Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-26@04:03:06 GMT

مصوبه جدید درباره تحصیل همزمان در ۲ رشته

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۱۹۶۶۶

معاون آموزشی وزیر علوم اعلام کرد: تحصیل همزمان برای تمام زیرنظام های آموزش عالی مجاز شد، دانشگاه های آزاد، غیرانتفاعی و پیام نور در صورت احراز شرایط اولیه می توانند تحصیل همزمان داشته باشند.

به گزارش مهر، دکتر مجتبی شریعتی نیاسر امروز در نشست خبری برنامه های این معاونت را در سال تحصیلی جدید تشریح کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به آغاز سال تحصیلی گفت: اختیارات زمان آغاز سال تحصیلی به دانشگاه ها واگذار شده است، برخی از دانشگاه ها از هفته گذشته و برخی نیز از فردا بر اساس شرایط اقلیمی و جغرافیایی خود سال تحصیلی را آغاز می کنند.

شریعتی نیاسر ادامه داد:آیین نامه آموزشی یکپارچه به دانشگاه ها ابلاغ شده است و برخی از اختیارات آموزشی به دانشگاه ها واگذار شده و دانشگاه ها موظف شده اند شیوه نامه مواردی که به آنها تفویض شده را تدوین کرده و به وزارت علوم ارائه دهند.

سال جدید تحصیلی با شعار مهارت افزایی

معاون آموزشی وزیر علوم افزود: سال تحصیلی جدید را با طرح سال مهارت افزایی و ارتقای اشتغال پذیری تعریف کرده ایم و طرحی به دانشگاه ها در چهار بند ابلاغ شده است که توجه به ضرورت دروس عملی و کاربردی در دوره کارشناسی، تقویت و تعریف دروس اختیاری برای دانش آموزان تا دو درس اختیاری متناسب با نیاز بازار و نوع رشته به صورت رایگان به دانشجویان ارائه شود.

وی افزود: برای حمایت از این طرح دو برنامه داریم، به دانشگاه ها اجازه داده شده است با تصویب هیات امنا دو درصد از درآمدهای اختصاصی دانشگاه ها به مهارت افزایی دانشجویان کارشناسی اختصاص داده شود. همچنین تامین اعتباری با موافقت سازمان برنامه و بودجه درنظر گرفته شده که به موجب آن ۱۴۰ میلیارد تومان برای کمک به دانشگاه هایی که در مهارت افزایی نقش دارند، ارائه شود.

ظرفیت دانشگاهها در سال تحصیلی جدید

معاون آموزشی وزیر علوم به ظرفیت دانشگاه ها در سال ۹۷ اشاره کرد و گفت: در مقطع دکتری ۱۱ هزار و ۶۰ نفر، در مقطع کارشناسی ارشد ۱۸۸ هزار و ۸۸۲ نفر، در مقطع کارشناسی ۴۱۳ هزار و ۸۴۴ نفر، در مقطع کاردانی به کارشناسی ۶۰ هزار و ۳۵۰ نفر و فنی و حرفه ای ۳۵ هزار و ۹۴ نفر ظرفیت سال۹۷ بوده است.

وی ادامه داد: مهلت ثبت نام برای موسسات غیرانتفاعی از فردا به مدت یک ماه تمدید می شود. دانشگاه آزاد نیز از ۲۴ شهریورماه ثبت نامش را تمدید کرده بود.

بیش از ۹۶ درصد رشته محلهای آزاد تأیید شد

شریعتی نیاسر با اشاره به آمار دانشگاه آزاد گفت: دانشگاه آزاد ظرفیتش را ۶ هزار و ۹۱۹ رشته محل اعلام کرده بود که بیش از ۹۶ درصد رشته محل ها در بررسی های دفتر گسترش تایید و به سازمان سنجش نیز منعکس شد و دانشجویان می توانند انتخاب رشته کنند.

وی ادامه داد: کنکور سراسری امسال با سایر سال ها یک تفاوت وجود داشت که برای اولین بار دانشجویان گروه تجربی مجاز شدند از گروه ریاضی و علوم انسانی انتخاب رشته کنند که مشکل عدم توازن توزیع کاهش یابد و شانس قبولی تجربی ها در سایر رشته ها نیز فراهم شود.

