Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل محیط زیست گلستان گفت: براساس نتایج نمونه‌گیری‌ها و بررسی‌های انجام شده از سوی کارشناسان، پرتوزایی رسوبات کارخانه تولید ید کانسار خزر خطرناک و نگران‌کننده نیست. ۰۱ مهر ۱۳۹۷ - ۱۹:۵۶ استانها گلستان نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، امیر عبدوس عصر امروز پس از حواشی گسترده درباره وجود رادیواکتیو در رسوبات و پساب کارخانه ید کانسار خزر و تخلیه  آن به تالاب اینچه بالاخره نشستی خبری برگزار کرد و به سئوالات رسانه‌ها پاسخ داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه مجوزهای مربوط به فعالیت کانسار خزر در سال‌های گذشته صادر شده است، اظهارداشت: سال 95 هم شرکتی دیگر به نام شورابه ید نیز در مجاورت کانسار خزر مجوز گرفت اما هنوز مجوز بهره‌برداری از آن را صادر نکردیم.

مدیرکل محیط زیست استان درباره علت این اتفاق گفت: به دلیل مشکلاتی که به واحد فعال کنونی ابلاغ شده، واحد بهره‌بردار تقاضای مهلت زمانی کرد تا بتواند مسائل موردنظر را حل کند. حتی توسعه فاز دوم و افزایش ظرفیت تولید و درخواست‌های صنعت، معدن و تجارت را منوط به رفع آلودگی این واحد کرده‌ایم.

وی درباره مجوز واگذاری زمین 300 هکتاری به این کارخانه افزود: واحد بهره‌بردار برای اینکه جلوی آلایندگی را بگیرد و آب مورداستفاده را پس از استحصال ید به مخزن برگرداند، نیاز به زمین داشت که با آن موافقت کردیم.

عبدوس با طرح این پرسش که پساب و فاضلاب کانسار خزر که وارد تالاب اینچه می‌شود، پرتوزا است یا نه، بیان داشت: پساب این کارخانه دارای پرتوزایی نیست اما در رسوبات پرتوزایی در حد بسیار پایین که خطرناک و نگران کننده نیست، وجود دارد. برهمین اساس هیچ رسوبی در محیط تخلیه نشده و قرار است شرکت پسمانداری اتمی برای مدیریت آن برنامه‌ریزی کند.

وی ادامه داد: باریوم و رادیوم در رسوبات کارخانه دیده شده که باریوم اصلا پرتوزا نیست ولی رادیوم پرتوزا است که در غلظت اندازه‌گیری شده آب، رادیوم، باریوم و پتاسیم وجود نداشت.

مدیرکل محیط زیست استان با بیان اینکه در گذشته تنها 4 پارامتر رنگ، کدورت، کل مواد معلق و PH مورد اندازه‌گیری قرار می‌گرفت، گفت: نخستین کار ما این بود که تمام پارامترها را اندازه‌گیری کنیم و از تالاب و پسابی که به آن تخلیه می‌شود، نمونه‎گیری کردیم و مشخص شد که باریوم و آمونیوم از حد مجاز بالاتر است اما آنقدری نبود که سلامت محیط را برهم بزند.

وی با بیان اینکه کانسار خزر از جمله واحدهای آلاینده است، اظهارداشت: مهلت 3 ماهه به این واحد بهره‌بردار برای بار دوم تمدید شد تا نسبت به رفع آلاینده‌ها اقدام کند و یک ماه از این مهلت زمان باقی مانده است. ما نیز پایش‌ها را ادامه خواهیم داد و هر وقت رفع آلایندگی انجام داد از لیست واحدهای آلاینده خارج می‌شود.

عبدوس تأکید کرد: با صدور هیچ مجوز جدیدی برای فاز توسعه یا کارخانه جدید موافقت نکردیم و این کار را به پاسخ سازمان انرژی اتمی موکول کردیم.

در این جلسه منصور خواجه به نمایندگی از شرکت کانسار خزر حضور داشت: مواد پرتوزای طبیعی در همه جا وجود دارد و تشعشع رادیواکتیو کارخانه ید پایین‌تر از حد مجاز و استاندارد است.

وی گفت: الان درباره چیزی نگرانی ایجاد شده که سازمان انرژی اتمی آن را نگران‌کننده نمی‌داند. کارشناسان این سازمان یکبار تا شعاع 4 کیلومتری کارخانه را مورد بررسی قرار دادند که پرتوزایی پایینی داشت. در این کارخانه تنها پرتو آلفا داریم و حتی پرتوهای بتا و گاما هم وجود ندارد. پرتو آلفا حتی از یک ورق کاغذ هم عبور نمی‌کند. پرتوزایی این واحد از نظر کارشناسان و براساس آزمایش‌هایی که صورت گرفته اصلا نگران‌کننده نیست.

