Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون ارتباطات حوزوی دفتر مقام معظم رهبری با بیان اینکه آفت مدرک‌گرایی در حوزه‌های علمیه وجود دارد و باید برای حل ریشه‌ای این مشکل تدبیر شود، گفت: اگر کسی با نگاه شغلی و کسب مدرک وارد عرصه دین و حوزه علمیه شود، توفیقی به دست نخواهد آورد. ۰۱ مهر ۱۳۹۷ - ۱۵:۳۰ فرهنگی دین ، قرآن و اندیشه نظرات

به گزارش باشگاه خبرنگاران پویا، حجت‌الاسلام والمسلمین احمد مروی معاون ارتباطات حوزوی دفتر مقام معظم رهبری امروز در مراسم آغاز سال تحصیلی حوزه‌های علمیه خواهران کشور که در محل سالن اجتماعات مدرسه علمیه امام حسن مجتبی(ع) تهران برگزار شد، ضمن گرامی داشت هفته دفاع مقدس و شهادت مظلومانه جمعی از هموطنان در حادثه تروریستی اهواز، به توسعه مدارس علمیه خواهران در سراسر کشور اشاره کرد، و اظهار داشت: حقیقتاًً یکی از برکات و حسنات انقلاب اسلامی، گسترش، توسعه و تعمیق حوزه‌های علمیه خواهران بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این شجره طیبه در سراسر کشور به صورت یک شبکه عظیم از بانوان دارای تحصیلات علوم دینی، حوزوی و معارف دینی رشد و ارتقاء یافت. پدیده حوزه‌های علمیه خواهران، پدیده بسیار مبارکی است. تحصیل، تحقیق، فکر کردن و اندیشیدن همگی مقدمه برای امر تبلیغ است. ما برای هیچ کدام از اینها اصالت قائل نیستیم، البته اهمیت دارند اما در نهایت فقه مقدمه برای تبلیغ خواهند بود.

معاون ارتباطات حوزوی دفتر مقام معظم رهبری گفت: به همه برادران و خواهران طلبه توصیه می‌کنم امر تبلیغ را مورد توجه جدی خود قرار دهند، زیرا هیچ کاری مهم‌تر از تبلیغ دین و هدایت جامعه نیست و اگر بود خداوند متعال پیامبران و ائمه اطهار(ع) را به آن دستور می‌داد. همه اولیاء و انبیاء علیهم السلام مهم‌ترین وظیفه و رسالت خود را تبلیغ دین و هدایت مردم می‌دانستند، کسانی که در این عرصه ورود می‌کنند، نباید به عنوان شغل یا حرفه در کنار شغل‌های دیگر به آن نگاه کنند و الا ظلم در حق رسالت عظیم تبلیغ خواهد بود.

وی با انتقاد از رواج مدرک‌گرایی در حوزه‌های علمیه تصریح کرد: اگر کسی با نگاه شغلی و کسب مدرک وارد عرصه دین و حوزه علمیه شود، توفیقی به دست نخواهد آورد. متأسفانه آفت مدرک‌گرایی در حوزه‌های علمیه وجود دارد و باید برای حل ریشه‌ای این مشکل تدبیر شود. طلاب گرامی باید بدانند کسب دانش در حوزه برای تبلیغ دین است. کسب علم برای ارشاد و هدایت مردم است و مزد و اجر آن نیز با خدا است.

