Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@14:02:35 GMT

بیش از 1.6 میلیون راس دام علیه تب برفکی مایه کوبی می شوند

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۲۷۰۶۱

بیش از 1.6 میلیون راس دام علیه تب برفکی مایه کوبی می شوند

سنندج - ایرنا - مدیرکل دامپزشکی استان کردستان گفت: با آغاز مرحله دوم مایه کوبی تب برفکی میزان واکسیناسیون دام ها علیه این بیماری در این استان به یک میلیون و 661 هزار راس می رسد.

مجتبی ورمقانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در مرحله دوم این مایه کوبی که ویژه دام های سنگین است 60 هزار راس از دام های استان به مدت 30 روز کاری علیه این بیماری مایه کوبی می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اضافه کرد: در نخستین مرحله از مایه کوبی تب برفکی در استان که خرداد سال جاری اجرا شد با مراجعه اکیپ های سیار به یک هزار و 477 روستا و مراکز پرورش دام، یک میلیون و 510 هزار راس دام سبک و 91 هزار راس دام سنگین علیه این بیماری واکسینه شدند.
ورمقانی با بیان اینکه تنها برای تامین واکسن مورد نیاز این مرحله حدود پنج میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است، افزود: این مرحله واکسیناسیون توسط 30 گروه از نیروهای دولتی دامپزشکی استان شامل 20 گروه اجرایی و 10 گروه نظارتی اجرا می شود.
مدیرکل دامپزشکی کردستان تاکید کرد: در سایر استان های همجوار این مایه کوبی با هزینه دامداران انجام می شود اما در کردستان با توجه به اهمیت موضوع و نظر مساعد مسئولان بدون بها و به صورت رایگان صورت می گیرد.
ورمقانی یادآور شد: در این راستا با صرف 15 میلیارد ریال از اعتبارات دولتی واکسن مورد نیاز این طرح خریداری شده و به همین علت با وجود بروز مشکلات متعدد تب برفکی در کشور هم اکنون این بیماری در کردستان بشدن تحت کنترل است.
مدیرکل دامپزشکی کردستان از همکاری خوب و مستمر دامداران استان با ماموران مایه کوبی تحت نظارت این اداره کل قدردانی کرد و از آنها خواست در صورت مشاهده مواردی از این بیماری و سایر بیماری های دامی با شماره تلفن گویای 1512 تماس بگیرند.
به گزارش ایرنا، بیماری تب برفکی یک بیماری مخصوص دام و احتمال سرایت آن به انسان بسیار کم است، ایجاد تب شدید، آبریزش از چشم، وجود کف در دهان، زخم شدن دهان و سم و لنگش حیوان از علایم بیماری تب برفکی است.
کاهش شیر در دام ها، کاهش تولید فرآورده های گوشتی، کاهش باروری و بروز تلفات در دام های جوان از جمله خسارت های اقتصادی ناشی از بیماری تب برفکی است.
واکسیناسیون تب برفکی اهمیت زیادی در تغذیه و سیستم ایمنی بدن دام ها داشته و تب برفکی یک بیماری عفونی و به شدت واگیردار دامی است که باید از شیوع و بروز آن در بین دام ها به وسیله مایه کوبی جلوگیری کرد.
استان کردستان یکی از مناطق دام خیز و دامپرور کشور محسوب می شود که سالانه نزدیک به 24 هزار تن گوشت قرمز و 181 هزار تن شیر از این تعداد دام تولید می شود.
جمعیت دامی استان کردستان حدود 2 میلیون و 210 هزار راس دام سبک (گوسفند و بز) و 200 هزار راس دام سنگین (گاو و گوساله) است.
3034/9102

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي دامپزشكي مايه كوبي تب برفكي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۲۷۰۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیریت عوامل خسارت‌زا زنگ زرد گندم و سن غلات در فارس

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت: از ابتدای امسال سطحی بالغ بر ۴۰ هزار هکتار مبارزه کنترلی و پیشگیری بر علیه زنگ زرد و ۱۴۸ هزار هکتار مبارزه بر علیه آفت سن و ۲۶۱ هزار هکتار نیز مبارزه بر علیه علف‌های هرز در مزارع گندم انجام شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، جاوید عباسی اظهار داشت: با توجه به شرایط مساعد آب و هوایی، بارندگی و پیش بینی‌های قبلی مبنی بر شیوع بیماری‌های برگی خصوصاً زنگ زرد و افزایش تراکم آفت سن غلات، از ابتدای بهمن ماه سال گذشته عملیات پایش و مبارزه با عوامل خسارت زا به صورت شبانه روزی توسط کارشناسان شبکه مراقبت در سطح مزارع گندم استان فارس انجام شده است.

وی اضافه کرد: عملیات پایش و مبارزه با عوامل خسارت زا در سطح مزارع گندم تا پایان خرداد ماه در فارس ادامه دارد. خوشبختانه با اقدامات به موقع تاکنون خساراتی ناشی از بیماری زنگ زرد در مناطق مستعد و شمالی استان فارس گزارش نشده است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی فارس، صدور اطلاعیه‌ها و ارائه دستورالعمل‌های فنی به کشاورزان، انجام مبارزه به موقع به صورت پیشگیری و کنترلی و همچنین همکاری کشاورزان خصوصاً در مناطق مستعد را از جمله اقدامات به موقع این سازمان برای کنترل بیماری زنگ زرد گندم و آفت سن غلات در فارس برشمرد. 

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان فارس توصیه کرد: کشاورزان استان فارسی می توانند با نظر کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی و مدیران پهنه نسبت به سمپاشی مزارع خود بر علیه بیماری زنگ یا سن غلات اقدام کنند.

انتهای پیام/424

دیگر خبرها

  • نظارت و بازرسی مستمر از مراکز دارویی درمانی و مایه کوبی دامپزشکی شهرستان تربت حیدریه
  • پایان واکسیناسیون طیور لرستان علیه بیماری نیوکاسل
  • واکسیناسیون بیش از ۲۴۷ هزار رأس دام در زنجان
  • عوامل خسارت‌زای زنگ زرد گندم و سن غلات مزارع فارس مدیریت می‌شوند
  • هشدار به کشاورزان ، برای مبارزه با آفات علیه سن گندم
  • مدیریت عوامل خسارت‌زا زنگ زرد گندم و سن غلات در فارس
  • واکسیناسیون کودکان هرمزگان علیه بیماری پُنوموکوک
  • واکسیناسیون ۲.۵ میلیون راس دام سبک علیه بیماری آبله
  • واکسیناسیون رایگان یک میلیون و ۲۰۰ هزار راس دام سبک در گلستان علیه طاعون نشخوارکنندگان
  • برپایی رزمایش جهاد دامپزشکی با ۱۲۶ هزار خدمت در آمل