Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس مرکز اطلاع‌رسانی داروها و سموم با توجه به فرارسیدن فصل آنفلوآنزا نکاتی را درخصوص استفاده از واکسن آنفلوآنزا تشریح کرد. ۰۲ مهر ۱۳۹۷ - ۰۲:۴۵ اجتماعی خانواده و جوانان محیط زیست نظرات

به گزارش سلامت خبرگزاری تسنیم، دکتر یاسمین عتیقی ــ کارشناس دارویی معاونت غذا و داروی اراک در خصوص آنفلوآنزا توضیحاتی بیان کرد که مشروح آنها به‌شرح زیر است:

شایع‌ترین علائم آنفلوآنزا: تب، لرز، سردرد، درد مفاصل و عضلات و خستگی مفرط است، افراد سالم معمولاً طی 7‌ــ‌2 روز بهبود می‌یابند ولی در برخی افراد می‌تواند منجر به بستری شدن شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنفلوآنزا نای و ریه را درگیر می‌کند و چون عامل آن ویروس است و نه باکتری، آنتی‌بیوتیک‌ها آن را درمان نمی‌کنند، هرچند اگر عوارض دیگری داشته باشد، امکان تجویز آنتی‌بیوتیک وجود دارد.

عتیقی افزود: برای جلوگیری از انتشار ویروس، پوشاندن دهان و بینی هنگام سرفه یا عطسه و شست‌وشوی دست‌ها می‌تواند به کاهش خطر کمک کند ولی بهترین راه برای جلوگیری از ابتلای به  آنفلوآنزا انجام واکسیناسیون قبل از شروع فصل  آنفلوآنزا است.

بهترین زمان دریافت واکسن از زمانی است که واکسن در دسترس است (شهریور و پاییز) ولی تا ماههای دی و بهمن هم که ویروس در جریان است می‌تواند دریافت شود.

نکات قابل توجه درمورد واکسن آنفلوآنزا: واکسیناسیون روتین سالانه برای همه افراد بزرگتر از 6 ماه که منع مصرف نداشته باشند توصیه شده است.

موارد منع مصرف واکسن آنفلوآنزا

 1. سن کمتر از 6 ماه

2. حساسیت شدید به واکسن یا ترکیبیات همراه آن (مانند ژلاتین)

3. حساسیت شدید به تخم‌مرغ (هر واکنش آلرژیک که نیاز به دریافت اپی‌نفرین یا مداخله اورژانس داشته باشد و هم‌چنین علائمی به‌جز کهیر مثل آنژیوادم، دیسترس تنفسی، احساس سبکی در سر، استفراغ مکرر و آنافیلاکسی داشته باشد.

4. سندرم گیلن باره با نظر پزشک

به‌گزارش سازمان غذا و دارو ــ عتیقی افزود: افرادی با سابقه حساسیت شدید به تخم‌مرغ در مرکز پزشکی یا در مطب پزشک تحت نظر یک فرد آموزش‌دیده که بتواند آلرژی شدید را تشخیص دهد می‌توانند واکسینه شوند.

در افرادی که تب یا عفونت حاد دارند، تزریق واکسن باید به تعویق بیفتد.

واکسن در یخچال در دمای 8‌ــ‌2 c تا یک سال قابل نگهداری است، قبل از استفاده به دمای اتاق رسانده شود، واکسن را تکان  داده تا محلول شفافی حاصل و سپس تزریق شود.

بهتر است  تزریق در یک مرکز درمانی انجام پذیرد تا در صورت بروز شوک آنافیلاکتیک کنترل شود.

اطفال 6ماهه تا 8ساله اگر برای بار اول دریافت می‌کنند 2 دوز واکسن آنفلوآنزا به‌فاصله حداقل 4 هفته نیاز دارند ولی برای سال بعد 1 دوز کافی است.

خانم‌های باردار واکسن غیرفعال را در هر زمانی در طول بارداری، قبل و بعد از فصل آنفلوآنزا می‌توانند دریافت کنند.

3‌ــ‌2 هفته بعد از تزریق واکسن، پاسخ ایمنی حاصل می‌شود و 6 تا 12 ماه باقی می‌ماند.

اولویت دریافت در افرادی است که ریسک بالاتری دارند شامل:

1. اطفال 6ماهه تا 59ماهه

2. همه افراد بالای 50 سال

3. افراد با ضعف سیستم ایمنی (بیماری یا مصرف داروهای تضعیف‌کننده سیستم ایمنی مثل استروئیدها یا داروهای ضدسرطان)

4. افراد با بیماریهای مزمن ریوی، قلبی،کلیوی، کبدی یا اختلالات متابولیک (مثل دیابت ملیتوس)

5. زنان باردار یا افرادی که قصد بارداری در فصل آنفلوآنزا را دارند.

6. کودکان و نوجوانانی که آسپیرین مصرف می‌کنند.

7. افراد ساکن در خانه‌های سالمندان و یا سایر مؤسسات نگهداری طولانی‌مدت

8. افراد بسیار چاق (شاخص توده بدنی بالاتر از 40)

9. افرادی که به‌دلیل شغل خود با افراد با ایمنی ضعیف در ارتباط هستند.

