Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@21:09:51 GMT

ماجرای بحث برانگیز خریدهای نظامی چین از روسیه

تاریخ انتشار: ۲ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۵۰۴۶۵

ماجرای بحث برانگیز خریدهای نظامی چین از روسیه

پکن - ایرنا - دولت آمریکا می گوید نیروهای مسلح چین را تنها به دلیل خرید تسلیحات موشکی و هواپیماهای جنگنده روسی تحریم کرده است اما به نظر می رسد فهرست خرید بسیار غنی تر از آن چیزی است که واشنگتن اعلام کرده است.

به گزارش ایرنا این مجموعه تسلیحاتی را چین در سال 2017 میلادی به ارزش 15 میلیارد دلار از روسیه خریداری کرده است کارشناسان می گویند فهرست خرید بسیار پربار است و همین موضوع باعث نگرانی فزاینده آمریکا شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


خبرگزاری روسبون اکسپورت در یکی از گزارش های خود آورده که روسیه در سال 2016 میلادی نیز این میزان تسلیحات را به چین فروخته است و این نشان می دهد دو کشور دارای مبادلات تسلیحاتی قابل توجهی هستند.
خرید موشک های اس 400 پیشرفته از روسیه و همچنین جنگنده های سوخو ـ 35 از جمله تجهیزات نظامی است که بشدت نگرانی های آمریکا را به دنبال داشته است.
آمار مرکز تحقیقات بین المللی صلح استکهلم نشان می دهد که روسیه پس از آمریکا دومین صادر کننده بزرگ اسلحه در دنیا است و نزدیک به نیمی از صادرات تسلیحاتی جهان را این دو کشور برعهده دارند.
حدود 6 درصد از کل فروش تسلیحات جنگی هم به چین مربوط می شود این کشور در کنار هند، پاکستان، عربستان سعودی و امارات متحده عربی از عمده وارد کنندگان اسلحه در جهان محسوب می شود.

