Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-07@17:28:01 GMT

مرگ سالانه ۳ میلیون نفر بر اثر مصرف الکل

تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۳۰۵۳۵

مرگ سالانه ۳ میلیون نفر بر اثر مصرف الکل

براساس اعلام سازمان جهانی سلامت، مصرف الکل موجب مرگ ۳ میلیون نفر در سال شده و اروپاییان بیش‌ترین میزان الکل را در سطح جهان مصرف می‌کنند.

خبرگزاری مهر: به‌نقل از گاردین، براساس یافته‌های جدید مصرف الکل عامل ۵ درصد از مرگ‌ومیرهای جهان بوده و سالانه ۳ میلیون نفر بر اثر مصرف الکل جان خود را از دست می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس داده‌های سازمان جهانی سلامت، ۲.۳ میلیون نفر از مرگ‌های سال ۲۰۱۶ را مردان تشکیل داده‌اند. در این میان مصرف الکل عامل مرگ ۲۹ درصد از مردان بوده است.

مصرف الکل در مقایسه با عواملی همچون تصادف، آسیب‌های جسمی و خودکشی بیش‌ترین آمار را در مرگ افراد داشته است.

براساس تحقیقات این سازمان جهانی، مصرف الکل بر سلامت جهانی به‌ویژه بر روی سلامت جوانان تاثیر بسیار منفی گذاشته است.

آمارها نشان می‌دهد، ۱۳.۵ درصد از افراد حدود ۲۰ سال در سطح جهان به دلیل مصرف الکل جان خود را از دست داده‌اند.

هم‌چنین مصرف الکل موجب مرگ زودرس در ۷.۲ درصد از جوانان شده است. به‌علاوه میزان مصرف الکل در میان افراد فقیر بیش‌تر از افراد ثروتمند است.

این درحالی است که مصرف الکل از سال ۲۰۱۲ تا کنون از ۵.۹ درصد به ۵.۳ درصد کاهش یافته است.

ولادیمیر پوزنیاک متخصص کنترل مصرف الکل، میزان مصرف جهانی الکل را غیرقابل قبول خوانده و گفته است: در بسیاری از کشورها افراد از قبل از ۱۵ سالگی شروع به مصرف الکل می‌کنند به‌همین دلیل نمی‌توان میزان آسیب الکل به سلامت جهانی را به‌درستی تخمین زد.

به‌گفته وی هرچند که میزان مصرف الکل برای هرفرد کاهش نداشته و ثابت بوده اما مصرف سالانه الکل در برخی مناطق ازجمله اروپا و آمریکا کاهش داشته است.

براساس آمارها، میزان مصرف الکل در سال ۲۰۱۲ در اروپا ۱۰.۹ درصد بوده و در سال ۲۰۱۶ این رقم به ۹.۶ درصد رسیده است. با این حال میزان کلی مصرف الکل در اروپا همچنان بالا است.

جیمیز نوکلز مدیر تحقیقات و توسعه سیاست‌های تحقیقاتی انگلیس در زمینه الکل، به کاهش آسیب‌های مصرف الکل در اروپا اشاره کرده و می‌گوید: اما همچنان مصرف الکل در اروپا بیش‌تر از دیگر نقاط جهان است.

وی ادامه داده است: مصرف الکل در انگلیس همچنان به‌عنوان عامل اصلی مضر برای سلامتی به‌ویژه در مناطق محروم محسوب می‌شود. به گفته این محقق، مصرف الکل میان جوانان ۱۵ سال به بالای انگلیسی ۷.۶ لیتر برای زنان و ۲۱.۸ لیتر برای مردان است.

به‌علاوه ۱۳ درصد از مردان انگلیسی و ۴.۷ درصد از زنان این کشور به مصرف الکل معتاد بوده و دچار اختلالات مصرف الکل هستند. براساس آمارها متوسط مصرف الکل در سطح اروپا نیز ۸.۸ درصد است.

