Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ افزایش قیمت سوخت شناورهای سفاری و کالاهای همراه ملوان ناشی از نوسانات نرخ ارز در ماه های اخیر باعث شده تا واردات این کالاها مقرون به صرفه نباشد و فعالیت شناورهای سفاری که میان بندرهای استان بوشهر و کشورهای حوزه خلیج فارس به جابه جایی کالا می پردازند، با رکود روبرو شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آنان می گویند: با این شرایط تامین ارز دولتی برای کالاهای اساسی و بازنگری در نرخ سوخت شناورهای حامل این نوع کالا نیاز مبرم و اساسی برای تداوم حیات تامین معاش مرزنشینان استان بوشهر از طریق واردات کالای همراه ملوان است.
همچنین فعالان اقتصادی و بازرگانی در استان بوشهر معتقدند که با تسریع در اجرایی شدن مصوبه اصلاحی کالای همراه ملوان که قرار بود در ماه های اخیر اجرایی شود، به دلیل اینکه طبق این مصوبه نرخ سوخت شناروهای سفاری در آب های داخلی با قیمت داخلی محاسبه می شود، می تواند در از سرگیری دوباره فعالیت شناورهای سفاری موثر باشد.
رئیس اتاق اصناف مرکز استان بوشهر گفت: با افزایش قیمت صورت گرفته در نرخ ارز واردات کالای همراه ملوان دیگر صرفه اقتصادی ندارد و تمامی شناورهای این حوزه در چند ماه گذشته زمین گیر شدند.
مصطفی گراشی افزود: کالاهای همراه ملوان موجود در بازار بوشهر همگی تامین شده از انبار عرضه کنندگان عمده و مربوط به خرید ماه های گذشته است و با این شرایط در چند ماه آتی کالای همراه ملوان در بازار بوشهر وجود نخواهد داشت.
وی بیان کرد: با این شرایط باید ارز دولتی مورد نیاز واردات کالای همراه ملوان پیش بینی شود زیرا در غیر این صورت بخش قابل توجهی از اشتغال استان مورد تهدید قرار می گیرد.
گراشی اظهار داشت: با افزایش قیمت صورت گرفته در نرخ ارز قیمت کالاهای همراه ملوان در بوشهر 2 برابر شده و مردم دیگر قدرت خرید این گونه کالاها را ندارند.
وی افزود: از 42 هزار واحد صنفی استان بوشهر حدود 50 درصد در عرضه کالای همراه ملوان فعالیت دارند که با احتساب 2.5 شغل برای هر واحد صنفی بیش از 50 هزار نفر در استان بوشهر بیکار می شوند.
گراشی در ارتباط با ممنوعیت ورود شناورهای ایرانی به بندر دوبی گفت: این موضوع شایعه ای در فضای مجازی بود و سخت گیری بندر دوبی امارات تنها برای شناورهای فاقد جهت نما بوده است.
وی ادامه داد: این موضوع تنها برای کنترل مبدا پیشین و مقصد بعدی شناورها است که با هدف کنترل و شناسایی بیشتر بر شناورها اعمال شده است و با توجه به اهمیت آن برای بندرهای ایران نیز کاربرد فراوانی دارد.
یک صاحب شناور بوشهری گفت: با احتساب سوخت شناورهای سفاری به نرخ بین المللی هزینه هر لیتر گازوئیل بیش از 2 برابر افزایش یافته است که با این شرایط فعالیت حمل و نقل دریایی برای هچکدام از طرفین صاحب کالا و حمل کننده صرفه اقتصادی ندارد.
محمدرضا نعمتی افزود: این در حالی است که براساس قانون و مصوبه اصلاحی کالای همراه ملوان باید سوخت شناورهای باری در آب های داخلی با نرخ داخلی محاسبه شود ولی با این وجود در تمام این مسیر باید گازوئیل را لیتری 50 هزار و 350 ریال تهیه کنیم.
وی بیان کرد: پیش از این هر لیتر گازوئیل شناورهای سفاری با قیمت کمتر از 20 هزار ریال در آب های داخلی محاسبه می شد اما افزایش هزینه سوخت در کنار حق بیمه ملوانان و آذوقه موردنیاز آنها در طول مسیر علاوه بر واردات کالای همراه ملوان صادرات را نیز تحت شعاع قرار داده است.
رئیس اتحادیه خوارو بار و لبنیات شهرستان بوشهر گفت: از مجموع بیش از یکهزار شناور سفاری استان که در واردات کالای همراه ملوان فعالیت داشتند اکنون شاید 14 فروند برای واردات کالا به دوبی سفر کرده اند.
عباس نامدارزاده افزود: واحدهای صنفی فعال در عرضه کالای همراه ملوان برای خرید جدید خود باید از یک نمونه کالا سه واحد بفروشند تا بتوانند در ازای آن یک واحد کالا را خرید کنند.
وی ادامه داد: از دیگر مشکلات عدیده در واردات کالای همراه ملوان نبود شرایط مناسب برای تردد آن در سطح استان است که با وجود وعده های فراوان تاکنون اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است.
نامدارزاده اظهار داشت: اکنون واحدهای عرضه کننده کالاهای همراه ملوان با وجود بیش از 10 میلیارد ریال سرمایه پروانه کسب آنها از ارزش و اعتبار لازم برخوردار نیست که با پیش بینی تدابیر مناسب می توان از آن به عنوان سندی برای انتقال کالاهای همراه ملوان در استان بوشهر استفاده کرد.
