Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-25@19:27:39 GMT

با این شربت ازشر یبوست خلاص شوید

تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۳۰۰۶۸

یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی شربت طبیعی را در رفع یبوست، لاغری و کاهش چربی خون موثر دانست. ناطقان: شربت سنا (برگ سنا، گل سرخ، تخم گشنیز، گل ختمی و انیسون) حاوی انواع ویتامین‌های A. C. D. E. گروه ویتامین‌های B. مانند B. ۱، B. ۲، B. ۶، B. ۹، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، قند مانند گلوکز، ساکاروز و فروکتوز، آهن، منیزیم، فیبر، پروتئین، کلسیم، مس، منگنز، روی (زینک)، سلنیوم، رزین، تانِن، آنتراکینون‌ها، گلیکوزیدها، پلی‌فنول، اسید لینولئیک و سینئول است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


برای بررسی خواص شربت سنا و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

مهم‌ترین خواص شربت سنا
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهم‌ترین خواص شربت سنا گفت: این شربت ضد یبوست و انگل است و نقشی موثر در دفع سموم از بدن، لاغری و کاهش چربی خون دارد. شربت سنا به علت وجود ویتامین‌های A. C. E؛ و پلی‌فنول خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد از این رو با تقویت سیستم ایمنی، از بدن در برابر بیماری‌های مختلف و انواع سرطان‌ها به ویژه سرطان روده بزرگ و مثانه محافظت می‌کند.وی درباره خواص دیگر شربت سنا بیان کرد: این شربت تاثیری چشمگیر در از بین بردن چربی‌های دور شکم و کبد دارد، ضد نفخ و بادشکن است و به درمان بواسیر (هموروئید) ناشی از یبوست کمک می‌کند.این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: شربت سنا به علت داشتن سینئول و اسید لینولئیک نقشی موثر در رفع آرتریت (التهاب مفاصل) و تسکین درد‌های مفصلی و روماتیسمی دارد، همچنین کنترل کننده خوبی برای قند و فشار خون شما خواهد بود.عظمایی تاکید کرد: شربت آرام‌بخش قلب و اعصاب است و فیبر موجود در آن تاثیری چشمگیر در بهبود عملکرد دستگاه گوارش و روده‌ها، هضم بهتر غذا و رفع یبوست دارد.وی تصریح کرد: شربت سنا همچنین به شادابی و طراوت پوست و مو کمک می‌کند. این شربت نقشی موثر در رفع بیماری‌های تنفسی، التهاب و ورم گلو، خارش، اگزما، لک و پیس (برص یا ویتیلیگو)، پاکسازی رحم و تقویت استخوان‌ها دارد.
موارد منع مصرف شربت سناعظمایی درباره موارد منع مصرف شربت سنا یادآوری کرد: مصرف این شربت برای زنان باردار ممنوع است؛ افرادی که دچار اسهال شدید، تنبلی و انسداد روده هستند هم نباید شربت سنا را استفاده کرده؛ کودکان زیر ۲ سال و مبتلایان به کولیت روده هم باید این شربت را در صورت مشورت با پزشک مصرف کنند.
مواد لازم برای تهیه یک و نیم لیتر شربت سنابرگ سنا ۴۵ گرمگل سرخ ۱۵ گرمگل ختمی ۱۵ گرمتخم گشنیز ۱۵ گرمانیسون ۱۰ گرمعسل ۴۰۰ گرمآب یک و نیم لیتر
طرز تهیه شربت سنا
- برگ سنا، گل سرخ، گل ختمی، تخم گشنیز و انیسون را نیم‌کوب کنید.- مواد نیم‌کوب شده را داخل یک و نیم لیتر آب بریزید و بگذارید ۲ تا سه ساعت بماند.- مخلوط مواد را پنج دقیقه بجوشانید و صبر کنید تا دمای ترکیب متعادل شود. (به ۵۰ درجه سانتی‌گراد برسد.)- مخلوط را صاف و عسل را به آن اضافه کنید.- شربت را به خوبی هم بزنید تا قوام بیاید.- پس از سرد شدن شربت آن را داخل ظرف شیشه‌ای بریزید و در یخچال نگهداری کنید.- این شربت بهتر است در طول یک تا ۲ هفته مصرف شود.- برای تهیه یک لیوان از شربت سنا نصف لیوان از شربت غلیظ را داخل لیوان بریزید بقیه لیوان را آب جوشیده شده ولرم اضافه کنید.- شربت سنا را باید به مدت سه روز، روزانه سه لیوان ۳۰ دقیقه قبل از ناهار، شام و پیش از خواب میل کرد.- شربت سنا برای همه طبع‌ها مناسب است.- افراد برای پیشگیری از ابتلا به یبوست باید روزانه از میوه‌ها، سبزی‌ها و مایعات به مقدار کافی استفاده کنند.
منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: یبوست ، طب سنتی ، کاهش چربی خون