** چین چه تجهیزات و تسلیحاتی از روسیه خرید
یکی از مهمترین خریدهای چین از روسیه 10 فروند سوخو ـ 35 است این اولین بار است که یک کشور در جهان این تعداد جنگنده را که نوع پیشرفته تر از سوخو ـ 27 است خریداری می کند.
این جنگنده با موتورهای بسیار پیشرفته مدل آ ال 117 اس به سامانه های راداری مجهز است که به این هواپیما امکان می دهد 30 هدف را در آن واحد ردیابی کند.
چین در ماه می امسال با به پرواز دراوردن هواپیماهای سوخو ـ 35 خریداری شده از روسیه به همراه بمب افکن های اچ - 6 خود برفراز تنگه تایوان قدرت نمایی بی سابقه ای کرد.
سامانه های اس 400 موشکی که چین از روسیه خریداری کرده است و به این کشور درآینده تحویل داده می شود در واقع بخشی از خرید نظامی سال 2014 میلادی است.
این سامانه یکی از پیشرفته ترین و بهترین سامانه های موشکی دفاعی دنیا با برد متغیر از 40 تا 400 کیلومتر است و می تواند اهدافش را از فواصل زمینی 10 متری تا 30 کیلومتری در چند لایه دفاعی هدف قرار دهد.
این سامانه مجهز به تجهیزاتی است که به آن امکان می دهد هواپیماهای رادارگریز را ردیابی کرده و حتی بتواند از هک شدن خود توسط سامانه های الکترونیکی جلوگیری کند.
این سامانه دارای 72 سکوی پرتاب با 384 فروند موشک است و قادر است 300 هدف را در آن واحد ردیابی کرده و به سمت 36 هدف همزمان موشک پرتاب کند.
گفته می شود این سامانه موشکی روسی می تواند موشک هایش را با سرعت حداکثر 4 هزار و 800 متر در ثانیه پرتاب کند فروش آن به ترکیه نیز باعث شده است تا ناتو بشدت به روسیه اعتراض کند.
چین در سال 2016 میلادی هفت فروند بالگرد کاموف مدل کی آ - 32 از روسیه خریداری کرد و در سال 2017 میلادی هم دو فروند دیگر از این کشور خرید ، قرارداد این خرید شامل آموزش خلبانان نیز می شود.
آتش نشانی، نجات و امداد، گشت زنی و حمل بار در مواقع، مراحل و شرایط خطرناک از قابلیت این بالگردهای روسی است که خرید آن از سوی چین بشدت باعث نگرانی آمریکا شده است.
چین همچنین تا سال 2017 میلادی 150 موتور پرسرعت توربوفان آ ال ـ 31 اف را از روسیه خریداری کرده و تاکنون توانسته است 100 موتور را تحویل بگیرد گفته می شود که این موتورها را چین روی جنگنده های جی 10 ، جی 15 و جی 20 خود نصب کرده است.
خرید دیگر چین از روسیه موتورهای پرقدرت توربوفان دی 30 است که بر روی بمب افکن های اچ - 6 چین نصب شده است که از سال 2009 میلادی ارتش چین به خدمت گرفته است.
اهمیت و ارزش این خریدهای تسلیحاتی باعث شد تا آمریکا چند فرد و نهاد نظامی چین را تحریم کند، اما چین نیز ساکت ننشسته و به تحریم های آمریکا واکنش نشان داد به طوری که اعلام کرد دومین دور گفت و گوهای نظامی با آمریکا را لغو کرده است.
هوانگ خه پینگ جانشین کمیسیون نظامی مرکزی چین (CMC) از تحریم های اعمال شده ایالات متحده علیه ارتش این کشور انتقاد کرد و گفت: این گفت و گوها قرار بود از فردا دوشنبه تا روز چهارشنبه در پکن برگزار شود که لغو شده است.
او گفت: چین بلافاصله شن جین لانگ فرمانده نیروی دریایی این کشور را که به منظور شرکت در بیست و سومین سمپوزیوم بین المللی نیروی دریایی به آمریکا سفر کرده است نیز به پکن فراخوانده است.
او گفت که همکاری نظامی میان چین و روسیه یک همکاری عادی بین دولت های مستقل است که با قوانین بین المللی مطابقت دارد.
هوانگ حرکت غیر منطقی ایالات متحده را نقض آشکار قوانین بین الملل و نشانه ای شدید از هژمونیسم نامید که به شدت به روابط چین و ایالات متحده و همچنین نیروهای دو کشور آسیب رسانده است.
ژنگ زیگوانگ معاون وزیر امور خارجه چین نیز امروز یکشنبه اعلام کرد «تری براستاد» سفیر آمریکا در پکن را به دلیل اعتراض به تحریم های واشنگتن علیه ارتش چین به بهانه خرید تسلیحات از روسیه احضار کرده است.
پیش از آن نیز «ووچیان» سخنگوی وزارت دفاع چین نیز در واکنش به تحریم آمریکا علیه شماری از نهادها و مقام‎های نظامی چینی، ضمن اعتراض جدی به این اقدام، خواستار تصحیح این اشتباه واشنگتن و لغو این تحریم ها شد.
آمریکا روز پنجشنبه گذشته در اوج جنگ تجاری با چین جبهه تازه ای علیه این کشور آسیایی گشود و بخشی از ارتش اژدهای زرد را به دلیل خرید تسلیحاتی از روس ها تحریم کرد.
«هدر نوئرت» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد، کشورش «بخش توسعه تجهیزات -EDD » در وزارت دفاع چین را به دلیل خرید جنگنده های سوخوی Su-35 و سامانه دفاع موشکی S-400 از روسیه تحریم کرده است.
آمریکا گفته، «لی شانگفو» مدیر بخش توسعه تجهیزات را هم به دلیل خرید از شرکت تسلیحاتی «روسوبورون اکسپورت» روسیه تحریم می کند، این شرکت قبلا به دلیل حمایت از بشار اسد رئیس جمهوری سوریه در فهرست کاتسا قرار گرفته بود.
براساس این تحریم ها، تمام دارایی های بخش توسعه تجهیزات و دارایی های لی در آمریکا توقیف می شود و دسترسی نهاد تحت امر او به بازارهای مالی جهانی نیز محدود خواهد شد.
آساق**231**1904**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي چين آمريكا روسيه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۵۰۴۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لندن و تجهیز اوکراین برای جنگ بهاره پیش از انتخابات انگلیس

در حال حاضر همانطور که کمک‌های اخیر نظامی انگلیس نشان می‌دهد، قوای اوکراین کمی تهاجمی‌تر خواهد شد و بر روی موشک‌های میان برد و سلاح‌هایی تمرکز خواهد کرد که در نبردهای بهاره بتواند در آستانه انتخابات انگلیس موفقیت‌هایی را به ارمغان بیاورد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه تسنیم، سیاست مداران و بخشی از جامعه انگلیس بر این باورند که باید به اوکراین کمک های مالی بیشتری شود و بخش دیگری از جامعه انگلیس از این ایده حمایت نمی کنند.

