Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه صدا و سیما؛ دکتر شهاب اسفندیاری در هم اندیشی برنامه سازان، استادان و مدیران حوزه فیلم و مجموعه تلویزیونی با موضوع بررسی راهکار‌های تأسیس رشته تحصیلی فیلمنامه نویسی گفت: در سال‌های گذشته به سبب برون سپاری بخشی از تولیدات تلویزیونی، شاهد اُفت و تضعیف تخصص‌هایی همچون تهیه کنندگی و فیلنامه نویسی بوده ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ضعف به مرور بر کیفیت تولیدات سازمان صدا و سیما تأثیرگذار خواهد بود.

وی افزود: ریاست سازمان صدا و سیما به منظور رفع این آسیب، دستور تقویت بخش فیلمنامه نویسی را با راه اندازی رشته تخصصی فیلمنامه نویسی در دانشگاه صدا و سیما صادر کردند.

رئیس دانشگاه صدا و سیما گفت: در باب فیلمنامه نویسی باید جوانان با استعداد و با انگیزه شناسایی شده و با طی کردن دوره‌های آموزش دانشگاهی وارد فضای حرفه‌ای خواهند شد، زیرا احیا و تقویت بخش فیلمنامه نویسی به تنوّع و تکثّر تولیدات رسانه‌ای در رادیو و تلویزیون منجر خواهد شد.

دکتر اسفندیاری افزود: در این کارگروه تخصصی و با حضور استادان و صاحب نظران سینما، رادیو و تلویزیون، موضوع رشته فیلمنامه نویسی مطرح و مباحثی تحت عنوان پرورش نیروی خلاق فیلمنامه نویس و کارگاه‌های فیلمنامه نویسی تحت نظارت استادان این رشته مورد بررسی قرار می‌گیرد.

رئیس دانشگاه صدا و سیما گفت: موضوع دوم طرح درس فیلمنامه نویسی است که مورد بررسی قرار می‌گیرد تا با نهایی شدن آن، طرح درس مربوطه برای بررسی و تصویب نهایی به وزارت علوم ارسال شود.

در این هم اندیشی علاوه بر دکتر اسفندیاری، دکتر محمود اربابی معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی سازمان سینمایی، دکتر کاظم نظری رییس دانشکده تولید رادیو و تلویزیون، دکتر امین صدیقی مدیرکل فیلمنامه نویسی سیمافیلم، دکتر مسعود نقاش زاده معاون فرهنگی و پژوهشی بنیاد سینمایی فارابی، دکتر فارس باقری کارگردان، فیلم نامه نویس و استاد دانشگاه، مجید رضابالا معاون اسبق سیما فیلم، مدیر و برنامه ساز پیشکسوت تلویزیون، دکتر سجادی صدر مدیرگروه تلویزیون دانشکده تولید دانشگاه صدا و سیما، حجت الاسلام علی جعفری پژوهشگر و کارشناس ارشد فرهنگی سازمان هنری اوج، حسین حسنی کارشناس فیلم و سریال سازمان هنری و رسانه‌ای اوج، مهندس شعیب حسینی مدیر واحد تولید دانشجویی دانشکده تولید دانشگاه صدا و سیما حضور داشته و ایده‌ها و نظرات خود را درباره طرح درس فیلم نامه نویسی ارائه کردند.

در ادامه این نشست دکتر اربابی معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی سازمان سینمایی با بیان اینکه متأسفانه در سازمان صدا و سیما عنوان شغلی فیلمنامه نویس وجود ندارد، گفت: پار سال در جشنواره فیلم فجر ۱۸ فیلم، نام فیلمنامه نویس و کارگردان و در ۶ فیلم نیز نام تهیه کننده و کارگردان و فیلمنامه نویس یکی بود، از این رو این چالش به خوبی بر ضرورت راه اندازی رشته تخصصی و دانشگاهی فیلمنامه نویسی اشاره دارد.

همچنین دکتر نظری رئیس دانشکده تولید رادیو و تلویزیون دانشگاه صدا و سیما گفت: یکی از دغدغه‌های مهم مقام معظم رهبری در حوزه هنر، جدی گرفتن موضوع فیلمنامه نویسی بوده و هست. بطوری که چندین بار بصورت شفاهی و مکتوب بر این موضوع تأکید داشته اند.

وی افزود: ریاست سازمان صدا و سیما هم پیگیر راه اندازی این رشته تحصیلی هستند و این کارگروه به صورت جهادی در صدد اجرایی شدن منویات مقام معظم رهبری و دستور رییس رسانه ملی در این بخش است.

