Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-04-24@21:34:14 GMT

آیت الله سید اسماعیل موسوی زنجانی بهتر بشناسیم

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۲۱۳۹۶

آیت الله سید اسماعیل موسوی زنجانی بهتر بشناسیم

به گزارش خبرگزاری تقریب،  آیت الله سید اسماعیل موسوی زنجانی سال 1307 هجری شمسی در یکی از روستا های شهرستان زنجان دنیا آمد، در کودکی از نعمت پدر متدین خود محروم شد و تحت سرپرستی مادر و برادرش قرار گرفت. آن ایام در مکتب خانه و با فراگیری قرآن و زبان فارسی سپری کرد و وقتی به 12 سالگی رسید به همراه آیت الله سید عزیز الله خسروی به زنجان آمد و به مدت سه سال از ایشان و دیگر اساتید حوزوی زنجان بهره برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او در سال 1322 هجری شمسی به منظور ادامه تحصیل به شهر مقدس قم رفت و پس از فراگیری دوره سطح از اساتید چون آیت الله سید اسد الله مدنی و آیت الله محقق میرداماد، به مجلس درس آیات عظام بروجردی، امام خمینی و حجت کوه کمری راه یافت و توسه های فراوانی اندوخت.
وی کرسی تدریس برپا نمود و در مدرسه فیضیه شرح لمعه، مکاسب و کفایه را برای طلاب گرامی توضیح و تبیین می کرد.
اقدامات سیاسی و انقلابی
زمانی که در قم مشغول کسب دانش بود با تشویق شهید مدنی(ره) همکاری خود را با گروه فدائیان اسلام آغاز نمود، در جلساتی که شهید مطهری، شهید مفتح و امام موسی صدر با افراد حزب توده برگزار می کردند، آیت الله زنجانی نیز شرکت داشت.
در مساله لایحه انجمن های ایالتی و ولایتی که منجر به اعتراض علمای اسلام و در راس آنها امام خمینی(ره) شد، آیت الله زنجانی حضوری پر رنگ داشت، خودش می نویسد: از وقتی که نهضت امام خمینی(ره) شروع شد به قدر توانایی و استعداد فعالیت داشتم تا جریان 15 خرداد 1342 پیش آمد، در این مدت هم آرام نبودم.
در جایی دیگر می نویسد:
در مبارزات تهران شرکت داشتم و در همین زمان یکی از فرزندانم در زندان زیر شکنجه های زیاد شهید شد، چند ماه بعد فرزند دیگرم دستگیر و روانه زندان شد و تحت شکنجه های زیادی قرار گرفت، در ایام بازداشت فرزندم، ساواکی ها به منزل ما هجوم آوردند به دلیل فشار وارده بر خانواده ام ناراحتی قلبی پیداکرد و جو به گونه ای بود که اجازه مراجعه به دکتر را هم نداشتیم.
مسئولیت پس از انقلاب
پس از طلوع انقلاب اسلامی مدتی با مرحوم آیت الله محمدی گیلانی در دادگاه انقلاب همکاری می کرد و نیز در زندان قصر، اوین و شهرک مهدیه تهران فعالیت های حقوقی و قضایی داشت.
آیت الله موسوی زنجانی در سال 1361 هجری شمسی از سوی امام خمینی(ره) به سمت امام جمعه زنجان منصوب شد و یک سال بعد نیز به عنوان نماینده ولی فقیه در استان انتخاب گردید، عضو خبرگان رهبری در دوره های اول تا سوم نیز از افتخارات او است.
روحیه انقلابی و جهادی
این عالم مجاهد در ایام جنگ تحمیلی بیش از ده بار در مناطق جنگی حاضر شد و روحیه بخش مردان مجاهد بود، مسجدی که ایشان در آن نماز جماعت اقامه می نمود، گروهی از جوانان انقلابی تربیت شدند که اغلب شان به درجه شهادت رسیدند، یکی از آنان سید صادق موسوی فرزند آیت الله موسوی زنجانی بود که سال 1361 در عملیات بیت المقدس عند ربهم یرزقون گردید.
خود آیت الله چنان شیفته شهادت بود که در وصیت خود نوشت: اگر خداوند متعال توفیق شهادت نصیبم کرد مرا در مزار شهدای زنجان یا قم و یا تهران هر طور صلاح بدانید دفن کنید.
سفر ابدی
آن عالم الهی پس از سالها تلاش مستمر برای انقلاب و مردم عاقبت در سال 1380 و در حالی که مشغول زیارت مضجع شریف امام علی ابن موسی الرضا(ع) بوده دچار ایست قلبی شد و در جوار رحمت حق آرامش ابدی یافت.

