Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزرش خبرنگار مهر، آیت‌الله عبدالکریم عابدینی روز شنبه در مراسمی که در مزار شهدای گمنام شهر معلم کلایه منطقه الموت برگزار شد با بیان اینکه یکی از اهداف قیام سیدالشهدا(ع) امربه معروف و نهی از منکر بود، اظهار کرد: امر به معروف و نهی از منکر ابزاری بود برای دستیابی امام به اهدافی که قیام خود را براساس آن شروع کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اهداف هر قیامی را در دو دسته نسبی و نهایی دسته بندی کرد و افزود: امر به معروف و نهی از منکر در نهضت قیام ابا عبدالله (ع) یک هدف نسبی بود، یعنی یک ابزار برای دستیابی ایشان به اهداف بزرگتر بود.

امام جمعه قزوین، امامت و ولایت را هدف نهایی و بزرگتر قیام سیدالشهدا(ع) معرفی کرد و گفت: شش ماه پیش از روز عاشورا در استانداری مدینه به امام حسین(ع) خبر مرگ معاویه را رساندند و بیعت با یزید را یک امر اجباری برای امام معرفی کردند.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین ادامه داد: در استانداری مدینه امام حسین(ع) به حاکم این شهر فرمودند: «ما خاندان رسالت، نبوت، امامت و معدن وحی هستیم، خانه ما محل رفت و آمد فرشتگان بود»؛ این جملات امام جزو معروفات بود و ایشان به دشمنان خود معروفات را معرفی کرد.

وی عنوان کرد: سیدالشهدا(ع) در ادامه سخنان خود به استاندار مدینه فرمودند: «یزید مردی شراب خوار است که آشکارا به فسق و فجور مشغول است و خون مظلومان را به ناحق می‌ریزد»؛ این جملات امام حسین(ع) نهی از منکر بود تا مردم زمان مجسمه شیطان را در دوره خود بشناسند.

آیت‌الله عابدینی عنوان کرد: قیام امام حسین(ع) به ما می‌آموزد که باید در هر دوره تاریخ یزید و طاغوت زمان خود را بشناسیم و مقابل آنها ایستادگی کنیم؛ عده ای که در جهان نفس مردم را با جنگ اقتصادی بند آورده اند همان یزیدان زمانه امروز هستند.

امام جمعه قزوین در ادامه ابراز کرد: هرکس که با احتکار کالا؛ بی تدبیری اقتصادی و گرانفروشی، وضعیت معیشتی مردم را دچار مشکل کرده است کار یزیدی می‌کند، هدف این یزیدان زمان برگرداندن مردم از دین خداست اما کور خوانده‌اند این مردم با سیدالشهدا(ع) عهد و پیمان بسته اند.

وی یادآور شد: سیدالشهدا(ع) در استانداری مدینه جمله ای ماندگار و پرمعنا برای کل تاریخ بر زبان آوردند ایشان فرمودند: "مثل من با مثل یزید بیعت نمی‌کند"، این جمله امام بدان معناست که تا قیامت در هر دوره و زمانی و هرکسی باید در مقابل ناحق سینه سپر کرده و در مقابل ناحق ایستادگی کند.

نماینده ولی فقیه در استان قزوین با بیان اینکه باید امر به معروف و نهی از منکر را جدی بگیریم، ابراز کرد: حرمت و اهمیت حجاب محفوظ است، اما امر به معروف و نهی از منکر فقط توجه به حجاب بانوان نیست بلکه باید با بزرگترین منکرات که هجوم فرهنگی امریکا و مقابله با اسرائیل است.

آیت‌الله عابدینی افزود: جلوگیری از منکر یعنی این جمله رهبر معظم انقلاب که فرمودند؛ "اگر اسرائیلی‌ها غلطی کنند تلاویو و حیفا را با خاک یکسان می‌کنیم"؛ این نگاه مبارزه با منکر است.

وی تاکید کرد: امروز همه اقشار جامعه باید در مقابل نفوذ فرهنگ دشمن بسیج شوند این مبارزه یعنی مقابله با منکر و دفاع از معروف. قرآن بین منافقین و مومنین یک فرق اساسی را برمی‌شمرد، آنجا که می‌گوید منافقین و منافقات امر به منکر و نهی از معروف می‌کنند؛ اما مومنین و مومنات امر به معروف و نهی از منکر می‌کنند.

امام جمعه قزوین افزود: دعوت به وحدت، ولایت و امامت در عصر غیبت و همدلی با مردم همه از موارد معروف و دعوت به ظلم و کشتار مظلومین، دروغ، احتکار و گرانفروشی از مصادیق منکر است.

