Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-01@10:34:03 GMT

عاملان حادثه تروریستی اهواز مجازات می‌شوند

تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۳۴۹۷۳

رئیس‌جمهور گفت: ما در برابر جنایت‌های بسیار بزرگ ایستادگی کرده‌ایم و پاسخ جنایت دیروز در چارچوب قانون و مصالح کشور داده خواهد، همه عوامل اتفاق دیروز دستگیر و به مجازات خواهند رسید.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز یکشنبه پیش از ترک تهران به مقصد نیویورک به منظور شرکت در هفتادو سومین مجمع عمومی سازمان ملل در فرودگاه مهرآباد و در جمع خبرنگاران اظهار داشت: جنایت جنایتکاران تأثیری در اراده ملت ایران ندارد و پاسخ جنایت در اهواز در چارچوب قانونی و مصالح کشور به جانیان داده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس جمهور درباره اهداف سفر به مقر سازمان ملل متحد اظهار داشت: این سفر برای شرکت در اجلاس سالانه مجمع عمومی سالانه سازمان ملل متحد در نیویورک است و به طور معمول در سال‌های قبل هم این سفر را انجام دادم به دلیل اینکه فرصتی است و یک تریبون عمومی است که در اختیار کشورمان قرار می‌گیرد و جمهوری اسلامی ایران می‌تواند نظرات خود را نسبت به مسایل بین‌المللی و منطقه‌ای در آن بیان کند.

روحانی خاطرنشان کرد:  با حضور در مقر سازمان ملل همچنین فرصت دیدار و مذاکره با سران بسیاری از کشورها فراهم است که به طور معمول برای دیدار و مذاکرده با این سران باید سفرهای زیادی انجام گیرد یا آنها باید به تهران بیایند ولی آنجا برای ملاقات‌های دو جانبه کاملاً مناسب است.همچنین معمولاً همه ساله با رهبران کشورهایی که آنجا حضور دارند و هم با مسلمان‌هایی که آنجا فعالیت دارند و نیز با سیاسیون و سردبیران روزنامه‌ها و رسانه‌های مهم که در آنجا فعالند و علاقمندند ملاقات داریم و مصاحبه‌هایی هم انجام می دهیم.

 رییس جمهور در ادامه با تاکید بر اهمیت این مسئله که شرایط امروز جهانی ،مناسب نیست، خاطرنشان کرد: از همه مهم‌تر اینکه امروز آمریکایی‌ها بیش از همیشه حالت قلدرمآبی خودشان را به رخ جهانیان می‌کشند و سیاست یکجانبه‌گرایی خودشان را ادامه می‌دهند. فکر می‌کنند هر کسی زور دارد بنابراین بر مبنای زور می‌تواند نسبت به دنیا  تصمیم بگیرد و هر کسی حق وتو دارد می‌تواند در شورای امنیت هر کاری را انجام دهد. هر کسی میزبان یک سازمانی است، آنجا فکر می‌کند نسبت به آن سازمان اختیاراتی دارد.

 روحانی تصریح کرد: اختیارات آمریکا در سازمان ملل باید مشابه همه کشورهای دیگر باشد و نه بیشتر. متأسفانه آمریکا از سازمان ملل سوء استفاده می‌کند.

وی با بیان اینکه کشورهای دنیا نتوانستند به خوبی از سازمان ملل در شرایط بحران منطقه‌ای و جهانی استفاده کنند،گفت: به نظر من شرایط امروز و حکومت فعلی کاخ سفید با همیشه آمریکا متفاوت است، امروز افرادی در آنجا در سر کار هستند که به هیچ مقررات بین‌المللی و به هیچ معاهده‌ای احترام نمی‌گذارند نه به معاهده‌های تجاری خودشان با دیگران احترام می‌گذارند و نه به شورای حقوق بشر احترام می‌گذارند و نه به معاهده پاریس احترام می‌گذارند و تقریباً همه مقررات بین‌المللی را زیر پا می‌گذارند.

رییسی جمهور اضافه کرد: متأسفانه کارهایی کردند که کمتر قابل تصور بود که مثلاً اینچنین با مسلمان‌ها و ملت فلسطین مقابله بکنند و سفارت خودشان را به اورشلیم و قدس شریف ببرند، یا اینکه برای مسلمان‌ها آن همه مضیقه در صدور ویزا ایجاد کنند.

روحانی خاطرنشان کرد: امروز درآمریکا کاملاً یک حکومتی با ویژگی‌ها و تفکر یکجانبه‌گرایی  سر کار است که از طرف دیگر مسایل مربوط به ناسیونالیسم افراطی را در آمریکا دنبال می‌کنند در این زمینه فکر می‌کنم بسیاری از کشورها و از جمله جمهوری اسلامی ایران حرف‌های فراوانی برای گفتن دارند و حتماً مطرح خواهند کرد .