وی یادآورشد: در صورت تسریع در اجرای مصوبه اصلاحی کالای همراه ملوان که در آن مساله جابه جایی این کالاها در استان بوشهر برطرف شده این مشکل حل خواهد شد.
رئیس اتحادیه خوار و بار و لبنیات شهرستان بوشهر بیان کرد: در موضوع واردات کالای همراه ملوانی انتظار است واردات کالاهای اساسی مانند روغن، برنج و شکر آزاد شود تا بتوان بخشی از قیمت افزایش یافته این نوع کالاها را جبران کرد.
وی گفت: با تداوم شریط کنونی افزایش قیمت ها در پی افزایش نرخ ارز بزودی شاهد حذف و به خاطره پیوستن کالاهای همراه ملوان در سبد غذایی خانوارهای استان های مرز نشین خواهیم بود.
رئیس اتاق بازرگانی بندر بوشهر گفت: از دیرباز بازرگانی و تجارت راه اصلی تامین معاش ساحل نشینان استان بوشهر بوده است.
خورشید گزدرازی افزود: در این مسیر نیاز است با لحاظ تصمیم های کارشناسی مشکلات فعالان عرصه تجارت و بازرگانی استان بوشهر برطرف شود.
وی ادامه داد: در شرایط جدید که به دلیل نوسانات نرخ ارز شاهد افزایش قیمت کالاها هستیم باید از ظرفیت های مختلف با هدف کاهش دادن قیمت کالاهای همراه ملوان تلاش کرد.
مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری بوشهر گفت: مصوبه کالای همراه ملوان با تلاش و راهکارهای کارشناسی از سوی این استان محقق شد که این گامی مهم در راستای تامین معیشت مرزنشینان از طریق واردات کالای همراه ملوان بود.
سید اسماعیل موسوی افزود: مصوبه کالای همراه ملوان پس از ایراداتی که داشت اصلاحاتی در آن صورت گرفته و انتظار می رود طی یک ماه آینده اجرایی شود.
وی عنوان کرد: تاخیر چند ماهه در اجرای آیین نامه جدید کالای همراه ملوان به دلیل بند 22 این موضوع و تغییر متولی اجرا این آیین نامه است.
موسوی اظهار داشت: با توجه به اینکه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز متولی جدید اجرای این آیین نامه شده باید این ستاد پس از آمادگی آئین نامه جدید را اجرایی کند که این فرایند اکنون در حال طی شدن است.
مدیرعامل تعاونی لنجداران دیلم استان بوشهر گفت: با پیگیری های به عمل آمده نرخ سوخت شناورهای سفاری براساس فاصله تا کشور مقصد 70 درصد مسافت طی شده با قیمت آبهای داخلی و 30 درصد با نرخ بانکرینگ (بین المللی) تعیین شد که این مصوبه اجرایی می شود.
حمید علیپور افزود: با تلاش و پیگیری استاندار بوشهر و نماینده حوزه انتخابیه در مجلس شورای اسلامی با هدف حمایت از اشتغال مرزنشینان و ملوانان مقررشد این مصوبه با محقق شدن نصب سامانه فنی ردیاب روی همه شناورها، اجرایی شود.
وی اظهارداشت: این مصوبه به شرکت های پخش فرآورده های نفتی استان های ساحلی اعلام و از هفته آینده در سامانه آن شرکت عملیاتی می شود.
مدیرعامل تعاونی لنجداران دیلم گفت: با توجه به افزایش نرخ ارز و سوخت، لنجداران این شهرستان برای تامین گازوئیل مصرفی شناورهای باری خود با مشکل جدی روبرو شدند که با اجرای این مصوبه دغدغه آنان برطرف خواهدشد.
استاندار بوشهر گفت: برای کمک به معیشت مرزنشینان تامین ارز دولتی اقلام اساسی کالاهای همراه ملوان در دستور کار است.
عبدالکریم گراوند افزود: با توجه به افزایش قیمت ها پیش بینی می شود با تامین ارز دولتی کالاهای اساسی مانند شکر، روغن و برنج با قیمت مناسبی تامین شود.
وی در ارتباط با جابجایی کالاهای همراه ملوان در سطح استان بوشهر گفت: شیوه نامه جدید کالاهای همراه ملوان به استان ابلاغ نشده که با توجه به تدابیر پیش بینی شده اجرایی شدن آن منجر به تسهیل در جابه جایی این گونه کالاها در سطح استان خواهد شد.
بیش از 2 هزار شناور سفاری و باری در استان بوشهر فعالیت دارند که هرکدام از این لنج‌ها بین 6 تا 8 ملوان دارند و بیش از 12 هزار نفر بطور مستقیم در شناورها مشغول به کار هستند.
35 تا 40 هزار نفر نیز در بازار شهرهای ساحلی استان بوشهر از طریق خرید و فروش کالای ته لنجی فعالیت می کنند که با این احتساب خانواده های ملوانان و بازاریان حدود 160 هزار نفر از جمعیت یک میلیون و 179 هزارو 280 نفری این استان از طریق واردات کالای ته لنجی امرار معاش می کنند.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: تجارت ملوانی مصوبه اصلاحی کالای همراه ملوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۲۱۴۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبودی در عرضه کالای اساسی خانوار نداریم

