Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، بیژن نامدار زنگنه در حاشیه دوازدهمین نمایشگاه ایران پلاس در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال ایلنا مبنی بر پیام نتیجه نشست اوپک روز گذشته در الجزایر به آمریکا اظهار داشت: اوپک سازمان مستقلی است و شاخه ای از وزارت انرژی آمریکا نیست. این صحبت ترامپ که گفته امنیت و بقای کشورهای منطقه خلیج فارس بستگی به حمایت و تلاش آمریکا دارد، بزرگ‌ترین توهین به ملت‌ها و کشورهای دوست آمریکاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: امیدواریم کشورهای تولیدکننده و عضو اوپک با اقداماتشان نشان دهند که چقدر مستقل هستند.

وزیر نفت خاطرنشان کرد:‌ آنچه دیروز حاصل شد این است که هیچ کس به صحبت‌های ترامپ پاسخ مثبتی نداد و اوپک و غیراوپک اعلام کردند که اکنون نیازی به افزایش تولید نیست.

وی تاکید کرد: اگر نگوییم شکست سخت، نشست دیروز هیچ دستاوردی برای ترامپ نداشت.

زنگنه در ادامه بیان کرد: هنوز نتیجه نشست اوپک را نگرفته‌ام فقط بیانیه را دیده‌ام که گفته شده به سهمیه‌ها پایبندم و این همان سازوکاری است که ما به دنبالش بودیم.

وی درباره اینکه آیا خروج نفت ایران از بازار در کوتاه مدت و بلندمدت جبران پذیر است یا خیر گفت: آمریکایی‌ها یک چیزهایی برای کوتاه‌مدت در ذهنشان است که اگر اجرا شود ممکن است برای یک ماه فروش نفت ما را محدود کنند که امیدواریم این خوابشان تعبیر نشود.

زنگنه درباره روند واردات کشورها از نفت ایران اظهار داشت: کشورهای واردکننده واردات خود را کاهش داده‌اند ولی متوقف نکرده‌اند. فقط کره جنوبی سه ماه است که به طور کامل واردات نفت از ایران را متوقف کرده است.

زنگنه درباره عرضه نفت در بورس گفت: عرضه نفت در بورس را هیات دولت موافقت نکرده اما سران سه قوه با آن موافق هستند. گفته شده که 20 درصد عرضه به صورت ریالی و 80 درصد ارزی خواهد بود. عرضه در بورس به طور آزمایشی انجام می‌شود سپس نتایج آن ارزیابی شده و تصمیم نهایی گرفته می‌شود.

وی یادآور شد: عرضه به صورت محموله‌های 40 هزار بشکه‌ای است.

مقام عالی وزارت نفت درباره گله‌مندی واحدهای پایین دستی پتروشیمی تصریح کرد: گله‌بندی‌ها بیشتر مربوط به بازرگانی پایین‌دستی پتروشیمی است که چندان ربطی به شرکت‌های پتروشیمی ندارد چون به آنها ابلاغ شده که محصولات خود را در بورس عرضه کنند و قیمت‌ها هم مشخص است.

وی ادامه داد: اخیرا یک امکاناتی داده‌اند تا رقابت بهتری انجام شود.

زنگنه گفت: طی یک تا دو ماه گذشته تقریبا عرصه فعالیت دلال‌ها بود و کالا به دست مصرف کننده مواد اولیه و تولیدکننده واقعی نمی‌رسد مثلا ما سال گذشته 250 هزار تن پت عرضه کردیم و بازار هم در تعادل بود اما امسال به همان میزان سال گذشته عرضه داشتیم ولی بیش از یک میلیون تن تقاضا وجود داشت، این تقاضا رانتی است و برای تولید نیست.

وی خاطرنشان کرد: سامانه‌ها هم به خوبی نمی‌توانند مصرف‌کننده واقعی را شناسایی کنند.

احتمال کاهش قیمت محصولات پتروشیمی در بورس

زنگنه در ادامه اظهار داشت: قرار شده که از نظر قیمتی صف رقابت در بورس حذف شود تا عادلانه‌تر توزیع صورت گیرد و تصور بر این است که قیمت نهایی برای مصرف‌کننده پایین بیاید.

زنگنه همچنین گفت: البته قرار است خوراک واحدهای پتروشیمی نیز متناسب با تغییرات قیمت ارز تغییر کند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: انرژی اوپک ایران خواب نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۵۳۴۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد

روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» نوشت که امارات از حمله آمریکا به اهدافی در یمن و عراق از طریق پایگاه هوایی الظفره در ابوظبی جلوگیری کرد.

