Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-03-29@11:49:33 GMT

سرمایه‌گذاران با بازار مسکن قهر کرده‌اند

تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۴۶۸۵۷

سرمایه‌گذاران با بازار مسکن قهر کرده‌اند

به گزارش اکوفارس، مجتبی بیگدلی درباره وضعیت بازار در ۶ماهه نخست سال افزود: زمانی که فضا به شدت به سمت رکود حرکت می‌کند و رکود وجود دارد ،‌دولت باید کاری انجام دهد تا در شرایط فردای رکود که معمولا دچار کمبود هستیم بتوان قیمت‌ها را کنترل کرد؛‌ همیشه فردای رکود در کشور ما مواجه شده با شوکی که از سوی دولت و به صورت عمدی ایجاد می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی توضیح داد: یعنی دولت این شوک را به بازار می‌دهد و با گران کردن دلار سعی می‌کند مشکلات ریالی خود را حل کند که این کار به سونامی موجود در بازار دامن می‌زند. 

وی تصریح کرد: متاسفانه اکنون به این سونامی دامن‌زده شده و شرایط عادی در بازار حاکم نیست و از یک سو نیازهای تلنبار شده ۳ تا ۴سال گذشته وجود دارد و از سوی دیگر شاهد حرص و هجوم از سوی مردم در فردای رکود هستیم که این موارد سبب شده تا قیمت‌ها به شدت در حال افزایش باشد. 

دولت برنامه‌ای برای ساخت مسکن ندارد 

این فعال بخش خصوصی گفت:‌اکنون شرایط به گونه‌ای است که می‌توان گفت متاسفانه دولت حتی یک واحد مسکونی در قالب هیچ‌کدام از طرح‌های مسکن اجتماعی، ‌حمایتی، امید، احیای بافت‌های فرسوده و... نساخته و این طرح‌ها تنها در قالب حرف باقی‌مانده‌اند و به نظر می‌رسد دولت برنامه‌ای هم ندارد.

وی تاکید کرد:‌ با توجه به ازدواج سالانه یک میلیون زوج می‌توان گفت به همین میزان نیز مسکن نیاز داریم در حالی‌که در سال‌های اخیر کاری انجام نشده و باید گفت تمام این موارد دست به دست هم داده و به سونامی بازار مسکن به شکل وخیمی دامن خواهد زد.

افزایش ۲۰۰تا۳۰۰درصدی قیمت مسکن در نیمه دوم سال

بیگدلی درباره میزان افزایش قیمت مسکن در نیمه نخست سال ۹۷ گفت: ۶۰ تا ۷۰درصد افزایش قیمت در بازار مسکن اتفاق افتاده و اگر دولت برنامه‌ای برای این بخش نداشته باشد به حتم شاهد افزایش ۲۰۰تا۳۰۰درصدی قیمت مسکن در ۶ماه آینده خواهیم بود.

هزینه ساخت هر متر مربع مسکن چقدر است؟‌

وی درباره میانگین هزینه ساخت هر متر مربع مسکن عنوان کرد: با توجه به نوسانات قیمت مصالح و ... در بازار،‌ میانگین ساخت هر متر مربع مسکن حدود یک میلیون و ۵۰۰هزار تومان است.

رییس انجمن انبوه‌سازان درباره تاثیر افزایش ۷۵درصدی قیمت آهن و فولاد در صنعت ساخت و ساز توضیح داد: این مساله از یک سو در قیمت تمام شده مسکن تاثیر دارد و از سوی دیگر تاثیر شدید روانی در بازار خرید و فروش صنعت مسکن و ساختمان خواهد داشت و مشکلاتی که شرح دادم را رقم می‌زند و بازار را به سمت بحران عمیقی هدایت می‌کند. 

بیگدلی گفت: در اصل بازار واقعی نخواهد بود و بازاری کاذب است؛‌ پول‌های سرگردان و نقدینگی که از ۴۰۰تا ۵۰۰هزار میلیارد تومان اکنون به هزار و ۶۰۰هزار میلیارد تومان رسیده و در بازار وجود دارد. 

