Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-07@04:09:13 GMT

این عادت‌ها چاقتان می‌کند

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۲۷۷۶۹

این عادت‌ها چاقتان می‌کند

اگر میخواهید اندامی متناسب و زیبا داشته باشید، رعایت این نکات را به شما پیشنهاد میدهیم. با کنار گذاشتن این عادت‌ها اندامی زیبا داشته باشید و از اضافه وزن رهایی یابید.

برخی عادت‌های روزمره‌ای که داریم، در عین بی خطر بودن مانع از کاهش وزن اضافی می‌شوند، چون در روند سوخت و ساز بدن اشکال ایجاد کرده و مانع از کالری سوزی در طول روز می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



خواب زیاد
بر کسی پوشیده نیست که داشتن تغذیه متعادل و ورزش منظم جزو روش‌های موثر برای مقابله با اضافه وزن و چاقی است. اما در برخی مواقع حتی با رعایت این مسائل فرد نمی‌تواند به هدف خود برسد و وزن خود را کاهش دهد. در نتیجه ناامید می‌شود


با این حال به این نکته توجه نمی‌کند که برخی عادت‌های روزمره‌ای که دارد عامل اصلی عدم کاهش وزن وی است، یعنی ابتدا باید برخی از این عادت‌ها اصلاح شود.

البته باید گفت که این عادت‌ها به هیچ عنوان عادت‌های عجیبی نیستند و در عین بی خطر بودن مانع از کاهش وزن می‌شوند. چون در روند سوخت و ساز بدن اشکال ایجاد کرده و مانع از کالری سوزی در طول روز می‌شوند.

صبح‌ها زیاد می‌خوابید

باوجود اینکه گفته می‌شود خواب کمتر از ۷ ساعت باعث افزایش وزن می‌شود خوابیدن بیش از اندازه نیز همین تاثیر را دارد. محققان در سال ۲۰۱۴ به این نتیجه رسیدند افرادی که بیش از ۱۰ ساعت متوالی می‌خوابند نیز با مشکل افزایش توده بدنی مواجه می‌شوند.

در ظاهر خوابیدن زیاد باعث افزایش هورمون کورتیزول می‌شود. این هورمون که باعث ایجاد استرس می‌شود می‌تواند باعث افزایش اشتهای فرد و تشویق وی به خوردن بیشتر شود.

محققان توصیه می‌کنند که بین ۷ تا ۸ ساعت خواب متوالی و بی وقفه برای داشتن کیفیت خواب خوب لازم است و داشتن خواب خوب نیز به خودی خود روی وزن تاثیر دارد.

در معرض نور آفتاب قرار نمی‌گیرید

شاید در نگاه اول بی ربط به نظر بیاید، اما نور خورشید برای فعال کردن سوخت و ساز بدن در ساعات اولیه صبح موثر است.

محققان به این نتیجه رسیده اند که امواج خورشید در هنگام صبح برای دریافت انرژی در بدن و همچنین فعال شدن سوخت و ساز بدن در حین پیاده روی تاثیر فوق العاده‌ای دارد؛ بنابراین توصیه می‌شود صبح‌ها بیشن ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در معرض آفتاب قدم بزنید و مطمئن باشید که این کار ساده روی شاخص توده بدن تان تاثیر مثبت دارد.

صبحانه نمی‌خورید یا کم می‌خورید
یکی از عادت‌های نامناسب که روی افزایش وزن تاثیر می‌گذارد مصرف صبحانه‌ای است که از نظر مواد مغذی یا حجم آن فقیر است.

بدین معنی که یا از مواد غذایی نامناسب برای صبحانه استفاده می‌کنید و یا اینکه میزان صبحانه‌ای که می‌خورید بسیار کم و ناکافی است.

صبحانه یک وعده غذایی مهم است. اگرچه برخی افراد ترجیح می‌دهند صبحانه میل نکنند، اما باید بدانید که صبحانه کامل برای رساندن انرژی لازم به بدن ضروری است.

این وعده غذایی باید بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ کالری به بدن برساند و با مصرف کربوهیدرات ها، پروتئین، آنتی اکسیدان ها، چربی‌های سالم، ویتامین‌ها و مواد معدنی تامین خواهد شد.

قبل از صرف صبحانه وقت زیادی تلف می‌کنید

اگر بعد از بیدار شدن از خواب همچنان در رختخواب می‌مانید و زمان صرف صبحانه را به تعویق می‌اندازید بدانید که همین کار ساده نیز باعث افزایش وزن می‌شود.


