Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس مرکز تحقیقات سلامت و ایمنی غذای دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به این‌ که مصرف کبابی و نیم‌پخته اعضای حرام حیوانات نر خطر ابتلا به تب مالت را به دنبال دارد، گفت: متأسفانه در حال حاضر اندام حرام حیوانات‌ نر مانند گوسفند در بازار به فروش می‌رسد.

بهادر حاجی‌محمدی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این‌که مصرف کبابی اعضا حرام گوسفند یکی از رفتارهای تغذیه‌ای غلط است که توسط برخی از افراد به ویژه آقایان انجام می‌شود، اظهار کرد: به طور کلی در دین مبین اسلام از نظر شرعی مصرف خوراکی برخی اندام حیوانات حرام است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به این‌که مصرف کبابی اندام حرام حیوانات کشتاری موجب تقویت قوای جنسی مردان نمی‌شود، گفت: این یک تصور اشتباهی است که فکر می‌کنند این اندام خاصیت درمانی دارد.

رییس مرکز تحقیقات سلامت و ایمنی غذای دانشگاه علوم پزشکی یزد، با بیان این‌که در مواردی به طور غیر علمی خوردن این اندام به صورت کبابی برای تسریع و تکامل بلوغ در پسران نوجوان توصیه شده است، افزود: متاسفانه در بسیاری از کشتارگاه‌های کشور نظارت موثری برای جلوگیری از خروج و معدوم کردن حیوانات نر کشتار شده وجود ندارد.

حاجی‌محمدی وضعیت نظارتی را عاملی برای خروج این اندام از کشتارگاه‌ها دانست و بیان کرد: متأسفانه در حال حاضر اعضای حرام گوسفندان به صورت غیرقانونی در بازار به فروش می‌رسد.

این مسئول در ادامه با اشاره به این‌که اندام تناسلی گوسفند با وجود غیر بهداشتی بودن، قیمت بالایی دارد و گاهی از گوشت قرمز نیز گران‌تر است، افزود: از سوی دیگر مصرف کنندگان اندام دنبلان حیوانات کشتاری، معمولا در حین کباب کردن به تصور جلوگیری از کاهش ارزش تغذیه‌ای حرارت بسیار کمی به آن می‌دهند و به صورت نیم پخته مصرف می‌کنند. این امر باعث می‌شود که باکتری‌های بیماری‌زای موجود در دنبلان از بین نروند و موجب بیماری در افراد شود.

حاجی محمدی با بیان این‌که تب مالت یا بروسلوز یک بیماری مشترک بین انسان و حیوان است که توسط گونه‌های مختلف باکتری بروسلا ایجاد می‌شود، اظهار کرد: تب، سردرد، تعریق شدید، درد مفاصل و کمر، بی‌اشتهایی، احساس خستگی مفرط و افسردگی از مهمترین علائم بیماری تب مالت است.

وی با اشاره به این‌که باکتری عامل تب مالت از طریق خون حیوانات مبتلا وارد شیر آن‌ها می‌شود، گفت: مصرف شیر و لبنیات آلوده رایج‌ترین و مهمترین راه ابتلای انسان به تب مالت است. گاهی اندام‌های حیوان آلوده نیز می‌تواند باعث ابتلای انسان به تب مالت شود.

این مقام مسئول با بیان این‌که باکتری بروسلا در اندام‌های تناسلی حیوانات نیز مستقر می‌شود، خاطرنشان کرد: مصرف کبابی اندام حرام حیوانات که معمولا با حرارت اندک و به طور نیم پخته طبخ می‌شود خطر ابتلا به تب مالت را به دنبال دارد بنابراین ضروری است که افراد از مصرف آن خودداری کنند.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: گوسفند دنبلان تب مالت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۳۸۹۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میکروپلاستیک ها از روده به سایر اندام حرکت می کنند

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، محققان گزارش دادند که موش‌های آزمایشگاهی که از طریق آب آشامیدنی خود در معرض میکروپلاستیک ها قرار گرفته بودند، تعدادی از اندام‌های مختلف شأن بواسطه ذرات پلاستیکی دچار آسیب شده بود.

