Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تسنیم، آمارهای جدید و مشروح بانک مرکزی بیانگر آن است که شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران (شاخص تورم) در مردادماه 1397 به عدد 133.8 رسیده که نسبت به ماه قبل معادل 5.5 درصد افزایش داشته است.

شاخص مذکور نسبت به ماه مشابه سال قبل معادل 24.2 درصد افزایش یافت. طی پنج ماه اول سال جاری شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی نسبت به دوره مشابه سال قبل معادل 14.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

7 درصد افزایش داشته است.

میزان تورم در دوازده ماه منتهی به مردادماه 1397 نسبت به دوازده ماه منتهی به مردادماه 1396 معادل 11.5 درصد است. شاخص کل بهای کالاها و خدمات مصرفی در مردادماه 1397 پس از حذف نوسانات فصلی نسبت به ماه قبل 5.8 درصد افزایش داشت.

* افزایش 35.9 درصدی خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها در یک سال

در مردادماه 1397، شاخص بهای گروه خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها نسبت به ماه قبل معادل 7.6 درصد افزایش داشت. این افزایش بیشتر ناشی از بالا رفتن شاخص بهای تعدادی از اقلام و گروه‌ها مانند گوشت مرغ معادل 29.1 درصد، میوه‌های درختی (به‌جز مرکبات و گلابی و انگور) 10.9 درصد، لبنیات و تخم پرندگان 12.1 درصد، گوشت دام 6.1 درصد، خشکبار 11.6 درصد، سبزی‌های تازه 4.3 درصد، ماهی و حیوانات دریایی 15.3 درصد، آشامیدنی‌ها 7.9 درصد، انواع برنج 3 درصد، قند، شکر، مربا، عسل، شکلات و محصولات قنادی 6.5 درصد، روغن‌ها و چربی‌ها 4.6 درصد، فرآورده‌های سبزی 8.4 درصد، نمک و ادویه، سس‌ها و چاشنی‌ها و ترکیبات خوراکی 4.9 درصد، بیسکویت، کیک و شیرینی خشک 2.8 درصد، حبوب 2.4 درصد، سایر فرآورده‌های غلات 6.2 درصد، طالبی و گرمک 3.5 درصد، فرآورده‌های گوشت 5.5 درصد و ماکارونی 1.7 درصد بوده است. در این ماه شاخص بهای برخی از اقلام و گروه‌ها مانند میوه‌های جالیزی (به‌جز طالبی و گرمک) معادل 6.9 درصد، انگور 4.2 درصد، گلابی 4.7 درصد و لیموترش 0.4 درصد کاهش یافت.

در مقایسه با ماه مشابه سال قبل شاخص بهای گروه خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها معادل 35.9 درصد افزایش نشان می‌دهد. در این گروه شاخص بهای گروه خوراکی‌ها معادل 36.2 درصد و گروه آشامیدنی‌ها 30 درصد نسبت به ماه مشابه سال قبل افزایش داشته است. شاخص بهای گروه مذکور پس از حذف نوسانات فصلی نسبت به ماه قبل 9.2 درصد افزایش داشت.

* دخانیات 114.4 درصد گران شد

همچنین در ماه مورد بررسی، شاخص بهای گروه دخانیات نسبت به ماه قبل معادل 24.3 درصد افزایش یافت. این افزایش ناشی از بالا رفتن شاخص بهای انواع سیگار خارجی معادل 22 درصد و انواع سیگار ایرانی 28.9 درصد بوده است. در مقایسه با ماه مشابه سال قبل شاخص بهای گروه دخانیات معادل 114.4 درصد افزایش داشته است.

* پوشاک و کفش چقدر گران شدند؟

در مردادماه 1397، شاخص بهای گروه پوشاک و کفش نسبت به ماه قبل معادل 5.4 درصد افزایش داشت. این افزایش بیشتر ناشی از بالا رفتن شاخص بهای گروه‌های پوشاک آماده معادل 4.8 درصد، انواع کفش 5.8 درصد، پارچه برای تهیه پوشاک 10.7 درصد، اجرت دوخت و شست‌وشوی لباس 2.5 درصد و سایر کالاهای پوشاکی 7 درصد بوده است.