آمارهای غیرواقعی از خرید و فروش دربازار مسکن

وی درباره تاثیر حضور نقدینگی و سرمایه‌های سرگردان در بازار ساخت و ساز بیان کرد: این موارد ظاهری و نمایشی بوده و باید گفت شرایط اصلا عادی نیست و اسم این مورد را نمی‌توان رونق گذاشت بلکه شرایط بحرانی است و در این شرایط افراد دست به آب و آتش می‌زنند تا فقط کار را جلو ببرند و شرایط از روی ناچاری است؛‌ در شرایط رکود به صورت طبیعی مردم به خاطر احتمال از دست رفتن سرمایه‌های خود مجبور می‌شوند با چنگ و دندان کار خود را پیش ببرند که این اوضاع شکوفایی اقتصادی و رونق نیست بلکه شرایط جنگی در عرصه اقتصاد نام دارد.

این فعال بخش خصوصی درباره مقایسه بازار مسکن و میزان خرید و فروش به نسبت سال گذشته اظهار کرد: برخی مسوولان آمارهایی را اعلام می‌کنند که واقعی نیست، در ماه‌های ‌مردم برای خرید سه مقوله هجوم برده‌اند که شامل سکه، ارز و مسکن است و باید گفت این اقدام آنها از سر ناچاری بوده است زیرا می‌دانند ارزش پول و سرمایه‌ها در حال از دست رفتن است،‌ ارایه چنین آمارهایی برای جلوگیری از تشنج بازار و آرام نگه داشتن آن است و این اعداد و ارقام خنده‌دار به نظر می‌رسد. 

بیگدلی درباره اقداماتی که دولت برای ترغیب سازندگان به ساخت و ساز و رونق بازار مسکن انجام دهد،‌ گفت: دولت باید در زمینه اعطای مشوق‌ها اقدام کرده و این کار را تسهیل کند؛ آب،‌ برق،‌ گاز،‌ خدمات اداری، ‌مالیات و دارایی و... را برای سازندگان تسهیل کند. 

قهر سرمایه‌گذاران از بازار مسکن 

وی ادامه داد:‌ دولت باید مشوق‌های در حد رایگان به سازندگان اعطا کند؛ زمانی‌که سرمایه‌گذار قهر کرده و به حضور در بازار رغبتی ندارد باید با اعطای تسهیلات و مشوق‌ها زمینه‌های حضور سرمایه‌گذار را فراهم کرد.

وی عنوان کرد:‌ دولت باید قیمت مصالح ساختمانی را برای سازنده تثبیت کند و با اعطای وام و تسهیلات ارزان نوسان این قیمت‌ها را همانند سایر اقتصادهای شبیه کشور ما جبران کند. 

وی توضیح داد: دولت باید وام ارزان قیمت و متناسب بدهد زیرا در تمام دنیا ۱۰۵درصد از تولید مسکن را تسهیلانت می‌دهند به این معنا که ۱۰۰درصد تسیهلات ساخت و ۵تا ۱۰درصد نیز برای تجهیز مبلمان و ... اختصاص می‌دهند چراکه این بخش،‌اشتغالزاترین صنعت است بنابراین دولت باید حداقل ۶۰تا۷۰درصد تسهیلات ارایه دهد که تاکنون این مساله اتفاق نیافتاده است. 

بیگدلی گفت:‌ سقف وام باید افزایش یابد و تسهیلات ارزان به بخش مسکن ارایه دهند و از سوی دیگر به فعالان و کارآفرینان بخش مسکن  با توجه به اینکه ۷۰درصد اشتغال کشور در این بخش بوده و بیش از یک هزار و ۲۰۰گروه شغلی را می‌چرخانند،‌ تسهیلاتی ارایه دهند تا افراد تشویق به حضور در این بخش شوند که در نهایت منجر به شکوفایی واقعی خواهد شد. 

