Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید محمد بطحایی، وزیر آموزش و پرورش ضمن اشاره به ریشه‌دار بودن آسیب‌های اجتماعی در جامعه گفت: بخش عمده آسیب‌های اجتماعی در مدرسه ریشه در خانواده‌ها و اجتماع دارد، به عنوان مثال طلاق در بروز آسیب های اجتماعی تاثیرگذار است. البته مصرف مواد مخدر توسط پدر یا مادر نیز آسیب‌های جدی برای فرزندان به دنبال دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخبار اجتماعی/ سید محمد بطحایی در پاسخ به این سوال که یکی از وعده‌های شما در آغاز روزهای وزارت تربیت نسلی بانشاط بود، فکر می‌کنید، چقدر این امر محقق شده‌است؟ گفت: فراموش نکنیم مدرسه یک جامعه کوچک است و جایی نیست که دورش را حصاری تا آسمان بکشیم و بعد فکر کنیم که می‌توانیم داخل این حصار را تبدیل به بهشت کنیم. اگر ما در جامعه آسیب‌های اجتماعی داشته باشیم، حتما در داخل مدرسه هم نشانه‌هایی از این آسیب‌ها وجود خواهد داشت.

وی ادامه داد: باید همه هنر بنده و همکارانم این باشد که میزان اثرگذاری جامعه به مدرسه کاهش یابد که البته اینطور هم هست. بنابراین وقتی ما صحبت از آسیب‌های اجتماعی در مدارس می‌کنیم، حتما در مقیاس بیشتر و بزرگتر در جامعه آسیب‌های اجتماعی وجود دارد.

او تصریح کرد: نکته بعدی اینکه آسیب‌های اجتماعی که ما امروز در مدارس داریم، خوشبختانه فراوانی‌اش کم است و در حد نگران کننده‌ای نیست، ولی این موضوع به قدری مهم است که باید برای همه ما قابل تامل باشد.

علل بروز آسیب های اجتماعی از دیدگاه وزیر آموزش و پرورش

وزیر آموزش و پروش به ریشه‌دار بودن آسیب‌های اجتماعی در جامعه اشاره کرد و گفت: بخش عمده آسیب‌های اجتماعی در مدرسه ریشه در خانواده‌ها و اجتماع دارد، به عنوان مثال طلاق در بروز آسیب های اجتماعی تاثیرگذار است. البته مصرف مواد مخدر توسط پدر یا مادر نیز آسیب‌های جدی برای فرزندان به دنبال دارد.

وی فقر در خانواده‌ها را از علل دیگر بروز آسیب‌های اجتماعی عنوان کرد و گفت: در واقع ریشه آنچه که ما در مدرسه به عنوان آسیب‌های اجتماعی با آن مواجه هستیم به بیرون از مدرسه مربوط می‌شود، اما من نباید به عنوان یک مسئول و معلم در آموزش و پرورش بگویم، این آسیب‌ها چه ربطی به من دارد، نه این طور نیست. این رفتار و برخورد غیر مسئولانه را هیچ معلمی نخواهد داشت. تلاشی که ما در آموزش و پرورش انجام می‌دهیم واقعا تلاش قابل تقدیری است.

بطحایی در خصوص راه‌های مقابله با آسیب‌هایی که دانش آموزان دچارش شده‌اند و این امر موجب شده شادی و نشاط تا حدی از مدارس گرفته شود، گفت: امروز از طریق سامانه‌ای که در معاونت پرورشی وجود دارد، مدام رفتارهای دانش آموزان مورد بررسی قرار می‌گیرد و چنانچه نشانه‌های آسیب‌های اجتماعی در بچه‌ها مشاهده شود، بلافاصله قبل از اینکه اتفاقی بیافتد و دانش آموز درگیر آسیب شود، معاونت و تیم‌های مشاوره وارد عمل می‌شوند و تا جایی که در بضاعتشان است، تلاش می‌کنند که قبل از وقوع اتفاق، جلویش را بگیرند.

وی با اشاره به راهکارهای دیگری که برای حل بحران آسیب‌های اجتماعی در مدارس وجود دارد، گفت: یک موضوع دیگر طرح "نماد" یعنی نظام مراقبت اجتماعی از دانش آموزان است که در حوزه معاونت سلامت و تندرستی دنبال می‌شود. این طرح برای زمانی است که به هر دلیلی دانش‌آموزان در معرض خطر قرار گرفته‌اند و یا رفتارهای پرخطر از آنها دیده شده است، در چنین شرایطی معاونت با همکاری نهادهایی از جمله قوه قضاییه، نیروی انتظامی و سازمان بهزیستی وارد عمل می شوند و تا حدی که بضاعتشان اجازه بدهد، دانش آموزانی که در معرض خطر هستند را از آسیب‌ها دور می کنند.

وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: البته این‌ها باعث نمی‌شود که ما خیالمان راحت باشد و بگوییم همه چیز امن است، خیر، اینطور نیست و شاید برخی هم بگویند آنچه که امروز در مدرسه اتفاق می‌افتد، برخلاف آن چیزی است که بطحایی به عنوان وزیر آموزش و پرورش در روز اول کاری خود گفته است.