بررسی‌ها از سطح بازار نشان می‌دهد که کالاهای اساسی سبد خانوار به وفور در میادین، فروشگاه‌های زنجیره@ای و مغازه‌ها موجود است که همین فراوانی منجر به روند کاهشی قیمت‌ها و تعدیل در بازار شده است.

اخیرا مسعود امرالهی مدیرکل دفتر بازرسی وزارت جهاد اعلام کرد: هر گونه تغییر در قیمت کالاهای اساسی بدون مجوز ستاد تنظیم بازار کشور مورد تایید نیست و تخلف محسوب می شود ما مشکلی در تامین کالاهای اساسی و ارز برای واردات کالاهای و نهاده های دامی نداریم و اظهار نظرهایی مبنی بر افزایش قیمت گوشت در هفته های آینده با هدف تشویش بازار و اذهان عمومی مطرح می‌شود.

مدیرکل دفتر بازرسی وزارت جهاد هر گونه افزایش قیمت گوشت قرمز در بازار را در هفته‌های آینده تکذیب کرد و گفت: دولت تصمیمی بر افزایش نرخ ارز نیمایی و یارانه برای واردات کالاهای اساسی کشاورزی ندارد.

بنابر سیاست‌های وزارت جهاد مبنی بر افزایش جوجه ریزی ماهانه، واردات دام پروار و خرید توافقی گوشت و همچنین افزایش تولید مرغ، گوشت و تخم مرغ و میوه نه تنها کمبودی برای عرضه نداریم بلکه به سبب مازاد تولید و حمایت از تولیدکنندگان صادرات باید در دستور کار قرار گیرد.

بنابر آمار در سال گذشته به میزان ۲۴ میلیون و ۶۱۹ هزار تن کالای اساسی به ارزش ۱۶ میلیارد و ۷۱ میلیون دلار وارد کشور شده است. این میزان کالای اساسی وارداتی در سال ۱۴۰۲ در مقایسه با مدت مشابه ماقبل به لحاظ وزنی ۱.۳۵ درصد و از حیث ارزش ۹.۷۲ درصد کاهش داشته است.

قیمت گوشت قرمز کاهشی شد

در ادامه منصور پوریان رئیس شورای تامین کنندگان دام گفت: استمرار در واردات و عرضه با قیمت مصوب موجب شد تا قیمت گوشت قرمز گرم وارداتی و منجمد تغییری نکند.

او از توزیع روزانه ۲۵۰ تا ۳۰۰ تن گوشت گرم وارداتی در بازار خبر داد و گفت: در ایام نوروز و پرمصرف گوشت منجمد گوسفند و گوساله وارداتی حتی در دورترین نقاط با نرخ  مصوب عرضه شد با توجه به کاهش تقاضا در برابر عرضه گسترده دام شاهد کاهش قیمت هستیم، از این رو خواستار خرید حمایتی دام سبک و سنگین با نرخ ۲۱۰ تا ۲۲۰ هزارتومان هستیم. با توجه به حجم مناسب تولید گوشت در داخل و واردات گوشت منجمد و گرم، قیمت تا حدودی در بازار کاهش یافته و در برخی مناطق ناهماهنگی سیستم توزیع منجر به نوسانات قیمت در بازار شده است.

