Web Analytics Made Easy - Statcounter

حوادث پیش‌بینی نشده امر جدا نشدنی از استان مازندران است، اما برای کاهش حوادث همچنان در اول راهیم و از تجربیات تلخ سایر استان‌ها درس نگرفتیم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ، زلزله 4.7 ریشتری در مازندران تلنگری است برای مدیران و متولیان امر در بررسی وضعیت زیرساخت‌های استان در حوادث پیش‌بینی نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



زلزله دو شب گذشته مازندران اگرچه تلفاتی نداشت ولی شدت زمین لرزه به حدی بود که مدیران استان و متولیان امر را وادار به تجدید نظر در نحوه مدیریت بحران داشته باشند.

با توجه به اینکه مازندران استان معین سمنان، گلستان و تهران در زمان حوادث است، انتظار است که زیرساخت‌های این استان در زمان حوادث از زیرساخت بسیار قوی برخوردار باشد.

مازندران استان مهمان‌پذیر کشور است و سالیانه بیش از 40 میلیون مسافر از اقصی نقاط کشور به این استان مراجعه می‌کنند.

غیر از حوادث پیش‌بینی نشده مانند زلزله، مازندران درفصل بارش با تهدید آبگرفتگی شدید معابر، خشکسالی در ایام کشاورزی، سرمازدگی در هنگام برداشت مرکبات، تهدیدات غرق شدن افراد در فصل شنا و مخاطرات جاده‌ای هم مواجه هست.

همانطور که متولیان امر در استان به اذعان خودشان دبیرخانه دائمی ستاد تسهیلات سفر در استان را بارها و بارها مطرح کردند، بحث مدیریت بحران در استان بسیار باید جدی‌تر از هر دوره‌ای تقویت شود.

یکی از مباحث جدی در مدیریت بحران بحث اطلاع‌رسانی است که در زلزله شب گذشته مدیران و متولیان بحران حتی از طریق شبکه‌های مجازی اطلاعات پایه‌ای و تکمیلی در ارتباط با حوادث و اقدامات لازم را در اختیار مردم قرار ندادند.

قطعی برق در برخی نقاط مرکز استان که توسط شبکه‌های مجازی مطرح شده نشان می‌دهد که در این بخش ضعف‌های بسیاری جدی وجود دارد و شبکه برق استان با وجود گزارشات مدیران استانی در این حوزه به شدت دچار مشکل هستیم و انتظار هست که در این حوزه فعال‌تر عمل کنیم.

متولیان استانی به گوش باشند که بافت‌های فرسوده یکی از تهدیدات جدی استان در دوران بحران هستند که اقدامات انجام شده در این بخش هنوز به سرانجام مناسبی نرسیده و بخش اعظمی از جمعیت استان در بافت‌های فرسوده حضور دارند.

نظام مهندسی ساختمان مازندران ظرفیتی که چندان نقشی در ساخت و ساز استان نداشته و با وجود اینکه یک تشکل غیر دولتی محسوب می‌شود، نتوانسته آنطور که باید و شاید دغدغه‌های حوزه مهندسی در ساختمان را به مردم منتقل داده و مطالبه‌گری مناسبی در این بخش داشته باشد.

دریافت مجوز از شهرداری‌ها و سخت‌گیری‌های مالی آن خود معضل جدی است که شهروندان بخش اعظمی از نقدینگی خود در ساخت و ساز را باید صرف امور جاری در این بخش کنند.

بیمه ساختمان‌های مسکونی نکته‌ای که کمتر به آن توجه می‌شود، فرهنگ‌سازی در این حوزه تا حدود بسیار زیادی ضعیف بوده و از طرفی سخت‌گیری‌های مراکز بیمه‌ای در پرداخت خسارت هم مزید برعلت بوده و در این بخش چندان مناسب عمل نشده است.