بدن ما برای فعال کردن عملکرد‌های سلول‌ها و دستگاه‌های حیاتی خود و همچنین برای پر کردن ذخیره خود که در طول شب خالی شده است نیاز به انرژی دارد.


علاوه براین معده احساس خالی بودن دارد و در نتیجه شروع به ترشح مایع اسیدی می‌کند و این مسئله می‌تواند باعث ایجاد التهاب در معده و بروز علائم گاستریت (ورم معده) شود؛ بنابراین توصیه می‌شود به محض بیدار شدن از خواب از جا بلند شوید و در اولین فرصت صبحانه میل کنید. بهتر است با یک نوشیدنی سالم مانند چای یا آب ولرم با اندکی لیموترش روزتان را شروع کنید.

همه کار‌های صبحگاهی را با عجله و نگرانی انجام می‌دهید

اکثر کار‌های صبحگاهی زمانبر هستند و محدود بودن زمان را به خوبی نشان می‌دهند به طوری که اکثر افراد این کار‌ها را با عجله و شتاب بالا انجام می‌دهند.

با وجود اینکه سرعت عمل بالا داشتن باعث می‌شود به تمام این کار‌ها برسید، اما واقعیت این است که عجله زیاد برای اتمام کار‌ها استرس آور بوده و روی وزن تاثیر می‌گذارد؛ بنابراین می‌توانید ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زودتر از زمان معمول از خواب بیدار شوید و بدون عجله و اضطراب و نگرانی به کار‌های صبحگاهی تان برسید.

طرفدار شیرینی و کیک هستید

کیک و شیرینی جات در میانه روز برای مقابله با احساس گرسنگی نیم روزی بعد از سوزاندن میزان قابل توجهی انرژی گزینه مناسبی است.

اما اکثر افراد به سراغ انواع صنعتی و حاضری این مواد غذایی می‌روند. باید بدانید که این مواد غذایی حاوی میزان زیادی کالری و همچنین ترکیبات افزودنی هستند که به جای کنترل اشتها و برطرف کردن گرسنگی باعث می‌شوند که در مدت زمان کوتاهی دوباره احساس گرسنگی داشته باشید.

بهترین گزینه‌هایی که می‌توانید به عنوان میان وعده میل کنید که از این مشکلات در امان بمانید موارد زیر هستند:

یک مشت میوه خشک

یک واحد میوه

چای یا اسموتی

ماست طبیعی


نتیجه گیری

همانطور که مشاهده کردید برخی عادت‌های به ظاهر ساده و پیش پا افتاده که اکثر ما در طول روز مرتکب می‌شویم می‌تواند روی وزن ما تاثیر بگذارد.

بهترین کار این است که ابتدا چنین عادت‌هایی را شناسایی کنید و سپس به فکر ترک آن‌ها باشید. سعی کنید عادت‌های سالمی که سبک زندگی تان را بهبود می‌دهد جایگزین این عادت‌های نادرست کنید.   منبع: ایران ناز 

منبع: پارسینه

کلیدواژه: غذا تغذیه شیرینی چاق شدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۲۷۷۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ عادت مخرب که به‌تدریج جان شما را می‌گیرد

عادت‌های سالم می‌توانند ذهن و مسیر کلیِ زندگیِ ما را به سمت بهتر شدن ببرند. در حالی که عادت‌های ناسالم به سلامت و طول عمر ما آسیب می‌رسانند. در این مطلب، فهرستی از ۴ عادت روزانه را می‌خوانید که اگر جلوی آنها را نگیرید، کشنده خواهند بود.

خوب‌نخوابیدن

کیفیت بد خواب و محرومیت مزمن از خواب می‌تواند به شکل فاجعه‌باری روی سلامت فیزیکی و عصبی ما اثر بگذارد. مطالعات متعدد نشان داده است که افراد میانسالی که هر شب شش ساعت یا کمتر می‌خوابند ۳۰ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به آلزایمر هستند. دانشمندان نیز خواب ناکافی را با فهرستی اجمالی از بیماری‌ها نظیر فشار خون بالا، بیماری قلبی، افسردگی و اضطراب مرتبط دانسته‌اند. اگر زندگی طولانی توام با سلامتی اولویت شماست، از یک شب خواب خوب و کافی غافل نشوید!

ورزش‌نکردن

چشم‌پوشیدن از مزایای تمرینات قلبی - عروقی و قدرتی آسان نیست. با وجود این میلیون‌ها انسان در سراسر جهان سبک زندگی بی‌تحرک‌شان را تغییر نمی‌دهند، سبکی که به آهستگی جان آنها را خواهد گرفت. ورزش نکردن احتمال دچار شدن به بیماری‌های قلبی، چاقی و دیابت نوع دو را افزایش می‌دهد.

