Web Analytics Made Easy - Statcounter

کرمانشاه - ایرنا - برخی از کشاورزان کرمانشاه برای آماده شدن سریع زمین خود پس از برداشت محصولات کشاورزی بخصوص گندم و جو دست به آتش زدن بقایای کاه و کلش آن می زنند که براساس نظر کارشناسان این اقدام آسیب های جبران ناپذیری به خاک کشاوزی و محیط زیست وارد می کند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، هرساله پس از برداشت محصولات کشاورزی دود ناشی از آتش زدن کاه و کلش در آسمان برخی از مناطق کرمانشاه بر می خیزد که علاوه بر آسیب به زمین های کشاورزی، محیط زیست را نیز آلوده می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


از دیگر تبعات آتش زدن زمین های کشاورزی از بین رفتن حشرات و سوختن موجودات زنده در مزارع است که برای حیات اکوسیستم محیط زیست زمین ضروری هستند.
سرایت این آتش سوزی ها به مزارع دیگر کشاورزان و جنگلها و منابع طبیعی از دیگر پیامدهای این عمل ناصواب برخی از کشاورزان استان کرمانشاه است.
کشاورزان کرمانشاهی در حالی بقایای کاه و کلش را آتش می زنند که بنا به گفته کارشناسان می توان از آن در ساخت بناهای کاه گلی، سوخت نیروگاه ها ، تهیه کمپوست‏ و خوراک دام استفاده کرد.

** وجود کاه و کلش برای خاک کشاورزی ضروری است
یک کارشناس تغذیه گیاه کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، وجود کاه و کلش را برای حاصلخیزی خاک نعمتی بزرگ و ضروری دانست و گفت: طبق آزمایش های صورت گرفته مقدار زیادی از مواد آلی که مورد تغذیه میکروارگانیزم های خاک است در کاه و کلش وجود دارد و به این خاطر کاه و کلش برای غنی شدن خاک و افزایش محصولات کشاورزی ضروری و لازم است.
خلیل حیدری ، همچنین به نیاز ضروری تغذیه ای میکروباکتری های مخصوص خاک به مواد آلی موجود در کاه و کلش اشاره و افزود: هیچ عنصر غذایی بدون ترشحات میکروباکتری های ویژه خاک که از مواد آلی بقایای گیاهی تغذیه می کنند، جذب محصولات کشاورزی نمی شود، بنابراین آتش زدن بقایای گیاهی منجر به کاهش محصولات بالاخص زمین های دیم می شود.
وی در ادامه کاه و کلش را برای حفظ رطوبت خاک بسیار ارزشمند توصیف کرد و افزود: رطوبت یکی از شرایط واجب رشد گیاهان خاک است که کاه و کلش به حفظ آن در خاک در فصول مورد نیاز، بسیار تاثیرگذار است.
او مزیت دیگر کاه و کلش را جلوگیری از فرسایش خاک اعلام کرد و اظهار داشت: مواد آلی خاک بیشتر در سطح زمین هستند که گیاهان از آنها محافظت می کنند که اگر آتش زده شوند با یک نسیم آرام این مواد آلی به هوا می روند و کیفیت خاک به خطر می افتد.
کارشناس مسئول تغذیه گیاهان کشاورزی جهاد کشاورزی کرمانشاه در ادامه وجود کاه و کلش را مانع سفت شدن خاک و منفذی برای رد و بدل شدن اکسیژن در خاک خواند که محصولات کشاورزی برای رشد به شدت به آن وابسته هستند.
حیدری ، سوزاندن بقایای گیاهی را سبب از بین رفتن 60 درصد ماده آلی خاک از جمله 65 درصد کربن، 26 درصد ازت، 36 درصد گوگرد، 26 درصد فسفر و 6 درصد پتاسیم برشمرد.
او یادآوری کرد که آتش زدن کاه و کلش چسبندگی خاک را افزایش می دهد که این امر مانع نفوذ آب و در نتیجه کاهش حاصلخیزی زمین می شود.
وی به کشاورزان توصیه کرد بقایای گیاهی را به چشم نعمتی ارزشمند برای زمین های کشاورزی نگاه کنند زیرا علاوه بر خاصیت های فراوانی که برای خاک دارد برای چرای حیوانات و کود نیز بسیار ارزشمند هستند.