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۲۱۳۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جامعة المصطفی، مولود مبارک انقلاب اسلامی است

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: جامعة المصطفی العالمیه شجره‌ طیبه‌ای است که به برکت انقلاب اسلامی شکل گرفت تا همراه با مبانی دین و ارزش‌های تشیع، گفتمان انقلاب اسلامی به کشورها تسری پیدا کند نباید این مولود مبارک را تنها جریانی تعلیمی دانست. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی در دیدار با هیئت علما و رؤسای مدارس علمیه هندوستان که با حضور جمعی از طلاب غیرایرانی جامعة المصطفی العالمیه برگزار شد، اظهارداشت: همه این تلاش‌هایی که شما در عرصه تبلیغ دین در سرزمین هندوستان دارید، باید در استخدام پیروی از خط ولایتمداری حضرت بقیة الله الاعظم (ارواحنا فداه) باشد زیرا امام زمان(عج) نوکری می‌پسندند که نوکر به‌روز حضرت باشد و به درد شرایط حال امت اسلام بخورد. از این حیث، شاید بتوان گفت که از نظر وجود اقدس امام عصر(عج)، یک طلبه سطح یک از یک عالم برجسته شأنیت بیشتری داشته باشد زیرا او متناسب با زمانه حال و شرایط موجود، خدمتی را به دین عرضه می‌کند که سایرین از آن غافل هستند.

وی افزود: اقتضای نوکری کردن در این آستان نیز به میدان‌داری در عرصه‌ای است که پرچم ولایت اهل‌بیت(ع)‌ و معارف دینی را در عصر حاضر بلند کرده و اینجاست که اهمیت صیانت از انقلاب اسلامی موضوعیت پیدا می‌کند؛ تا جایی که امروزه نه‌فقط دوستان و دلسوزان بلکه حتی دشمنان اسلام نیز از مسائل سیاسی عبور کرده و چشم به ولایت معصوم دارند. این منطقی است که به برکت انقلاب اسلامی جهانی شد تا هرکس در هر گوشه از این عالم، چشم به ظهور داشته باشد و مهدی صاحب الزمان(عج) را در کانون توجه و تحلیل خود قرار دهد.

عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: این تحلیل اساتید برجسته سیاست در نظام سلطه است که شیعه را همچون پرنده‌ای با دو بال نهضت حسینی و قیام مهدوی توصیف کرده و این دو مبنا را هدف قرار داده اند. بر همین اساس، هرکس در جهت ترویج ارزش‌هایی مبتنی بر این دو اصل بکوشد، بیش از سایرین سربازی کرده و مورد عنایت وجود اقدس امام زمان(عج) خواهد بود.

وی تأکیدکرد: فرصت مدیریت مدارس و حوزه‌های علمیه در خطه‌ای همچون سرزمین هندوستان با گستره جمعیتی و فرصت‌های تبلیغی را غنیمت بدانید. در موقعیتی که شما قرار دارید، هر مدرسه علمیه به مثابه اردوگاه بقیة الله(عج) است بنابراین طوری عمل کنید که گویا از طرف امام زمان(عج) به این مسئولیت منصوب شده‌اید و باید به هر ابزار ممکن در این دستگاه نوکری مؤثر داشته باشید.

آیت‌الله علم‌الهدی گفت: این همان عرصه‌ای است که سربازی شما در دستگاه امام زمان(عج) با آن سنجیده خواهد شد؛ به طوری که اگر امروز طلبه از فقه و اصول و کلام بهره‌مند باشد و سطوح عالی حوزه را یکی پس از دیگری پشت سر بگذارد اما از بینش سیاسی و تقید به انقلاب اسلامی بی‌بهره باشد، تلاش و مجاهدت او برای کسب علوم حوزوی ابتر است و راه به جایی نخواهد برد.

وی بیان کرد: جامعة المصطفی العالمیه نیز یکی از شجره‌های طیبه‌ای است که به برکت انقلاب اسلامی شکل گرفت تا همراه با مبانی دین و ارزش‌های تشیع، گفتمان انقلاب اسلامی نیز به کشورهای عالم تسری پیدا کند بنابراین نباید این مولود مبارک را صرفاً یک نمایندگی آموزشی و یک جریان تعلیمی دانست. جامعة المصطفی همان بازوی صادرکننده گفتمان انقلاب است و از این جهت، تلاش شما در تقابل مستقیم با اراده شیطانی استکبار قرار دارد و موردعنایت خاص امام زمان(عج) خواهد بود.

به گزارش تسنیم، بیش از 50 میلیون شیعه اثنی عشری و 200 میلیون مسلمان اهل سنت علاقمند به اهل بیت(ع) در هندوستان زندگی می‌کنند و در 100 مدرسه و حوزه علمیه هندوستان، سه هزار طلبه مشغول تحصیل علوم حوزوی هستند.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • جامعة المصطفی، مولود مبارک انقلاب اسلامی است
  • دیدار مسئولان استان زنجان با مادر شهید سیدرضی+تصاویر
  • حضور تولیدکنندگان زنجانی در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • اعزام ۵۵ ایثارگر زنجانی به سفر معنوی حج تمتع
  • «رضاخان را بهتر بشناسیم»
  • اعزام ۵۵ ایثارگر زنجانی به سفر معنوی حج
  • ۵۵ ایثارگر زنجانی به سفر معنوی حج تمتع اعزام می‌شوند
  • مشکلات بازاریان زنجانی به رئیس دادگستری چه بود؟
  • ۹۸۱ مادر باردار زنجانی از سقط جنین منصرف شدند
  • حمایت ۶۲ ایرانی ساکن خارج کشور از ایتام زنجانی