Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-18@10:49:03 GMT

ارزان‌ترین کشور‌ها برای سفر ؛ ایران در صدر

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۲۳۰۳۱

ارزان‌ترین کشور‌ها برای سفر ؛ ایران در صدر

به گزارش سرویس گوناگون جام نیـوز،  مقاصد ارزان درحالی برای تعطیلات زمستانی پیشنهاد شده‌اند که تبلیغات منفی علیه برخی کشورها مقاومت‌هایی را در پذیرش حقایق ایجاد کرده است. با آن‌که روزنامه تلگراف برای معرفی «ارزان‌ترین مقاصد مناسب سفرهای بلند مدت» به سه مرجع آماری معتبر استناد کرده اما در نهایت نظران کاربران آن نشان می‌دهد «امنیت» همچنان شاخصی در اولویت و مهم‌تر از «ارزانی» است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

آفریقای جنوبی از جمله مقاصد ارزانی است که خیلی‌ها با توجه به درگیرهای داخلی و تبلیغات سیاه درباره شرایط اجتماعی و فرهنگی مردمش، آن را به عنوان گزینه سفر انتخاب نمی‌کنند، با این حال «Post Office» (یکی از بزرگترین زنجیره‌های خدمات مالی انگلیس) در گزارش سالانه که پاییز اخیر منتشر کرده «کیپ تاون» را در آفریقای جنوبی به عنوان ارزان‌ترین مقصد سفرهای بلندمدت معرفی کرده است. شاخص‌های این انتخاب میانگین قیمت مواد غذایی، نوشیدنی و خریدهای ضروری در ۳۴ مقصد سفر بوده است.

 

«توکیو» با سبدی شامل ۱۰ قلم مصرفی رایج در سفر به ارزش ۵۱.۴۸ پوند، با فاصله کمی از کپ تاون، رتبه دوم این رده‌بندی را به‌دست آورده که پس از آن بالی (اندونزی)، مومباسا (کنیا) و هویی آن (ویتنام) قرار گرفته‌اند.

 

 

آفریقای جنوبی پایین‌ترین ارزش ارزی را در دو سال اخیر داشته، به طوری که ارزش هر پوند انگلیس هجده یا نوزده راند (واحد پولی آفریقای جنوبی) است، درحالی‌که زمستان گذشته ارزش این پول ۱۵ راند بود. به گزارش Post Office در شهری مثل «کپ تاون» یک وعده شام که شامل پیش‌غذا، خوراک اصلی و دسر است به همراه یک بطری نوشیدنی برای دو نفر فقط ۳۰ پوند می‌شود.

 

وضعیت در «توکیو» به گونه دیگری است، با این‌که رتبه دوم فهرست مقاصد ارزان برای سفرهای طولانی را دارد، اما قیمت‌ها در این کشور به نسبت زمستان گذشته ۱۷ درصد افزایش داشته است.

 

Post Office دریافته که قیمت‌ها در ۱۴ مقصد از بین ۳۴ استراحتگاه آمارگیری شده، همچون ریودوژانیرو (۳۳ درصد)، کپ تاون (۲۰ درصد) و کانکون (۱۸ درصد) به ترتیب بیشترین کاهش را داشته‌اند.

 

در انتهای این جدول رده‌بندی، شهر «ماهی» (سیشل) قرار دارد که ۱۰ قلم مصرفی رایج در آن میانگین ۱۹۲.۴۷ پوند هزینه برمی‌دارد. به عنوان مثال قیمت یک وعده شام برای دو نفر در این شهر ۱۲۶.۸۴ پوند می‌شود. ابوظبی، دبی، باربادوس و لس‌آنجلس نیز با عنوان پنج شهر گران، انتهای این جدول را کامل می‌کنند.

 

 

این آمارها از دیدگاه جهانگردان مجرب مقایسه چندان دقیقی نیست؛ چرا که هزینه هتل و پرواز در آن محاسبه نشده و تنها هزینه‌های رایج در محل درنظر گرفته شده است. علاوه‌بر این واضح نشده که آن ۱۰ مورد درنظر گرفته شده برای تعیین شاخص ارزانی، دقیقا چه بوده است و آیا به همه هزینه‌کرد گردشگران در مقصد توجه شده یا ذائقه‌ی قشر خاصی از جامعه انگلیس را که چندان اهل ماجراجویی در سفر نیستند و از مراکز معمول توریستی استفاده می‌کنند، هدف این محاسبه‌ها قرار داده است.