نماینده ولی فقیه در استان قزوین ابراز کرد: کسی که امر به معروف و نهی از منکر می‌کند باید خود اولین عمل کننده به معروف و پرهیزکننده از منکر باشد؛ در این صورت سخنانش تاثیرگذار خواهد بود.

وی ادامه داد: سیدالشهدا(ع) در وصیت نامه خود فرموده اند من اراده کرده ام برای احیای سنت جدم و امر به معروف و نهی از منکر قیام کنم؛ اراده امام در راستای اراده خدای متعال است، اراده خدا نیز همیشه محقق می‌شود.

آیت‌الله عابدینی بیان کرد: امام حسین(ع) اراده کرده که جهان لباس معروف بر تن کند و از ظلمت و تاریکی و ستم پاک شود، این اراده توسط فرزند امام، یعنی حضرت صاحب الزمان(عج) حتما محقق خواهد شد زیرا اراده خدایی قابل تحقق است.

امام جمعه قزوین با بیان اینکه عاشورای امام حسین(ع) به گونه ای مدرسه جوانمردی بود، گفت: جوانی با جوانمردی متفاوت است، جوانی یک دوره ای دارد و به اتمام می‌رسد اما جوانمردی لیاقت می‌خواهد و جوانمردی زن و مرد نمی‌شناسد و حضرت زینب(س)، حضرت علی(ع)، علی اصغر(ع) و دیگر شهدای کربلا هرکدام جوانمرد بودند.

وی با بیان اینکه در کربلا جوانمردی به نمایش گذاشته شد، گفت: در زیارت عاشورا ما جوانمردی را تمرین می‌کنیم و با تکرار جملاتی همچون "انی سلم لمن سالمکم" مردم یمن، عراق، سوریه، بحرین و غزه را تنها نمی‌گذاریم؛ غلط کردند عده ای که گفتند "نه غزه نه لبنان "، این افراد خائن به کشور و حامی اسرائیل و امریکا بودند.

نماینده ولی فقیه در استان قزوین در پایان بیان کرد: انقلاب ما هرساله در ایام محرم جان تازه می‌گیرد و انسجام و ایمان مردم محکم تر می‌شود، عاشورا مثل دانشگاهی است که همه تفکرات اشتباه ما را زیر و رو می‌کند.

کد خبر 4408957

منبع: مهر

کلیدواژه: امام جمعه قزوین ماه محرم ماه محرم بوشهر کرمانشاه خبرگزاری مهر مشهد عاشورا مراسم عزاداری شهرکرد هفته دفاع مقدس گرگان رژه نیروهای مسلح سانحه تصادف تاسوعا و عاشورا خطبه های نماز جمعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۲۱۷۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بناهای تاریخی، مُهر تاییدی بر فرهنگ و تمدن ایران زمین

ایران یکی از غنی‌ترین کشورها از نظر دارا بودن بناها و محوطه‌های تاریخی است که طی قرن‌های مختلف، همواره مهد تمدن بوده و گواهی این ادعا وجود شهرهای تاریخی است که سازه‌ها و آثار شگرفی را از گذشتگان به معرض نمایش می‌گذارد؛ شهرهای قدیمی بسیار زیاد ایران مُهری بر تاریخ و فرهنگ ایران زمین است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، از سوی شورای بین‌المللی بناها و محوطه‌های تاریخی (ایکوموس)، هجدهم آوریل آوریل به‌عنوان «روز جهانی بناها و محوطه‌های تاریخی» معرفی شده و بر این اساس چنین روزی فرصتی برای ارتقای آگاهی و اهتمام جامعه جهانی به شناخت و حفاظت از بناها و محوطه‌های تاریخی است.

در این میان ایران یکی از غنی‌ترین کشورها از نظر دارا بودن بناها و محوطه‌های تاریخی است تا آنجا که تا به حال ۲۷ مورد (۲۷ پرونده و بالغ بر ۱۰۰ اثر منفرد) از مکان‌های تاریخی-فرهنگی و طبیعی در میراث جهانی به ثبت رسیده‌اند که با این میزان جزو ۱۰ کشور برتر در جهان با بیشترین آثار تاریخی و فرهنگی ثبت شده است.