بر پایه این گزارش به نقل از خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین مروی خاطرنشان کرد: روزى یکى از زنان مدینه خدمت زهراء(س) رسید و گفت مادر پیرى دارم که در مسائل نماز سؤالاتى دارد و مرا فرستاده تا شما پاسخ آنها را بفرمایید. فاطمه زهراء(س) فرمود: بپرس. آن زن تعدادى از سؤالات را پرسید و پاسخ آنها را دریافت کرد، اما پس از ساعتى، با خجالت و شرمندگى دست نگه داشت و گفت اى دختر رسول خدا(ص)، پیش از این نباید شما را زحمت دهم. فاطمه(س) فرمود: هر سؤالى دارى بپرس. بگو ببینم اگر کسى را اجیر کنند که بارى سنگین را روى بام ببرد و در عوض به او صد هزار دینار دستمزد بدهند، آن کار براى او سخت خواهد بود؟ زن گفت نه. فرمود: «اکْتَرَیْتُ اَنَا بِکُلِ مَسْأَلَةٍ بِاَکْثَر مِنْ مِلءِ ما بَیْنَ الثَّرى اِلَى الْعَرشِ لُؤلُؤءاً، فَاَحْرى اَنْ لایَثْقُلَ عَلىَ؛ مرا به پاداش هر سؤالى، به اندازه بیش از فاصله زمین و آسمان، جواهر و لؤلؤ مى‌دهند، پس بجاست که این کار بر من سخت و مشکل نیاید».

معاون ارتباطات حوزوی دفتر مقام معظم رهبری افزود: وقتی حضرت زهراء(س) اینگونه می‌فرمایند، پس ضرورت دارد طلاب خواهر و برادر عظمت جایگاه تبلیغ را بدانند و این مسیر را خوب بشناسند و قدر بدانند. شاید برخی عظمت رسالت تبلیغی شما را ندانند، اما این مسأله نباید موجب دلسردی شما شود! مگر مردم قدر پیامبر و اهل بیت(ع) را فهمیدند؟ پس اهمیت کارتان را بدانید و آن را کوچک نشمارید.

حجت‌الاسلام والمسلمین مروی با بیان این که مردم تشنه حقیقت و معارف دینی هستند، اظهار کرد: اگر معارف دین را به درستی و با ادبیات صحیح به جامعه ارائه کنیم خواهند پذیرفت زیرا فطرت مردم اینگونه می‌طلبد.  یک مبلغ دینی به خاطر این که مخاطب بیشتری جذب کند نباید از ارائه درست معارف دینی به جامعه کوتاهی کند. اگر جامعه‌ای عمق دینی و فهم و درک دینی داشته باشد آن جامعه از هرگونه گزند و آسیب مصون خواهد بود و این کار ما طلبه‌هاست که فهم درستی از دین به مردم ارائه دهیم.

انتهای پیام/

R1410/P1356/S4,37/CT12 واژه های کاربردی مرتبط جامعه مدرسین

منبع: تسنیم

کلیدواژه: جامعه مدرسین جامعه مدرسین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۴۲۱۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیت‌الله العظمی دوزدوزانی تبریزی: روحانیت فقط به عبا و عمامه نیست/ اشتباه عالِم مانند اشتباه فرد عادی نیست، عده‌ای را منحرف می کند/ روحانی واقعی برای تربیت دینی و انسانی باید تلاش و تبلیغ کند‌

به گزارش جماران؛ آیت الله العظمی دوزدوزانی تبریزی در درس اخلاق خود در مسجد اعظم قم بیان کرد: الإمامُ علیٌّ علیه السلام: زَلَّةُ العالِمِ کانکِسارِ السَّفینَةِ تَغرَقُ ، و تُغرِقُ. ( بحار الانوار، ۳۹ ، ۵۸). امام على علیه السلام می فرمایند: لغزش عالم مانند شکسته شدن کشتى است که سرنشینان خود را غرق مى کند و خودش هم غرق مى شود. 

آیت الله العظمی دوزدوزانی تبریزی تاکید کرد: اشتباه عالم مانند اشتباه فرد عادی نیست. (فکر و عمل اشتباه او ) عده ای را منحرف می‌کند، مانند محمدعلی باب، دین مردم را سست ( و منحرف ) می‌کند. در عصر حاضر، عالِم را روحانی خطاب می‌کنند. 

آیت الله العظمی دوزدوزانی تبریزی افزود: روحانیت فقط به عبا و عمامه نیست. باید فکر و عمل و خواب و همه چیز او به معنویت مربوط باشد. روحانی برای دنیا حرکت نمی‌کند. روحانی واقعی برای تربیت دینی و انسانی باید تلاش  و تبلیغ کند‌.

