Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ همزمان با حضور 'نیچروان بارزانی' از اعضای برجسته حزب دموکرات کردستان عراق در بغداد، 'سروه عبدالواحد' از حزب تغییر خود را به عنوان نامزد ریاست جمهوری و رقیب برهم صالح مطرح کرد.

سروه عبدالواحد دومین زن در عراق است که خود را نامزد پست ریاست جمهوری می کند و پیش از این در 2014'حنان الفتلاوی' رهبر جنبش 'اراده' به عنوان رقیب 'فواد معصوم'، خود را نامزد ریاست جمهوری کرد که در نهایت با درخواست برخی از سران ائتلاف ملی شیعیان در آن برهه، از دور دوم رای گیری در پارلمان، انصراف داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



عبدالواحد به عنوان چهره منتقد مسعود بارزانی رهبر حزب دموکرات کردستان عراق، به رغم اینکه در این دوره خود را نامزد پارلمان نکرده بود، اما همزمان با حضور نیچروان در بغداد، نامزدی خود را برای ریاست جمهوری اعلام کرده است.

گزارش برخی رسانه های عراق از جمله تلویزیون 'العهد' ارگان خبری عصائب اهل الحق حاکیست که بارزانی در این دوره از رایزنی ها در بغداد، تلاش می کند تا موافقت جریان های سیاسی را برای نامزدی اش برای پست ریاست جمهوری بگیرد.

از طرفی 'وفیق السامرایی' کارشناس برجسته امور سیاسی و امنیتی عراق به تلویزیون بومی 'الدجله' گفته است که نیچروان نمی تواند نامزد پست ریاست جمهوری شود زیرا اصولا زبان عربی نمی داند.

حزب دموکرات کردستان عراق نیز برای پایان بخشیدن به این بحث و جدل ها، امروز (یکشنبه) همزمان با حضور بارزانی در بغداد اعلام کرد که 'فواد حسین' رییس دفتر مسعود بارزانی را به عنوان نامزد ریاست جمهوری مطرح کرده است.
این درحالیست که برخی منابع پیش بینی کرده بودند که حزب دموکرات، 'فاضل میرانی' را برای تصدی پست ریاست جمهوری معرفی کند.

بر این اساس احتمال می رود نیچروان بارزانی به منظور کسب حمایت احزاب بغداد از نامزدی فواد حسین برای ریاست جمهوری، در بدو ورود در پایتخت عراق، با 'حیدر العبادی' رهبر فراکسیون النصر، 'نوری المالکی' رهبر فراکسیون دولت قانون و 'هادی العامری' رهبر فراکسیون الفتح (نزدیک به الحشد الشعبی) دیدار کرده است.

او همچنین با 'سید عمار حکیم' رهبر فراکسیون حکمت ملی و 'ایاد علاوی' رهبر فراکسیون الوطنیه' و 'فالح الفیاض' دبیرکل جنبش 'عطاء' رهبر فراکسیون جدا شده از النصر دیدار کرد.

یک سایت خبری نزدیک به نیچروان بارزانی گفته است که بارزانی در این دیدارهایش، پیرامون چارچوب انتخاب رییس جمهور و همچنین تشکیل دولت آینده عراق بحث و گفت وگو کرده است.
بارزانی همچنین امروز (یکشنبه) عازم نجف اشرف شد تا با سید مقتدا صدر حامی فراکسیون سائرون دیدار کند.

براساس بیانیه منتشره از دفتر مقتدا صدر، دو طرف در این دیدار روند سیاسی و ضرورت تسریع در تشکیل دولت جدید را بحث و تبادل نظر کردند.

مقتدا صدر در این دیدار گفته است که باید دولت آینده، یک دولت 'پدروار' (فراگیر) و ملی باشد و بین بافت های مختلف ملت عراق تفاوت قائل نباشد و هدفش برآورده کردن انتظار ملت و فراهم کردن خدمات و بهبود اوضاع عمومی باشد.

در واقع 7 رهبر سیاسی که نیچروان بارزانی تاکنون در بغداد و نجف اشرف با آنها دیدار کرد، هفت فراکسیون بزرگ پارلمان عراق (از حیث تعداد کرسی ها) هستند که بطور متوسط هر کدام میان 20 تا 54 کرسی دارند.