** آتش زدن مزارع اکوسیستم محیط زیست را به خطر می اندازد
کارشناس مسئول پایش محیط زیست استان کرمانشاه نیز آتش زدن کاه و کلش را منجر به هدر رفت کربن در اتمسفر و آلودگی هوا و همچنین باعث از بین رفتن میکروباکتری های خاک زی دانست.
جمال رحمانی ، تصریح کرد که آتش بقایای گیاهی منجر به از بین رفتن زنجیره غذایی موجودات زنده و میکروباکتری های خاک می شود و حیات محیط زیست را به خطر می اندازد.
او در ادامه توضیح داد: با از بین رفتن زنجیره غذایی میکروارگانیزم ها خاک زی که در لایه یبوسفر خاک هستند (مواد آلی موجود در بقایای گیاهی) در نتیجه فعالیت میکروارگانیزم ها خاک زی متوقف و هیچ عنصر غذایی جذب محصولات نمی شود و دیگر خاک برای رشد گیاهان و محصولات مناسب نخواهد بود.
وی همچنین افزود: کشاورزان برای جبران فعالیت میکروارگانیزم های خاک زی از کودهای شیمیایی بیشتری استفاده می کنند و در نتیجه آلودگی های بیشتر زیست محیطی وارد خاک می کنند.
مسئول پایش محیط زیست استان کرمانشاه در ادامه آتش زدن کاه و کلش را باعث سفت شدن خاک و عدم نفوذپذیری آب در خاک، عدم تبادل اکسیژن که در نتیجه کاهش رشد گیاه و از بین رفتن خاک و هوا دانست.
رحمانی، آتش زدن مزارع را غیرقانونی و قابل پیگیری دانست و گفت: آتش زدن مزارع نیز مانند منابع طبیعی و معادن دارای آثار تخریبی محیط زیستی فراوان است و طبق قانون آتش زدن مزارع غیرقانونی و مسببان آن باید پیگیرد قانونی شوند.
کرمانشاه 946 هزار و 871 هکتار زمین کشاورزی آبی و دیم دارد و سالانه بیش از چهار میلیون و 600 هزار تن محصولات کشاورزی در این استان تولید می شود.
این استان با 2 میلیون نفر جمعیت، 14 شهرستان و 2 هزار و 600 روستا دارد.
3209/8066

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي آتش زدن كاه و كلش خاك كشاورزي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۴۹۷۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با کشت هر گونه محصولات زراعی با آب غیرسالم برخورد می‌شود

ایسنا/فارس استاندار فارس بر ضرورت برخورد با هرگونه کشت محصولات زراعی که با آب غیرسالم کشت شود، در این استان تأکید کرد.

محمدهادی ایمانیه امروز، ۵ اردیبهشت‌ماه در اولین شورای کشاورزی استان در سال ۱۴۰۳، با تاکید بر اینکه با هرگونه کشت محصولات زراعی که با آب غیرسالم کشت شود، با قاطعیت برخورد خواهد شد، گفت: در جلسه امروز تکلیف را شفاف روشن کرده‌ایم؛ امحا کشت‌هایی که از آب‌های غیرسالم استفاده می‌کند، برعهده جهاد کشاورزی شهرستان شیراز و با همکاری نیروی انتظامی، سازمان محیط زیست، دانشگاه علوم پزشکی و حوزه قضایی است.