ایران زمین در طی قرن‌های مختلف، همواره مهد تمدن بوده و گواهی این ادعا وجود شهرهای تاریخی است که سازه‌ها و آثار شگرفی را از گذشتگان به معرض نمایش می‌گذارد؛ شهرهای قدیمی بسیاری در ایران وجود دارند که دارای آثار تاریخی فراوانی هستند و بر همین اساس ادامه مروری بر تعدادی از شهر ایران با بیشترین آثار تاریخی خواهیم داشت:

قزوین

استان قزوین با وجود اینکه کمتر از یک درصد مساحت کشور را دارد؛ دارای بیشترین آثار ثبت شده تاریخی در ایران است؛ قزوین به مدت ۵۷ سال پایتخت صفویان بوده و در طول تاریخ به این شهر عنوان دروازه بهشت، باغ‌شهر و دارالسلطنه نیز داده شده است.

خیابان سپه از جمله نقاط تاریخی این شهر است که اولین خیابان مدرن ایران به حساب می‌آید و باغ صفوی نیز از دیگر محوطه‌های تاریخی قزوین به حساب می‌آید که در آن عمارت نادری، کاخ چهلستون، عمارت قاجاری، گراند هتل، عمارت پهلوی و بسیاری بنای تاریخی دیگر مشهود است.

کلیسای کانتور نیز از کلیساهای مشهور قزوین است که با نام برج ناقوس نیز شناخته می‌شود؛ این کلیسا به دستور روس‌ها و در زمان جنگ جهانی دوم در قزوین ساخته شد و امروزه به یکی از اماکن دیدنی قزوین تبدیل شده است؛ قلعه الموت هم از معروف‌ترین قلعه‌های قزوین که قدمت آن‌ها به عصر اسماعیلیان برمی‌گردد، قلعه الموت است که روی صخره‌ای ۲۰۰۰ متری قرار دارد.

اصفهان

جاذبه‌های تاریخی اصفهان نیز شهرت جهانی دارند و همین مورد باعث شده تا این شهر لقب نصف جهان را از آن خود کند؛ اصفهان منزلگاه آثار تاریخی و باستانی بسیار زیادی است که از مشهورترین آن‌ها می‌توان به میدان نقش جهان، عمارت عالی‌قاپو، بازار قیصریه، سی و سه پل و… اشاره کرد.

میدان امام (ره) مجموعه تاریخی برجسته‌ای در ایران محسوب می‌شود و سالانه گردشگران زیادی با شوق تماشای زیبایی‌های این میدان، به اصفهان سفر می‌کنند؛ این محوطه شگفت‌انگیز ۳ محور اصلی دارد که مسجد امام را به دروازه قیصریه و عمارت عالی‌قاپو و کاخ چهل ستون را به ساختمان‌ها و بناهایی که امروزه ویران شده‌اند، وصل می‌کند؛ عمارت عالی‌قاپو نیز از زیباترین بناهای تاریخی به جا مانده از دوران صفویه و از مشهورترین اماکن دیدنی اصفهان به حساب می‌آید که دارای ۶ طبقه و ۳۸ متر ارتفاع است و در زمان خود نمادی از قدرت حکومتی به شمار می‌رفته است.

از سویی اصفهان دارای پل‌های تاریخی فروانی بوده که یکی از آن‌ها سی و سه پل است؛ قدمت سی و سه پل به دوران حکومت شاه عباس اول صفوی بازمی‌گردد که دارای ۳۳ دهانه، ۲۹۵ متر طول و ۱۴ متر عرض دارد و در ساخت آن از مصالحی نظیر سنگ، آجر، ملات ساروج و گچ استفاده شده است.

یزد

یزد به‌عنوان اولین شهر خشتی جهان و دومین شهر تاریخی دنیا شناخته می‌شود که دیدنی‌های بی‌شماری را درون خود جای داده و هریک از این جاذبه‌ها، بخشی از تاریخ و فرهنگ اصیل آن را شکل می‌دهند؛ از کویرهای دیدنی یزد گرفته تا خانه‌های تاریخی، آب انبارها، قنات‌ها و… همگی از شهرتی جهانی برخوردار هستند و هر ساله گردشگران بسیاری را به خود جذب می‌کند.

باغ دولت‌آباد یکی از آثار تاریخی یزد شناخته می‌شود که قدمت آن به دوره افشاریه و زندیه برمی‌گردد و بلندترین بادگیر جهان که ارتفاع تقریبی آن ۳۳ متر است در باغ دولت‌آباد واقع شده است؛ یکی دیگر از آثار تاریخی این شهر، زندان اسکندر است که در قدیمی‌ترین منطقه یزد به نام فهادان قرار دارد، این بنای تاریخی از خشت ساخته شده و شامل رواق‌ها و گنبد با گچ‌بری‌های بسیار زیباست که به دوره مغول بازمی‌گردد.