همچنین مهدی یوسف خانی رئیس اتحادیه پرنده و ماهی از کاهش قیمت مرغ در بازار خبر داد و گفت: قیمت کنونی هرکیلو مرغ زنده ۵۶ تا ۵۷ هزارتومان و مرغ گرم ۸۰ هزارتومان است.

به گفته او، برآوردها حاکی از آن است که قیمت مرغ به سبب افزایش جوجه ریزی ها و تولید تغییری نداشته باشد، هرچند مرغداران به قیمت های فعلی معترضند و خواستار اصلاح قیمت هستند.

 یوسف خانی از توزیع روزانه ۷ هزارتن مرغ در سطح کشور خبر داد و گفت: بنابر آمار در استان تهران روزانه ۱۲۰۰ تن مرغ توزیع می شود که میزان مصرف هم در همین حد است. قیمت گذاری دستوری معنایی ندارد و باید تنها قیمت پایه ای برای مرغ اعلام شود.

تخم مرغ کمتر از نرخ مصوب عرضه می‌شود

در ادامه حمید رضا کاشانی گفت: قیمت کنونی هرکیلو تخم مرغ درب مرغداری ۳۰ تا ۳۲ هزارتومان است که بدلیل مازاد تولید ۱۵ هزارتومان کمتر از نرخ مصوب عرضه می شود. با توجه به مازاد تولید تخم مرغ در سه ماهه نخست سال به طور متوسط ماهانه ۱۰ هزارتن و در مجموع ۳۰ هزارتن تخم مرغ باید خرید حمایتی شود تا تولید دچار چالش نشود.

کاشانی ادامه داد: در شرایط فعلی قیمت تخم مرغ به حدی پایین است که تخم مرغ با زیان به کشورهای منطقه صادر می شود. اما برآوردها حاکی از آن است که در ۳ ماهه نخست سال ۱۵ تا ۲۰ هزارتن تخم مرغ صادر شود.

کمبودی در عرضه اقلام اساسی نداریم

رضا کنگری رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی از ثبات قیمت اقلام اساسی در بازار خبر داد و گفت: در شرایط کنونی تمامی کالاهای اساسی در بازار به وفور موجود است و هیچ کمبودی در زمینه تامین این کالاها نداریم.

به گفته او، بنابر اعلام اخیر وزارت جهاد کشاورزی مبنی براینکه تغییر نرخ ارز آزاد ارتباطی به کالاهای اساسی و مواد غذایی ندارد و نرخ ارز کالاهای اساسی و مواد غذایی به هیچ عنوان تغییری نخواهد داشت. امسال کالاهای اساسی از جمله برنج، شکر و روغن در بازار به‌وفور تامین است و نه‌تنها کمبودی در این زمینه‌ها نداریم؛ بلکه با نرخ‌های دولتی عرضه می‌شود.

با توجه به افزایش تولید مرغ، گوشت و تخم مرغ و تامین دیگر اقلام اساسی سبد خانوار در کنار تشدید نظارت ها نه تنها کمبودی در عرضه نداریم، بلکه تمامی کالاها با نرخ دولتی در بازار توزیع می شود که امیدواریم این سیاست ها ادامه یابد تا خانوارها برای تامین سبد معیشتی دچار مشکل نشوند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • توقیف اتوبوس حامل لوازم آرایشی قاچاق در دیلم
  • فعالیت‌های انبارداری منطقه ویژه اقتصادی بوشهر افزایش خواهد یافت
  • مصوبات مجلس در «لایحه تجارت» منجر به رونق اقتصادی می‌شود
  • ◄ رانندگان کامیون احتیاط کنند/ اجرای طرح ضربتی پلیس راه از 4 روز دیگر
  • اجرایی شدن قانون جدید تجارت مرزی در خصوص کولبری و ملوانی
  • باغات استان بوشهر با توزیع نهال یارانه‌ای رونق می گیرد
  • بازگشت رونق به بازار برنج ایرانی | هر کیلو برنج ایرانی و خارجی چند؟
  • بازار برنج ایرانی رونق یافت | هر کیلو برنج ایرانی و خارجی چند؟
  • ملوانی که «زبل» نبود
  • کمبودی در عرضه کالای اساسی خانوار نداریم