Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-23@22:00:49 GMT

کاهش وزن ۲برابری با تغییر زمان‌بندی تغذیه روزانه

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۲۳۶۷۰

آیا تا به حال فکر کرده اید که یک بازه زمانی طولانی برای غذا خوردن در روز چیزی است که شما را از کاهش وزن بازمی دارد و نمی گذارد به آن سطح از سلامت که مد نظر قرار داده اید دست یابید؟

به گزارش ایسنا، عصر ایران به نقل از "ایزی هلث آپشنز" نوشت: «از زمانی که بیدار می شویم تا زمانی که دوباره به خواب می رویم، خوراکی های مختلفی را مصرف می کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صبحانه به عنوان مهم‌ترین وعده غذایی روزانه شناخته می شود و همواره توصیه شده است روز خود را با یک صبحانه کامل و مقوی آغاز کنیم.

پس از وعده غذایی شام و هنگام تماشای تلویزیون نیز ممکن است اندکی احساس گرسنگی به سراغ شما آمده و از این رو پیش از خواب تنقلات مصرف کنید.

اما آیا تا به حال فکر کرده اید که یک بازه زمانی طولانی برای غذا خوردن در روز چیزی است که شما را از کاهش وزن باز می دارد و نمی گذارد به آن سطح از سلامت که مد نظر قرار داده اید دست یابید؟

آیا کوتاه کردن این بازه زمانی می تواند عامل کلیدی در تسریع روند کاهش وزن و در نهایت کسب تناسب اندام دلخواه شما باشد؟

مشخص شده است این امکان وجود دارد.

مدرک علمی موثر بودن زمان بندی محدود تغذیه

پژوهشگران دانشگاه سوری در انگلستان طی یک مطالعه به بررسی اثر تغییر زمان های وعده های غذایی بر میزان کالری مصرفی، ترکیب بدن و نشانگرهای خطر خونی برای دیابت و بیماری قلبی پرداختند.

آنها طی این مطالعه شرکت کنندگان را به دو گروه تقسیم کردند. برای ۱۰ هفته، گروه نخست صبحانه خود را با تاخیر ۹۰ دقیقه ای و شام را ۹۰ دقیقه زودتر مصرف می کردند، در شرایطی که گروه دوم یا همان گروه کنترل وعده های غذایی را بر مبنای جدول زمانبدنی عادی مصرف می کردند.

این تنها تغییر صورت گرفته بود و نیازی نبود افراد حاضر در دو گروه یک رژیم غذایی سخت را دنبال کرده یا تغییری در غذاهای مصرفی عادی خود ایجاد کنند. در حقیقت، به شرکت کنندگان گفته شده بود که در مصرف غذاهای مختلف آزاد هستند و نیازی نیست هیچ رژیم غذایی خاصی را دنبال کنند.

با این وجود، افرادی که زمان وعده های غذایی آنها تغییر کرده بود نسبت به آنهایی که وعده های غذایی را بر مبنای زمانبندی عادی مصرف می کردند، به طور میانگین دو برابر چربی بدن بیشتری از دست دادند.

اما چرا تغییر در زمان وعده های غذایی چنین نتیجه چشمگیری را در کاهش چربی به همراه داشت؟

به گفته پژوهشگران، اگر چه گروهی که تنها در زمان های مشخصی از روز می توانست غذا بخورد تلاش خاصی برای کاهش میزان کالری مصرفی خود نداشت اما این اتفاق رخ داد. در حقیقت، آنها نسبت به گروه کنترل که می توانست در هر زمانی غذا بخورد، به طور کلی غذای کمتری مصرف کردند (به ویژه هنگام شب).

و این تنها مطالعه ای نیست که فواید تغذیه بر اساس یک زمان‌بندی محدود و خاص را در زمینه کاهش وزن نشان داده است.

پژوهشی که در دانشگاه آلاباما در بیرمنگام انجام شد نیز نشان داد که یک بازه زمانی شش ساعته غذا خوردن در روز به کاهش احساس گرسنگی و افزایش چربی سوزی طی شب منتج شده است. همچنین، این شرایط توانایی بدن برای تغییر بین کربوهیدارت سوزی و چربی سوزی را بهبود بخشیده بود.

به طور خلاصه، تغذیه با یک زمانبندی محدود به چربی و کالری سوزی بیشتر کمک می کند، از این رو فرد سریع‌تر وزن از دست می دهد.

سازگاری با زمانبندی محدود تغذیه

برای این که تغذیه با زمانبندنی محدود برای شما کارایی داشته باشد و روند کاهش وزن را تسریع کند می توانید دو گزینه را مد نظر قرار دهید.

یا می توانید همانند مطالعه نخست که به آن اشاره شد، صبحانه را با ۹۰ دقیقه تاخیر و شام را ۹۰ دقیقه زودتر از برنامه زمانی عادی مصرف کنید و یا یک بازه زمانی خاص برای غذا خوردن در روز را تنظیم کنید.

بازه زمانی غذا خوردن عادی شما ۷ صبح تا ۹ شب است. این به معنای آن است که از یک بازه زمانی ۱۴ ساعته برای تغذیه برخوردار هستید. شما می توانید در عوض بین ساعات ۱۰ صبح تا ۶ بعد از ظهر غذا بخورید تا یک بازه زمانی ۸ ساعته شکل بگیرد.