منبع: ناطقان

کلیدواژه: یبوست طب سنتی کاهش چربی خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۳۰۰۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین ۱۰ ویتامین مهم در بدن با مصرف زده تخم‌مرغ

زرده تخم‌مرغ حاوی ویتامین‌های مفید و ضروری مانند ویتامین‌های A، D، E، K و ویتامین‌های گروه B است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، تخم‌مرغ یک غذای سرشار از مواد مغذی است، اما برخی افراد تصور با تصور اینکه زرده تخم‌مرغ مملو از چربی ناسالم است آن را مصرف نمی‌کنند، اما نتایج بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که زرده تخم‌مرغ سرشار از انواع مختلفی از مواد مغذی از جمله ۱۰ ویتامین مهم است، به طوری که مصرف دو تخم‌مرغ تا ۳۰ درصد نیاز بدن به ویتامین را تأمین می‌کند، در ادامه به بررسی ویتامین‌های موجود در زرده تخم‌مرغ می‌پردازیم:

ویتامین A

زرده تخم‌مرغ حاوی ویتامین A یا رتینول است که باعث بهبود سلامت شبکیه چشم می‌شود و به محافظت در برابر شب کوری و دژنراسیون ماکولای مرتبط با افزایش سن کمک می‌کند؛ ۱۰۰ گرم تخم‌مرغ حاوی ۱۴۴۲ واحد بین‌المللی ویتامین A است، مصرف کافی این ویتامین به بهبود عملکرد سیستم ایمنی و افزایش مقاومت در برابر عفونت‌ها کمک می‌کند.

ویتامین D

زرده تخم‌مرغ منبع طبیعی ویتامین D است، ۱۰۰ گرم تخم‌مرغ حاوی ۲۱۸ واحد بین‌المللی این ویتامین است؛ مصرف کافی ویتامین D به حفظ تراکم استخوان، کاهش خطر پوکی استخوان و شکستگی و همچنین بهبود عملکرد سیستم ایمنی کمک می‌کند.

ویتامین E

زرده تخم‌مرغ حاوی اشکال مختلفی از ویتامین E از جمله آلفا-توکوفرول است که با بهبود سلامت قلب و عروق و کاهش خطر بیماری‌های مزمن مرتبط است؛ ۱۷ گرم زرده تخم‌مرغ حاوی ۰.۴۳۹ میلی‌گرم ویتامین E است، این ویتامین از سلامت پوست حمایت می‌کند و باعث بازسازی سلول‌ها و همچنین محافظت در برابر آسیب‌های ناشی از اشعه ماورابنفش و پیری زودرس می‏‌شود.

ویتامین K

زرده تخم‌مرغ حاوی ویتامین K به شکل فیلوکینون است که به فعال شدن فاکتورهای انعقاد خون کمک می‌کند؛ ۱۷ گرم تخم‌مرغ حاوی ۰.۱۱۹ میکروگرم ویتامین K است، مصرف کافی ویتامین K برای حفظ تراکم استخوان، کاهش خطر شکستگی و جلوگیری از رسوب کلسیم در رگ‌ها ضروری است.

