Web Analytics Made Easy - Statcounter

گزارش عملکرد اعتبارات طرح جامع مالیاتی در چند سال اخیر، ابهامات مهمی در خصوص دسترسی به اهداف این طرح ایجاد کرده است. ۰۲ مهر ۱۳۹۷ - ۰۰:۱۱ اقتصادی اقتصاد ایران نظرات

به گزارش خبرنگار اقتصادیباشگاه خبرنگاران پویا، طرح جامع مالیاتی از طرح های مهم و ملی کشور است و بی شک به عنوان موتور محرک نظام نوین مالیاتی محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفتنی است، طرح جامع مالیاتی باتوجه به مشکلات موجود سیستم مالیاتی کشور بر سه فرآیند شناسایی و ردگیری جریان اطلاعات فعالان اقتصادی کشور، پردازش اطلاعات و تشخیص مالیات و در نهایت وصول مالیات حقه، متمرکز شده است.

تامین هزینه های دولت با پیاده سازی موفق

در اجرای اصولی طرح جامع مالیاتی که ارائه خدمات در آن بصورت الکترونیک است با دستیابی به وضعیت مطلوب اهدافی همچون کاهش هزینه های وصول مالیات، افزایش رضایت مشتری، کاهش فرار مالیاتی، افزایش درآمدهای مالیاتی و ... محقق خواهند شد.  

در این خصوص سازمان امور مالیاتی کشور و بسیاری از کارشناسان معتقدند که همچنان اجرای این طرح تاثیر به سزایی بر اقتصاد کشور دارد و پیاده سازی موفق این طرح نه تنها پشتیبانی سازمان و وزارتخانه ، بلکه حمایت دولت وکل نظام را می طلبد و به منظور تامین هزینه های جاری دولت از طریق درآمدهای مالیاتی، گزینه‌ای به غیر از اجرای کامل و یکپارچه طرح جامع مالیاتی وجود ندارد.

گزارش عملکرد اعتبارات طرح جامع مالیاتی از سال 81 تا پایان سال 96  که توسط یک نهاد نظارتی تهیه شده، نشان می‌دهد، کل اعتبارت این طرح حدود 1000 میلیارد تومان بوده است که بیش از 760 میلیارد تومان آن تخصیص و پرداخت شده است.


این گزارش نشان می دهد، جمع مصارف طرح جامع مالیاتی نزدیک به 740 میلیارد تومان بوده است. که شامل 340 میلیارد تومان هزینه قطعی و غیر قطعی و 370 میلیارد تومان هزینه مصارف ابلاغ شده به استانها می‌باشد.

به گزارش تسنیم، اعتبارات این طرح در سه سال ابتدایی اجرای آن از طریق وزارت امور و اقتصادی و دارائی در اختیار سازمان امورمالیاتی قرار گرفته است در حال حاضر با توجه به گزارش عملکرد اعتبارات طرح جامع مالیاتی از چند سال گذشته تا کنون سازمان مالیاتی؛ ابهاماتی به وجود می آید که آیا با این میزان اعتبار تخصیص یافته و اعتبار دریافتی به عملکرد مطلوب و افق روشن این طرح دست یافته ایم؟ آیا عدالت مالیاتی محقق شده است؟ آیا فرارهای مالیاتی که از اولویت های نظام مالیاتی کشور است روند نزولی داشته؟ و یا صرفا اجرای طرح جامع مالیاتی باعث سهولت و سرعت در انجام امورات مالیاتی و مراجعه کمتر به سازمان مالیاتی شده است.

در روزهای اینده جزییات دقیق تری از منابع و مصارف و هزینه های صورت گرفته در طرحجامع مالیاتی نرم افزارهای این طرح و ... در خبرگزاری تسنیم منتشر خواهد شد.

انتهای پیام/

R1389/P1010113/S7,77/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۴۸۲۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۶ هزار میلیارد ریال اعتبار مالیات بر ارزش افزوده در زنجان هزینه شد

فیروز شکوری مدیرکل امور مالیاتی استان زنجان گفت: سال گذشته بیش از ۱۷ هزار میلیارد ریال از محل اعتبارات مالیات بر ارزش افزوده به حساب شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و روستاهای فاقد دهیاری استان واریز شد.

وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۱ نیز ۱۶ هزار میلیارد ریال از سوی امور مالیاتی به شهرداری ها و دهیاری های استان پرداخت و چهار هزار میلیارد ریال نیز بابت یک درصد بهداشت به خزانه واریز شد.

مدیرکل امور مالیاتی استان زنجان درآمد مالیاتی را منبعی پایدار و سالم برای تامین هزینه ها عنوان کرد و افزود: علاوه بر این موارد، مالیات، کارکرد تنظیم‌گری در بازار را نیز دارد.

شکوری با بیان اینکه یکی از سیاست های دولت سیزدهم تمرکز جدی بر مالیات است،‌گفت: در این راستا تلاش دولت ایجاد یک نظام مالیاتی موفق و عادلانه است تا این مهم در رفاه عمومی و عمران و آبادانی کشور تاثیرگذار باشد.

مدیرکل امور مالیاتی استان زنجان به لزوم نهادینه کردن فرهنگ مالیاتی تاکید کرد و افزود: وقتی پرداخت مالیات در جامعه نهادینه شود، پاسخگویی نهادهای اجرایی نیز در خصوص هزینه کرد منابع افزایش می یابد.

شکوری اظهار کرد: هزینه کرد مالیات در عمران و آبادانی شهرها و روستاها موجب فرهنگ سازی و تشویق و ترغیب مردم به پرداخت به موقع مالیات می شود.

وی گفت: بیش از ۹۵ درصد از درآمدهای استان از طریق مالیات تامین می شود.

باشگاه خبرنگاران جوان زنجان زنجان

دیگر خبرها

  • انتقال آب از سد تالوار به بهار و کبودراهنگ ۱۰۰۰ میلیارد اعتبار می‌خواهد
  • ۳۶ هزار میلیارد ریال اعتبار مالیات بر ارزش افزوده در زنجان هزینه شد
  • گزارش جامع رابطه مالی نفت و دولت در اختیار تصمیم گیران اقتصادی کشور قرار گرفت
  • چگونگی استفاده بیماران از سامانه انتظامی نظام پزشکی
  • قوانین مصوب با اعتبارات بنیاد شهید همخوانی ندارد
  • جزییات راه اندازی سامانه انتظامی نظام پزشکی
  • سود بازار 1100 هزار میلیاردی خودرو
  • کاهش ۱۷۰ هزار میلیاردی مالیات با دستکاری دولت و مجلس
  • کاهش ۷۰ هزار میلیاردی درامدهای مالیاتی در بخش دوم بودجه
  • اظهارنامه پیش فرض ثمره اجرای سامانه مودیان