وی با اشاره به اینکه آمریکا به یکی از تعهدات و پیمان خودش که پشت پا زد و آن را نقض کرد، برجام بود، گفت:برجام توافقی بین 7 کشور بود و سازمان ملل متحد و شورای امنیت آن را تأیید کرده بود بنابراین یک سند بین‌المللی تلقی می‌شود اما به بهانه‌های واهی از این توافق خارج شد و کاری بر خلاف حقوق بشر شروع کرده و آن اینکه ملتی را تحت فشار قرار بدهد و ملت‌ها و شرکت‌های دیگر را با قانون داخلی خودش ، مجبور کند که مشکلاتی را در روابط با ایران بوجود بیاورند.

 روحانی با بیان اینکه آمریکایی‌ها اهدافی را دنبال می‌کنند که قطعاً به اهدافشان نخواهند رسید تصریح کرد: آمریکایی‌ها می‌خواهند مردم را در تحت فشار قرار دهند و مردم را از اراده و تصمیم خودشان برای استقلال پشیمان کنند، آمریکایی‌ها می‌خواهند در کشور امنیت نباشد و بلوا و آشوب درست کنند، آمریکایی‌ها می‌خواهند شرایطی را فراهم کنند که یک روزی بتوانند به این کشور برگردند و باز مثل قدیم اربابی کنند.هیچ‌یک از اینها امکان‌پذیر نیست. این خیالات، خیالات خام است و هیچ‌گاه آمریکا به این اهدافش نمی‌رسد. اما در عین حال کارهایی که شروع کرده عرض خودش می‌برد و زحمت برای دیگران و برای ما هم است.

 رییس جمهور گفت: بی تردید مردم ایران مقاومت خواهند کرد و دولت نیز خود را برای مقابله کاملاً آماده کرده و ما از این ماه‌هایی که کمی مردم با سختی مواجه خواهند شد، به حول و قوه الهی دست به دست هم خواهیم داد و عبور خواهیم کرد و آمریکایی ها از این کارشان پشیمان خواهند شد. چون کار بسیار غلط و اشتباهی را انتخاب کردند.

روحانی اظهارداشت: در این سفر  و در دیدارهای دوجانبه و هم در سخنرانی مجمع عمومی و هم در فرصت های مصاحبه به جنایت آمریکا و به تخلف آمریکا و نقض حقوق بین‌الملل از سوی آمریکا اشاره خواهیم کرد و همچنین با کشورهای دوست‌ برای ادامه کار برجام در حاشیه این اجلاس و هم با رهبران برخی کشورهای اروپایی و آسیایی دیدار دارم و این موضوع مهم را دنبال خواهیم کرد که بتوانیم با کمترین هزینه از این تحریم عبور کنیم و آمریکا را برای تجاوزگری و دخالت نسبت به کشورها و بویژه ایران پشیمان کنیم. وزیر امور خارجه هم جلسه‌ای در حاشیه مجمع  با 1+4 در نیویورک دیدار خواهد داشت.

وی خاطرنشان کرد: البته مسایل مربوط به منطقه هم مثل مسایل سوریه، یمن و سایر مسایلی که در منطقه وجود دارد نیز  با کشورهای دوست‌مان مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود حادثه دیروز اهواز را حادثه بسیار تأثرانگیزی توصیف کرد و اظهارداشت: اولاً مراسم به مناسبت دفاع مقدس، ایستادگی مردم و شروع تجاوز متجاوزین و صدامیان به کشور بود و اینهایی که این فاجعه را آفریدند در مسیر همان متجاوزین هستند نه اینکه بخواهم تشبیه کنم در دورانی که دوران جنگ تحمیلی بود همین جمع با همین اسم‌ها، از متجاوزین حمایت می‌کردند و جنایاتی را می‌آفریدند.

روحانی خاطرنشان کرد: اینان مدت‌ها رفتند در داخل خاک عراق ماندند و بعد از پایان جنگ، با اینکه اینها مشکوک بودند و سال‌ها در عراق بودند، لطف نظام جمهوری اسلامی ایران شامل حال آنها شد. تا زمانی که صدام جنایتکار زنده بود، اینها مزدور او بودند، بعد از آن ارباب را عوض کردند، یکی از کشورهای جنوبی خلیج فارس، هم مسایل مالی اینها و هم تسلیحاتی و هم سیاسی اشان را به عهده گرفت و اینها همیشه از جنایت خودشان نه پشیمان بودند و نه متوقف کرده بودند.