نظری گفت: آموزش یکی از پیش شرط‌های فیلمنامه نویسی است و دانشکده تولید دانشگاه صدا و سیما خود را ملزم به راه اندازی این رشته می‌داند.

وی افزود: تجربه‌های سال‌های گذشته نشان می‌دهد که همکاری شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی با دانشجویان این دانشگاه به تولید فیلمنامه‌های بامحتوایی منجر شده است.

نظری گفت: تمام نیاز‌های سازمان در بخش فیلمنامه نویسی در این طرح درس پیشنهادی مقطع کارشناسی آورده شده است.

وی افزود: در مقطع کارشناسی ارشد نیز رشته فیلمنامه نویسی با چهار گرایش تخصصی تعریف شده تا در این کارگروه مطالعه و بررسی و در نهایت طرح درس و رشته فیلمنامه نویسی برای وزارت علوم ارسال شود.

دکتر نقاش زاده معاون فرهنگی و پژوهشی بنیاد سینمایی فارابی نیز گفت: متأسفانه سازمان صدا و سیما به دانش آموختگان دانشگاه صدا و سیما نگاهی اداری دارد که این نگاه مناسب مشاغل تولیدی به خصوص فیلمنامه نویسی نیست، همین امر باعث مهجور ماندن این شغل شده است.

وی افزود: داشتن تیم خلاق در فرآیند تولیدی رسانه‌ای بسیار مهم است و منشاء این خلاقیت از فیلمنامه آغاز می‌شود، برای راه اندازی رشته فیلمنامه نویسی در دانشگاه صدا و سیما، ضروری است ابتدا نگاهی به مهم‌ترین دانشگاه‌های هنری دنیا داشته باشیم تا ببینیم آنان چه طرح درس‌هایی برای این رشته خاص تدارک دیده اند.

در ادامه جلسه حجت الاسلام علی جعفری کارشناس ارشد مطالعات فرهنگی و رسانه‌ای سازمان هنری اوج گفت: ایده پردازی از ضروریت‌های درس و شغل فیلمنامه نویسی است و دانشگاه صدا و سیما باید سعی کند دانشجویانی ایده پرداز و نوآور تربیت کند.

دکتر باقری کارگردان، فیلمنامه نویس و استاد دانشگاه افزود: وجود رشته فیلمنامه نویسی نه تنها در مقطع کارشناسی بلکه برای مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه صدا و سیما ضرورت دارد.

وی گفت: امروزه شاهد فقر ایده و نوآوری در تولیدات سینمایی و تلویزیونی هستیم، در سینمای امروز جهان خلاقیت و ایده پردازی به عنوان یک تخصص مطرح است، دانشگاه صدا و سیما با تدریس تخصصی آن می‌تواند هم به تلویزیون و هم به سینما کمک شایان توجهی کند.

همچنین حسین حسنی کارشناس فیلم و سریال سازمان هنری و رسانه‌ای اوج گفت: قبل از مطالعه صرف مبانی فیلمنامه نویسی باید به ایجاد انگیزه در میان نویسندگان اهمیت داد.

وی افزود: در کشور ما فیلمنامه نویسان از درآمد اندکی بواسطه نویسندگی برخوردار هستند، این آورده اندک به عزت نفس و جایگاه و شأن اجتماعی ایشان صدمه می‌زند لذا شاهد هستیم که فیلمنامه نویسان برای کسب شهرت و درآمد بیشتر به سمت کارگردانی گرایش پیدا می‌کنند.

در این جلسه دکتر امین صدیقی مدیرکل فیلمنامه نویسی سیمافیلم گفت: در تلویزیون فقر سناریو و فیلمنامه نویسی بیشتر از سینما مشهود است؛ بنابراین تاکید دانشگاه صدا و سیما بیشتر روی این امر باشد که نویسنده خلاق پرورش دهد و از تربیت صرف کارشناس اداری و سازمانی پرهیز کند.

مجید رضا بالا معاون اسبق سیما فیلم، مدیر و برنامه ساز پیشکسوت تلویزیون با اشاره به اهمیت مسایل مالی و معاش فیلمنامه نویسان گفت: وجود مدیران آشنا به تکنیک و تخصص فیلم و مجموعه تلویزیونی در سازمان صدا و سیما بسیار ضروری است؛ مدیری که با فیلمنامه نویسی آشنا نباشد نمی‌تواند تولیدات فاخری را در زمان مدیریت خود به مخاطب رسانه ارائه دهد.