انتخاب با شماست. هر تصمیمی که بگیرید، تغذیه با زمانبندی محدود روشی خوب برای کالری و چربی سوزی بیشتر، کاهش وزن بیشتر و بهبود شرایط سلامت است.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام رژيم غذايي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۲۳۶۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغذیه سالم یادگیری دانش‌آموزان را افزایش می‌دهد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اردبیل الله‌بخش نجفی اظهار کرد: تغذیه سالم در طول سال‌های تحصیلی از اهمیت زیادی برخوردار است که سلامت آنها را در بزرگسالی تضمین می‌کند، فلذا دانش‌آموزان باید سه وعده‌غذای اصلی و دو میان‌وعده در طول روز داشته باشند.
وی تصریح کرد: مواد غذایی سالم برای دانش‌آموزان شامل شیر و لبنیات، سبزی‌ها، گوشت، حبوبات، نان و غلات و میوه است که باید متعادل و دارای تنوع غذایی باشد؛ زیرا در سنین کودکی این مواد نقش مهمی در رشد و سلامت آنها دارد.
مدیر آموزش‌وپرورش شهرستان پارس‌آباد ادامه داد: صبحانه یکی از وعده‌های غذایی بسیار مهم دانش‌آموزان است که در سلامت جسمی و فکری آنها نقش مؤثر دارد و البته نخوردن صبحانه باعث می‌شود قند خون دانش‌آموزان پایین آمده و توانایی یادگیری در مطالب درسی را نداشته باشند.
وی تصریح کرد: از آنجایی که دانش‌آموزان درحال‌رشد هستند و یک‌سوم ساعات روز را در مدرسه سپری می‌کنند، وعده صبحانه از اهمیت زیادی برخوردار بوده و بهتر است همراه با نان و پنیر و گردو، تخم‌مرغ، شیر کم‌چرب و عسل باشد.
نجفی گفت: دانش‌آموزانی که چیپس و پفک در مدرسه می‌خورند، سیری کاذب در آنها ایجاد می‌شود و که این نوع سیری از خوردن غذایی که مواد مغذی و مقوی دارد و موجب رشد کودک می‌شود جلوگیری می‌کند، بنابراین بهتر است به‌جای این خوراکی‌ها از میوه‌های خشک مانند انجیر خشک، توت خشک، برگه زردآلو و هلو، انواع مغز‌ها از جمله بادام، پسته، گردو به‌عنوان میان‌وعده در مدرسه استفاده شود.
وی افزود: خوراکی‌های مجاز بوفه مدارس نیز باید شامل انواع کیک، کلوچه و بیسکویت‌های ساده و بدون کرم و ساندویچ‌های سالم مانند پنیر و نان باشد، همچنین نوشیدنی‌های شیرین مانند آبمیوه‌های مصنوعی برای دانش‌آموزان به‌عنوان میان‌وعده در ساعات حضور در مدرسه توصیه نمی‌شود.
مدیر آموزش‌وپرورش شهرستان پارس‌آباد بیان کرد: مصرف لبنیات به‌ویژه شیر کم‌چرب برای تأمین کلسیم موردنیاز بدن دانش‌آموزان ضروری است و خوردن تخم‌مرغ به دلیل وجود پروتئین و فسفر می‌تواند نقش اساسی در حفظ سلامت و درمان ضعف فکری داشته باشد.
وی اظهار کرد: مصرف سبزی‌ها، صیفی‌جات و میوه‌ها به‌عنوان میان‌وعده برای دانش‌آموزان بسیار توصیه می‌شود، زیرا می‌توانند به عملکرد فیزیکی و فیزیولوژیکی بدن کمک کند.
نجفی خاطرنشان کرد: همایش سلامت با شعار سلامت خانواده، مردمی‌سازی سلامت و با هدف تغذیه غذای سالم به مناسبت هفته سلامت از به‌صورت نمادین در مدرسه دخترانه شهید محمدزاده شهرستان پارس‌آباد برگزار شد.

دیگر خبرها

  • با تغییر رژیم غذایی خود زمین را نجات دهید
  • برای کاهش میزان نمک مصرفی روزانه خودتان آشپزی کنید
  • ویتامین‌هایی که باعث کاهش وزن می‌شوند
  • امدادرسانی به ۲۴۲ روستا و ادامه عملیات
  • مصرف روزانه شکلات چه تاثیری بر روده دارد؟
  • شکم تخت می‌خواهید؟ | ۷ ماده غذایی مفید و موثر برای چربی‌ سوزی شکم
  • کنعانی: ایران حتما در اجلاس آتی سازمان همکاری اسلامی شرکت خواهد کرد/ «سطح حضور» در بازه زمانی نزدیک به اجلاس اطلاع‌رسانی می‌شود + فیلم
  • تغذیه سالم یادگیری دانش‌آموزان را افزایش می‌دهد
  • اعزام نخستین گروه از زائران عمره مفرده از بامداد روز دوشنبه
  • خودآزاری با برخی رژیم‌های غذایی!