شاخص بهای گروه مذکور نسبت به ماه مشابه سال قبل معادل 19.5 درصد افزایش داشته است. شاخص بهای گروه مذکور پس از حذف نوسانات فصلی نسبت به ماه قبل 5.4 درصد افزایش داشت.

* گرانی مسکن، آب، برق و گاز و سایر سوخت‌ها

در مردادماه 1397، شاخص بهای گروه مسکن، آب، برق و گاز و سایر سوخت‌ها نسبت بـه ماه قبل با افزایشی معادل 1.4 درصد همراه بود. افزایش فوق بر اثر بالا رفتن شاخص بهای «ارزش اجاری مسکن شخصی» و «اجاره‌بهای مسکن غیرشخصی» هر یک معادل 1.4 درصد و تعمیرات و خدمات ساختمانی 3.2 درصد بوده است. در مقایسه با ماه مشابه سال قبل شاخص بهای گروه مسکن، آب، برق و گاز و سایر سوخت‌ها معادل 11.6 درصد افزایش داشته است.

* افزایش قیمت 37.5 درصدی اثاث، لوازم و خدمات مورد استفاده در خانه

در ماه مورد بررسی، شاخص بهای گروه اثاث، لوازم و خدمات مورد استفاده در خانه نسبت به ماه قبل معادل 12.2 درصد افزایش داشت. این افزایش ناشی از بالارفتن شاخص بهای گروه‌های وسایل خانگی معادل 17.2 درصد، مبلمان، اثاث، فرش و انواع کفپوش 15.7 درصد، ظروف و لوازم آشپزخانه 9.8 درصد، کالاها و خدمات مورد استفاده در خانه و خدمات خانگی 5.3 درصد، منسوجات مورد استفاده در خانه 8.9 درصد و ابزار و وسایل برای خانه 9.1 درصد بوده است. در ماه مورد گزارش نسبت به ماه مشابه سال قبل شاخص بهای گروه اثاث، لوازم و خدمات مورد استفاده در خانه معادل 37.5 درصد افزایش داشته است.

* بهداشت و درمان 15.2 درصد گران شد

در مردادماه 1397، شاخص بهای گروه بهداشت و درمان نسبت به ماه قبل با افزایشی معادل 2.9 درصد مواجه شد. افزایش فوق بر اثر بالا رفتن شـاخص بهای گروه‌های خدمات پزشکی، دندانپزشکی و پیراپزشکی معادل 4.1 درصد، دارو، لوازم و مواد طبی و درمانی 1.8 درصد و هزینه‌های بیمارستانی 1.6 درصد بوده است. در مقایسه با ماه مشابه سال قبل شاخص بهای گروه بهداشت و درمان معادل 15.2 درصد افزایش داشته است.

* افزایش 35.9 درصدی بهای حمل‌ونقل

در ماه مورد گزارش، شاخص بهای گروه حمل‌ونقل نسبت به ماه قبل معادل 10.9 درصد افزایش یافت. این افزایش ناشی از بالا رفتن شاخص بهای گروه‌های وسایل نقلیه شخصی معادل 17.3 درصد، هزینه‌های رفت‌وآمد 9.4 درصد و تعمیرات و سوخت وسایل نقلیه شخصی 5.7 درصد بوده است. در مردادماه 1397 نسبت به ماه مشابه سال قبل شاخص بهای گروه حمل‌ونقل معادل 35.9 درصد افزایش داشته است.

* موبایل 18.4 درصد گران شد

در مردادماه 1397، شاخص بهای گروه ارتباطات نسبت بـه ماه قبل معادل 5.6 درصد افزایش داشت. افزایش فوق بیشتر بر اثر بالا رفتن شاخص بهای گروه دستگاه تلفن معادل 18.4 درصد بوده است. در مقایسه با ماه مشابه سال قبل شاخص بهای گروه ارتباطات معادل 23.5 درصد افزایش داشته است.

