Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهرهای ایلام، همدان، اصفهان، شیراز و... در مسیر گردشگران عراقی قرار گرفت. «پیمان نبهانی» معاون سازمان گردشگری خوزستان در گفت‌و‌گو با «ایران» ضمن اعلام این مطلب از استقرار آژانس‌های مسافرتی برای هدایت گردشگران عراقی در مرز بین دو کشور خبر می‌دهد. زهرا کشوری خبرنگار

اخبار اجتماعی/  ازسوی دیگر آمارهای سازمان میراث فرهنگی هم نشان می‌دهد یک میلیون و 263 هزار گردشگر عراقی در 5 ماه سال‌جاری وارد ایران شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین «محمد ثابت اقلیدی» مدیرکل نظارت و ارزیابی گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز در گفت‌و‌گو با رسانه‌ها می‌گوید: «گردشگران عراقی ولخرج‌تر از گردشگران چینی هستند.»

ویلاگردی خانواده‌های عراقی در دزفول و شوشتر

تأثیر اقتصادی حضور گردشگران عراقی امروز یکی از موضوعات پرچالش در گردشگری کشور است. نبهانی معاون گردشگری خوزستان در این باره می‌گوید: «آمار دقیق از میزان خرج کردن گردشگران عراقی وجود ندارد، اما معمولاً آنها بین 900 تا 1200 دلار بابت بلیت هواپیما و خرج اقامت و خوراک می‌پردازند.» 

نبهانی درباره شایعه کاهش سفر گردشگران عراقی به ایران می‌گوید: «این موضوع صحت نداشته بلکه شیوخ طوایف عرب دو کشور با رد و بدل کردن پیغام‌هایی در حال عادی‌سازی روابط گردشگری دو کشور هستند.» همچنین معاون گردشگری خوزستان، از تعریف مسیر جدید گردشگری برای گردشگران عراق خبر می‌دهد.

به گفته نبهانی، گردشگران عراقی تا پیش از افزایش قیمت دلار، تنها برای زیارت و بحث پزشکی به ایران می‌آمدند، اما در حال حاضر به‌دنبال مقاصد جدید گردشگری در کشور هستند. او از حضور گردشگران عراقی در مناطق خوش آب و هوای دزفول، شوشتر و ... خبر می‌دهد و می‌گوید: «آنها با خانواده برای تفریح به باغ ویلاهای این دو شهر و مناطق توریستی اطراف اهواز می‌آیند.» 

نبهانی حضور آژانس‌های مسافرتی در مرز دو کشور را باعث حذف دلال‌ها می‌داند. حضور دلال‌ها در مسیر گردشگران سلامت عراق و کشور جمهوری آذربایجان سال گذشته به کاهش حضور توریست‌های سلامت این دو کشور منجر شده بود. اما آمارهای سازمان میراث فرهنگی نشان از افزایش گردشگران کشور آذربایجان در 5 ماه گذشته مثل توریست‌های عراقی دارد. براساس این آمار از جمهوری آذربایجان 619 هزار و ۵۷۰ نفر در این محدوده زمانی وارد ایران شده‌اند.

او یکی دیگر از پیامدهای استقرار آژانس‌های مسافرتی در مرز بین ایران و عراق را توزیع عادلانه گردشگر بین مراکز و تأسیسات توریستی در مقاصد مختلف می‌داند و می‌گوید: «خوزستان قرار است به هاب (کانون) گردشگران عراقی تبدیل شود. در این برنامه چند استان با هم مرتبط می‌شود و گردشگران عراقی به آن مسیرها هدایت می‌شوند.»  همچنین معاون گردشگری خوزستان می‌گوید:«مثلاً بسیاری از جاذبه‌های گردشگری سیستان و بلوچستان خبر ندارند.» او علاقه عراقی‌ها به زندگی سنتی و عشایری در ایران را یکی دیگر از مزایای جذب گردشگر از این کشور همسایه می‌داند و می‌گوید: «بومگردی، آداب و رسوم مختلف و همچنین جاذبه‌های مردم شناسی می‌تواند به حضور بیشتر گردشگران عراقی در کشور منجر شود.»

دیدار گردشگران عراقی از گوزن زرد ایرانی

نبهانی از برنامه‌ریزی برای پذیرش بیماران سرپایی عراقی خبر می‌دهد و می‌گوید: «به دنبال تعریف یک بسته پزشکی هستیم. دراین طرح چند بیمارستان خوزستان در شهرهای مختلف مثل گتوند، ماهشهر، آبادان، سوسنگرد و... با یک بیمارستان در عراق هماهنگ می‌شوند تا پذیرای توریست سلامت بیشتری از عراق باشیم.»