همزمان با این سفر، حزب دموکرات کردستان عراق در یک موضع آشکار که از آن به عنوان مخالفت با حزب اتحادیه میهنی کردستان عراق یاد می شود، در بیانیه ای اعلام کرده است که پست ریاست جمهوری سهم سیاسی کردهای عراق محسوب می شود و نباید در انحصار یک حزب خاص باشد.

در طول 15 سال گذشته دو حزب عمده حاکم در کردستان عراق (اتحادیه و دموکرات) براساس تفاهمی که با هم داشتند، پست های کلیدی را در بغداد و اربیل بین همدیگر تقسیم کرده بودند به نحوی که ریاست اقلیم کردستان سهم حزب دموکرات و در مقابل ریاست جمهوری سهم حزب اتحادیه میهنی بوده است.

حزب اتحادیه میهنی کردستان عراق پیشتر در بیانیه ای نسبت به سفر نیچروان بارزانی در راس یک هیات از حزب دموکرات (بدون حضور نماینده سایر احزاب کرد عراقی) به بغداد ابراز شگفتی کرده و آن را خارج از تفاهمات دو حزب قلمداده کرده بود.

جریان های سیاسی کرد عراقی که در طول ماه های گذشته نسبت به مباحثات سیاسی در بغداد بر سر پست نخست وزیری و ریاست پارلمان موضع تماشاچی داشتند، با رسیدن این بحث ها به قضیه پست ریاست جمهوری بویژه با جدی شدن نامزدی / ریاست جمهوری برهم صالح، تکاپوی محسوسی در بیت سیاسی کردها آغاز شده است.

براساس یک عرف نانوشته در عراق، پست نخست وزیری سهم شیعیان، ریاست پارلمان سهم عرب های سنی و ریاست جمهوری سهم کردها محسوب می شود.

تاکنون فقط پست ریاست پارلمان درروند تشکیل رایزنی های سیاسی در عراق تعیین تکلیف شده و 'محمد الحلبوسی' از فراکسیون 'الانبار هویتنا' - نزدیک به فراکسیون سازندگی (الفتح و دولت قانون)– به این پست رسیده است.

به دلیل انحلال پست ریاست اقلیم کردستان عراق در 2017 که از ابتدا در اختیار حزب دموکرات بوده و همچنین نبود پست همطراز ریاست جمهوری در اربیل، اکنون حزب دموکرات کردستان عراق، خواهان پست ریاست جمهوری شده است.

حزب دموکرات کردستان در بین احزاب کرد عراق در انتخابات 22 اردیبهشت ماه پارلمان عراق، با 25 کرسی بیشترین رای را به دست آورده درحالی که سهم اتحادیه میهنی فقط 18 کرسی بوده است.

پیشتر برخی منابع در حزب دموکرات کردستان عراق گفته بودند که اگر اتحادیه میهنی کردستان عراق، برهم صالح را به عنوان نامزد ریاست جمهوری مطرح کند، حزب دموکرات نیز نامزد رقیب معرفی خواهد کرد.

برهم صالح به دلیل انتقاد صریح از مسعود بارزانی در جریان همه پرسی استقلال کردستان عراق در 2017، چهره محبوب نزد برخی رهبران حزب دموکرات به شمار نمی آید اما در بغداد اغلب جریان ها از نامزدی صالح برای پست ریاست جمهوری استقبال کرده اند.

صالح به دلیل اعتقاد به ضرورت ماندن اقلیم کردستان در جغرافیای عراق و مخالفت با جدایی کردستان عراق، دارای محبوبیت عمومی در بغداد و مورد انتقاد حزب دموکرات کردستان عراق است.

به اعتقاد کارشناسان، طرح نام فواد حسین از طرف حزب دموکرات کردستان عراق به عنوان نامزد ریاست جمهوری در کنار نام سوره عبدالواحد از جنبش تغییر دامنه اختلافات را در داخل بیت سیاسی کرد عراقی افزایش خواهد داد.

