Web Analytics Made Easy - Statcounter

آيفون 15 مليون توماني... سامسونگ گلكسي s9 13 ميليون توماني... هوآووي 5 ميليون توماني و ايسوس‌هاي 4 ميليون توماني... جنگ در بازار موبايل شروع شده است و سود آن به جيب فروشندگاني مي‌رود كه معلوم نيست تا كي قرار است زير بار تعديل قيمت‌ها نروند.
ارز 4 هزار و 200 توماني كه ابلاغ شد، وارد كنندگان گوشي‌هاي موبايل و دستگاه‌هاي مخابراتي هم مثل خيلي ديگر از واردكنندگان، ارز دولتي گرفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قرار بود براي تنظيم بازار در اين حوزه، وارد كنندگان با استفاده از اين رانت هم فروش خود را از دست ندهند هم مردم را راضي نگه دارند اما اختلاف فاحش نرخ دولتي و آزاد ارز و طمع بي‌پايان واردكنندگان دوباره كار را خراب كرد.
۲۲۰ میلیون یورو ارز دولتی به واردات گوشی به ویژه آیفون تخصيص داده شده اما دريغ از يك گوشي كه با قيمت ارز دولتي به دست مردم برسد.
براي جلوگيري از اين هرج و مرج دستگاه‌هاي دولتي وارد ميدان شدند. بيش از ۷۰۰ هزار گوشی در گمرک گير كرد و حدود ۱۲۰ هزار گوشی نیز در انبار شرکت‌های متخلف در انتظار تعیین تکلیف توقیف شد. حتي برخي از واردكنندگان دستگير و زنداني شدند. نتيجه اين برخورد قهري، كمبود گوشي در بازار و افزايش قيمت چندباره فروشندگان تلفن‌هاي همراه بود.

فروشندگان موبايل زير بار گران فروشي خود نمي‌روند. يكي از آن‌ها به پول نيوز مي‌گويد: «چطور انتظار داريد من خريد قبلم را به قيمت الان نفروشم؟ شما حاضريد طلاي خريد قبل خود را به قيمت طلاي چند ماه پيش بفروشيد؟ جنس نيست. من اگر الان اين آيفون را 15 ميليون نفروشم دو روز ديگر نمي‌توانم يكي بخرم و جايش بگذارم.»
اين در حالي است كه صدها هزار دستگاه خريد قبل اين فروشندگان در انبارها در انتظار تعيين تكليف به سر مي‌برد و روز به روز بر ميزان تقاضا افزوده مي‌شود.  
اين طرف ماجرا وزير جوان در توييتر خود خبر از رفع مشكل گوشي‌هاي انبار شده در بازار داده و مي‌گويد بازار به زودي دوباره تنظيم مي‌شود اما چه كسي مي‌تواند تضمين كند فروشندگان اين گوشي‌ها را دوباره با ارز 14 هزار توماني به مردم نفروشند؟

تا مادامي كه نه ثبات در بازار است نه نظارتي روي قيمت‌ها، دست شهرونداني كه ميانگين درآمد آن‌ها 2 ميليون تومان است به كجا بند و چه كار از دست آن‌ها ساخته است؟ سازمان حمايت از حقوق مصرف كنندگان كجاست؟ انجمن ملي چطور؟ براي استيفاي حقوق مردم چكار مي‌كنند؟
 در شرايطي كه ميانگين درآمد جامعه به سختي به 2 ميليون تومان در ماه مي‌رسد، آقاي وزير جوان! شما بگوييد ‌تكليف ما چيست؟  چگونه نياز مسلم خود را در اين بلشو رفع و به كدام اظهار نظر اعتماد كنيم؟

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: گوشی ارز آیفون سامسونگ جهرمی پول نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۳۵۲۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران ۱۰۰ تولیدکننده موبایل دارد، کره جنوبی یک عدد؛ چرا این نگران‌کننده است‌؟

100 شرکت در ایران برای تولید موبایل تسهیلات گرفته‌اند؛ عددی شگفت‌آور که درعین‌حال نگران‌کننده است.

«۱۰۰ شرکت در سال ۱۴۰۲ برای تولید گوشی تلفن همراه درخواست مجوز کرده و با دریافت برخی «حمایت‌ها و تسهیلات»‌ فعالیت خود را آغاز کرده‌اند.»

به گزارش دیجیاتو، این‌ها صحبت‌های «سیدحسین سادات حسینی»، رئیس کمیسیون تخصصی موبایل و لوازم جانبی اتاق اصناف است؛ همان شخصی که اندکی قبل گفته بود: «واردکننده‌های مونتاژکار خود را به عنوان تولیدکننده معرفی کرده‌اند و به‌دنبال ایجاد انحصار در بازار هستند.»

هر چند ممکن است همه این شرکت‌ها، محصول‌شان را به بازار عرضه نکرده باشند اما ۱۰۰ واحد تولیدکننده موبایل عدد بسیار بالایی است، نه فقط برای کشوری مانند ایران، بلکه برای پیشروترین کشورهای این حوزه.

برای درک بیشتر شگفتی این میزان تولیدکننده داخلی، بد نیست بدانید طبق اعلام مؤسسه تحقیقاتی  Counterpoint، درحال‌حاضر ۲۵۰ برند تولیدکننده موبایل در سراسر جهان فعال هستند، درحالی‌که این رقم در سال ۲۰۱۷ حدود ۷۰۰ برند بوده است. می‌بینیم که نه تنها با گذشت زمان، تولیدکنندگان موبایل رشد نکرده‌اند، بلکه اکثر آن‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که بهتر است درهای کارخانه‌شان را ببندند، حتی شرکت‌های بزرگی مانند ال‌جی، مایکروسافت و زیمنس.

در لیست ۲۵۰ تولیدکننده موبایل، تنها نام‌های GLX، صاایران، ایکس‌ویژن و جی‌پلاس از ایران دیده می‌شود. اگر ۹۶ تولیدکننده دیگر ایرانی را در میان ۲۵۰ برند در سراسر جهان در نظر بگیریم، به این معنی است که ۲۹ درصد تولیدکنندگان موبایل دنیا در ایران هستند.

کره جنوبی تنها یک برند تولیدکننده گوشی دارد

اوضاع از این هم عجیب‌تر است. کره جنوبی درحال‌حاضر تنها یک برند تولیدکننده تلفن همراه دارد: سامسونگ. در ژاپن ۱۲ برند فعالیت می‌کنند و این رقم در آمریکا یازده است. تنها ۴۰ کشور از حدود ۲۰۰ کشور در جهان موبایل تولید می‌کنند.

۱۰۰ تولیدکننده موبایل در ایران بیش از آنکه شگفت‌انگیز باشد، نگران‌کننده است. نهادهای مختلف دولتی و غیردولتی چندین سال است بر طبل تولید موبایل داخلی می‌کوبند اما این‌بار انگار شرایط متفاوت است و عزمی جزم برای تسلط موبایل ایرانی بر بازار وجود دارد. علاوه بر این‌ها، براساس تکلیف قانونی «طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات» تا سال ۱۴۰۴ باید ۲۰ درصد بازار تلفن همراه در دست گوشی‌های ایرانی با سیستم‌عامل داخلی باشد.

در این شرایط طبیعی است مردم نگران باشند بلای بازار لوازم خانگی و خودرو، این بار موبایل‌هایشان را نشانه بگیرد.

البته گله مردم از خودرو و لوازم خانگی در مورد کیفیت و قیمت است اما زمانی که صحبت از دستگاهی مانند موبایل می‌شود، دغدغه‌های امنیتی، محدودیت و قطعی اینترنت، حریم خصوصی و مانند این‌ها هم مطرح می‌شود.

درست مانند شبکه ملی اطلاعات که بسیاری به آن طرح ملی کردن و بستن اینترنت می‌گویند، مسئولان، از هر طیف و جناح سیاسی تنها تکذیب می‌کنند ولی نمی‌شود مردم را برای این نگرانی‌هایشان سرزنش کرد، چرا که اگر روزی واردات موبایل خارجی محدود شود یا تعرفه‌های سنگین برای واردات وضع کنند، شاید بسیاری از مردم ناراضی باشند اما هیچکس تعجب نخواهد کرد زیرا اولین‌بار نخواهد بود که با چنین ممنوعیت‌هایی مواجه می‌شوند.

در آخر این را هم بگویم که برای نوشتن همین یادداشت کوتاه و ساده، زمان نسبتاً زیادی صرف کردم چون بیشتر وقتم صرف این شد که بفهمم حتی اگر فرض کنیم انتهای این مسیر، ممنوعیت کامل موبایل خارجی در انتظارمان است، باز هم ۱۰۰ تولیدکننده به چه کارمان می‌آید؟

یک فروشنده موبایل در یکی از پاساژهای معروف پایتخت می‌گفت موبایل ایرانی با حاشیه سود چند برابری به فروش می‌رسد. اینکه این حاشیه سود ریشه در رانتی بزرگ دارد یا نه برای من هم سؤال است. هنوز هم به جوابی نرسیده‌ام اما پیگیر خواهم بود تا بفهمم چه شده که همه دلشان هوای تولید موبایل داخلی کرده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • سارق حرفه‌ای موبایل در بجنورد دستگیر شد
  • تبلیغ گوشی موبایل در امریکا توسط دختران با حجاب | تصویر
  • جدیدترین نسل موبایل رونمایی شد؛ بازگشت به «ماربازی» بدون اینترنت! (+عکس)
  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد/ آخرین قیمت پژو، سمند، شاهین، کوییک، دنا و تارا + جدول
  • قیمت گوشی امروز 16 اردیبهشت 1403
  • قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۱۶ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳/ ریزش شدید قیمت‌ها در بازار
  • پیش بینی قیمت طلا و سکه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳/ مثقال در کانال ۱۴ میلیونی بسته شد
  • پیش بینی قیمت دلار ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ / خواب کاهش دلار تعبیر می‌شود؟
  • ایران ۱۰۰ تولیدکننده موبایل دارد، کره جنوبی یک عدد؛ چرا این نگران‌کننده است‌؟
  • بازار طلا از خواب خوش صعود، می‌پرد؟