او همچنین از تعریف یک مسیر گردشگری خاص برای گردشگران این کشور خبر می‌دهد و می‌گوید: «خوزستان در سال 2025 پایتخت بومگردی ایران است. یک مسیر گردشگری با محوریت شهر باستانی شوش برای گردشگران عراقی تعریف کردیم.»

براساس این طرح، گردشگران عراقی از مرز چذابه وارد شوش می‌شوند و از جنگل‌های‌ ام الدبس بازدید می‌کنند. به گفته نهبانی در این مسیر تپه‌های ماسه‌ای وجود دارد که بهترین محل برای آفرود (رانندگی با ماشین‌های صحرایی) و ورزش‌های کویری است.

او این مسیر را بهترین نقطه برای بومگردی می‌داند ومی گوید: «آنها می‌توانند زندگی ساده، بومی و بیابانی عشایر ایرانی را در این مسیر تجربه کنند.» گردشگران عراقی می‌توانند از منطقه حفاظت شده کرخه که تنها زیستگاه طبیعی گوزن زرد در جهان است، بازدید کنند.

شهر شوش با آثار چندین هزارساله اش، مقصد بعدی عراقی ها برای بازدید از بخشی از تاریخ ایران در خوزستان است. سایت سه هزارساله چغازنبیل هم در این مسیر است. به گفته نبهانی، بعد از چغازنبیل منطقه حفاظت شده دز و دره بهشت می‌تواند مقصد جذابی برای عرب‌های عراق باشد.

به‌گفته او انتهای چغازنبیل، تپه‌هایی وجود دارد که فضای بین آنها پوشیده از گیاهان و درختان است. او اعتقاد دارد این تپه‌ها هم می‌تواند بهانه جدیدی به عراقی‌ها برای حضور در خوزستان بدهد. بازدید از سایت باستانی هفت تپه و بناهای تاریخی شهر دزفول آخرین مرحله از تور یک روزه‌ای است که معاونت گردشگری خوزستان برای میزبانی از گردشگران عراقی تعریف کرده است. نبهانی وجود قدیمی‌ترین شبیه خوانی کشور در شهر «حر» را هم یکی از جاذبه‌های مهم برای عراقی‌ها می‌داند و می‌گوید:« این برنامه‌ها با توجه به قرابت فرهنگی موجود میان دو کشور برای مردم عراق چیده شده است.» بیش از استان‌های شناخته شده در حوزه گردشگری چون اصفهان و شیراز، این استان‌های کم برخوردار هستند که از حضور گردشگران عراقی استقبال می‌کنند. از جمله آمارهای معاون گردشگری ایلام نشان می‌دهد این استان روی حضور گردشگران عراقی حساب ویژه‌ای باز کرده است. همچنین مسئولان میراث فرهنگی استان همدان و شهرهایی چون تویسرکان هم درحال برنامه‌ریزی هستند تا مسافران عراقی که به سمت مشهد می‌روند را جذب میراث طبیعی و فرهنگی خود کنند./ روزنامه ایران

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۳۱۹۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عزم جدی مسئولان واصناف کیش برای ایجاد تابستانی پر رونق در جزیره کیش

تشکیل شوراها و کمیته های تخصصی اجرایی، دستور جلسه چهارمین نشست ستاد سفرهای تابستانی کیش بود.

کنسرسیوم توسعه پایدار گردشگری با مشارکت و نظارت سازمان منطقه آزاد کیش و مشارکت تمامی جوامع صنوف کیش وبا ایجاد بستر لازم برای رونق گردشگری و هموارسازی جذب گردشگران داخلی و خارجی تشکیل می‌شود.

کنسرسیوم با یادآوری لزوم ایجاد انگیزه و مشوق سفر به کیش و همچنین ظرفیت‌های بخش خصوصی و سازمان منطقه آزاد کیش را بهره‌ور و مسیر رونق گردشگری را تسریع و تسهیل می‌کند.

سرهنگی با تاکید بر اصلاح و ارتقاء رویه خدمات رسانی در جزیره کیش و در شان گردشگران و برخورد با متخلفان و با اشاره به بسترسازی پلت فرم گردشگری بر اساس نظرسنجی مردمی گفت: فصل کم فروغ گردشگری کیش در تابستان فرصت مغتنمی است تا تمامی مراکز گردشگری در زمینه بازسازی و تجهیز مجموعه خود و آموزش کارکنان و اصلاح و ارتقاء خدمات رسانی به گردشگران بکوشند.