 رییس جمهور با تاکید بر اینکه تروریست ها دیروزجنایت بزرگی را مرتکب شدند آن هم نسبت به شهر اهواز ایستاده و قهرمان در طول 8 سال دفاع مقدس اظهار داشت: در ماه‌های اولیه جنگ روزهایی بود که گلوله توپ در خود خیابان‌های اهواز می‌خورد و شاهد بودم اما با اینحال مردم شهر را تخلیه نکردند و در شهر ماندند و مقاومت و ایستادگی کردند.

وی با بیان اینکه در خوزستان و اهواز مردم دلاور و فداکار و شجاعی  اعم از فارس و عرب و بختیاری حضور دارند گفت:  همه کسانی که در آنجا حضور دارند و ساکن هستند دلاوری ها کرده اند. بعد از جنگ هم همیشه برای پیشرفت کشور تلاش کردند و بسیار متأثر هستیم که این مردم عزیز و دلاور دیروز عزادار شدند.

روحانی افزود : دیروز با اقدام تروریستی بچه‌هایی که می‌بایست این روزها یا سال‌های آینده در همین روزها به مدرسه می‌رفتند به شهادت رسیدند. پدرها و مادرهایی که امروز می‌بایست فرزندان خودشان را برای رفتن به مدرسه بدرقه می‌کردند بی‌گناه و مظلومانه شهید شدند.

رییس جمهور با تاکید بر اینکه بی‌تردید جمهوری اسلامی ایران از این جنایت نخواهد گذشت، گفت: کاملاً برای ما روشن است که چه کسانی این کار را کردند، چه گروهی هستند و به کجاها وابسته‌ هستند.

روحانی با بیان اینکه آنهایی که امروز در سطح جهانی ادعای حقوق بشر را مرتب تکرار می‌کننددر قبال این جنایت ها باید پاسخگو باشند،اظهارداشت: پشتوانه‌ همه این کشورهای کوچک مزدوری که در این منطقه هستند، آمریکا است. آمریکایی‌ها هستند که اینها را تحریک می‌کنند. آمریکایی‌ها هستند که شرایط لازم را در اختیارشان می‌گذارند که این جنایات را مرتکب می‌شوند. اینها هیچ تأثیری در راه، اراده و مسیر ملت ما ندارد. ملت ما در برابر جنایت‌های بسیار بزرگتری ایستادگی و مقاومت کرده اند.

وی تصریح کرد: پاسخ این جنایات در چارچوب قانونی و در چارچوب مصالح کشور به جانیان این حادثه داده خواهد شد و همه عوامل آن دستگیر و به مجازات خواهند رسید.

رییس جمهور هنچنین با گرامیداشت یاد و نام سالار شهیدان حضرت ابی عبدالله الحسین(ع) و یارانش با وفایشان گفت: مردم بزرگوار کشورمان همه ساله و بویژه امسال با حضورشان در مجامع و مراسم دینی و مذهبی و سوگواری ها، بهتر از هر سال دیگر و با شکوه‌تر از همیشه، حماسه بسیار خوبی را آفریدند، امیدواریم خداوند ما را در زمره یاران ابی عبدالله الحسین(ع) قرار دهد و بتوانیم راه و مسیر و فرهنگ بلند او را پیروی کنیم.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۳۴۹۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انگلیس: شناسایی سپاه به عنوان «سازمان تروریستی» به سودمان نیست

وزیر امور خارجه انگلیس تصریح کرد که افزودن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فهرست سازمان‌های به اصطلاح تروریستی باعث قطع روابط دیپلماتیک با ایران شده و به سود انگلیس نیست.

به گزارش ایرنا، دیوید کامرون روز سه‌شنبه در نشست کمیته روابط بین‌الملل و دفاعی پارلمان انگلیس عنوان کرد که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به طور کامل در فهرست تحریم‌های این کشور قرار دارد و شناسایی آن به عنوان سازمان تروریستی به مصلحت نیست.

وی ادعا کرد: تمام کارهایی را که باید انجام دهیم تا بر ایران فشار بیاوریم و مطمئن شویم جایی که آن‌ها غیرقانونی عمل می‌کنند، می‌توانیم علیه آن‌ها اقدام کنیم، در نظام تحریمی ما لحاظ شده است. اما وقتی از پلیس، سرویس‌های اطلاعاتی و دیگران می‌پرسم که آیا اقدام بیشتر علیه سپاه ضروری است، پاسخ منفی است.

وزیر امور خارجه انگلیس با اشاره به اینکه روابط دیپلماتیک انگلیس و ایران در مقطع کنونی «نسبتاً مختصر» است اما هشدار داد که شناسایی سپاه به‌عنوان سازمان به اصطلاح تروریستی، به این روابط پایان می‌دهد.