فعالیت‌های قلبی - عروقی مانند دوچرخه‌سواری، آهسته دویدن و شنا تاثیر زیادی در پیشگیری از چنین بیماری‌هایی دارد. ورزش‌های استقامتی مانند وزنه‌برداری هم مزایای خاص خودشان را دارند. طبق مطالعات جدید، یک ساعت ورزش استقامتی در هفته ۱۵ درصد خطر مرگ و میر را کاهش می‌دهد و علاوه بر این، به کاهش خطر آسیب‌های حدی به ویژه در سنین بالاتر کمک می‌کند. ورزش بنیاد زندگی سالم و عاری ماندن از آسیب در سنین بالاتر است، پس تحرک را حتماً در برنامه‌ی زندگی‌تان بگنجانید!

محافظت‌نکردن از پوست در برابر نور خورشید

لذت بردن از کمی نور خورشید در فصول گرم‌تر سال هیچ ایرادی ندارد. نور خورشید برای تنظیم عملکرد‌های متعدد بدن از جمله ریتم شبانه‌روزی، سطوح انرژی و جذب ویتامین دی بسیار مهم است. با وجود این، افراط در هر کاری بد است و در خصوص قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید، عواقب می‌تواند کشنده باشد.

یکی از رایج‌ترین دلایل سرطان سلول سنگفرشی و ملانوما قرارگیریِ بیش از حد در معرض اشعه‌ی UV آفتاب است. در کانادا به تنهایی، هر ساله حدود ۸۰ هزار نفر به سرطان پوست مبتلا می‌شوند و ۸۰ تا ۹۰ درصد این موارد سرطانی با اشعه‌ی UV ارتباط دارند.

راه‌حل این مشکل ساده است: کرم ضد آفتاب. استفاده منظم از ضد آفتاب به طور قابل ملاحظه‌ای نرخ سرطان را کاهش می‌دهد. یک کرم ضد آفتابِ طیف گسترده (محافظ در برابر پرتو UVA و UVB) با SPF حداقل ۳۰ پوست شما را سالم، جوان و عاری از سرطان نگه می‌دارد.

سیگار الکترونیکی (یا ویپ)

آخرین گزینه از فهرست عادات مخرب شاید واضح به نظر برسد، اما نرخ مصرف سالانه آن رو به افزایش است. سال ۲۰۱۱، شمار جهانی مصرف‌کنندگان ویپ از هفت میلیون به ۴۱ میلیون در سال ۲۰۱۸ افزایش یافت. اگرچه ویپ به اندازه سیگار خطرناک نیست، افزایش خطر ابتلا به بیماری مزمن ریوی و آسم در بین مصرف‌کنندگان مکرر ویپ گزارش شده است.

صنعت ویپ در قیاس با صنعت سنتی تنباکو تحت نظارت نیست. در نتیجه در فرآیند تولید آن ممکن است از مواد شیمیایی با خطرات ناشناخته استفاده شود. در آخر مصرف ویپ کمکی به کاهش اعتیاد به نیکوتین نمی‌کند. از زمان معرفی محصولات ویب به بازار، مصرف نیکوتین میان جمعیت جوان افزایش یافته است. در نظرسنجی ملی مصرف دخانیات بین جوانان که سال ۲۰۲۱ انجام شد، مشخص شد بیش از دو میلیون دانش‌آموز متوسطه و دبیرستانی به طور مکرر سیگار الکترونیکی مصرف می‌کنند. روش‌های سنتی ترک از جمله درمان جایگزین نیکوتین و درمان رفتاری شناختی گزینه‌های به مراتب سالمتری از ویپ هستند.

اگر درگیر یکی از عادات ناسالم این فهرست هستید، برای ترک آن باید با خودتان صبور باشید، چون این کار مسلتزم گذشت زمان است. اگر ثبات داشته باشید می‌توانید عادات مخرب را ترک و سبک زندگی‌تان را عوض کنید.

منبع: الف

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • با این صبحانه وزنتان را ۴ برابر کم کنید
  • (ویدیو) طرز تهیه نان پیده ترکی، یک نان خوشمزه برای صبحانه
  • ۴ عادت مخرب که به‌تدریج جان شما را می‌گیرد
  • عادت‌های رایج که مغزتان را نابود می‌کند
  • عادت های روزمره ای که نمی دانستید دلیل ترش کردن معده هستند
  • این ۴ عادت به تدریج جان شما را می‌گیرد