Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده مردم فریمان در مجلس عنوان کرد که همه دستگاه‌ها و نهاد‌ها شامل قانون منع بکارگیری بازنشستگان می‌شوند مگر افرادی که مستقیما با حکم مقام معظم رهبری منصوب شده باشند.

به گزارش بازارنیوز به نقل از اقتصادآنلاین، در حاشیه جلسه علنی امروز مجلس احسان قاضی زاده هاشمی در یک نشست خبری در تشریح دایره شمول اجرای قانون منع بکارگیری بازنشستگان گفت: اصل قانون منع بکارگیری بازنشستگان در سال ۹۵ تصویب شد که فراکسیون جوانان با اصلاح تبصره ۱ این قانون استفاده از بازنشستگان در پست‌هایی همچون معاونین وزرا،‌ استانداران، سفرا و هم‌طرازان را منع و استثنائات قانون را حذف کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه افزود: قبل از تصویب این قانون کلیه بازنشستگان نیروهای مسلح و وزارت اطلاعات می‌توانستند ادامه خدمت کنند که این استثنا اینگونه حذف شد که استفاده از بازنشستگان نیروهای مسلح صرفا با مجوز فرمانده معظم کل قوا خواهد بود که باید اسامی آن‌ها به تایید ایشان برسد؛ به عبارت دیگر تنها بازنشستگان نیروهای مسلح می‌توانند ادامه خدمت دهند که مقام معظم رهبری مجوز داده باشد.

قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه پیش از این استفاده از بازنشستگان وزارت اطلاعات منعی نداشت، گفت: اما اکنون با تصویب این قانون تنها یک درصد از کل بازنشستگان وزارت اطلاعات، صرفا در پست‌های مدیریتی می‌توانند خدمتشان را ادامه دهند. همچنین بازنشستگان این تشکیلات نمی‌توانند در سایر دستگاه‌ها مشغول باشند.

این نماینده مجلس درباره بکارگیری ایثارگران بازنشسته اظهار داشت: قبل از تصویب این قانون استفاده از بازنشستگان ایثارگر مستثنی بود اما ما اینگونه تصویب کردیم که تنها جانبازان با بیش از ۵۰ درصد جانبازی،‌ آزادگان با سابقه اسارت بیش از ۳ سال و فرزندان شهدا مستثنی هستند و می‌توانند در صورت بازنشستگی ادامه خدمت داشته باشند.

قاضی زاده با اشاره به پرسش افکار عمومی مبنی بر اینکه چه ضمانتی نسبت به اجرای قانون وجود دارد، گفت: این قانون بسیار مترقی و پیشرفته است که نیاز به آئین نامه اجرایی ندارد یعنی لازم نیست هیچ دستگاه، نهاد و قوه‌ای برای آن آئین نامه بنویسند پس دست اندازی هم وجود ندارد.

وی با تاکید بر اینکه مهلت ۶۰ روزه قانون منع بکارگیری تشریح اجرای قانون منع بکارگیری بازنشستگان ۲۴ آبان به پایان می‌رسد، عنوان کرد: هر کسی بهتر می‌داند که وضعیت استخدامی‌اش چگونه است؛ پس بهتر است قبل از پایان این مهلت بطور داوطلبانه استفعا کند. اگر این اتفاق رخ نداد مدیران دستگاه‌های اجرایی که آن فرد را منصوب کرده و یا بالاترین مقام اجرایی باید نسبت به جابجایی این فرد اقدام کنند. در مرحله سوم دو دستگاه نظارتی یعنی دیوان محاسبات و سازمان بازرسی کل کشور نظارت می‌کنند.

قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه برخی دستگاه‌ها تحت شمول دیوان محاسبات و مابقی دستگاه‌ها در دایره بازرسی کل کشور هستند، گفت:دیوان محاسبات صرفا در دستگاه‌های تحت شمول خود می‌تواند نظارت کند اما سازمان بازرسی در مورد شهرداری‌ها،‌ فدراسیون‌ها، خصولتی‌ها و سایر شرکت‌ها نظارت می‌کند؛ یعنی دستگاه‌های اسم خاص همچون هلال احمر، ‌بانک مرکزی،‌ بورس، ‌بنیادها و آستان‌ها نیز در دایره نظارت سازمان بازرسی قرار دارند.

نماینده فریمان در مجلس با اشاره به اینکه این قانون در چهار مرحله اجرا می‌شود، اظهار داشت: اولین مرحله خود فرد است که باید استعفا دهد، مرحله بعد مدیر دستگاه که ملزم به عدم بکارگیری بازنشسته است و سپس سازمان بازرسی،‌ دیوان محاسبات و ذی حسابان و در نهایت دستگاه قضایی خواهد بود و دیوان محاسبات می‌تواند جلوی پرداخت حقوق به افراد بازنشسته را بگیرد و حساب بانکی‌اش را مسدود کنند.

وی در ادامه افزود: بعد از همه این اتفاقات کسی که از اجرای قانون استنکاف کند،‌ شامل ماده ۵۹۸ قانون مجازات اسلامی شده و جرم مرتکب می‌شود . جریمه‌اش هم شامل عودت اموال و شلاق خواهد بود. از طرف دیگر جرم عمومی است و افراد می‌توانند حضور بازنشسته‌ها در دستگاه‌ها را اعلام کنند.