 

ارزان‌ترین مقصد برای سفرهای طولانی واقعا کجاست؟

واضح است که مطالعه Post Office دقیق نیست، ‌به عنوان مثال در «دهلی» که رتبه سیزدهم این رده‌بندی را دارد گزارش شده با ۸۰.۴۲ پوند می‌توان یک وعده کامل شام شامل پیش‌غذا، غذای اصلی و دسر سفارش داد، قیمتی که هزاران کوله‌گرد (backpackers) را متعجب کرده است چرا که به گفته آن‌ها در این شهر با چند پوند می‌توانند در رستوران‌هایی (با سرویس‌های بوفه‌ای) هر چه می‌خواهند بخورند.

 

Post Office اعلام کرده این جدول از مجموعه اطلاعات متخصصان سفرهای بلندمدت و دفاتر ملی و منطقه‌ای گردشگری کشورهای شرکت‌کننده در این آمارگیری، تهیه شده و قیمت‌ها با توجه به استراحتگاه‌های برجسته‌ی این مقاصد درنظر گرفته شده است. همچنین اطلاعات از اینترنت در تایید درستی قیمت‌ها به صورت گزینشی استخراج شده است.

 

در مقابل، پایگاه داده‌های آماری Numbeo ـ که شرایط زندگی در شهرهای مختلف را به لحاظ هزینه‌های جاری زندگی، شاخص‌های مسکن، مراقیت‌های بهداشتی، ترافیکی و جرم و آلودگی براساس اطلاعات کاربران گزارش می‌دهد ـ با بررسی ۵۰ شاخص از جمله قیمت اقامتگاه‌های مختلف، غذا، نوشیدنی، انواع ستوران و سوپرمارکت، پوشاک، تاکسی، فعالیت‌های تفریحی، صنایع همگانی (برق، تلفن، آب...)، اینرتنت و قبض موبایل، به این نتیجه رسیده که «هند» ارزان‌ترین کشور دنیا است و به دنبال آن مولداوی، پاکستان، قزاقستان و نپال. کمی پایین‌تر این فهرست می‌توان نام کشورهایی چون کلمبیا، صربستان، فیلیپین، آفریقای جنوبی و رومانی را به عنوان ارزان‌ترین کشورها پیدا کرد.

 

در عین حال مجمع جهانی اقتصاد در «گزارش رقابت‌پذیری سفر و گردشگری»، کشورها را براساس قیمت‌های رقابتی مقایسه کرده که ایران به عنوان انتخاب نخستِ «گردشگران مقتصد» معرفی شده است. رتبه‌های بعدی به کشورهای مصر، مالزی، اندونزی و بوتان اختصاص پیدا کرده، این درحالی است که هند به عنوان ارزان‌ترین کشور به انتخاب Numbeo، رتبه دهم این فهرست را بدست آورده و تایلند در جایگاه هجدهم قرار گرفته و سریلانکا رتبه بیستم را بدست آورده است.

 

 

این جداول رده‌بندی‌ها درحالی تهیه شده‌اند که قیمت هتل و بلیت هواپیما به عنوان اصلی‌ترین بخش هزینه سفر در آن‌ها لحاظ نشده و بیشتر به محاسبه نرخ کالاهای رایج در مقصد، پرداخته است. علاوه‌بر این برخی از این کشورها پروازهای مستقیم محدودی دارند که هزینه‌های سفر را بیشتر از حد معمول می‌کند و همین مساله آن‌ها را از اولویت گزینه‌های سفر خارج کرده است.

 

از طرفی برخی از این مقاصد ارزان از جمله ایران به خاطر کاهش ارزش پولی، فقط برای گردشگران خارجی، مقصدی به‌صرفه و یا اقتصادی به شمار می‌آیند، درحالی‌که قیاس سطح تفاوت درآمد شهروندان یا تابعین آن کشور با مخارج و هزینه‌های داخلی، معادله مقصد ارزان را به هم ریخته و این کشورها را به مکانی غیراقتصادی یا گران برای شهروندانشان تبدیل کرده است.

 

ایسنا

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: تلگراف گوناگون جام نیوز وزارت خارجه گردشگری سفر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۲۳۰۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا موشک‌ های چند میلیون‌ دلاری غرب حریف پهپادهای ارزان قیمت یمنی نمی‌شوند؟

به گزارش جام جم آنلاین، نورنیوز نوشت: با گذشت قریب به ۷ ماه از آغاز جنایات رژیم کودک‌کش صهیونیستی، آنچه در کنار میدان جنگ نابرابر، توجه‌ها را به خود جلب کرده، حمایت‌ موثر انصارالله یمن از مقاومت اسلامی فلسطین است. ارتش و نیروهای مردمی یمن در چارچوب رسالت اسلامی، انسانی و حقوق بشری خود با همه توان  پشت فلسطین ایستاده‌اند و با محوریت استفاده از ظرفیت محدود سازی تردد کشتی هایی که به مقصد رژیم صهیونیستی حرکت می کنند یا از بنادر این رژیم بازمی‌گردانندگان قابل توجهی را به رژیم اسرائیل و حامیانش وارد کرده است. 