یخچال خشتی هم یکی از آثار تاریخی یزد که بازمانده از دوران صفوی است که برای نگهداری یخ به‌کار می‌رفته است؛ آتشکده ورهرام نیز مکانی برای محافظت از آتش مقدس زرتشتیان بوده و این آتش حدود ۱۵۰۰ سال است که فروزان است.

شوش

شهر تاریخی شوش که در استان خوزستان قرار دارد، یکی از قدیمی‌ترین سکونتگاه‌های جهان است که قدمت آن را به بیش از ۴۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح برمی‌گرد؛. در این شهر دانیال نبی و نحمیای پیامبر نیز زندگی می‌کرده‌اند.

یکی از اسرارآمیزترین بناهای تاریخی ایران و جهان، زیگورات چغازنبیل است که در آن ۱۲ معبد و عبادتگاه برای خدایان آن زمان وجود دارد و سالم‌ترین بنای باقی مانده از ۲۰۰۰ سال پیش از میلاد مسیح است؛ در دل تپه آکروپل نیز آثاری پیدا شده که متعلق به قبل از دوران ایلامی‌ها بوده است.

کاخ آپادانا هم یکی از شکوهمندترین بناهای تاریخی ایران است که در شوش در قرن ۶ پیش از میلاد واقع شده است؛ این کاخ در زمان هخامنشیان و به‌دستور داریوش بنا شده و نقش برجسته‌های سربازان هخامنشی، گل نیلوفر آبی و شیر شاخدار، کاخ آپادانا را از دیگر بناهای تاریخی متمایز کرده‌اند؛ کاخ اردشیر دوم یا کاخ شاوور نیز از آثار باستانی مربوط به دوران حکمرانی هخامنشیان است که در نزدیکی شوش واقع شده است؛ در ساخت این بنای تاریخی با قدمت بیش از ۲۴۰۰ سال از سنگ و خشت استفاده شده است و مهم‌ترین بخش معماری این کاخ را می‌توان ۶۴ ستون سنگی آن دانست.

زابل

شهر زابل که به قدمت تاریخ ایران عمر دارد، پر از آثار باستانی و تاریخی است و آنچه درباره این شهر بسیار جالب توجه است، تاریخ ۵۰۰۰ ساله سکونت در این ناحیه است و شهر سوخته، گواهی بر تمدن کهن، پیشرفته و قدرتمند در زابل است.

شهر سوخته از مهم‌ترین اماکن دیدنی و تاریخی زابل بوده و سندی بر قدمت سکونت بشر در این خطه است؛ اولین سنگ‌بنای این بنای تاریخی هم‌زمان با تمدن جیرفت است و آثار برنزی کشف شده در آن، تاریخ ۵۰۰۰ ساله آن را ثابت می‌کند؛ آتشکده کرکویه نیز از اماکن دیدنی زابل محسوب می‌شود که مربوط به دوره ساسانیان است و یکی از مهم‌ترین آتشکده‌های ایران در زمان خود بوده است.

قلعه سه کوهه نیز در زمان افشاریه ساخته شده است، در زمان ناصرالدین‌شاه قاجار به‌عنوان مرکز جلوگیری از تجزیه ایران نقش مهمی را ایفا کرد. در ساخت بخش‌های مختلف قلعه سه کوهه از گچ و خاک، خشت خام و کاه‌گل استفاده شده است.

کد خبر 745657

دیگر خبرها

  • برخورد با گران‌فروشی در بازار حبوبات/مقابله بازرسان با محتکران
  • تسهیلات بانکی در اختیار تولیدکنندگان واقعی قرار گیرد
  • گروه‌های مردمی مسوولان را در اجرای «طرح نور» در ورامین یاری کنند
  • بیش از ۹۰ درصد مردم کردستان از اجرای طرح نور استقبال کردند
  • ون‌ها و زن‌ها؛ گشت ارشاد مدیران و صدیقی
  • بناهای تاریخی، مُهر تاییدی بر فرهنگ و تمدن ایران زمین
  • ون‌ها و زن‌ها ؛ گشت ارشاد مدیران و صدیقی/ تقصیر آقای رئیسی نیست!
  • ون ها و زن ها ؛ گشت ارشاد مدیران و صدیقی/ تقصیر آقای رئیسی نیست!
  • نهادهای متولی فرهنگ از جامعه جامانده‌اند/ تذکر لسانی خودجوش مردمی موثرتر از نوع حاکمیتی است
  • تقویت روابط خارجی هدف مدیران اقتصادی قزوین است