در پایان جلسه دکتر سجادی صدر طرح درس اولیه فیلمنامه نویسی را به حاضران جلسه ارائه و توضیح داد.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: تنوع تولید برنامه سازان فیلم مجموعه تلویزیونی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۲۳۲۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین خبرها از ساخت پایتخت ۷ | دستمزد نجومی سلبریتی‌ها اصلاح می‌شود

به گزارش همشهری آنلاین، غفوری قائم‌مقام سیما که پیش از این به عنوان مدیر شبکه‌های مستند و افق سیما شناخته می‌شود؛ معتقد است سال ۱۴۰۲ تغییر در شیوه سریال‌سازی یعنی دفتر فیلمنامه شکل گرفت و بنابر این شد تا فیلمنامه‌ای تکمیل نشده وارد تولید نشود.

او می‌گوید: این تغییر رویکردی که هم در ساختار و هم در فضای سریال‌سازی ایجاد شد عملاً در سال ۱۴۰۲ به نتیجه رسید و اکنون بیش از ۱۳۰ فیلمنامه در مراحل مختلف وجود دارد. در سیمافیلم تعداد زیادی سریال در مراحل مختلف پیش تولید، تولید و پس تولید قرار دارد و این ها نویدبخش فضای خوبی امسال است.

با سلیم غفوری قائم‌مقام معاونت سیما درباره ساخت سریال‌های جدید، ادامه نهضت دنباله‌سازی، سرانجام ساخت سریال «موسی(ع)» و فصل جدید «پایتخت» و همچنین دستمزدهای سلبریتی‌ها گفت‌وگویی انجام دادیم که در ادامه می‌خوانید:

آقای سلیم غفوری! سرمایه‌گذاری روی ساخت سریال‌های طنز و برنامه‌های سرگرم‌کننده جواب داد. آنچه که در میان سریال‌های امسال در ماه رمضان هم دیدیم نه ماورایی انتظار داشتیم ماورایی از آب درآمد و نه معمایی، معمایی شد. برنامه‌تان برای ساخت سریال‌های جدید به چه صورت است و آیا به سمت ساخت سریال‌های طنز متعدد خواهید رفت یا خیر؟

چند کار طنز در دست تولید است. این آثار نمایشی برای آنتن تابستان پیش‌بینی شده که از جمله آن می‌توان به سریال «بدل» علی مسعودی (علی مشهدی) اشاره کرد و به تدریج نام‌ سریال‌های بعدی را اطلاع‌رسانی خواهند کرد. «پایتخت» در حال گفت‌وگو هستند طبعاً به طرح و فیلمنامه خوب و جذابی برسند حتماً امسال در دستور کار قرار می‌گیرد. این روزها دفتر فیلمنامه کارهای جدید در حوزه طنز طراحی می‌کند.

تلویزیون باید بین همه ژانرهای نمایشی تعادل ایجاد کند

آیا اولویتی برای پرداختن به ژانرهای نمایشی دارید؛ مثلاً طنز یا درام و معمایی؟

حتماً اولویت بر آن است در گونه‌های مختلف تعادل وجود داشته باشد. تلویزیون هم به کار طنز نیاز دارد و هم کار اجتماعی، هم به کار تاریخی، معمایی، پلیسی و به همه اینها نیاز دارد. اگر هر شب تلویزیون، طنز پخش کند در همه شبکه‌ها دلزدگی ایجاد می‌شود. باید بین گونه‌های مختلف تعادل وجود داشته باشد.

کما اینکه همان قدر کارهای طنز پرمخاطب است که کارهای تاریخی هم این‌طور است. مصداق بارز آن سریال «سرزمین مادری» که در زمستان کار پرمخاطبی شد. مخاطب آن را پسندید و دنبال کرد؛ بنابراین کار تاریخی هم جذاب است. تلویزیون حتماً بین گونه‌های نمایشی تعادل ایجاد می‌کند و این نکته در دستور کار است.

نکته‌ای درباره نهضت دنباله‌سازی مطرح شد. از نون‌خ، زیرخاکی و پایتخت صحبت شد که نون‌خ و زیرخاکی به آنتن رسیدند و شما به پیگیری «پایتخت» جدید اشاره کردید. آیا قرار است دنباله‌هایی همچون «بچه مهندس» و دیگر چند فصله‌های تلویزیون هم در دستور کار قرار بگیرد؟

باید به ایده رسید و مثلاً باید دید «بچه مهندس» که اشاره کردید چقدر قابلیت ادامه دادن و ساخت فصل جدید را دارد. حتماً کاری قابلیت داشت در نهضت فصل بعدی‌سازی که در دستور کار ما است، مورد توجه قرار می‌گیرد منتها با طرح و ایده جدید. اگر یک دنباله‌ای طرح و ایده جدید نداشته باشد نه تنها موفق نخواهد بود بلکه عقبه آن برند را هم از بین می‌برد.