محقق ارشد «الیسئو کاستیلو»، دانشیار دانشگاه نیومکزیکو، گفت: «ما می‌توانیم میکروپلاستیک‌ها را در بافت‌های خاصی پس از قرار گرفتن در معرض آن تشخیص دهیم. این وضعیت به ما می‌گوید که این ماده می‌تواند از سد روده عبور کرده و به بافت‌های دیگر نفوذ کند.»

محققان می‌گویند دانشمندان تخمین می‌زنند که افراد به طور متوسط هر هفته پنج گرم ذرات میکروپلاستیک، تقریباً به اندازه پلاستیک موجود در کارت اعتباری می‌خورند.

کاستیلو در بیانیه خبری دانشگاه گفت: «طی چند دهه گذشته، میکروپلاستیک‌ها در اقیانوس‌ها، در حیوانات و گیاهان، در آب لوله‌کشی و آب بطری‌شده یافت شده‌اند. به نظر می‌رسد آنها همه جا هستند.»

کاستیلو و همکارانش برای اینکه ببینند بعد از خوردن این ذرات پلاستیکی ریز چه اتفاقی می‌افتد، موش‌های آزمایشگاهی را با مقداری میکروپلاستیک معادل آنچه انسان در هفته می‌خورد، تغذیه کردند.

پس از یک ماه، محققان دریافتند میکروپلاستیک‌ها از روده به بافت‌های کبد، کلیه و مغز راه یافته بودند.

بر اساس تحقیقات قبلی که نشان داده است این ذرات می‌توانند باعث التهاب و تغییر متابولیسم سلولی شوند، کاستیلو همچنین نگران است که میکروپلاستیک ها می‌توانند مشکلات سلامتی را در انسان تشدید کنند.

کاستیلو گفت: «التهاب افزایش یافته می‌تواند شرایط دستگاه گوارش مانند کولیت اولسراتیو و بیماری کرون را بدتر کند.»

وی گفت: «گام بعدی در تحقیق این است که ببینیم رژیم غذایی چگونه بر جذب میکروپلاستیک ها تأثیر می‌گذارد.»

کاستیلو خاطرنشان کرد: «رژیم غذایی هر کس متفاوت است. بنابراین، کاری که ما می‌خواهیم انجام دهیم این است که به این حیوانات آزمایشگاهی رژیم غذایی پرکلسترول / چربی یا رژیم غذایی پر فیبر بدهیم، تا ببینیم آنها در معرض میکروپلاستیک‌ها قرار می‌گیرند یا نه.»

کاستیلو گفت، همچنین تحقیقاتی در مورد چگونگی تغییر میکروپلاستیک ها در باکتری‌های طبیعی روده برنامه ریزی شده است.

به گفته کاستیلو، «تحقیقات همچنان اهمیت سلامت روده را نشان می‌دهد. اگر روده سالمی نداشته باشید، روی مغز، کبد و بسیاری از بافت‌های دیگر تأثیر می‌گذارد. بنابراین، حتی با تصور اینکه میکروپلاستیک‌ها کاری در روده انجام می‌دهند، قرار گرفتن مزمن در معرض آنها می‌تواند منجر به اثرات سیستمیک شود.»

کد خبر 6082867

دیگر خبرها

  • میکروپلاستیک ها از روده به سایر اندام حرکت می کنند
  • غذا‌های مفیدی که بدن هر بیماری را تقویت می‌کند
  • از کجا بفهمیم زگیل تناسلی داریم و چگونه باید آن را درمان کنیم ؟
  • مرگ در کمین مصرف کنندگان دارو‌های تقلبی و قاچاق
  • خطر مرگ؛ این گیاهان را دیگر نخورید
  • مرگ قهرمان پرورش اندام در حین مسابقه
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۳۰ فروردین ۱۴۰۳+ جدول
  • قهرمان پرورش اندام در حین مسابقه جان باخت
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۲۹ فروردین ۱۴۰۳+ جدول
  • تولید و ترکیب ژنتیکی ۱۵۰۰ راس گوسفند در لرستان