Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا؛ از یک ماه قبل زمزمه عدم برگزاری نمایشگاه مطبوعات مطرح شد. خبر جدی‌تر شد وقتی محمد سلطانی‌فر، معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد اعلام کرد که با توجه به مشکلات اقتصادی گزینه عدم برگزاری نمایشگاه مطبوعات یکی از گزینه‌های تصمیم‌گیری مسئولان است.

اما به راستی آیا باید برای برگزار نشدن نمایشگاه مطبوعات غمگین باشیم؟ چند درصد از مردم دغدغه برگزاری این نمایشگاه را دارند یا فکر می‌کنند برگزاری آن ضروری است؟ برگزاری این نمایشگاه چه دردی از مردم یا حتی اصحاب رسانه را درمان می‌کند؟ آیا اصحاب رسانه پس از 23 سال برگزاری این نمایشگاه توانسته‌اند ساده‌ترین حق خود یعنی «بیمه خبرنگاری» را کسب کنند؟

البته قدر مسلم در پاسخ به این سؤال عده‌ای تأکید خواهند کرد که نمایشگاه مطبوعات یک نمایشگاه تخصصی ویژه اصحاب رسانه و محلی برای تبادل فکر، اندیشه، هم‌افزایی، دید و بازدید، برگزاری کارگاه‌ها و نشست‌های تخصصی در حوزه رسانه و بررسی وضعیت رسانه‌ای کشور طی یک سال و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. است اما به راستی کدامیک از نمایشگاه‌های مطبوعات که طی این سالیان برگزار شده است موفق به تأثیرگذاری عمیق و موفق بر رسانه‌ها شده است.

البته در گذشته، یعنی زمانی که فضای مجازی تا این حد گسترده نبود و هنوز هم مردم علاقه‌مند به مطالعه نشریات کاغذی بودند و نمایشگاه مطبوعات و نمایشگاه کتاب در کنار هم برگزار می‌شد، بسیاری از مردم امکان ارتباط نزدیک با مسئولان رسانه‌های مورد علاقه خود را در نمایشگاه مطبوعات پیدا می‌کردند و به طور کلی نمایشگاه مطبوعات شلوغ‌تر، مردمی‌تر برگزار می‌شد؛ باید گفت محلی برای ارتباط مستقیم‌تر مردم و رسانه‌ها بود.

اما طی سال‌های اخیر نمایشگاه مطبوعات و نمایشگاه کتاب از هم جدا شدند و همین مسئله موجب شد عملاً حضور مردم در نمایشگاه مطبوعات کاهش و این نمایشگاه نه محلی برای تبادل فکر و اندیشه برای اصحاب رسانه بلکه بیشتر به بلند‌گویی بلند‌تر برای مسئولان تبدیل شود. چراکه در این نمایشگاه به محض ورود یک مسئول ده‌ها خبرنگار وی را احاطه کرده و در تلاش برای دعوت مقام مسئول به غرفه مطبوع خود به رقابت با هم می‌پرداختند.

و صد البته مسئولان هم که ده‌ها گوش شنوا و قلم آماده نگارش را یک جا می‌دیدند از این فرصت کمال استفاده را کرده و در تلاش برای راضی کردن اصحاب رسانه به غرفه‌های متعدد نمایشگاه مطبوعات سر می‌زدند. مسئله مهمی که اکنون به عنوان دلیل عدم برگزاری نمایشگاه مطبوعات مطرح می‌شود نبود بودجه است، اما به راستی چرا پس از 25 سال هیچ فکری برای استقلال و سودآوری یک نمایشگاه رسانه‌ای صورت نگرفته است؟ طبیعی است رسانه‌هایی که از نظر مالی به دولت وابسته باشند قدر مسلم برای برگزاری نمایشگاه هم به دولت وابسته هستند و از آنجایی که ما در کشور رسانه مستقل سودآور از نظر اقتصادی نداریم عملاً هیچ توجیه منطقی برای برگزاری نمایشگاه مطبوعات وجود ندارد.