وی با بیان اینکه هیچ فردی حق ندارند سلامت مردم را در معرض خطر قرار دهد، ادامه داد: دو پیشنهاد برای فعالان این حوزه نیز وجود دارد، ابتدا تهاتر زمین در مکان مناسب به جایگزینی زمین‌های فعلی و یا مساعدت در کاشت درخت‌های غیر مثمر و احداث جنگل‌کاری و همچنین ایجاد صنایع چوبی مساعدت می‌شود.

ایمانیه همچنین بر ارزیابی مداوم و مستمر تاکید کرد و گفت: همه فرمانداران و رؤسای ادارات جهاد کشاورزی در شهرستان‌ها در حوزه گیاهان دارویی، اصلاح الگوی کشت، احداث گلخانه و صنایع تبدیلی، پر کردن چاه‌های غیرمجاز، نصب کنتور و هوشمند شدن چاه‌های کشاورزی  و تولید محصولات ارگانیک به‌صورت مستمر پایش شوند.

استاندار فارس خواستار توجه جدی مسئولان ذیربط به حوزه گیاهان دارویی شد و افزود: در زمینه گیاهان دارویی دستگاه‌های ذیربط در سطح مدیران کل و معاونین جلسات فشرده‌ای برگزار و گزارش جلسات را ارائه کنند.

وی در ادامه خواستار اعلام برنامه عملیاتی در حوزه جهاد کشاورزی در سال ۱۴۰۳ شد و افزود: برنامه عملیاتی مدنظر را برای دانش‌بنیان شدن حوزه‌های مرتبط با جهاد کشاورزی تا پایان اردیبهشت سال جاری ارائه دهید.

ایمانیه استفاده از هوش مصنوعی در مدیریت کردن تولید برخی محصولات کشاورزی و دامی را اقدامی ارزشمند در حوزه جهاد کشاورزی دانست و تصریح کرد: گروه هوش مصنوعی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس تشکیل شود؛ علی‌رغم اینکه شاید این علم جدید مشکلاتی داشته باشد اما در زمینه جهاد کشاورزی، مصرف سوخت، دامداری و دامپروری، اصلاح الگوی کشت قطعا موثر و راهگشاست و می‌توان از این طریق تناسب بین کاشت محصولات زراعی و میزان تقاضا را رعایت کرد.

وی در ادامه از مشارکت مردم در جهش تولید سخن گفت و با اشاره بر اینکه فارس در تولید بسیاری از محصولات زراعی و باغی رتبه‌های برتر را دارد، افزود: تعاونی اشتغال و تولید سازمان جهادکشاورزی و زیرمجموعه آن، با مشارکت مردم وبا هدف ایجاد ارزش افزوده و تکمیل زنجیره‌های ارزش تشکیل شود؛ قطعا تحقق این موضوع برای تولیدکنندگان و مشارکت‌کنندگان سودمند خواهد بود.

نماینده عالی دولت در فارس با تاکید بر اینکه هدف‌گذاری کرده‌ایم تا حداقل یک میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی طی هرسال در استان داشته باشیم، افزود: میزان سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی مختص به سال ۱۴۰۳ را در حوزه جهادکشاورزی مشخص و ارائه کنید.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رهاسازی پسماند‌ها در رودخانه‌ها امری جبران ناپذیر است
  • کشت قراردادی مهم‌ترین ابزار برای اجرای الگوی کشت
  • رونمایی از محصولات دانش بنیان کشاورزی در مشهد
  • باران سیل‌آسای زواره خشت‌های شهر را با خود برد
  • نوری؛ استاندار: برای پیشرفت مازندران برنامه داریم
  • گروه هوش مصنوعی سازمان جهاد کشاورزی فارس تشکیل شود
  • با کشت هر گونه محصولات زراعی با آب غیرسالم برخورد می‌شود
  • اعتبارات جبران خسارت‌های سیلاب ۹۸ در حوزه راه پرداخت نشده است
  • سطح کشت فراسرزمینی به ۴۰۰ هزار هکتار می رسد
  • صادرات محصولات کشاورزی مراغه به ۲۰ کشور جهان