در این راستا، هر چند آمریکا و انگلیس با هدف مقابله  با انصارالله یمن اقدامات نظامی گسترده ای را بر علیه این کشور انجام داده اند اما ادامه قدرتمندانه عملیات‌ها توسط نیروهای مقاومت اسلامی یمن، شکست و سرافکندگی جهانی ائتلاف آمریکایی را بیش از پیش آشکار کرده است. 

اهمیت این موضع و ابعاد گسترده شکست ائتلاف مذکور زمانی روشن می‌شود که پای مقایسه میان هزینه‌ پهپادها و موشک‌های یمنی با هزینه‌ موشکهای آمریکا و متحدانش به میان می‌آید. مسئله‌ای که حتی رسانه‌های غربی نیز نتوانسته‌اند بر آن سرپوش بگذارند؛ بنا بر اذعان این رسانه‌ها، قیمت هر پهپاد حوثی‌ها بین ۲ تا ۲۰ هزار دلار تخمین زده می‌شود، این در حالی است که هزینه سیستم موشکی «سی‌وایپر» انگلیس که روی ناو «دایموند» سواراست برای هر شلیک بیش یک میلیون دلار برآورد می‌شود. آمریکا نیز از موشک‌های کروز نوع تاماهاک استفاده می‌کند که هزینه هر شلیک از آن بیش از دو میلیون دلار خرج برمی‌دارد. 

شکست سنگین غرب در برابر تسلیحات و اراده راسخ یمنی‌ها در نبردی نابرابر، اکنون ابعاد جهانی به خود گرفته است.

هزینه های سرسام آوری که آمریکا و انگلیس برای مقابله با جنگ افزارهای ارزان‌قیمت یمنی ها صرف می کنند اکنون به پاشنه آشیل آنها تبدیل شده و لاجرم برای کاهش این فشارها گزارش‌های نه چندان مستندی در زمینه دستیابی به سلاحهای جدید برای مواجهه ارزان با اقدامات تهاجمی یمنی ها منتشر می کنند 
اخیرا ارتش انگلیس مدعی شده‌ که  در ژانویه ۲۰۲۴، یک سلاح لیزری جدید به نام «دراگن فایر» را آزمایش نموده که می‌تواند در هدف گرفتن پهپادها، جایگزین ارزانی برای موشک باشد. گفته شده شلیک با این سلاح تنها حدود ۱۲ دلار خرج بر می‌دارد اما انتظار می‌رود چندین سال طول بکشد تا به بهره‌برداری برسد.

اگرچه هزینه های هنگفتی از سوی کشورهای غربی برای حمایت مستقیم و غیر مستقیم از رژیم صهیونیستی انجام می شود که سئوالات و اعتراضات زیادی در میان شهروندان این کشورها نیز بدنبال داشته ،لیکن این مخارج که از جیب مالیات دهندگان کشورهای غربی پرداخت می‌شود قابل مقایسه با هزینه های سیاسی،اجتماعی و اعتباری که حمایت از جنایتهای نتانیاهو برای کشورهای حامی این رژیم داشته، نیست.

رژیم صهیونیستی به عنوان اسب بازنده جنگ غزه، پول و آبروی حامیان خود را بدون دستیابی به هیچیک از دستاوردهایی که برای تحقق آن نزدیک به ۳۵ هزار نفر را به شهادت رساند به تاراج داده و با رفتارهای جنون آمیز خود شرایطی را رقم زده که حتی حامیان سنتی اش نیز دیگر انگیزه ای برای تداوم حمایت قمار گونه از این رژیم جنایت‌ کار را ندارند.

دیگر خبرها

  • قیمت محصولات ایران‌خودرو پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳؛ قیمت ارزان‌ترین سواری ایرانخودرو در بازار
  • چگونه بلیط هواپیما و قطار با قیمت مناسب رزرو کنیم؟
  • فولکس‌واگن‌های ارزان‌قیمت آماده ورود به بازار
  • سکه امروز ۲۹ فروردین ۱۴۰۳ گران شد یا ارزان ؟
  • با این ترفندها بلیط هواپیما استانبول را ارزان بخرید
  • راهنمای خرید لوازم خانگی ارزان
  • قیمت گوشی سامسونگ، شیائومی و آیفون ۲۹ فروردین ۱۴۰۳؛ ارزان‌ترین گوشی هوشمند سامسونگ چند؟
  • آیفون SE4 ارزان قیمت با ویژگی آیفون ۱۵ عرضه می‌شود
  • با این مواد ارزان‌قیمت سلامت شوید
  • چرا موشک‌ های چند میلیون‌ دلاری غرب حریف پهپادهای ارزان قیمت یمنی نمی‌شوند؟