* تفریح خانوار 51.6 درصد گران شد

در ماه مورد بررسی، شاخص بهای گروه تفریح و امور فرهنگی نسبت به ماه قبل معادل 14 درصد افزایش یافت. این افزایش ناشی از بالا رفتن شاخص بهای گروه‌های هزینه مسافرت با تور معادل 25.5 درصد، لوازم صوتی، تصویری، عکاسی و فیلمبرداری و کامپیوتر 23.8 درصد، لوازم تفریح، بازی و ورزشی 6.8 درصد، نوشت‌افزار 10.5 درصد و خدمات تفریحی و فرهنگی 3.5 درصد بوده است. در مقایسه با ماه مشابه سال قبل شاخص بهای گروه تفریح و امور فرهنگی معادل 51.6 درصد افزایش داشته است.

* هزینه تحصیل 14.2 درصد رشد کرد

در مردادماه 1397، شاخص بهای گروه تحصیل نسبت به ماه قبل معادل 0.2 درصد افزایش داشت. افزایش فوق ناشی از بالا رفتن شهریه کلاس‌های تقویتی معادل 1.8 درصد بوده است. در مقایسه با ماه مشابه سال قبل شاخص بهای گروه تحصیل معادل 14.2 درصد افزایش داشته است.

افزایش 16.9درصدی هزینه رستوران و هتل

در ماه مورد گزارش، شاخص بهای گروه رستوران و هتل نسبت به ماه قبل معادل 3.8 درصد افزایش یافت. این افزایش ناشی از بالا رفتن شاخص بهای گروه‌های هزینه غذای آماده در خارج از خانه معادل 3.8 درصد، غذای آماده جهت مجالس و مراسم 4.4 درصد و هزینه هتل و مهمانپذیر 0.7 درصد بوده است. در مقایسه با ماه مشابه سال قبل شاخص بهای گروه رستوران و هتل معادل 16.9 درصد افزایش داشته است.

* کالاها و خدمات متفرقه 32.7 درصد افزایش یافت

در مردادماه 1397، شاخص بهای گروه کالاها و خدمات متفرقه نسبت به ماه قبل با افزایشی معادل 7.1 درصد مواجه شد. افزایش فوق بیشتر تحت تاثیر بالا رفتن شاخص بهای گروه‌های لوازم بهداشتی و آرایشی و خدمات شخصی معادل 6.8 درصد، اجرت ساخت طلای 18عیار 16.9 درصد و لوازم شخصی 9.7 درصد بوده است. شاخص بهای گروه فوق در مقایسه با ماه مشابه سال قبل معادل 32.7 درصد افزایش داشته است.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۲۰۱۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باید آگاهی‌های جوانان در جنگ ترکیبی و هیبریدی افزایش یابد

به گزارش خبرنگار حوزه استان‌های خبرگزاری تقریب، نیر الهامی دیروز در نشست «روایت دختر ایرانی» که با حضور فرهاد فرهادی نویسنده و کارگردان و منصور آقاجانی مدرس تدوین با موبایل در سالن اجتماعات استانداری آذربایجان‌غربی برگزار شد اظهار داشت: رویداد «روایت دختر ایرانی» از دی ماه 1401 با عنوان « سلما» در کرمان آغاز شد و سپس به فراخور تغییراتی به «ردا» نامگذاری شد و در سطح کشور و در تمامی استان‌ها ایجاد و دختران جوان به فعالیت و کنشگری پرداختند.

وی تصریح کرد: بی‌تردید در این وضعیت جنگ ترکیبی و هیبریدی، باید آگاهی‌های جوانان از جهان پیرامون افزایش یابد و بدانند وظیفه آنها چیست و در کجا قرار دارند چون برای یک حرکت، نیاز به روایت‌های زنانه و دخترانه وجود دارد.

الهامی خاطرنشان کرد: بی‌شک روایت زنان ایرانی تنها توسط نسلی که دارای این توانایی و استعداد است رخ می‌دهد و پیشرانی برای آیندگان خواهد بود یعنی حلقه مفقوده‌ای برای انتقال مفاهیم ارزشمند وجود داشته که از گذشته تا به حال موجود بوده است.