اکنون این سوال مطرح است که آیا این اختلافات فقط در بیت سیاسی کرد عراقی منحصر خواهد ماند و دامنه آن به بیوتات دیگر خصوصا بیت سیاسی شیعیان کشیده نخواهد شد؟

جریان های عرب سنی با توجه به تعیین تکلیف ریاست پارلمان کمتر از این اختلافات آسیب خواهند دید و اکنون تنها دو بیت سیاسی کرد و شیعه هستند که اولی باید مسئله پست ریاست جمهوری و دومی پست نخست وزیری را تعیین تکلیف کنند.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: کرد عراق ریاست جمهوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۴۵۷۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله بی‌سابقه از خاک عراق به تل‌آویو

مقاومت اسلامی عراق از حمله موشکی به تل‌آویو و نقاط دیگری در سرزمین‌های اشغالی خبر داد.

به گزارش ایسنا، مقاومت اسلامی عراق در ادامه عملیات‌های ضدصهیونیستی خود در واکنش به جنایات جنگی اسرائیل در غزه، بامداد جمعه خبر داد به سه نقطه در سرزمین‌های اشغالی حمله کرده است. 

جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه در حالی وارد دویست‌ودهمین روز خود شده که در پی آن حدود ۳۵ هزار نفر از مردم این باریکه شهید شده‌اند که اغلب آن‌ها کودکان و زنان هستند. 

مقاومت اسلامی عراق در بیانیه نخست خود اعلام کرد با موشک کروز به هدفی مهم در بئرالسبع واقع در جنوب فلسطین اشغالی حمله کرده است. 

مقاومت عراق در بیانیه دوم خود اعلام کرد با موشک‌های کروز به ۲ هدف مهم در تل‌آویو حمله کرده است؛ حمله‌ای که المیادین آن را اولین حمله به پایتخت رژیم صهیونیستی از خاک عراق توصیف کرده است. 

صابرین‌نیوز به نقل از منابع آگاه نوشت مقاومت عراق مرکز جاسوسی «گلیوت» متعلق به موساد در تل‌آویو را هدف قرار داده است.

مقاومت عراق در بیانیه سوم‌خود نیز از حمله با «سلاح مناسب» به یک هدف مهم در بحرالمیت خبر داد. 

مقاومت عراق همچنین ویدئویی از شلیک موشک‌های کروز به سمت بئرالسبع و تل‌آویو را منتشر کرد. 

مقاومت اسلامی عراق در این بیانیه‌ها تاکید کرده به حملات خود علیه رژیم صهیونیستی ادامه خواهد داد. 

این حملات در حالی است که مقاومت بحرین هم شامگاه پنجشنبه و برای نخستین بار از حمله پهپادی به ایلات خبر داد. 

در پی حملات گسترده رژیم صهیونیستی به غزه، گروه‌های مقاومت در منطقه از جمله در لبنان و عراق و همچنین ارتش یمن به عملیات‌های تلافی‌جویانه خود ادامه می‌دهند. 

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • حمله بی‌سابقه از خاک عراق به تل‌آویو
  • رابرت کندی به بایدن: کنار بکش تا ترامپ را شکست بدهم
  • درخواست عجیب نامزد مستقل انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا از جو بایدن
  • ۷ نفر برای ریاست مجلس رقابت می‌کنند
  • ۷ نفر برای ریاست مجلس رقابت می‌کنند/ سهم مستقلین در مجلس دوازدهم
  • رقابت جدی ۷ نفر برای کرسی ریاست مجلس به روایت نوری قزلجه /اصولگرایان مجلس دوازدهم «یک فراکسیون سیاسی» نخواهند داشت
  • ۷ نفر برای ریاست مجلس رقابت می‌کنند/ سهم مستقلین در مجلس دوازدهم
  • اشتباه مهم من در دوره اول این بود: زیادی خوب بودم!- ترامپ 
  • مشورت با آیت الله برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری /به محسن رضایی گفتم پیروز نمی شود و دو سه میلیون رأی خواهد داشت
  • عدم مشارکت جبهه نجات ملی تونس در انتخابات