Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-05-06@22:44:52 GMT

برای مبارزه با پول‌شویی نیاز به FATF نیست

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۱۶۱۶۴

به گزارش سرویس بسیج مهندسین صنعت خبرگزاری بسیج، مهدی پازوکی در تیتر امشب با بیان اینکه ایران خود قربانی تروریسم و سردمدار مبارزه با فساد است گفت: ما برای رساندن نظر و صدایمان به جامعه جهانی نیازمند عضویت در «گروه ویژه اقدام مالی» یا همان «اف‌ای تی اف» هستیم.
پازوکی با تحلیل وضعیت اقتصادی کشور و اینکه ایران بهشت دلالان و واسطه گران است گفت: تا کنون اگر دست فساد‌های بزرگ اقتصادی در ایران شفاف سازی و مشخص شده نتیجه گزارش همین «اف‌ای تی اف» است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



کارشناس اقتصادی موافق پیوستن به FATF گفت: پیوستن به «اف‌ای تی اف» به نفع اقتصاد ایران است.

مهدی پازوکی گفت: به نظر من وزارت امورخارجه ایران نیز در اطلاع رسانی در مورد «اف‌ای تی اف» کم کاری کرده است. اف‌ای تی اف مخالف قانون اساسی کشور ما نیست.

او افزود: کسانی که فرار مالیاتی دارند یا سیاسیونی که دغدغه قطع ارتباط با نهاد‌های سیاسی دیگر را دارند مخالف «اف‌ای تی اف» هستند.

پازوکی افزود: مشکل اقتصاد ایران مشکل مدیریتی است نه قبول یا رد «اف‌ای تی اف» ما هرچه از جامعه جهانی فاصله بگیریم منزوی‌تر می‌شویم.

مجید شاکری هم گفت: FATF یک نهاد ناظر است و با سازمانی ورزشی مانند فیفا فرق می‌کند که در صورت اجرا نکردن قوانین جدید فوتبال تیم‌های شرکت کننده را جریمه کند.

کارشناس مسائل اقتصادی در نقد پیوستن یا نپیوستن به FATF گفت: «اف‌ای تی اف» هیچ ارتباطی با برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) ندارد و ایران را از حالت تحریم خارج نمی‌کند. FATF یا «گروه ویژه اقدام مالی» یک قرارداد نیست بلکه یک سازمان بین دولتی است.

شاکری به بیان سابقه ایجاد این سازمان مالی بین دولتی گفت: این سازمان برای بررسی‌هایی درباره وضعیت قوانین مبارزه با پول‌شویی در بازار‌های مختلف مالی بوجود آمده است و نتیجه فعالیت آن در جلسات هر چهار ماه یک بار خود به اطلاع کشور‌های عضو «جی ۷» برساند تا این کشور‌ها بتوانند ریسک سرمایه‌گذاری در بازار‌های مالی هدف را بررسی و در مورد سرمایه‌گذارانی که به «کشور‌های مشکوک» می‌روند احتیاط کنند.

شاکری با بیان اینکه مخالف FATF درایران مخالف تمام قوانین آن نیست افزود: ما با مبارزه با پولشویی مخالف نیستیم، اما حتی اگر ایران FATF را بپذیرد از لیست سیاه خارج نمی‌شود.
او افزود: مشکل اتحادیه اروپا یا هر کشور دیگری در ارتباط با مبادلات اقتصادی با ایران FATF نیست.

شاکری افزود: «گروه ویژه اقدام مالی» یا همان «اف‌ای تی اف» سیاسی نیست بلکه کاملا اقتصادی و فنی است.

او گفت: اف‌ای تی اف در مورد پولشویی ۴۰ توصیه و در مورد تامین مالی تروریسم ۹ توصیه دارد که بر اساس آن‌ها کشور‌های مختلف را بررسی و رده‌بندی می‌کند و کشور‌ها مختارند توصیه‌های این نهاد از طریق وضع قوانین داخلی را به اجرا دربیاورند و زمینه‌های پولشویی و تامین مالی تروریسم را کاهش دهد.