وی افزود: «ردا» روایتی از دختران مسلمان و بااستعداد ایرانی بوده و روایتگری و کنشگری به اسبابی نیاز دارد که باید این ابزار در اختیار جوانان قرار گیرد و در این راستا نوجوانان باید در روایت‌گری خود برخی شاخصه‌ها را رعایت کرده و بدان پایبند باشند تا نسل خود و نسل‌های آینده از آن بهره‌مند شوند.

مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجان‌غربی در ادامه با ابراز تاسف از اینکه بانوان کشورمان را از کنوانسیون جهانی زنان کنار گذاشتند گفت: این در حالی است که واکنش بانوان ایرانی نسبت به این اقدام بسیار کمرنگ بود و نتوانستند در فضای مجازی نارضایتی خود را نسبت به این بی‌احترامی به ساحت خود نشان دهند.

وی افزود: نخستین کنشگری بانوان از ایام اربعین آغاز شد و سپس به مسئله غزه ورود پیدا کردند و نسبت به کشتار کودکان و اهانت‌هایی که نسبت به زنان غزه انجام می‌شد روایت‌گری کرده و باید این کنشگری‌های در رابطه با مسائل داخلی و بین‌المللی افزایش یابد.

الهامی با اشاره به برگزاری جشنواره فرهنگی ورزشی اخیر دریاچه ارومیه بیان کرد: در این جشنواره « غرفه ریحان‌های ایران زمین» دایر شد و با توجه به اینکه در چند ماه گذشته کشف‌حجاب‌هایی در اماکن عمومی انجام می‌شد و با توجه به اینکه تاثیر گفتار دختران جوان و نوجوان از دیگران بیشتر است، به همین سبب از وجود آنها برای رفع این مشکل استفاده شد.

وی ادامه داد: نبی مکرم اسلام(ص) نیز همواره به جوانان میدان داده و به آنها اعتماد و مدیریت امور مهم را به جوانان واگذار می‌کردند و از سوی دیگر امام خمینی(ره) بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران نیز همواره به جوانان اعتماد داشته و آنها را در سمت‌های کلیدی به کارگیری می‌کردند بنابراین باید در تمامی امور و به ویژه تسخیر فضای مجازی، از کنشگری جوانان دغدغه‌مند بهره برد.

مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجان‌غربی گفت: بچه‌های نسل جدید، نوآور هستند و بنابراین نحو سخن گفتن با این فرد متفاوت از فرد سنتی است و آنان سخنان نسل‌های گذشته را نمی‌پذیرند و در این شرایط باید نقاط مشترک شناسایی شده و به علایق این قشر احترام گذاشته شود تا برنامه‌های درخور این آنها ترتیب داده شود.

به گزارش خبرگزاری تقریب، در پایان این مراسم از تعدادی از دختران جوان کنشگر استان از سوی اداره کل امور بانوان و استانداری آذربایجان‌غربی تجلیل به عمل آمد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بهای نفت در پی «اقدام اسرائیل علیه ایران» در بازارهای جهانی افزایش یافت
  • وضعیت شاخص تولید و فروش شرکت‌های صنعتی بورسی
  • گزارش‌ها از افزایش بهای نفت در پی اخبار حمله به اهدافی در ایران
  • باید آگاهی‌های جوانان در جنگ ترکیبی و هیبریدی افزایش یابد
  • افزایش بیش از ۵ درصدی شاخص اهدای عضو در خراسان جنوبی
  • افزایش ۷۰ درصدی تعداد تولدها از مادران غیر ایرانی در ۴ سال
  • سقوط بیش از یک درصدی بهای نفت در بازار جهانی
  • افزایش ۳۲ درصدی تردد مسافر از پایانه مرزی تمرچین درآذربایجان‌غربی
  • واردات ۸۰۰ میلیون دلاری قطعات موتورسیکلت با رشد ۴۰ درصدی
  • افزایش ۳۲ درصدی اعزام زائران عتبات نسبت به سال گذشته