راجیو جالان، استاد بیماری کبد در دانشگاه لندن با بیان اینکه متاسفانه در اروپا افراد از ۱۶ سالگی اجازه مصرف الکل دارند، می‌گوید: ۴۴ درصد از افراد ۱۵ تا ۱۹ ساله در اروپا به مصرف الکل اعتیاد دارند و کودکان در جشن‌های مدارس نیز الکل می‌نوشند.

وی هچنین مصرف الکل را عامل ۱۰ درصد از مرگ‌های مردم اروپا خوانده و مشکل اصلی را نبود سیاستی جدی برای مقابله با مصرف الکل در اروپا و آمریکا اعلام کرده است.

منبع: فردا

کلیدواژه: اروپا مرگ و میر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۳۰۵۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطرات مصرف ویپ و پاد برای افراد

حمید سهراب‌پور فوق تخصص ریه‌ در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، با اشاره به برخی اخبار در رابطه با استفاده از گاز خنده برای قلیان اکسیژن و ... گفت: این موضوع مورد تکذیب پژوهشگران این طرح قرار گرفت، اساسا گاز خنده دارویی است که برای بیهوشی مورد استفاده قرار می گیرد و جای دیگری مصرف ندارد و فکر نمی کنم که وزارت بهداشت چنین اجازه‌ای حتی در مرحله تحقیقاتی داده باشد استفاده از چنین گازی برای چنین مصرفی یک اقدام غیر علمی است.

او همچنین در رابطه با ادعای برخی افراد برای استفاده از قلیان بدون استفاده از زغال و آتش برای بهبود عملکرد ریه نیز گفت: استفاده از چنین قلیانی برای بهبود عملکرد ریه نیز مبنای علمی ندارد چرا که اصلا اثر مثبتی ندارد و تنها ممکن است اثر روحی برای مصرف کنندگان داشته باشد.

وی همچنین با تأکید بر اینکه اساسا هرنوع دودی اعم از دود اسپند تا دود خودرو و ... برای ریه ضرر دارد، گفت: امروزه گرایش به قلیان در بین جوانان افزایش پیدا کرده است که آسیب آن بسیار بیشتر از سیگار است. حجم دودی که با هربار استنشاق دودی که از طریق قلیان وارد ریه افراد می‌شود با مصرف یک پاکت سیگار است.

سهراب‌پور بیان کرد: از سوی دیگر با توجه به استفاده از مواد شیمیایی برای خوشبو کردن تنباکوی قلیان، دود آن به شدت آغشته به مواد سمی و خطرناک است و بدتر از سیگار اثر سرطان‌زایی دارد. همچنین لوله و شلینگ قلیان محلی برای رشد انواع میکروب، قارچ و باکتری است و با توجه به مصرف اشتراکی قلیان خطر بیماری‌زایی برای بسیاری افراد دارد.

این فوق تخصص ریه همچنین در رابطه با مصرف انواع ویپ، پاد و سیگارهای الکترونیکی نیز گفت: این وسایلی که در داخل کشور با توجه به اعلام وزارت بهداشت از طریق قاچاق و غیر قانونی وارد کشور شده‌اند. فارغ از این موضوع حتی اگر این وسایل به صورت قانونی وارد کشور می‌شدند و استانداردهای لازم هم را عم رعایت می‌کردند، باز هم مصرف آنها عوارض خاص خود را دارند این مسأله ثابت شده که جویس‌های مورد استفاده در انواع ویپ و پاد نیز آلوده به مواد شیمایی بوده و آسیب‌رسان هستند و باید جلوی مصرف آن گرفته شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خطرات مصرف ویپ و پاد برای افراد
  • سمنان در زمره استان‌های کم تورم کشور است
  • مازندران سالانه ۴۸۰ هزار تن گندم مصرف می کند
  • سالانه ۱۸۰ هزارتن پنبه مورد نیاز صنعت نساجی کل کشور است
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز/ عین‌الهی: وقتی می‌گویند عالم بدون عمل همین است!
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت الکلی پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت پزشکان در شیراز
  • وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت الکلی پزشکان واکنش نشان داد
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز