Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی خواجوی رئیس انجمن گوش و حلق و بینی و سر و گردن در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره تنفس از راه دهان هنگام خواب گفت: هنگامی که به دلایل مختلف راه بینی مسدود شود (به طور مثال در سرما خوردگی که مخاط داخل بینی ورم می‌کند) فرد مجبور است از راه دهان نفس بکشد.

وی افزود: نفس کشیدن از راه دهان در هنگام شب تنفس خوشایندی نیست و احساس خشکی دهان و چند بار بیدار شدن از خواب را در پی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شایع ترین علت انسداد بینی در کودکان

رئیس انجمن گوش و حلق و بینی بیان کرد: شایع ترین علت انسداد بینی در کودکان بزرگ شدن لوزه سوم است که باعث می‌شود کودکان 2 یا 3 ساله از راه دهان نفس بکشند.

وی افزود: اگر لوزه سوم کودکان درمان نشود و به نفس کشیدن از راه دهان عادت کنند در بزرگسالی هر چقدر هم که راه بینی باز شود، عضلات فک و فرم دهان و بینی طوری شکل گرفته که فرد در خواب توانایی بسته نگه داشتن فک را ندارد، دهان باز می‌ماند و تنفس از راه دهان دائمی می‌شود.

بیشتر بخوانید: تنفس از راه دهان خشک شدن پوست لب را به همراه دارد


خواجوی بیان کرد: تغییر فرم صورت و جمجمه به دلیل تنفس از راه دهان که اصطلاحا صورت آدنوئیدی نامیده می شود ممکن است باعث مشکلات یادگیری و عقب افتادگی درسی کودکان شود.

وی اظهار کرد: وارد شدن ضربه‌های مختلف به بینی، سبب شکستگی‌های استخوان‌های بینی و تیغه وسط می‌شود و انحراف بینی را ایجاد می‌کند؛ همچنین توده‌ها و تومورهایی که در بینی یا بالای حلق به وجود می‌آیند، راه تنفسی را می‌بندند باعث اختلال در تنفس می‌شوند.

رئیس انجمن گوش و حلق و بینی اظهار کرد: شل شدن عضلات کام که با افزایش سن ایجاد م‌ شود، التهاب ها و عفونت های داخل بینی، حساسیت ها و پولیپ های بینی هم می توانند باعث تنفس از راه دهان شوند.

بیشتر بخوانید: چرا نباید با دهان نفس بکشیم؟

خواجوی گفت: تنفس از راه دهان موجب می شود به اندازه کافی اکسیژن خون اشباع نشود و کمبود اکسیژن در بدن را ایجاد کند؛ این امر سبب خواب ناآرام، مختل شدن فعالیت روزانه، بیماری های قلبی، فشار خون، حالت های روحی مختلف و کاهش سطح فعالیت جسمی و فکری می‌شود.

مرگ ناگهانی در خواب عارضه تنفس از راه دهان

وی افزود: یکی از بدترین عوارض تنفس از راه دهان، مرگ ناگهانی در خواب است؛ امکان دارد به دلیل بسته شدن راه نفس کشیدن، ایست تنفسی رخ دهد و سبب مرگ شود.

رئیس انجمن گوش و حلق و بینی گفت: تنفس از راه دهان در کودکان انواع تغییرات خلقی، بیش فعالی، شب ادراری و مسائل مختلف روحی را ایجاد می‌کند و اگر این موضوع ادامه پیدا کند فرم فک، دهان و صورت طوری رشد می کند تا تنفس دهانی انجام شود.

بیشتر بخوانید: نفس کشيدن از راه دهان خوب است يا بد؟

عملکرد متفاوت بینی و دهان در تنفس

رئیس انجمن گوش و حلق و بینی بیان کرد: بینی آلودگی‌های هوای ورودی و ذرات معلق را تا حدودی می‌گیرد، هوا را مرطوب و گرم می کند و با ایجاد مقاومت بر سر راه آن، سبب توقف بیشتر هوا در ریه شده و جذب اکسیژن را افزایش می‌دهد.