از متولیان امر در استان مازندران با توجه به وقوع چندین زمین لرزه در کشور، انتظار است، حساسیت‌ها در این بخش را افزایش داده و با فرهنگ‌سازی مناسب نسبت به تحت پوشش قرار دادن واحدهای مسکونی در برابر بیمه حوادث، کاهش فشارهای مالی شهرداری‌ها به سازندگان واحدهای مسکونی، تقویت نظارت نظام مهندسی ساختمان مبنی بر ساخت اصولی و تقویت بنیه مدیریت بحران و ارائه آموزش‌های لازم میزان خسارت‌ها در حوادث پیش‌بینی نشده را کاهش دهند، اقدامی که در این چند سال کمتر در استان مشاهده شده است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۵۲۷۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود تیم‌های ارزیاب به مناطق سیل زده خراسان جنوبی از امروز

آخوندی مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی گفت: بارندگی‌های چند روز اخیر و قبل از آن در خراسان جنوبی بی سابقه بود به همین واسطه امدادرسانی‌ها اولیه در حد توان انجام شده است.

او با بیان این که شهرستان‌های زیرکوه، خوسف، نهبندان و طبس در این بارندگی‌ها بیشترین خسارت را متحمل شدند افزود: بخشی از خسارت‌ها به این موضوع برمی‌گردد که امکانات و تجهیزات استان متناسب با این گونه سیل‌های قوی نیست و به همین واسطه نیاز است ابنیه‌ فنی استان متناسب با این گونه سیلاب‌ها طراحی شود.

آخوندی وقوع این نوع بارندگی‌ها را نتیجه تغییر اقلیم دانست و اظهار کرد: در سیل اخیر نیز خسارت‌هایی به راه ها، بخش کشاورزی و قنات‌ها در استان وارد شد که تیم‌های ارزیاب از امروز برای بررسی میزان خسارت‌ها به شهرستان‌های سیل زده خراسان جنوبی سفر می‌کنند.

بیشتر بخوانید

بارش باران و وقوع سیل در خراسان جنوبی + تصاویر

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی در زمینه گلایه مردم مناطق سیل زده در مورد کمبود امکانات و تجهیزات نیز تصریح کرد: قبل از وقوع سیل هشدار‌های لازم به متولیان امر که شهردار و فرماندار در هر نقطه‌ای از استان است داده شده است و ۳۸ دستگاه عضو مدیریت بحران باید در مواقع اضطراری و لزوم پای کار باشند.

او بیان کرد: تأمین امکانات و تجهیزات نیز باید متناسب با تعییرات اقلیمی رخ داده در هر نقطه‌ای برای مقابله با بحران و سیل باشد.

آخوندی گفت: در شهرستان خوسف که بیشترین خسارت‌ها را در سیل اخیر متحمل شد ۷۰۰ کیلومتر از راه‌ها و ایل راه‌های عشایری، ۶۶ واحد مسکونی، ۵۰۰ رأس دام و ۱۷ رشته قنات خسارت دید.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان جنوبی بیرجند

دیگر خبرها

  • تشکیل ستاد مدیریت بحران در سازمان امور عشایر
  • هشدار وقوع سیل برای روزهای آینده
  • هشدار نارنجی؛ آماده‌باش مدیریت بحران برای ۱۸ استان
  • هشدار وقوع سیل برای روزهای آینده در بیش از ۱۵ استان کشور
  • ورود تیم‌های ارزیاب به مناطق سیل زده خراسان جنوبی از امروز
  • دو طرح بزرگ مدیریت بحران در نهبندان اجرا می شود
  • محورهای مواصلاتی شهرستان خوسف آسیب جدی دیده‌اند
  • خسارت ۳۰۰ تا ۴۰۰ روستای خراسان جنوبی در اثر سیلاب
  • خسارت سنگین بارش‌ها به بخش کشاورزی فارس
  • خسارت سنگین بارش‌ها به بخش کشاورزی استان فارس