این عضو ناظر مجلس در صدا و سیما در مورد وضعیت صدا و سیما هم گفت: سازمان صدا و سیما هم همچون سایر دستگاه‌ها شامل این قانون می شود. اگر کسی حکم بازنشستگی در صدا و سیما داشته باشد در دایره شمول قرار می‌گیرد یعنی برخی افراد وجود دارند که بازنشستگی آن‌ها معوق شده است، این قانون کاری به این شرایط ندارد به صراحت می‌گویند که اگر فردی به لحاظ اداری بازنشسته ولو به صورت معوق شده باشد و دوباره مشغول به کار شده باید استعفا دهد؛ یعنی افرادی که به صورت اختیاری و یا اجباری بازنشسته شده‌اند در دایره شمولیت این قانون قرار می‌گیرند.

قاضی زاده هاشمی درباره وضعیت رئیس سازمان و صدا و سیما اظهار داشت: تمامی افرادی که با حکم مستقیم رهبری منصوب می‌شوند از اجرای این قانون مستثنی هستند یعنی اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی،‌ شورای عالی امنیت ملی،‌ منصوبان رهبری در شورای نگهبان و فرماندهانی که با حکم رهبری انتخاب می‌شوند مستثنی هستند. چون این انتصابات طبق اصل ۱۱۰ قانون اساسی درباره اختیارات رهبری انجام شده است،‌ البته این موضوع شامل دبیرخانه‌های شورای انقلاب فرهنگی،‌ شورای عالی امنیت ملی و شورای نگهبان نمی‌شود.

این نماینده مجلس با بیان اینکه در مورد مجلس نیز تمامی سازمان‌های اداری و معاونت‌های مجلس در دایره شمول قرار می گیرند و فقط نمایندگان مستثنی هستند، گفت: برخی می‌گویند نمایندگان برای خود استثنا قائل شدند؛ حال اینکه این استثنا فقط مربوط به دوران نمایندگی است یعنی اگر نماینده‌ای بازنشسته شده باشد بعد از دوران نمایندگی نمی‌تواند معاون وزیر،‌ رئیس سازمانی،‌ استاندار و یا هر مقام اجرایی دیگر شود مگر آنکه بخواهد وزیر شود.

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/0009wr برچسب ها: شورای نگهبان ، نیروهای مسلح ، وزارت اطلاعات ، بازنشستگان

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: شورای نگهبان نیروهای مسلح وزارت اطلاعات بازنشستگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۳۹۵۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نماینده مجلس : بانک ها مشمول تعطیلی « پنجشنبه » می‌شوند

یکی از اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت که در صورت تصویب قانون افزایش تعطیلات آخر هفته، بانک‌ها نیز مشمول این قانون می‌شوند.   علی بابایی کارنامی در گفت‌وگو با ایسنا در پاسخ به این پرسش که آیا لایحه اصلاح ماده (۸۷) قانون مدیریت خدمات کشوری در صورت تصویب در مجلس  شامل بانک‌ها نیز می‌شود؟ اظهار کرد: دستگاه‌هایی که مشمول قانون خدمات کشوری و همچنین ماده ۲۹ برنامه ششم هستند، مشمول این لایحه می‌شوند و با توجه به اینکه بانک‌ها از قانون خدمات کشوری پیروی می‌کنند، در صورت تصویب لایحه مذکور در مجلس، بانک‌ها نیز در روزهای پنجشنبه تعطیل خواهند بود.   وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره انتقادات در خصوص تعیین روز پنجشنبه به عنوان  دومین روز تعطیل پایان هفته و ایجاد فاصله میان اقتصاد کشور با دنیا اظهار کرد: این حرف به نوعی درست است و به همین دلیل نیز پیشتر در کمیسیون اجتماعی روز شنبه به عنوان دومین روز تعطیل پیشنهاد شده بود. طبیعی است که با تعطیلی پنجشنبه با عدم سرویس‌دهی دستگاه‌های دولتی روی بخش‌ خصوصی اثرات منفی خواهد گذاشت اما ان شاءالله این تاثیرات با رضایتمندی که ایجاد می‌شود، جبران می‌شود.   به گزارش ایسنا، دستگاه‌های مندرج در قانون خدمات کشوری عبارتند از: کلیه وزارتخانه ها، مؤسسات دولتی، مؤسسات یا  نهادهای عمومی غیردولتی، شرکت‌های دولتی و کلیه دستگاه هایی که شمول قانون بر آنها مستلزم ذکر و یا تصریح نام است از قبیل شرکت ملی نفت ایران، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، بانک مرکزی، بانک‌ها و بیمه‌های دولتی. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • بانک‌ها مشمول تعطیلی «پنجشنبه» می‌شوند
  • تعطیلی «پنجشنبه» شامل بانک‌ها خواهد شد؟
  • تعطیلی پنجشنبه‌ها شامل چه کسانی می‌شود؟ + جزئیات
  • تعطیلی پنجشنبه‌ها شامل چه کسانی میشود؟ + جزئیات
  • نماینده مجلس : بانک ها مشمول تعطیلی « پنجشنبه » می‌شوند
  • مهلت ۲ روزه به کنکوری‌ها؛ جاماندگان ثبت‌نام کنند
  • مهلت ۲ روزه به استقلال برای ارسال دفاعیه به کمیته انضباطی
  • پیش‌بینی بیش از ۲۳ هزار میلیارد تومان برای پاداش پایان خدمت بازنشستگان
  • مهلت ۲ روزه به کنکوری‌ها ؛ جاماندگان در این تاریخ ثبت‌نام کنند | امکان ویرایش اطلاعات وجود دارد؟
  • بکارگیری ۵۰۰ جوان آموزش دیده در حوزه نفت و گاز ایلام