خواجوی اظهار کرد: دهان عملکرد متفاوتی دارد و هوا را مستقیم وارد حلق می‌کند، تحریک کننده است و جذب اکسیژن هوا را کاهش می‌دهد.

انتهای پیام/  

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت اخبار علمی دانستنی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۴۸۹۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟

دندانپزشک و متخصص بیماری‌های دهان فک و صورت گفت: مصرف شیرینی‌ها و مواد غذایی حاوی اسید می‌تواند خردگی و پوسیدگی سریع در مینای دندان ایجاد کند، خوردن لواشک‌های ترش و نوشابه‌ها به دلیل وجود اسید کربنیک باعث پوسیدگی دندان‌ها می‌شود.

الهام فقیهیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به نشانه‌های دندان آسیب دیده، اظهار کرد: درد دندان یکی از نشانه‌های دندان آسیب دیده است اما بیمار باید دقت کند مراجعه به دندان پزشک نباید تنها زمانی که درد دندان وجود دارد اتفاق بیفتد، اگر بیمار در مراحل اولیه پوسیدگی دندان به دندان‌پزشک مراجعه داشته باشد، هزینه کمتری را از لحاظ مالی و آسیب به دندان برای بیمار به همراه دارد تا اینکه در مراحل انتهایی پوسیدگی دندان به پزشک مراجعه کند.

وی افزود: وقتی که یک دندان پوسیدگی سطحی دارد با یک ترمیم و پر کردن ساده بهبود پیدا می‌کند که هزینه بسیار کمتری نسبت به درمان ریشه و عصب‌کشی که دندان پوسیده به بیمار تحمیل می‌کند، دارد.

دندانپزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت تصریح کرد: در پوسیدگی سطحی بافت دندان هم کمتر تخریب می‌شود، اما وقتی که دندانی عصب‌کشی یا مورد درمان ریشه قرار گیرد دیگر بیمار درد را حس نمی‌کند و بافت دندان بسیار شکننده شده و نیاز به درمان روکش و پروتزهای دندانی دارد، از این جهت حائز اهمیت است زمانی که بیمار احساس پوسیدگی دندانی داشت، سریع به دندان پزشک مراجعه کند.

وی با اشاره به حساسیت دندان‌های پوسیده به بعضی از مواد غذایی گفت: دندان وقتی در معرض پوسیدگی قرار دارد، اولین حساسیتی که نشان می‌دهند به خوردن مواد غذایی شیرین و سرد است، هنگامی که بیمار مواد غذایی شیرین را می‌خورد این مواد لا به لای شیارهای دندان می‌رود و موجب شروع یک درد تیر کشنده شده که بعد از مدتی این درد تسکین پیدا می‌کند.

فقیهیان ادامه داد: این درد غیرقابل تحمل نیست و بیمار سریع به دندان پزشک مراجعه نمی‌کند، به همین دلیل وقتی بیمار یک ماه غذایی سرد مانند یک لیوان آب خنک را مصرف می‌کند، این نوع احساس درد شکل گرفته و سریع هم آرام می‌شود، در این مرحله دندان احتمال دارد دچار پوسیدگی شده و نیاز به درمان ریشه و عصب‌کشی نداشته باشد.

وی با بیان اینکه پوسیدگی خود به خود درمان نمی‌شود، ادامه داد: بسیاری از اعضای بدن هستند که وقتی دچار بیماری می‌شوند، سیستم ایمنی بدن می‌تواند آن را درمان کند، اما بافت دندان از این مورد تبعیت نمی‌کند، وقتی که مینای دندان پوسیده شد دیگر بهبودی در کار نیست.

دندانپزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت عنوان کرد: پوسیدگی‌های دندان را در بعضی از موارد با رعایت نکاتی می‌توان کمتر کرد، اما بهبودی توسط بافت بدن صورت نمی‌گیرد، همچنین لازم است بدانیم پوسیدگی شروع به پیشرفت می‌کند تا به عصب دندان برسد، در این مرحله بیمار یک درد غیرقابل تحمل و شبانه روزی را تجربه می‌کند و شدت درد شب‌ها بیمار را از خواب بیدار می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: احتمال دارد بیمار یک لیوان چای داغ مصرف کند و درد خیلی شدید و تیر کشنده‌ای را داشته باشد، وقتی که بیمار درد دندان را تجربه می‌کند، دندان او نیاز به عصب‌کشی دارد، یعنی درد طولانی مدت با محرک‌های بیشتری صورت می‌گیرد، بسیاری از اوقات احتمال دارد پوسیدگی به عصب دندان برسد و دندان نیاز به عصب‌کشی داشته، اما بیمار هیچ دردی نداشته باشد و درمان ریشه بدون وجود درد برای بیمار تجویز شود.

کدام مواد غذایی پوسیدگی سریع در دندان ایجاد می‌کند؟

فقیهیان با تاکید بر اینکه مصرف شیرینی‌ها و مواد غذایی حاوی اسید می‌تواند خردگی و پوسیدگی سریع در مینای دندان ایجاد کند، گفت: خوردن لواشک‌های ترش و نوشابه‌ها به دلیل وجود اسیدکربنیک باعث پوسیدگی دندان‌ها می‌شود، بنابراین مدت زمان استفاده از این مواد غذایی حائز اهمیت است، برخی از افراد عادت دارند لیمو ترش را با دندان فشار دهند و این حرکت می‌تواند پوسیدگی و آسیب به بافت مینای دندان را برای بیمار ایجاد کند.

وی در خصوص اهمیت مراجعه زود هنگام به دندان‌پزشک تصریح کرد: مراجعه به دندان‌پزشکی وابسته به رعایت بهداشت دهان بیمار دارد، افرادی که رعایت بهداشت دهان آن کمتر بوده و مصرف مرتب سیگار و محرک‌ها را دارند، باید هر شش ماه یک بار به دندان‌پزشک مراجعه کنند، اما افرادی که بهداشت دهان را به خوبی رعایت می‌کنند و استفاده مسواک، نخ دندان و دهان‌شویه‌های فلوراید دارند، مراجعه آنها به دندان‌پزشکی می‌تواند در زمان طولانی‌تر و هر ۱۲ تا ۱۸ ماه یک بار انجام شود.

دندانپزشک و متخصص بیماری‌های دهان، فک و صورت عنوان کرد: مراجعه به دندان‌پزشکی بر اساس ارزیابی و بروز پوسیدگی دندان‌های بیمار است، پیشگیری بهتر از درمان است، باید مراجعه کودکان به دندان‌پزشک هر شش ماه یا سالی یک بار انجام شود، به دلیل اینکه دندان‌های کودکان تازه روییده شده و مداخله زودتر هزینه‌های درمانی کمتر و نتیجه بهتری را به دنبال دارد و اگر نیاز به فلورایدتراپی باشد، توسط دندانپزشک صورت می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: باید بدانیم در موارد انتهای پوسیدگی دندان اگر به دندان‌پزشک مراجعه کنیم، هزینه‌های بیشتری به بیمار تحمیل می‌شود، در واقع وقتی که یک دندان ترمیم می‌شود، نسبت به زمانی که نیاز به عصب‌کشی دارد، استحکام بیشتری خواهد داشت، اما با درمان ریشه‌ای دندان استحکام آن کمتر می‌شود و نیاز به درمان‌های جانبی مانند روکش دندان هم ضرورت پیدا می‌کند.

کد خبر 748407

دیگر خبرها

  • فواید و خواص آب سیب زمینی
  • عوارض پرخوری قبل خواب و بیماری های آن
  • علت تشنگی بعد از خواب چیست؟
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • رئیس جامعه دندانپزشکی ایران : هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست ؛ درآمد مردم کم است
  • هزینه های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است
  • «هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است»
  • جنبش دانشگاهی آمریکا خواب را ازچشم قاتلان کودکان غزه ربوده است
  • خواب کافی و تاثیر آن بر سلامت جسم و روان