کامرون عنوان کرد: «وقتی صحبت از تلاش برای متوقف کردن تشدید درگیری‌ها می‌شود، وقتی صحبت از ارسال پیامی مستقیم به ایرانی‌ها می‌شود… من می‌خواهم خودم با آن‌ها گفت‌وگو داشته باشم، نمی‌خواهم به همتای فرانسوی‌ام زنگ بزنم و بگویم، آیا می‌توانید به ایرانیان این پیام را ارسال کنیم؟»

وی افزود: «به نظرم این اقدام (افزودن سپاه به فهرست سازمان‌های تروریستی) به نفع بریتانیا نیست، این اقدام نه تنها رویکرد ما را تقویت نمی‌کند که از بسیاری جهات آن را تضعیف می‌کند.»

وزیر امور خارجه انگلیس دو هفته پیش هم در سفر به سرزمین‌های اشغالی خطاب به بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفته بود که دولت لندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را به‌عنوان سازمان به اصطلاح تروریستی شناسایی نخواهد کرد.

بر اساس گزارش‌ها کامرون به نتانیاهو این طور گفته است: وزیر امور خارجه ایران دوست من نیست اما ما باید بتوانیم تلفن را برداریم و با هم گفت‌وگو کنیم. بنابراین تحریم سپاه کمکی به بهبود اوضاع نمی‌کند.

بحث افزودن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان نهاد رسمی نظامی ایران، به فهرست سازمان‌های تروریستی انگلیس، در مقطعی از ناآرامی‌های آذر ۱۴۰۱، به سوژه رسانه‌های غربی تبدیل شد. این طرح غیرقانونی به‌واسطه تحرکات گروه‌های ضد انقلاب و حمایت لابی رژیم صهیونیستی به محافل سیاسی هم راه‌پیدا کرد اما با شکست مواجه شد.

مقام‌های دولت انگلیس همان زمان اعلام کردند که چنین اقدامی به مصلحت روابط دیپلماتیک دو کشور نیست و تمایلی به تشدید روابط با ایران ندارند. با این حال گروه‌های وابسته به رژیم صهیونیستی هر از گاهی تلاش می‌کنند تا این طرح شکست خورده را احیا کنند.

چندی پیش گروه دوستی پارلمانی انگلیس-اسرائیل طی نامه‌ای خطاب به نخست وزیر انگلیس، این درخواست غیرقانونی را دوباره تکرار و ادعا کرد که اقدامات فرامرزی سپاه، باعث نگرانی جامعه انگلیس شده است.

در همین پیوند سفارت جمهوری اسلامی ایران در انگلیس ضمن محکوم کردن تلاش‌ها برای سیاه‌نمایی سپاه اعلام کرد که این فشارها از سوی عناصری اعمال می‌شود که درصدد کاهش و تخریب روابط ایران و انگلیس هستند.

سفارت کشورمان در بیانیه‌ای برای نشریه میدل‌ایست‌آی نوشت: ما معتقدیم که فشار برای تحریم سپاه تحت تأثیر بازیگران خارجی، به ویژه رژیم اسرائیل است که سابقه خصومت با ایران دارد. این تلاش به جای ارتقای صلح و ثبات در منطقه، در خدمت تشدید تنش‌ها و ایجاد تقابل است.

در این بیانیه با اشاره به اینکه سپاه پاسداران در مقابله با «تهدیدات تروریستی و گروه‌های افراطی» خاورمیانه، نقش بسیاری مهمی را ایفا کرده است، افزود: «اتهامات تروریستی علیه سپاه فاقد دلیل و مدرک است و با گرایش‌های سیاسی مطرح می‌شود.»

تحلیلگران در انگلیس هم معتقدند که قرار دادن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی، تنش‌ها بین لندن و تهران را در میان تحولات غرب آسیا تشدید و هر گونه امید در خصوص تلاش‌های دیپلماتیک برای نجات توافق سال ۹۴ را پیچیده خواهد کرد. از این رو به نظر می‌رسد که انگلیس تمایلی به چنین اقدام تنش‌زایی ندارد.

دیگر خبرها

  • تصاویر دو شهید معلم حادثه تروریستی کرمان در حسینیه امام(ره)
  • زخمی شدن ۴ نفر در برخورد دیزل قطار با واگن در اهواز
  • انگلیس: شناسایی سپاه به عنوان «سازمان تروریستی» به سودمان نیست
  • تاکید بر شناسایی عاملان حمله به شیعیان افغانستان + فیلم
  • نامگذاری کتابخانه دانشگاه پیام نور کرمان به نام دانشجوی شهید حادثه تروریستی گلزار شهدا
  • ۵ مصدوم در پی انحراف از جاده خودرو در محور آبادان به اهواز
  • مخالفت کامرون با شناسایی سپاه به عنوان سازمان تروریستی
  • عوامل حمله تروریستی در هرات شناسایی و مجازات شوند
  • عوامل کشتار نمازگزاران در هرات شناسایی و مجازات شوند
  • ترور برای بقا