ظرفیت پذیرش دانشجوی استعداد درخشان برای دانشگاههای سطح ۱ و ۲

شریعتی نیاسر به دوره های استعداد درخشان اشاره کرد و گفت: شرایط به گونه ای است که از جذب بیشتر دانشجویان در رده های استعداد درخشان استقبال می کنیم و البته آنچه که مصوبه در مورد استعداد درخشان وجود داشت، ساری و جاری است. دانشگاه های سطح یک و دو تا سقف ۴۰ درصد از ظرفیت خود را می توانند به پذیرش دانشجویان استعداد درخشان کارشناسی ارشد اختصاص دهند. دانشگاه های سطوح پایین تر تا سقف ۳۰ درصد و سایر موسسات تا سقف ۲۰ درصد می توانند دانشجوی استعداد درخشان جذب کنند.

مصوبه جدید درباره تحصیل همزمان در ۲ رشته

وی افزود: علاوه بر امتیازات گذشته، امروز مصوبه ای در خصوص تحصیل همزمان برای دانشجویان استعداد درخشان تصویب شد که به موجب آن این دانشجویان حداکثر دو ترم بعد از قبول شدن در مقطع بالاتر این امکان را دارند که اگر رشته دوم خود را به اتمام نرسانده اند آن را به اتمام برسانند، همچنین دانشجویانی که در سطح جهانی غیر طلا و نقره مدال آورده اند نیز بتوانند در دو رشته تحصیل همزمان داشته باشند. تحصیل همزمان برای تمام زیر نظام ها مجاز شد. البته از این امتیاز به شرطی می توانند استفاده کنند که شرایط اولیه را داشته باشند؛ بنابراین دانشگاه های غیر انتفاعی، آزاد و پیام نور نیز در صورت اینکه شرایط اولیه را داشته باشند می توانند تحصیل همزمان داشته باشند.

معاون آموزشی وزیر علوم در ادامه به رشد کمی و غیر منتظره موسسات آموزشی اشاره کرد و گفت: امسال بحث نظارت و اعمال قانون مدنظر گرفته شده، دانشگاه ها باید به این موضوع توجه کنند، به شاخص های کیفی و قانونمداری که به ارتقای کیفی تحصیلی دانشجویان ربط پیدا می کند، توجه کنند.

سقف تشکیل کلاس درس

شریعتی نیاسر بر همین اساس سقف ظرفیت کلاس ها در کارشناسی ۶۰ نفر، کارشناسی ارشد ۲۰ نفر، دکتری ۵ تا ۷ نفر مشخص شده است. اگر دستگاه های دولتی و غیردولتی از آن عدول کنند خلاف مقررات است. البته برخی از دروس عمومی از این قاعده مستثنی هستند.

وی درباره موسسات غیرانتفاعی نیز گفت: از سال ۹۴ تاکنون ۳۰ موسسه غیرانتفاعی لغو مجوز یا منحل شده، ۱۶ موسسه ظرفیت شان حذف شده است، دلایل آن هم به خاطر تخلفات آموزشی، عدم فعالیت مناسب و عدم احراز شرایط شورای گسترش بوده است. البته تعدادی از موسسات نیز به دانشگاه ارتقا یافته اند.

مدرک تحصیلی همه زیرنظامهای آموزش عالی وزارت علوم معتبر است

معاون آموزشی وزیر علوم به مدارک تحصیلی زیر نظام های آموزشی اشاره کرد و گفت: بر خلاف آنچه برخی از دستگاه های اجرایی مطرح کرده اند که مدارک برخی از زیر نظام های آموزش عالی را معتبر نمی دانند باید اعلام کنم، مدارک کلیه زیرنظام ها که با مجوز آموزش عالی فعالیت می کنند معتبر است و از اعتبار یکسانی برخوردار هستند و خردادماه امسال نیز وزیر علوم در این زمینه ابلاغیه ای به سازمان امور استخدامی ارائه داد که به دانشگاه ها اعلام شد.

معاون آموزشی وزیر علوم تصریح کرد: دستگاه ها مجاز نیستند به فارغ التحصیلانی که از زیر نظام های وزارت علوم مدرک گرفته اند اعلام کنند مدرک آنها معتبر نیست.

منبع: تابناک

کلیدواژه: تحصیل همزمان 2رشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۱۹۶۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیاتی از پرداخت وام‌های دانشجویان علوم پزشکی / برگزاری ۷ طرح ملی دانشجویی

هفته‌ای که گذشت، خبر‌هایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در دانشگاه‌ها منتشر شد. برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را در برگرفت و حائز اهمیت بود.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفته‌ای که گذشت، خبر‌هایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاه‌ها منتشر شد. برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آن‌ها حائز اهمیت بود. گزیده‌‍ای از مهم‌ترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاه‌ها در هفته گذشته را مرور می‌کنیم. در نشست با نمایندگان تشکل‌های دانشجویی مطرح شد.

