Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-04-24@00:44:18 GMT

خبر خوش رئیس کل بانک مرکزی در مورد قیمت ارز

تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۴۰۱۲۰

رویداد۲۴ مهرداد لاهوتی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به حضور عبدالناصر همتی در نشست صبح امروز فراکسیون مستقلین گفت: در این جلسه نگرانی‌های نمایندگان در مورد مباحث مختلف ارزی و بانکی مطرح شد.

وی افزود: آقای همتی عامل اصلی شرایط بازار ارز را رشد نقدینگی دانست و گفت دولت به شدت به دنبال کنترل آن است. در دولت اول آقای روحانی میزان نقدینگی ۴۵۰ هزار میلیارد تومان و در حال حاضر هزار و ۷۰۰ هزار میلیارد تومان است که این رقم باید به سمت نیاز جامعه هدایت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: تامین کالاهای اساسی هم از دیگر نگرانی‌های نمایندگان بود که در این جلسه مطرح شد و آقای همتی گفتند ۱۳ هزار میلیارد تومان نیاز به تامین کالاهای اساسی وجود دارد که این میزان تامین شده است.

سخنگوی فراکسیون مستقلین با اشاره به صادرات غیر نفتی سالانه ۴۵ میلیارد دلار در کشور اظهار کرد: ما باید کمک کنیم این رقم افزایش یابد اما آقای همتی این بحث را مطرح کردند که این پول باید برگردد یعنی یا در حساب این افراد باشد یا در یک صرافی آن را بفروشند. در شش ماهه گذشته از ۲۲ تا ۲۳ میلیارد دلار فروش و صادرات فقط ۴ میلیارد دلار به خزانه بانک مرکزی برگشته که این موضوع قابل بررسی است.

لاهوتی ادامه داد: موضوع دیگر جلسه بند و تبصره ماده ۱۶ قانون بودجه بود که ما پیش بینی کرده بودیم اگر تولید کنندگان تصفیه حساب کنند سود مرکب و جریمه از این ها گرفته نشود. اما بانک مرکزی آن را اجرا نکرده است.

وی با بیان اینکه بنگاه داری بانک‌ها یکی از عوامل رشد نقدینگی است، اضافه کرد: طبق قانون رفع موانع تولید بانک‌ها باید ظرف سه سال اموال مازاد بر ۴۰ درصد خود را واگذار کنند و در غیر این صورت مشمول مالیات ۲۵ درصد می‌ شوند که سالانه سه درصد افزایش می‌یابد تا به ۵۰ درصد برسد. آقای همتی متعهد شد در مورد بانکهایی که اموال مازادشان را واگذار نکرده‌اند از اهرم مالیات استفاده کنند.

لاهوتی در پایان گفت که همتی در این نشست عنوان کرده بازار ارز تقریبا مدیریت شده و فضا به سمت کاهش قیمت ارز می‌رود.

 

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 بانک مرکزی کالای اساسی ارز کنترل قیمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۴۰۱۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک مرکزی مسئول قیمت نهایی کالا‌ها نیست

امتداد - بانک مرکزی در چارچوب مسئولیت خود در تامین ارز واردات به خوبی عمل کرده و نباید در بحث افزایش گرانی به عنوان مقصر معرفی شود.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ،  شعبان فروتن، عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران و عراق با تاکید بر اینکه نوسان اخیر نرخ ارز به هیچ عنوان با وضعیت کنونی اقتصاد همخوانی ندارد، گفت: مدتهاست به وضوح شاهد آن هستیم که تمام نیاز ارزی واردات با نرخ نیما از سوی بانک مرکزی تامین شده و واقعا غیر منصفانه است که در روند و افزایش قیمت‌ها بانک مرکزی را مقصر اصلی معرفی کرد. در واقع انداختن تمام تقصیر‌ها بر گردن بانک مرکزی در شرایط کنونی به معنای پاک کردن صورت مساله و چشم پوشی از عملکرد دلالان و اخلال‌گران واقعی بازار است.