از عوارض تزریق واکسن  می‌توان به آلرژی خفیف، درد در محل تزریق، تب و برخی عوارض نادر مثل تشنج، گلین باره و عوارض چشمی اشاره کرد.

انتهای پیام/*

R1014143/P1011199/S2,18,23,24/CT12 واژه های کاربردی مرتبط وزارت بهداشت سازمان میراث فرهنگی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: وزارت بهداشت سازمان میراث فرهنگی وزارت بهداشت سازمان میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۴۸۷۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خالی کردن حساب با سوال ۱۰۰ میلیونی!

آفتاب‌‌نیوز :

سرهنگ داود معظمی گودرزی درباره جزئیات این خبر گفت: چندی پیش یکی از شهروندان به پلیس فتا مراجعه و با طرح شکایتی اعلام کرد که فردی با او تماس گرفته و ضمن معرفی خود به‌عنوان مجری مسابقه بزرگ تلفنی مدعی شده که فقط با پاسخ به یک سوال می‌تواند برنده صدمیلیون تومان وجه نقد شود. شاکی نیز  وسوسه شده و با کلاهبرداران همراهی کرده و در ادامه با دریافت اطلاعات بانکی وی از او کلاهبرداری شده است.

وی با بیان اینکه مجرمان پرسشی بسیار ساده را از مالباخته مطرح کرده بودند، گفت: این افراد با استفاده از ترفندهای زیرکانه مالباخته را متقاعد کرده بودند که برای دریافت جایزه خود کدهای مختلفی را که برایس پیامک شده است، از پشت تلفن به آنها اعلام کند. همچنین برخی از کدها را نیز در مرورگر تلفن همراه خود وارد و اعلام کرده است. در نهایت شاکی نیز با یک غفلت ساده متوجه سرقت تمامی موجودی حساب‌های بانکی خود شده است.

معظمی گودرزی ادامه داد: رسیدگی به موضوع در دستورکار متخصصان پلیس فتا پایتخت قرار گرفت و در جریان آن چند مورد شکایت مشابه دیگر نیز به این پلیس اعلام شد. مدتی بعد ماموران با انجام اقدامات تخصصی و تحقیقات سایبری متهمان شناسایی و پس از تشریفات قضایی هر چهار عضو اصلی این باند را در عملیاتی پلیسی دستگیر و به مقر پلیس فتا منتقل کردند.

وی با اشاره به گسترده بودن ابعاد کلاهبرداری این مجرمان افزود: ممکن است شیوه های کلاهبرداری این افراد مجرم متفاوت باشد اما در نهایت به یک شیوه عمل می‌کنند و با اعلام برنده شدن مخاطبان، با ترفندهای ماهرانه تمام اطلاعات حساب بانکی افراد را دریافت کرده و با استفاده از آن اقدام به برداشت از حساب افراد می کنند.

رئیس پلیس فتای تهران بزرگ با بیان اینکه مجرمان در جریان بازجویی‌های انجام شده به جرم خود اعتراف کردند، گفت: برای این افراد پرونده‌ای تشیکل شده و برای ادامه روند رسیدگی به جرم روانه دادسرا شدند. همچنین بررسی ادله دیجیتال و اعترافات متهمان نشان داد که آنان بالغ بر پنج میلیارد ریال به همین شیوه از مردم کلاهبرداری کرده‌اند.

وی به شهروندان توصیه کرد: همان گونه که به دفعات توسط پلیس هشدار داده شده است به هیچ عنوان برای دریافت جایزه نیازی به حضور در پای دستگاه عابربانک یا دادن اطلاعات محرمانه حساب بانکی از جمله اینترنت بانک و همراه بانک نیست و تماس‌هایی که این موارد را از شهروندان درخواست کند، قطعا کلاهبرداری است، همچنین هیچ سازمان دولتی اعم از صدا و سیما و اپراتورهای تلفن همراه ، شرکت مخابرات ، سازمان حج و زیارت و ... با استفاده از خطوط شخصی و از بستر شبکه های اجتماعی با هیچکس تماس نمی‌گیرند و و صرف استفاده از لوگو و یا نشان این سازمان‌ها بر روی پروفایل شخص تماس گیرنده در شبکه‌های اجتماعی دلیلی بر صحت و تائید منشاء این تماس ها نیست.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • هشدار پلیس درباره ترفند جدید کلاهبرداران تلفنی!
  • خالی کردن حساب با سوال ۱۰۰ میلیونی!
  • گواهینامه‌های‌ تقلبی، قربانیان‌ واقعی!
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته
  • قطع داروهای لاغری مانند اوزمپیک و ویگووی باعث اضافه وزن می‌شود؟
  • چگونه برای کسب و کارمان شناسه یکتا رایگان بگیریم؟
  • روش ثبت نام وام 100 میلیون تومانی بانک آینده به صورت غیرحضوری
  • سود ۱۳۵۰ درصدی صندوق سهامی سرو!
  • اگر واکسن آسترازنکا زده‌اید، بخوانید
  • تزریق واکسن پنوموکوک در ۷ استان کشور آغاز شد