وی با اشاره به اینکه در آموزش و پرورش به شدت نیازمند بخش‌های تخصصی در نهادهای مختلف هستیم، گفت: همچنین نیازمند بخش‌های تخصصی در NGO‌های دولتی هستیم تا بتوانیم قبل از اینکه یک دانش‌آموز خودش را از بالای پل پرت کند به دلیل نِحله‌های کاذبی که بچه‌های ما را در معرض خطر قرار داده، وارد موضوع بشویم و آن دانش‌آموزان را از خطر دور کنیم.

وزیر آموزش و پرورش در پایان تاکید کرد: آموزش و پرورش در حوزه آسیب‌های اجتماعی در مدارس هرآنچه در توان داشته را گذاشته است و البته پیشرفت‌های قابل توجه و مهمی هم بدست آورده‌ایم که در فرصتی مناسب آن را عنوان خواهیم کرد./ ایلنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۵۱۷۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش برای تحویل ۱۲ هزار کلاس درس تا پایان امسال

به گزارش خبرگزاری مهر، حمیدرضا خان‌محمدی در خصوص مأموریت‌ها و مسائل حوزه نوسازی مدارس گفت: جایگاه معلم، محلی است که در آن تدریس می‌کند. هر چقدر آن مدرسه مرتب‌تر و معماری خاص داشته باشد، جایگاه تعلیم و تربیت تقویت خواهد شد. بر این اعتقاد هستیم که جایی که در تابستان بانک‌ها از مدارس خنک‌تر، در زمستان از مدارس گرم‌تر و از لحاظ نظامات معماری، بانک‌ها بهترین ساختمان را داشته باشند و مدارس ضعیف‌ترین ساختمان را داشته باشند، آن تمدن؛ آن جریان، آن روستا، آن انقلاب و … رشد نمی‌کند. یکی از مهمترین مواردی که باید به گفتمان تبدیل شود، همین موضوع است.

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور، افزود: هر چه بیشتر امکانات به آموزش و پرورش اختصاص پیدا کند باعث می‌شود بقیه مسیرها بیشتر رشد کنند. اگر می‌خواهیم سوخت را کنترل و مملکت‌مان را با محیط‌زیست سازگار کنیم راه آن آموزش و پرورش است. راه همه موفقیت‌ها از کوچه پس‌کوچه‌های مدرسه می‌گذرد. مدرسه اما اگر از لحاظ کالبدی نامناسب باشد، هیچ اتفاقی نخواهد افتاد. این مطالبه از جنس اینکه بتوانیم فضاهای آموزشی را طبق آن چیزی که سند تحول تعیین کرده است، باید عمومیت پیدا کند، باید به یک جریان تبدیل شود.

خان‌محمدی با بیان اینکه حداقل ۱۵۰ مدرسه داریم که معماری‌های آن‌ها بی‌نظیر است، گفت: این‌ها اگر روایت شود سطح انتظارات مدیران هم بالا خواهد رفت. نباید تصور شود که مدرسه فقط یک چهاردیواری با چند کلاس یک‌شکل است.

وی با بیان اینکه ما مدارس را از دور دوم سفرهای آقای احمدی‌نژاد تا الان تکمیل می‌کنیم، گفت: مدارس آفتاب ۱۲ سال بلاتکلیف افتاده بود و اکنون در حال تکمیل شدن است. خیرین مهمترین ارکان در مدرسه‌سازی هستند. وقتی خیرین می‌آیند می‌گویند ما از مال خود و ارث خود برای مدرسه‌سازی می‌گذریم این یعنی اینکه‌ای مسئولان، رسانه‌ها و دولتی‌ها، مجلسی‌ها، مهمترین مساله در کشور مدرسه و مدرسه‌سازی است.

معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه همگان از خنده و شادی دانش‌آموزان خوشحال می‌شوند، گفت: همچنین شأنیت و جایگاه مدرسه از نظر کالبد اهمیت دارد.

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس درباره تعداد مدارسی که قرار است امسال تحویل آموزش و پرورش شود، گفت: یکی از اتفاقات خوبی که در دولت سیزدهم وجود دارد، اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام است. رئیس‌جمهور هم در ابتدای امسال در دیدار کارگزاران این را تاکید کردند. پیش‌بینی ما این است از پروژه‌های فعال، ۲ هزار پروژه را با حدود ۱۰ تا ۱۲ هزار کلاس درس را با حضور رئیس‌جمهور تحویل دانش‌آموزان عزیز بدهیم که شامل پروژه‌های آموزشی، پرورشی، ورزشی، تربیتی خواهد بود. این هدیه دولت به دانش‌آموزان خواهد بود.

کد خبر 6101141 علی قدمی

دیگر خبرها

  • تحویل حدود ۱۲ هزار کلاس درس به دانش‌آموزان در مهر ۱۴۰۳
  • تلاش برای تحویل ۱۲ هزار کلاس درس تا پایان امسال
  • خبر مهم آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان و معلمان
  • آموزش و پرورش به دنبال اجرایی‌ کردن سند تحول بنیادین از مدرسه است
  • پلیس، آموزش و پرورش و شهرداری پرچمداران ارتقا فرهنگ ترافیک هستند
  • گردهم آمدن تمام نهادهای مرتبط با ترافیک در کرمانشاه
  • اجرای طرح آموزشی «فرهنگ ترافیک» برای دانش‌آموزان کرمانشاهی
  • همایش تجلیل از معلمان نمونه در گناوه برگزار شد
  • محدوده ثبت نام در هر مدرسه به صورت شعاعی خواهد بود
  • فعالیت‌های پرورشی در مدارس تقویت خواهد شد