صحبت‌ها بر سرِ شروع تولید سریال «موسی(ع)» است. آیا امسال جلوی دوربین می‌رود؟

الان سریال «موسی(ع)» در مرحله پیش‌تولید است. تست‌ها را از عوامل و بازیگران و دست‌اندرکاران می‌گیرند. سریال «حضرت موسی(ع)» با یک سیستم نوآوری جدید تولید می‌شود باید تجهیزات آن تأمین و وارد کشور شود. شاید امسال به تولید اصلی نرسد اما فرآیند آن دنبال می‌شود.

خبرهایی در فضای‌مجازی پخش می‌شود که بابک حمیدیان بازیگر نقش «موسی(ع)» خواهد بود و حتی نام‌های دیگری هم مطرح می‌شوند؛ صحت دارند؟

هنوز هیچ‌چیز راجع به هنرپیشه‌ها قطعی نیست و به نظرمن اجازه بدهید کارگردان و تهیه‌کننده در فضای آرامی با عوامل و بازیگران گفت‌وگو کنند تا به نتیجه برسند.

همان‌طور که می‌دانید آقای جبلی درباره ماجرای دستمزد سلبریتی‌ها در تحویل سال توضیحاتی دادند. آیا فرآیند بازنگری و اصلاح فرآیند دستمزدها به چهره‌ها که گفته شد در حال انجام است. دستمزد چهره‌هایی که میهمان برنامه‌های تلویزیونی می‌شوند یا در سریال‌ها و برنامه‌ها حضور دارند اصلاح می‌شود یا خیر؟

فرآیند آن در حال انجام است. طبعاً چهره‌ها برای حضور در سریال، میهمان شدن در تلویزیون، اجرا و به انحاء و گونه‌های دیگر دستمزدهایی را طلب می‌کنند. البته این اتفاق فقط مختص به تلویزیون نیست بلکه در فضاهای رسانه‌ای دیگر هم اتفاق می‌افتد. متأسفانه در خلال صحبت‌هایم به آن اشاره کردم که پلتفرم‌ها فضای دستمزدی را به شدت تغییر دادند. به هر حال اگر قرار باشد این یک بام و دو هوایی‌ها و دستمزدهای عجیب و غریب کاملاً اصلاح شوند نیازمند همگرایی بین تلویزیون، سینما و پلتفرم‌هاست. اگر این همگرایی کامل شکل نگیرد کنترل شرایط حتماً پیچیده و سخت خواهد بود و این فرآیند حتماً دنبال خواهد شد.

بالاخره پایتخت ۷ وجود دارد یا نه ؟ | آخرین خبرها از ساخت سری جدید این سریال | ببینید

کد خبر 845084 منبع: تسنیم برچسب‌ها خبر مهم بازیگران سینما و تلویزیون ایران محسن تنابنده فیلم و سریال ایرانی چهره‌های مشهور

دیگر خبرها

  • بازگشت بیش از ۲۵۰ همت از سرمایه‌های مردمی با احیای واحد‌های تولیدی
  • تلویزیون دستمزد نجومی می‌دهد؟
  • دستمزد نجومی بازیگران تلویزیون؛ شایعه یا واقعیت؟
  • نشست هم‌اندیشی رویداد استارت‌آپی فیلمنامه نویسی برگزار شد
  • تلویزیون و سازمان‌های سینمایی آثار برتر رویداد استارت‌آپی فیلمنامه نویسی را تولید کنند
  • آثار برتر رویداد استارت‌آپی فیلمنامه‌نویسی باید تولید شود
  • ماجرای ورود پارک علوم و فناوری به فیلمنامه‌نویسی
  • انتشار پایان‌نامه‌های برتر تقاضا محور برای مهار تورم و رشد تولید از دانشگاه شهرکرد
  • آخرین خبرها از ساخت پایتخت ۷ | دستمزد نجومی سلبریتی‌ها اصلاح می‌شود
  • راه‌اندازی ۹ پروژه مهم کرمانشاه منوط به مصوبه شورای شهر است