به گزارش مشرق، پایگاه خبری «خلیج آنلاین» با اعلام این خبر اضافه کرد: روزنامه «وال استریت ژورنال» به نقل از یک مقام اماراتی نوشت که کشورش محدودیت هایی را برای عملیات جنگنده های آمریکا علیه اهدافی در عراق و یمن اعمال کرد.

این مقام اماراتی که به نام وی اشاره ای نشده است، خاطرنشان کرد که این تصمیم ناشی از ایده دفاع از خود اتخاذ شده است.

این مقام اماراتی اظهار داشت که از حملات جنگنده های آمریکایی مستقر در پایگاه الظفره به عراق و یمن جلوگیری شد زیرا پس از حمله شبه‌نظامیان در این کشورها در آغاز سال ۲۰۲۲، آمریکا برای اتخاذ اقدامات برای دفاع از امارات به کُندی عمل کرد.

در همین حال، مقامات آمریکایی گفتند که این موضع امارات، فرماندهان آمریکایی را بر آن داشت تا هواپیماهای بیشتری را به پایگاه هوایی «العدید» در قطر ارسال کنند.

وال استریت ژورنال نوشت که وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون)، انتقال جنگنده‌های جت، پهپادهای مسلح و سایر هواپیماها را به قطر آغاز کرد و در مورد تمرکز نیروها برای دور زدن محدودیت‌های اعمال شده برای حملات هوایی از پایگاه هوایی در امارات که واشنگتن از مدت‌ها پیش از آن استفاده می‌کرد، تجدید نظر کرده است.

این روزنامه آمریکایی تصریح کرد که این اقدام، نشاندهنده تنش بین واشنگتن و برخی از کشورهای حوزه خلیج فارس است که نیروهای آمریکایی در آنها پایگاه نظامی دارند.

به نوشته وال استریت ژورنال، کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس بیم آن دارند که جنگی که ۸ ماه است در غزه ادامه دارد، گسترده و به یک درگیری منطقه ای کشیده شوند.

این روزنامه آمریکایی به نقل از مقامات ابوظبی اضافه کرد که امارات متحده عربی به طور فزاینده ای نسبت به احتمال اینکه این کشور از سوی نیروهای مقاومت در منطقه به عنوان کمک کننده آمریکا در انجام عملیات نظامی محسوب شود و هدف نیروهای مقاومت در منطقه قرار گیرد، نگران است.

وال استریت ژورنال به نقل از یک منبع آگاه اشاره کرد که آمریکا در روزهای اخیر با قطری ها برای آوردن جنگنده ها، هواپیماهای شناسایی و پهپادهای مسلح اضافی به پایگاه العدید هماهنگ شده است.

مقامات آمریکایی اظهار داشتند که واشنگتن افزون بر انتقال عملیات به قطر، در حال بررسی حملاتی از سوی جیبوتی در شرق آفریقا است.

بر اساس گزارش این روزنامه آمریکایی، پایگاه هوایی العدید در قطر افزون بر اینکه مرکز فرماندهی منطقه‌ای نیروی هوایی ایالات متحده است یکی از بزرگترین مراکز جنگنده های نیروی هوایی آمریکایی نیز به حساب می‌آید.

پایگاه العدید به عنوان بزرگترین پایگاه های آمریکایی در منطقه به حساب می آید و حدود ۱۰ هزار نظامی آمریکایی را در خود جای داده است.

قطر یکی از متحدان اصلی آمریکا در خارج از ناتو محسوب می شود و به حل و فصل بسیاری از پرونده های پیچیده واشنگتن از جمله پرونده افغانستان کمک کرده است.

دوحه در حال حاضر نیز نقش برجسته ای در تلاش های میانجی گری بین حماس و رژیم اسرائیل ایفا می‌کند.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • طرز پخت خوراک ماهیچه توسط آشپز پاکستانی (فیلم)
  • پیش بینی قیمت دلار ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ / خواب کاهش دلار تعبیر می‌شود؟
  • مقام سابق نفت آمریکا به اقدام به تبانی با اوپک متهم شد
  • ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد
  • قیمت افغانی به تومان امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت درهم امارات امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • افزایش تولید گاز / خوراک پتروشیمی ها تامین شد؟
  • قیمت لیر ترکیه امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • مدیر نفتی آمریکایی برای تبانی با اوپک تنبیه شد
  • افزایش قیمت جهانی نفت/ برنت ۸۳ دلار و ۸۵ سنت شد