رحیم سرهنگی در سومین نشست "ستاد سفر‌های تابستانی کیش" که با حضور نمایندگان جوامع صنوف، معاونان گردشگری، توسعه مدیریت و فرهنگی اجتماعی این سازمان و مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری و توسعه کیش عصرشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۳ در سالن اجتماعات این سازمان برگزار شد؛ از تدوین برنامه‌های راهبردی و خلاقانه در راستای رونق بخشی پایدار گردشگری این منطقه بویژه در فصل کم فروغ تابستان خبر داد.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش با بیان این که کنسرسیوم توسعه پایدار گردشگری با مشارکت و نظارت سازمان منطقه آزاد کیش و مشارکت تمامی جوامع صنوف کیش تشکیل می‌شود؛ خاطر نشان کرد: ایجاد بستر لازم برای رونق گردشگری و هموارسازی جذب گردشگران داخلی و خارجی از اهداف کلیدی این کنسرسیوم است.

وی با یادآوری لزوم ایجاد انگیزه و مشوق سفر به کیش ادامه داد: این کنسرسیوم ظرفیت‌های بخش خصوصی و سازمان منطقه آزاد کیش را بهره‌ور و مسیر رونق گردشگری را تسریع و تسهیل می‌کند.

سرهنگی با تاکید بر اصلاح و ارتقاء رویه خدمات رسانی در جزیره کیش و در شان گردشگران و برخورد با متخلفان و با اشاره به بسترسازی پلت فرم گردشگری بر اساس نظرسنجی مردمی گفت: فصل کم فروغ گردشگری کیش در تابستان فرصت مغتنمی است تا تمامی مراکز گردشگری در زمینه بازسازی و تجهیز مجموعه خود و آموزش کارکنان و اصلاح و ارتقاء خدمات رسانی به گردشگران بکوشند.

وی برگزاری رویداد‌ها و جشنواره‌های جذاب فرهنگی، مذهبی و ورزشی با رویکرد ورزش‌های دریایی، جشنواره غذا و سنت ها، هفته فرهنگی استان‌ها و برپایی همایش‌ها و نمایشگاه‌های تخصصی را به عنوان مولفه‌های اصلی رونق گردشگری کیش عنوان کرد و خواستار تولید محتوا و برجسته سازی جاذبه‌های کیش برای بازار‌های هدف داخلی و خارجی و انتشار آن از طریق رسانه ملی، پلتفرم‌های نمایش خانوادگی و فضای مجازی شد.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش پیش نیاز توسعه گردشگری کیش را توسعه همه جانبه و متوازن و فراهم کردن زیرساخت‌ها با اجرای برنامه‌های نوآورانه و خلاق عنوان کرد و افزود: برای رونق گردشگری در این منطقه باید همه بخش‌ها همگام با هم رشد کنند تا همزمان با اجرای برنامه‌های مربوط به توسعه گردشگری، پاسخگوی نیاز‌های گردشگران وایجاد علاقه مندی برای سفر‌های مجدد گردشگران به کیش باشیم.

وی از تشکیل کارگروه مذاکره با شرکت‌های هواپیمایی و سازمان هواپیمایی کشوری خبر داد و گفت: با توجه به موقعیت جغرافیایی کیش، با مذاکره با شرکت‌های هواپیمایی، وزارت راه و شهرسازی، سازمان هواپیمایی کشوری و تمام طرف‌های موثر در بهبود وضعیت پرواز‌ها؛ موضوعات مربوطه را پیگیری می‌کنیم.

گفتنی است این سومین نشست هم اندیشی در راستای اجرای همکاری‌های مشترک بخش خصوصی و سازمان منطقه آزاد کیش در راستای تشکیل ستاد سفر‌های تابستانی و تحقق مفاد مذکور، به صورت مستمر و دوره‌ای ادامه دارد.

دیگر خبرها

  • آسو رستم مهارنشدنی در خط تهاجمی استقلال
  • دزفول رتبه نخست بازدید گردشگران را به خود اختصاص داد
  • فرهنگ و آداب و رسوم هورامان شایسته معرفی به جهان است
  • ۳۰ درصد درآمد عوارض خروج مسافر از کشور در اختیار ما قرار گیرد
  • ناهم‌خوانی آمارهای گردشگری سلامت/ امارات و ترکیه رقبایی که همچنان می‌تازند
  • عزم جدی مسئولان واصناف کیش برای ایجاد تابستانی پر رونق در جزیره کیش
  • ورود ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار مسافر به کردستان
  • ۶۷۵ هزار گردشگر نوروزی از خدمات دریایی استان بوشهر استفاده کردند
  • تكمیل زیرساخت‌های گردشگری ساحل دریاچه ارومیه
  • اجرای تور کارگاه‌گردی صنایع‌دستی شهرستان کوار با گردشگران کشور لیتوانی