منبع: خبرآنلاین

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۴۶۸۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش قیمت دلار بازار مسکن را به کدام سو می‌برد؟

بازار مسکن از بازار‌های سنتی محبوب است که مردم همواره آن را به عنوان کالای سرمایه‌ای مطمئن می‌شناسند.

به گزارش ایلنا، مسکن از جمله کالا‌هایی است که حتی اگر تقاضایی در قبال عرضه وجود نداشته باشد، امکان افزایش قیمت آن و ایجاد رکود تورمی در این بازار وجود دارد. حالتی که برخی از کارشناسان اقتصادی معتقدند با ادامه افزایش نرخ دلار، امکان تکرار آن در بازار مسکن وجود دارد.

شکاف قیمت مسکن و درآمد مردم

از یک دهه گذشته فاصله قیمت مسکن و درآمد مردم هر روز بیشتر شد به‌طوریکه امروز به یک شکاف تبدیل شده و همین امر عامل رکود بازار مسکن شده، چراکه قدرت خرید مردم به خرید خانه‌ای با قیمت میانگین ۶۰ تا ۷۰ میلیون تومان (در شهر تهران) نمی‌رسد.

ما در حالی که مشتری برای خانه‌های عرضه شده بازار وجود ندارد و در شرایط طبیعی در مقابل افزایش عرضه و کاهش تقاضا قیمت کالا باید کاهش پیدا کند، اما مسکن با تاثیرپذیری از سایر عوامل به ویژه نرخ دلار گران‌تر می‌شود.

خیز صعودی بازار مسکن با رشد قیمت دلار

در شرایطی که قیمت مسکن در ۸ ماه اول سال گذشته کنترل شد و بازار از نوسانات قیمتی در امان بود، اما با رشد قیمت ارز، بازار مسکن هم خیز صعودی را برداشت. کارشناسان مسکن می‌گویند بازار مسکن با فاصله‌ای از افزایش نرخ دلار اثر می‌پذیرد و اثر رشد نرخ دلار را پس از گذشت مدتی در این بازار می‌توان دید.

همزمان با شروع سال جدید اعلام نرخ تورم خود عامل اثرگذار در قیمت‌گذاری در بازار مسکن است و می‌دانیم که در کشورمان همواره بین عرضه و تقاضای واقعی فاصله‌ای وجود دارد، اما عامل مهمی که اجازه رشد افسارگسیخته قیمت‌ها را در بازار مسکن نمی‌دهد، درآمد خانوار و قدرت ضعیف خرید در جامعه است بطوریکه طبق گفته دبیر اتحادیه مشاوران املاک تهران میزان قرارداد خرید اولی‌ها در بازار به حداقل ممکن رسیده است.

باید دید در ابتدای سال جدید کفه ترازوی کدام عامل سنگین‌تر است و کدام عامل بیشترین اثرگذاری را در تعیین قیمت‌ها در بازار مسکن خواهد داشت.

از آنجایی که مرجع قیمت‌گذاری‌ها بازار مسکن، پایتخت است و تغییرات قیمتی از بازار مسکن تهران به سایر شهر‌ها سرایت می‌کند در جدول زیر قیمت خانه در محله‌های مختلف تهران بررسی می‌شود.

دیگر خبرها

  • بازار مسکن امسال به کدام سو می رود؟ | نگاه مسکن به بازارهای موازی
  • پیش‌بینی از بازار مسکن برای سال ۱۴۰۳
  • آمادگی دولت برای رونق گردشگری در منطقه کامفیروز
  • بازار بی سرپناه مسکن
  • بازار بی‌سرپناه مسکن
  • روش سرمایه‌گذاری غیر مستقیم در بازار سرمایه ایران برای کدام گروه از سهامداران مناسب است؟
  • افزایش قیمت دلار بازار مسکن را به کدام سو می‌برد؟
  • آغاز ساخت ۷۵۰۰ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی
  • این بازار گزینه مهم سرمایه‌گذاران در سال ۱۴۰۳!
  • این بازار سال ۱۴۰۳به گزینه مهم سرمایه‌گذاران بدل شد / کدام بازار سود بیشتری دارد؟