برگردد آنکه با هوس کشور آمده است

سر ناورد به افسر شاهی گدای ما

زندگانی عالمان را بخوانید. سید نعمت الله جزائری چه گونه زندگی می‌کرد؟ 

آه ، من خجالت میکشم. 

بعضی می‌گویند نمی‌شود. خب برای چه طلبه شده اید؟

اگر برای دنیا آمده اید، بروید. نتیجه عکس دارد. می آیند؛ گمراه می‌شوند؛  قومی را به گمراهی می‌کشند. 

داستان شقرانی که از موالی امام صادق علیه السلام است را خوانده اید و می‌دانید!

امام است، تقیه می‌کند، رفته است پیش منصور. شقرانی از امام درخواست وساطت برای معیشتش  را دارد. شرابخوار است اما امام که جانم به فدایش، قبول می‌کند. 

کار که حل شد امام فرمودند: 

إِنَّ اَلْحَسَنَ مِنْ کُلِّ أَحَدٍ حَسَنٌ وَ إِنَّهُ مِنْکَ أَحْسَنُ لِمَکَانِکَ مِنَّا وَ إِنَّ اَلْقَبِیحَ مِنْ کُلِّ أَحَدٍ قَبِیحٌ وَ إِنَّهُ مِنْکَ أَقْبَحُ لِمَکَانِکَ مِنَّا. ( بحارالانوار، ۴۷، ۳۵۰)

خوبی از همه خوب است، اما از تو خوبتر چون به ما منسوب هستی و بدی برای همه بد است، اما از تو بدتر زیرا که تو منسوب به ما هستی.

تو از شیعیان امام صادق علیه السلام هستی ( بایست مراقب رفتار و کردارت باشی)

امام علیه السلام پندی دیگر هم برای ما دارد: 

کسی که خلاف می‌کند با اشاره  و تلویحا به او تذکر دهیم.

نگوییم نمازت باطل است. بگوییم در رساله این را ، اینطور خوانده‌ام.

وظیفه ما خیلی سنگین است.

خطا اگر در حوزه باشد بسیار بد است. اگر برای آبادانی دین کاری نمیکنیم، دین را خرابتر نکنیم.

آقایی که می‌خواهی روحانی باشی  و جهنمی نباشی، مواظب باش کار عکس نشود.حتی الامکان اگر برای آبادانی دین کاری نمی‌کنیم، خرابتر نکنیم.

ان شاءالله موفق باشیم که مردم را هدایت کنیم و شرط آن ابتدا هدایت خودمان است.

والسلام علیکم و رحمت الله  و برکاته

دیگر خبرها

  • حوزه‌های علمیه خواهران و جامعه‌الزهرا(س) بیانیه مشترک صادر کردند
  • بیانیه مشترک حوزه‌های علمیه خواهران و جامعه‌الزهرا(س) در حمایت از اجرای طرح عفاف و حجاب
  • اعلام حمایت طلاب حوزه علمیه خواهران استان آذربایجان شرقی از طرح نور فراجا
  • حماسه قرآنی روستای چارک گویای ایمان استوار مردم استان بوشهر است
  • آیت‌الله العظمی دوزدوزانی تبریزی: روحانیت فقط به عبا و عمامه نیست/ اشتباه عالِم مانند اشتباه فرد عادی نیست، عده‌ای را منحرف می کند/ روحانی واقعی برای تربیت دینی و انسانی باید تلاش و تبلیغ کند‌
  • شصت و پنجمین سالگرد ارتحال آیت الله العظمی بروجردی برگزار شد
  • امروز مؤسسات بسیاری با فکر اندیشمندان دینی تأسیس شده‌ است
  • اساس طلبگی و تبلیغ داشتن انگیزه است
  • فرهنگ‌سازی در حوزه حجاب همراه با برخورد قهری نتیجه عکس می‌دهد
  • حوزه های علمیه از اساسی ترین پایگاه های فرهنگی جامعه هستند