ویتامین B۲

زرده تخم‌مرغ منبع غنی از ویتامین B۲ یا ریبوفلاوین است که در فرآیندهای متابولیک مختلف از جمله تولید گلبول‌های قرمز خون، حفظ سلامت پوست، چشم‌ها و سیستم عصبی نقش دارد؛ یک زرده تخم‌مرغ بزرگ می‌تواند ۰.۰۹۰ میلی‌گرم ویتامین B۲ بدن را تأمین کند، مصرف کافی ریبوفلاوین مانع بروز علائمی مانند خستگی، ضعف و اختلالات پوستی می‎‌شود.

ویتامین B۶

زرده تخم‌مرغ حاوی پیریدوکسین، شکل فعال ویتامین B6، است که نقش مهمی در سنتز انتقال‌دهنده‌های عصبی مانند سروتونین، دوپامین و گاما آمینوبوتیریک اسید (GABA) دارد؛ یک زرده تخم‌مرغ حاوی ۰.۰۶۰ میلی‌گرم ویتامین B۶ است که برای حفظ عملکرد شناختی، بهبود خلق‌وخو و کاهش خطر بیماری‌هایی مانند افسردگی و اضطراب ضروری است.

ویتامین B۱۲

زرده تخم‌مرغ منبع طبیعی ویتامین B۱۲ است که عمدتاً در غذاهای حیوانی یافت می‏‌شود و نقش مهمی در حفظ سلامت اعصاب و عملکرد شناختی ایفا می‌کند؛ هر زرده تخم‌مرغ حاوی ۰.۳۳۲ میکروگرم ویتامین B۱۲ است که برای جلوگیری از بروز علائمی مانند خستگی، ضعف، احساس سوزن سوزن شدن و اختلالات شناختی ضروری است.

ویتامین B۹

زرده تخم‌مرغ حاوی فولات، شکل طبیعی ویتامین B۹، است که برای حمایت از رشد جنین در دوران بارداری بسیار مهم است؛ ۶۰ گرم تخم‌مرغ حاوی ۸۰ میکروگرم فولات است که برای سلامتی بسیار مفید است و کمبود آن باعث کم‌خونی، نقایص مادرزادی و افزایش خطر بیماری‌های قلبی عروقی می‎‏‌شود.

ویتامین B۵

زرده تخم‌مرغ حاوی ویتامین B۵ یا اسید پانتوتنیک است که نقش بسیار مهمی در تولید اسیدهای چرب، کلسترول و هورمون‌های استروئیدی ضروری دارد، این ویتامین از تبدیل کربوهیدرات‌ها و چربی‌ها به انرژی پشتیبانی می‌کند و باعث حفظ سلامت پوست، مو و ناخن می‌‎‏شود.

ویتامین B۸

تخم‌مرغ دارای ویتامین B۸ است که یک ویتامین ضروری برای باروری است، این ویتامین که با نام اینوزیتول نیز شناخته می‌شود، نقش مهمی در سیگنال‌دهی سلولی، انتقال عصبی و متابولیسم چربی دارد؛ ویتامین B۸ به طور طبیعی در غذاهایی مانند آجیل، لوبیا، میوه‌ها و غلات یافت می‎‏‌شود.

کد خبر 747379

دیگر خبرها

  • چرا دانشمندان خوردن روزی دو تخم‌مرغ را توصیه می‌کنند؟
  • روزی چند عدد تخم مرغ بخوریم خوب است؟
  • تامین ۱۰ ویتامین مهم در بدن با مصرف زرده تخم‌مرغ
  • تامین ۱۰ ویتامین مهم در بدن با مصرف زده تخم‌مرغ
  • با مصرف این غذاها از شر حشرات در فصل تابستان خلاص شوید!
  • کمبود این ویتامین سبب یبوست می‌شود
  • مصرف ماهانه شکر به ۲۴۰ هزار تن رسید
  • قارچ خودرو نخورید
  • توصیه نماینده ولی فقیه در هرمزگان در رابطه با مدیریت مصرف
  • رویش گیاه ریواس در دشت‌های زیرکوه