خواجه با اشاره به نامه مورخ 27 تیرماه امسال سازمان انرژی اتمی بیان داشت: رسوبات این کارخانه پرتوزایی بالایی ندارد و نیازی هم به جمع‌آوری همه رسوبات اطراف کارخانه نیست.

انتهای پیام/ ع

R41471/P1494/S6,70/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۴۵۹۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطرناک‌ترین ورژن خدابنده‌لو شاید در اراک!

به گزارش "ورزش سه"، با در نظر گرفتن مصدومیت امید عالیشاه و غیبت او در بازی جام حذفی تیمش مقابل آلومینیوم اراک، اوسمار ویرا باید به دنبال بهترین گزینه جانشینی برای کاپیتان تاثیرگذار و آماده تیمش باشد.

در سیستم مدنظر اوسمار در تمام بازی‌های گذشته عالیشاه به عنوان بازیکن آزاد پشت سر مهاجم نوک وارد میدان می‌شد و در این پست خیلی خوب جا افتاده بود، اما با توجه به غیبتش در بازی با ایرالکو ترکیب سرخ‌ها حداقل یک تغییر نسبت به بازی قبلی‌شان در آبادان خواهد داشت.

در نگاه اول اینگونه به نظر می‌رسد که احتمال استفاده از وحید امیری کاپیتان دوم تیم و بازیکن باتجربه‌ای که در پست‌های مختلف کارایی بالایی دارد آنقدر هست که بازی کردن گزینه‌ای دیگر در ترکیب اصلی محتمل نباشد، اما محمد خدابنده‌لو هم می‌تواند گزینه جانشینی کاپیتان تیمش در اراک باشد.

خدابنده‌لو که در بازی‌های قبلی پرسپولیس غالبا به عنوان هافبک دفاعی مکمل به جای سروش رفیعی و کنار مسعود ریگی بازی می‌کرد در دیدار با صنعت نفت آبادان برای نخستین بار در پستی که عالیشاه به میدان می‌رود بازی کرد و شاید اوسمار در آن چند دقیقه از این بازیکن به عنوان هافبک آزاد یا بازیکن پست 10 استفاده کرده تا شرایطش را برای دیدار در اراک بسنجد.

به همین خاطر و با در نظر گرفتن این تست چند دقیقه‌ای احتمال فیکس شدن خدابنده‌لو در اراک به عنوان بازیکن آزاد پشت مهاجم وجود دارد. هافبک 24 ساله پرسپولیس در تیم‌های قبلی خود مس رفسنجان، ذوب آهن و پیکان غالبا در این پست به میدان رفته و با توجه به تکنیک بالا و قدرت گلزنی‌اش شاید در این پست برای تیمش تاثیرگذارتر باشد و نمایشش بیشتر به چشم بیاید و در صورتی که به میدان برود خطرناک‌ترین ورژن خود در لباس پرسپولیس را ارائه خواهد کرد.

چنانچه عصر جمعه خدابنده‌لو در ترکیب اصلی پرسپولیس به میدان برود، هر چهار خرید زمستانی سرخ‌ها که در بازی هفته شانزدهم لیگ برتر در اراک حضور نداشتند در ترکیب اصلی سرخ‌ها خواهند بود و اوسمار می‌تواند با این چهار شگفت انگیز خود هم آن شکست را جبران کرده هم اینکه تیمش را به جمع هشت تیم برتر نهایی جام حذفی برساند.

دیگر خبرها

  • مواظب این موجود خطرناک باشید!
  • شرکت چدن خوسف، نقش بسزایی در رونق خراسان جنوبی دارد
  • شرکت چدن خوسف، نقش به‌سزایی در رونق خراسان جنوبی دارد
  • ماده‌ای سمی که به راحتی می‌توان از تولیدش جلوگیری کرد
  • ادعای بی‌اطلاعی آمریکا از طرح حمله خطرناک اسرائیل به رفح
  • کشف یک باکتری عفونی خطرناک در ایستگاه ‌فضایی بین‌المللی
  • خطرناک‌ترین ورژن خدابنده‌لو شاید در اراک!
  • شوکه‌کننده: ابتلای ستاره اتلتیکو به یک بیماری خطرناک
  • ناسا یک باکتری جهش‌یافته و خطرناک را در فضا کشف کرد
  • هوای آبادان و خرمشهر و یک شهر دیگر خوزستان در وضع بسیار خطرناک