اما ریشی سوناک نیم درصد دیگر به بودجه نظامی انگلیس اختصاص داد تا 2.5 درصد از تولید ناخالص ملی این کشور صرف نظامی گری شود.

این مهم به بخش هایی از جامعه از جمله تحقیقات و بهداشت و درمان فشار خواهد آورد اما محافظه کاران از این فرآیند حمایت می کنند چرا که شرایط در جهبه‌های جنگ اوکراین با آنچه پیش بینی می شد، چندان هم خوانی ندارد.

تکیه بر جنگ اوکراین برای دستاورد انتخاباتی

در حال حاضر و پس از گذشت بیش از دو سال از آغاز جنگ در فوریه 2022 باید به چند نکته توجه داشت. انگلیس در گذر این دو سال سه نخست وزیر به خود دیده و دولت محافظه کار پس از بیش از یک دهه حضور در قدرت، خود را برای انتخاباتی در تابستان 2024 آماده می‌کند که نظرسنجی ها نشان می دهد برای پیروزی به یک معجزه نیاز دارد.

از سوی دیگر این حضور نظامی با تشویق و راهبری بوریس جانسون، نخست وزیر پیشین انگلیس وارد کارزار سیاسی این کشور شد، در حالی که اکنون نه از جانسون خبری است و نه از تبلیغاتی که در سال گذشته برای این جنگ در سطح شهرهای انگلیس صورت می گرفت.

اما محافظه کاران بخشی از حضور بین المللی خود را در گروی این جنگ می بینند و درست پس از تصویب کمک های نظامی آمریکا، محافظه کاران انگلیسی نیز بسته کمک های نظامی تصویب کردند که یکی از بخش های جالب توجه آن، تانک های چلنر 2 است.

نقشه‌های بلندمدت انگلیس برای جنگ اوکراین

یک ماه قبل در مارس 2024 مجلس عوام انگلیس گزارشی را در خصوص جنگ اوکراین و کمک های نظامی انگلیس منتشر کرد که این گزارش نشان می دهد نگاه لندن به روند جنگ در اوکراین یک نگاهی مقطعی و صرفاً پیروی از حرکت عمومی غرب نیست و این کشور اهداف مخصوص خود را در اوکراین چه در وضعیت کنونی و چه آینده این کشور دنبال می کند.

آنچه تاکنون انگلیس برای اوکراین انجام داده است، آموزش 30 هزار نیروی متخصص نظامی است که در 10 هزار تن هم در سال 2024 طبق برنامه آموزش داده می شوند. این افراد شامل نیروهای نظامی هستند که در جبهه های جنگ حضور دارند یا حضور خواهند یافت که بخش مهمی از آنها را خلبانان جت های جنگنده و کاربران سامانه های راداری و موشکی تشکیل می دهند که البته شامل پرنده های تهاجمی نیست.

آنچه مجلس عوام انگلیس در اختیار عموم قرار داده، نشانگر موضع لندن در مقابل جنگی است که به گفته٬ رابرت (اف) کندی (جونیور)‌٬ از یک کودتا علیه دولت حامی روسیه آغاز شد.

انگلیس البته اصلی ترین حامی جنگ در اوکراین نیست این کشور را آلمان پس از مرکل و البته آمریکای بایدن همراهی می کنند اما می توان به جرات گفت مانند مسابقات اسب دوانی نعل به نعل آلمانی ها سیاست مداران محافظه کار کمک های مالی برای ادامه این جنگ اختصاص داده اند.

آنچه در گزارش رسمی آمده است، همچنین نشان می دهد از فوریه (‌بهمن – اسفند )‌ 2022 عددی معادل 7.1 میلیون پوند توسط دولت محافظه کار به این جنگ اختصاص داده شده است که شامل کمک های نظامی و پشت جبهه های جنگ است.