 

اعلام مبلغ وام‌های شهریه نیمسال دوم دانشگاه پیام نور

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه پیام نور از آغاز ثبت نام درخواست وام شهریه دانشجویان این دانشگاه خبر داد.

مهدی محمدی، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه پیام نور با بیان اینکه ثبت نام وام شهریه دانشجویی دانشگاه پیام نور از اول اردیبهشت آغاز شد، اظهار داشت: دانشجویان متقاضی جهت ثبت نام وام شهریه دانشجویی تا ۳۱ اردیبهشت ماه می‌توانند درخواست وام شهریه خود را در سامانه یکپارچه صندوق رفاه دانشجویی به نشانی http://refah.swf.ir ثبت نمایند.

وی درباره مبلغ وام شهریه دانشجویان دانشگاه پیام نور گفت: مبلغ وام شهریه به ازای هر نیمسال تحصیلی در مقطع کارشناسی ۳۰/۰۰۰/۰۰۰ میلیون ریال، در مقطع کارشناسی ارشد ۵۰/۰۰۰/۰۰۰ میلیون ریال و در مقطع دکترا ۷۰/۰۰۰/۰۰۰ میلیون ریال می‌باشد.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه همچنین تصریح کرد: طبق ضوابط و قوانین دانشجویان در مقطع کارشناسی به مدت ۸ نیمسال تحصیلی، کارشناسی ارشد به مدت ۴ نیمسال و در مقطع دکترا نیز ۸ نیمسال تحصیلی می‌توانند از این وام بهره‌مند شوند.

 


سال جاری ۹۰ رویداد دانشگاهی در دانشگاه تهران برگزار می‌شود


معاون فرهنگی دانشگاه تهران از برگزاری ۹۰ رویداد دانشگاهی در سال جاری در دانشگاه تهران خبر داد.


شهبازی، معاون فرهنگی دانشگاه تهران گفت:دانشگاه تهران امسال جشن ۹۰ سالگی خود را در صورتی برگزار می‌کند که واگذاری سنت دانشگاهی به دانشگاه تهران واگذار شد که شورای عالی انقلاب فرهنگی درخواست دانشگاه تهران را در این زمینه مصوب کرد.

وی افزود: دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی کشور وظیفه پیدا کرد که این سنت دانشگاهی را پیگیری کند و جشن ۹۰ سالگی هم با این رویکرد برگزار می‌کند.

وی ادامه داد:امسال ۹۰رویداد در دانشگاه تهران برگزار می‌کند که اولین رویداد نمایشگاه کار است که دومین دوره آن در خرداد ماه برگزار می‌شود.

شهبازی اضافه کرد: هدف از برگزاری این نمایشگاه ارتباط بیشتر دانشجویان با صنعت است که شبکه سازی به عنوان شعار نمایشگاه انتخاب شده و تلاش ما ازن است که بحث مهارت آموزی را داشته باشیم.

 
برگزاری ۷ طرح ملی ویژه دانشجویان شاهد و ایثارگر


مدیر کل امور دانشجویان شاهد و ایثارگر سازمان امور دانشجویان گفت: در سال گذشته موفق به برگزاری ۷ طرح ملی ویژه دانشجویان شاهد و ایثارگر شده‌ایم و برای سال جاری نیز این برنامه‌ها را پیش رو خواهیم داشت.

سید فردین تقی‌زاده، مدیر کل امور دانشجویان شاهد و ایثارگر سازمان امور دانشجویان در خصوص اقدامات انجام شده این اداره کل در سال ۱۴۰۲ گفت: این اداره کل در سال گذشته موفق به برگزاری چهارمین المپیاد فرهنگی - ورزشی دانشجویان شاهد و ایثارگر دختر و پسر دانشگاه‌های سراسر کشور با حضور ۶۵۲ دانشجو دختر و ۸۰۳ دانشجو پسر شده است.

تقی زاده با بیان اینکه این المپیاد به میزبانی دانشگاه بوعلی سینا همدان ورشته‌های ورزشی به صورت تیمی و انفرادی برگزار شده است؛ اظهار کرد: شرکت‌کنندگان چهارمین المپیاد فرهنگی - ورزشی دانشجویان در رشته‌های فوتسال، والیبال، دو و میدانی، بدمینتون، تنیس روی میز، شنا، شطرنج با یکدیگر به رقابت پرداختند.

