثیر مخرب جنگ بر زندگی انسان‌های بی‌گناه، از جمله کودکان، این وظیفه اخلاقی ما است که اقداماتی را که حقوق بشر را نقض می کند، محکوم کنیم، و در مورد این نگرانی‌های فوری و حیاتی جهانی، گفت‌وگوی باز را تشویق کنیم. به عنوان آموزگاران، ما باید از آرمان صلح و عدالت دفاع کنیم و اطمینان حاصل کنیم که جوامع دانشگاهی ما فضای امنی برای تحقیق انتقادی و حمایت از آرمان‌ صلح و عدالت هستند.

میرزائی تاکید کرد: ما از همه دست اندرکاران می خواهیم که قاطعانه از این اصول حمایت کنند، تا بر تعهد خود نسبت به آزادی اندیشه و کرامت انسانی مجدداً تاکید کنیم.

دانشگاه علم و صنعت ایران

در ادامه این حمایت ها داوود یونسیان رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران نیز در حمایت از مردم غزه و محکومیت دولت آمریکا نسبت به اساتید معترض گفت: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این راستا در حال انجام یک کار کلی و برنامه سراسری برای دانشگاه‌ها است.

وی افزود: دانشگاه علم و صنعت ایران هم آماده پذیرش دانشجویان آمریکایی و اروپایی اخراجی در این دانشگاه است. رئیس دانشگاه علم و صنعت به نحوه و شرایط پذیرش این دانشجویان اشاره کرد و گفت: ما با همان شرایطی که این دانشجویان تحصیل می‌کردند آنها را پذیرش می‌کنیم؛ یعنی عیناً همان امکانات و تسهیلاتی که در کشورهای اروپا و آمریکا به این دانشجویان ارائه می‌شد را در اختیارشان قرار خواهیم داد.

تحصیل رایگان دانشجوی معترض آمریکایی در ایران؛ این دانشگاه‌ها اعلام آمادگی کردند/ اسامی

جهاد دانشگاهی

مسلمی نائینی رئیس جهاد دانشگانی نیز با تاکید بر اینکه رژیم اشغالگر قدس شریف، فضای فعالیت آزادانه علمی و دانشگاهی را به داغ و درفش، سخت به هم فشرده است، بیان کرد: آغوش دانشگاه‌ها، موسسات آموزشی و پژوهشی جهاد دانشگاهی برای دانشجویان دانشگاه‌های غزه که عضوی از اتحادیه دانشگاه‌های جهان اسلام هستند، گشوده است و آمادگی دارند این عزیزان را همچون میهمانانی گرامی به شایستگی و گرمی پذیرا باشد تا ان شاء الله به زودی با مراجعت به کشور مظلوم خویش گام‌هایی بلندتر را برای کسب علم و دانش و معرفت بردارند.

وی تاکید کرد: جهاد دانشگاهی با فعالیت بیش از ۱۰۰ واحد سازمانی و علم و پژوهشی در سراسر کشور دارای دو دانشگاه علم و فرهنگ در تهران و علم و هنر در یزد و شش موسسه آموزش عالی در اصفهان؛ خوزستان؛ کرمانشاه؛ گیلان( رشت)؛ همدان و خراسان رضوی( کاشمر) است.

بورسیه در رشته‌های تخصصی

حمایت از دانشجویان معترض به جنایات رژیم صهیونیستی دانشگاه های آمریکا صرفا به دانشگاه های ایران ختم نشد بلکه داداش پور رییس سازمان امور دانشجویان و معاون وزیر علوم هم با اعلام حمایت از این تصمیم این دانشگاه های ایران تصریح کرد: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری این آمادگی را دارد که این دانشجویان را در رشته‌های تخصصی موجود، پذیرش و بورسیه تحصیلی کند.

تحصیل رایگان دانشجویان معترض

علی خطیبی معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز با بیان اینکه جامعه ایرانی اسلامی به معنای واقعی به محیط علم و عالم اهمیت می‌دهد و حرف‌های ما شعار نیست، می‌گوید که در سال ۱۴۰۱ دانشگاه‌های ما دچار بحران شد، ولی هیچ نیروی نظامی داخل دانشگاه نشد و هیچ دانشجویی آسیب ندید، اما ببینید در آمریکا چه خبر است.

وی عنوان می‌کند که درب دانشگاه‌های ایرانی به روی تمام افرادی که در دانشگاه‌های آمریکا محروم از تحصیل یا تعلیق شدند، باز است و هزینه تحصیل این دانشجویان رایگان است.

حمایت ریاست جمهوری از پذیرش دانشجویان آمریکایی

در نهایت حسین حسینی معاون رئیس جمهور نیز اظهار کرد: به برکت خون شهیدان مظلوم غزه، بخش زیادی از دانشجویان و افکار عمومی کشورهای غربی به این جمع‌بندی رسیدند که آمریکا و رژیم صهیونیستی نماد ظلم و ستم علیه بشریت هستند.

وی با بیان اینکه اعلام پذیرش دانشجویان و اساتید تعلیقی و اخراجی آمریکا، حرکتی هوشمندانه و انقلابی است، گفت: فشار افکار عمومی باعث خواهد شد که ادامه حمایت نظام سلطه از رژیم صهیونیستی با مشکلات عدیده مواجه شود.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1229412 برچسب‌ها غزه

دیگر خبرها

  • بورسیه دانشجویان اخراج شده از دانشگاه‌های آمریکا
  • خبر وحشتناک از وضع آب و هوایی زمین در سالی که گذشت
  • خسارت ۵۰۰ میلیارد تومانی سیل به زیرساخت‌های مناطق عشایری
  • اخذ سند تک برگی تمامی اراضی ملی در محدوده شهر زهک
  • صندوق سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان در قم تشکیل می‌شود
  • دیدار دبیرکل سازمان جوانان حقوق بشر با سفیر ایران در سوریه
  • تحصیل رایگان دانشجویان معترض آمریکایی در ایران + اسامی دانشگاه‌ها
  • تحصیل رایگان دانشجوی معترض آمریکایی در ایران + اسامی دانشگاه‌ها
  • «خیلی بیل زن هستید، زمین خودتان را بیل بزنید»/ واکنش یک جامعه‌شناس به دعوت دانشگاه‌های ایران از دانشجویان معترض در آمریکا
  • درب دانشگاه‌های ایران به روی دانشجویان معترض آمریکایی باز شد