وی ادامه داد: دولت و بانک مرکزی با توجه به بسیاری از مشکلات و محدودیت‌های ارزی کشور، تاکنون توانسته اند تمامی نیاز‌های ارزی واردات کالای اساسی را تامین کنند، اما نظارت و مدیریت برخی بخش‌ها از دست بانک مرکزی خارج است. در واقع این امور، وظیفه سازمان‌ها و نهاد‌های دولتی دیگر است که باید به آن جدی‌تر پرداخته شود. ضمن اینکه قیمت کالا‌های اساسی و مصرفی با دلار آزاد محاسبه نمی‌شود و اگر هم در معدود کالا‌هایی این اتفاق رخ دهد باید نهاد‌های مربوطه که ثبت سفارش می‌کنند و مسئول قیمت داخلی کالا‌ها هستند وارد عمل شوند. از سوی دیگر نهاد‌های نظارتی دیگر مثل سازمان‌های تعزیرات، اصناف و بازرسی هم باید در این روند، نظارت و پیگیری کنند تا در مواقع لزوم پاسخگوی مردم باشند.

فروتن با تاکید بر اینکه افزایش قیمت برخی کالا‌های اساسی از کانال بانک مرکزی خارج است و باید دلیل آن را در سایر بخش‌ها جستجو کرد، گفت: مدتی است درگیر تنش‌های داخلی و بین المللی در منطقه هستیم که هر کدام از این اتفاقات، تاثیر منفی بر اقتصاد ما داشته است. در این میان عده‌ای هم از هیچ تلاشی در زمینه شایعه پراکنی و سفته بازی و دلالی دریغ نمی‌کنند. مطمئنا برخی از این افراد متخلف با پس از دریافت ارز رسمی واردات، کالا‌های اساسی را وارد و در انبار‌ها دپو کرده اند تا حداکثر سود خود را از آشفته کردن بازار ببرند. این دقیقا همان جایی است که دولت و قوه قضاییه باید وارد عمل شوند و ضمن شناسایی آنها، بدون هیچ تعارفی با اخلال گران بازار برخورد کند.

عضو هیات رئیسه اتاق ایران و عراق اظهار داشت: قطعا برای نظارت بهتر و جدی‌تر بر روند تامین ارز واردات و رسیدن کالای اساسی به دست مردم و مصرف کنندگان واقعی، دولت باید از همان آغاز روند رسمی تخصیص ارز بر تمامی امور نظارت داشته باشد. در واقع نباید تمام پروسه تامین ارز واردات کالا از ابتدا تا انتها انجام و بعد از انجام همه کارها، دولت وارد عمل شود و به دنبال بررسی و نظارت باشد. به نظر من به جای اینکه همه چیز را گردن بانک مرکزی بیاندازیم، باید بر این موضوع نظارت کرد که چه میزان ارز به چه افرادی داده شده تا چه کالایی را با چه قیمتی وارد و آنرا چگونه و با چه قیمتی عرضه کرده اند.

منبع: تسنیم

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • بانک مرکزی مسئول قیمت نهایی کالا‌ها نیست
  • اشتباه در راهبرد بانک مرکزی؛ رئیس کل بازار آزاد را به رسمیت نمی‌شناسد | رابطه زایش تورم و نرخ دلار چگونه است؟
  • قالیباف: تا هفته آینده گزارش جمع‌بندی موضوع ارز را به صحن می‌آوریم
  • راهبرد بانک مرکزی اشتباه است / زایش چهار درصد تورم با افزایش ۱۰ درصدی قیمت دلار
  • زایش ۴ درصد تورم با افزایش ۱۰ درصدی قیمت دلار
  • واکنش سریع بانک مرکزی به یک خبر دلاری/ گوشت ۲۸۵ هزارتومانی در راه است/ کاهش قیمت طلا و سکه و خودرو در بازار
  • نرخ رشد نقدینگی در مسیر کاهش
  • ۷ اقدام بانک مرکزی در حمایت از تولید
  • بانک مرکزی: تأمین ارز واردات کالا‌های اساسی ادامه دارد
  • حراج سکه قیمت آن را نزولی خواهد کرد؟