نگاهی کوتاه به تمام نمایشگاه‌های رسانه‌ای و غیررسانه‌ای در جهان از سودآور بودن مادی و معنوی این نمایشگاه‌ها به عنوان اولین گزینه بقا حکایت دارد. گزینه‌ای که در قریب به اتفاق نمایشگاه‌های ایران نادیده گرفته می‌شود و این یک امر طبیعی است وقتی دولت پول برگزاری نمایشگاه را می‌دهد چرا باید خود را به سختی انداخت و اندیشید که برای سودآوری مادی و معنوی یک نمایشگاه چه باید کرد؟

البته اگر نمایشگاه مطبوعات خارج از کلیشه همیشگی خود، محل هم‌افزایی و هم‌فکری و نه صرفاً همجایی مطبوعات و رسانه‌ها بود، اگر رسانه‌های ایران قدرت، استقلال رأی، استقلال مالی و وابستگی بیشتر به مردم و نه دولت را داشتند بی شک در شرایط اقتصادی حاکم برگزاری نمایشگاه مطبوعات یکی از ملزومات کاهش تنش اجتماعی، گردهمایی و همفکری نخبگان رسانه‌ای برای آرام کردن مردم و ایجاد فضای مناسب و قوی مطالبه دقیق از مسئولان می‌شد اما افسوس که رسانه‌‌‌های ایران تا رسیدن به این جایگاه راه بلندی را دارند و اینکه پایان هفته جاری برگزاری یا عدم برگزاری نمایشگاه مطبوعات مشخص می‌شود نیز تأثیر چندانی در شرایط حاکم ندارد.

 انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۲۶۶۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری نمایشگاه و جشنواره سلامت در بندرعباس

 رویا جهانگیری دبیر ستاد بزرگداشت هفته سلامت دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ضمن گرامی داشت فرا رسیدن هفته سلامت از یکم تا هفتم اردیبهشت ماه با شعار سلامت خانواده و مردمی‌سازی سلامت گفت: به منظور گرامی داشت این هفته و یادآوری نقش خود مراقبتی در سلامت عمومی و جامعه و برنامه ریزی جهت ارتقای آن، نمایشگاه و جشنواره هفته سلامت برگزار و برنامه‌های متعددی متناسب با شعار هفته سلامت برگزار خواهد شد.

 جهانگیری با اذعان اینکه در روزهای ششم و هفتم اردیبهشت ماه نمایشگاه هفته سلامت، عصرها از ساعت ۱۷ الی ۲۲ در بلوار ساحلی پارک غدیر زیر پرچم برپا می شود گفت: در این نمایشگاه خدمات سلامت محور از جمله ویزیت و معاینه پزشک،  کنترل فشار و قند خون ، مشاوره تغذیه و روانشناسی ویزیت دندانپزشکی به صورت رایگان انجام می‌گردد.

همچنین عملکرد دانشگاه علوم پزشکی،  معاونت‌ها، دانشکده‌ها و بیمارستان‌ها و دستگاه های اجرایی همکار در حوزه سلامت در معرض عموم قرار خواهد گرفت.

وی ضمن قدردانی از ادارات و سازمان‌هایی که در انجام این مهم با دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان همکاری دارند گفت: در این نمایشگاه ۳۰ غرفه خدمت رسان برپا و علاوه بر خدمات سلامت محور مسابقه و جنگ شادی برگزار می‌گردد.

باشگاه خبرنگاران جوان هرمزگان بندرعباس

دیگر خبرها

  • تلاش های اصحاب رسانه در برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره خبرگان رهبری قابل تقدیر است
  • برگزاری نمایشگاه و جشنواره سلامت در بندرعباس
  • برگزاری دوره سواد رسانه‌ای برای ۱۵۰ معلم در قزوین
  • فیلم | تلاش راه آهن برای حمایت از بخش خصوصی
  • وزیر ارشاد از ابلاغ مصوبه برپایی بازار هنر ایران خبر داد
  • برگزاری دوره توانمندسازی کنشگران رسانه و فضای مجازی
  • نمایشگاه کتاب نشاط اجتماعی تهران را بالاتر می‌برد/ در حال حاضر شهرآفتاب گزینه مناسبی برای نمایشگاه نیست
  • برنامه‌های هفته فرهنگی سنندج در قالب ۱۹ عنوان برگزار می‌شود
  • برگزاری دوره های سواد رسانه برای کاهش آسیبهای فضای مجازی
  • هیچ خط قرمزی در مبارزه با فساد وجود ندارد