این کمک ها تنها در داخل اوکراین صرف نشده  بلکه همانطور که اشاره شد بخش مهمی از آن در آموزش نیروهای متخصص صرف شده است. اگر بخواهیم به تفکیک در مورد این کمک ها صحبت کنیم باید اینگونه اشاره شود:

 2.3 میلیارد پوند

سال مالی 2022

2.3 میلیارد پوند

سال مالی 2023

2.3 میلیارد پوند با تصویب بودجه کمکی 2.5 میلیارد پوندی در 12 ژانویه 2024

سال مالی 2024- 25

 *Detailed timeline of UK military assistance to Ukraine (February 2022-present)

آینده متزلزل در جبهه اوکراین

این کمک ها نشان می دهد در جبهه های شرقی هیچ چیز آرام نیست. از پیشروی روسیه خبرهایی به گوش می رسد و از نافرمانی فرماندهان نسبت به زلنسکی.

 به نظر می رسد ماه عسل زلنسکی و رهبران غربی روزهای سردی را سپری می کند و آمریکایی ها هم از ادامه کار با زلسنکی چندان خشنود نیستند. چهره ای که می تواند جانشین زلسنکی شود بلاشک یک نظامی است و تنها نیرویی که توانسته مستقل از زلسنکی برای خود با غربی ها به گپ و گفت بنشیند، وزیر دفاع رستم انورویچ اومروف است که به پست ریاست جمهوری اوکراین نزدیک است.

در بین تسلیحات و کمک های نظامی که به اوکراینی ها داده شده و آنها که وعده گرفته اند، آنچه مشهود است راهبرد نظامی است که انگلیسی به همراه دو متحد بزرگ خود در جنگ اوکراین دنبال می‌کنند. آنها خواهان تضعیف قوای نظامی روسیه از طریق از بین بردن تسلیحات عملیاتی روسها هستند؛ به همین دلیل موشک‌های نقطه زن و میان برد همواره در لیست کمک های نظامی غربی بوده است.

در حال حاضر همانطور که کمک های نظامی انگلیس نشان می دهد، قوای اوکراین کمی تهاجمی تر خواهد شد و بر روی موشک های میان برد و سلاح هایی تمرکز خواهد کرد که در نبرد های بهاره بتواند در آستانه انتخابات انگلیس موفقیت هایی را به ارمغان بیاورد.

این موفقیت ها با سرنگونی سامانه های ضد موشکی و ناوهای روسیه برای لندن معنا خواهد یافت به همین جهت در نبردهای بهاره و ضد حمله های روزهای پیش رو به بنادر و سامانه هایی تمرکز دارد که در سواستوپل کریمه و مناطق شرقی مستقر هستند.

نویسنده: سید بهزاد اخلاقی، کارشناس مسایل روسیه

 

تحولات اوکراین|واکنش مسکو به ارسال موشک‌های دوربرد به کی‌یفوعده انگلیس برای ارائه بزرگترین بسته کمکی به اوکراین

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هدف آمریکا از خرید ۸۱ فروند جنگنده روسی از قزاقستان چیست؟
  • ساقط کردن ۶ موشک «اتکمز» آمریکا توسط ارتش روسیه/ «مغز متفکر پوتین»: اوکراین نباید وجود داشته باشد
  • آمریکا تحریم‌ها علیه ۱۰ بانک بزرگ روسیه را کاهش داد
  • عقب‌نشینی آمریکا از تحریم گردان نظامی افراطی رژیم صهیونیستی
  • لندن و تجهیز اوکراین برای جنگ بهاره پیش از انتخابات انگلیس
  • گزارش جالب دویچه‌وله؛ روش های دور زدن تحریم ها ازسوی ایران و روسیه | چین در ظاهر هیچ نفتی از ایران وارد نمی‌کند؛ در عوض...
  • دویچه‌وله: تحریم‌ها ناکارآمد است اما غرب ناچار است تحریم کند!
  • آمریکا ۸۱ فروند بمب‌افکن اسقاط برای کی‌یف خرید؛ اهداف پنهان واشنگتن زیر ذره‌بین رسانه‌ها
  • دبیرکل ناتو وارد پایتخت اوکراین شد
  • دبیرکل ناتو وارد پایتخت اوکراین شد/ استولتنبرگ: ارسال سلاح