شاکری گفت: ایران، در سال‌های گذشته تلاش کرده است با تصویب قوانین جدید، هم نظارت بر پرداخت مالیات‌ها را بیشتر کند، هم فضای کسب و کار را بهبود بخشد و هم شبهه‌ها در مورد تامین مالی تروریسم از طریق بازار‌های غیرشفاف مالی را کاهش دهد.

کارشناس اقتصادی در مورد قدرت نظارتی یا تنبیهی «اف‌ای تی اف» گفت: این سازمان هیچ موقع توان تحریم ندارد فقط زیر ساخت اطلاعات ایجاد می‌کند از طرفی اجراکردن یا نکردن «اف‌ای تی اف» در حاکمیت و اختیار ایران است و ارتباطی به کشور‌های خارجی ندارد.
چنانچه ایران «اف‌ای تی اف» را هم بپذیرد باز هم از حالت تعلیق یا تحریم بیرون نخواهیم آمد.   منبع: دانشجو انتهای پیام/

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۱۶۱۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر کشور: بازگشت ۱.۵ میلیون اتباع خارجی به کشور‌های خود/ اتباع جدید نمی‌پذیریم

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، احمد وحیدی، وزیر کشور امروز در گفت‌وگو با یکی از رسانه‌ها درباره آخرین اقدامات انجام شده برای ساماندهی اتباع خارجی بیان کرد: اتباع غیرمجاز باید از ایران خارج شوند، اتباع جدید را نمی‌پذیریم و اتباعی که مجاز هستند و در کشور می‌مانند براساس نیازمندی‌های اعلام شده دستگاه‌ها به نیروی کار، خواهد بود و براین ساس ساماندهی خواهند شد.

وی ادامه داد: در حال حاضر اطلس شغلی توسط وزارت کار تهیه شده و استان‌های مختلف براساس نیازشان ارزیابی می‌کنند که در هر استان چقدر به نیرو‌های کار اتباع خارجی نیاز دارند؛ طبیعتاً در سطحی که مورد نیاز هست، در کشور خواهند ماند و مابقی باید به کشور‌های خودشان بازگردند.

وزیر کشور در پاسخ به این پرسش که در طول یک سال گذشته چه تعداد اتباع به کشورشان بازگردانده شده اند، گفت: بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر به کشور‌های خود برگشتند، اما یک اشکالی داریم و اینکه برخی از این افراد از طریق مرز‌ها دوباره وارد ایران می‌شوند لذا دستگاه‌ها مجبور می‌شوند که دوباره آنها را به کشور‌های خود برگردانند. موارد متعددی داریم که از ایران خارج شدند و پس از مدتی مجدد وارد کشورمان شدند.

وحیدی تأکید کرد: قوانین ما کفایت لازم برای برخورد با کسانی که غیر مجاز و برای بار‌ها به کشور می‌آیند را ندارد که باید از طریق مجلس شورای اسلامی قوانین مربوط به برخورد با کسانی که برای چندمین بار وارد کشور می‌شوند، اصلاح شود تا از طریق قانون بتوانیم مانع ورود آنها به کشور شویم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کشف یک میلیارد تومان دخانیات قاچاق در جنوب تهران
  • وحید شمسایی: موانع فرزندآوری باید رفع شود
  • موانع فرزندآوری باید رفع شود
  • در کنار همه مسایل اقتصادی به ابعاد فرهنگی فرزندآوری توجه شود
  • موانع فرزندآوری باید رفع شود/ زوج‌های جوان و مجرد‌ها باید در مسیر رونق بخشی به خانواده قرار بگیرند
  • وزیر صنعت: برای تولید اتوبوس نیازمند خارجی‌ها نیستیم
  • وزیر کشور: بازگشت ۱.۵ میلیون اتباع خارجی به کشور‌های خود/ اتباع جدید نمی‌پذیریم
  • مقام دوم گردش مالی در کشور برای صنعت غذایی
  • روحیه مبارزه و شجاعت ایران را تمجید می‌کنیم
  • پولشویی