 


همه درخواست‌های وام‌های دانشجویی دانشجویان علوم پزشکی در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ پرداخت شد


رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت گفت: همه درخواست‌های ودیعه مسکن، وام ازدواج و تولد فرزند ویژه دانشجویان علوم پزشکی در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ پرداخت شد.

علی اکبر محمدی، رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت با بیان این خبر افزود: صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت در راستای حمایت از دانشجویان متاهل و اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ همه درخواست‌های ودیعه مسکن، وام ازدواج و تولد فرزند ویژه دانشجویان دانشکده‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور را بدون محدودیت پوشش داد.

وی خاطرنشان کرد:یک هزار و ۲۱۶ نغر به مبلغ ۷۷۱ میلیارد و ۹۶۱ میلیون و ۴۵۸ هزار و ۳۱۳ ریال ودیعه مسکن و همچنین یک هزار و ۹۹۵ نفر به مبلغ ۴۹۸ میلیارد و ۷۵۰ میلیون ریال وام ازدواج و ۳۸۰ نفر به مبلغ و ۲۳ میلیارد و ۵۲۰ میلیون ریال وام تولد فرزند دریافت کردند.

 


راه‌اندازی سامانه رصد افت تحصیلی و مسائل روانشناختی دانشجویان


معاون دانشجویی دانشگاه تهران از راه‌اندازی سامانه رصد افت تحصیلی و مسائل روانشناختی دانشجویان در دانشگاه تهران خبر داد.

علیرضا وجهی، معاون دانشگاه و رئیس سازمان خدمات دانشجویی دانشگاه تهران درباره اقدامات تحولی در حوزه سلامت روان دانشجویان، گفت: مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه تهران با برگزاری ۷۷۰ جلسه تخصصی مرتبط با ارتقا سواد سلامت روان دانشگاهیان و پیشگیری از آسیب‌های روانی اجتماعی که حدود ۲۷۰ هزار نفر مخاطب آن بوده‌اند، پیشگام دانشگاه‌های کشور در زمینه آگاهی‌بخشی در این حوزه است.

رئیس سازمان خدمات دانشجویی دانشگاه تهران افزود: دانشجویان از سراسر کشور، کارکنان دانشگاه، کارشناسان و متخصصان دانشگاه‌های سراسر کشور، اعضای هیأت علمی دانشگاه و خانواده‌های دانشجویان مخاطبان جلسه‌های تخصصی حضوری و مجازی مرتبط با ارتقا سواد سلامت روان دانشگاهیان و پیشگیری از آسیب‌های روانی اجتماعی بوده‌اند.



وجهی بیان داشت: ورود به دانشگاه و شروع زندگی دانشجویی، به دلیل تغییرات عمده‌ای که در عرصه‌های مختلف زندگی برای فرد به وجود می‌آورد، استرس‌زا است و گاهی به دلیل عدم دسترسی به منابع حمایتی مطمئن، موجب ایجاد بحران‌هایی برای دانشجو می‌شود. در همین راستا واحد بهداشت روان مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه تهران به منظور کمک به خانواده دانشگاه تهران به ویژه دانشجویان، خدمات متعددی را به صورت مجازی، حضوری و هیبریدی برای جامعه هدف در زمینه‌های مختلف ارائه می‌کند.

دیگر خبرها

  • تلاش سازمان سنجش برای تحقق عدالت آموزشی در کشور
  • جزئیاتی از پرداخت وام‌های دانشجویان علوم پزشکی / برگزاری ۷ طرح ملی دانشجویی
  • فهرست دانشگاه‌های خارج از کشور مورد تایید وزارت بهداشت اعلام شد
  • تاسیس رشته‌های جدید ‌ متناسب با ظرفیت‌های هرمزگان در دستور کار است
  • آغاز آزمون سراسری ۱۴۰۳ در فارس، همزمان با سراسر کشور
  • دانشگاه جندی‌شاپور اهواز در مقطع ارشد «هوشبری» دانشجوی خارجی می‌پذیرد
  • پذیرش بدون آزمون در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران
  • دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران در مقطع کارشناسی ارشد دانشجو پذیرش می‌کند
  • ایجاد زیرساخت هوشمند رصد رشته مقاطع و رشته محل‌های علوم پزشکی
  • هشدار برای تغییر تعادل جنسیتی دانشگاه‌ها