Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-24@09:28:15 GMT

دست های خالی ترامپ در نشست شورای امنیت

تاریخ انتشار: ۲ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۵۳۶۶۶

دست های خالی ترامپ در نشست شورای امنیت

تهران- ایرنا- نشست شورای امنیت سازمان ملل قرار است روز چهارشنبه برگزار شود و آمریکا به عنوان رییس دوره ای این نشست، احتمالا ادعاهای تکراری خود را در مورد ایران در آن طرح می کند؛ اقدامی که کارشناسان از هم اکنون معتقدند با شکست همراه خواهد بود.

به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، پس از گمانه زنی های متعدد، «دونالد ترامپ» رییس جمهوری ایالات متحده روز جمعه گذشته تاکید کرد که بطور حتم در جلسه شورای امنیت شرکت کرده و ریاست این جلسه را برعهده خواهد گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اشاره کرد که موضوع این جلسه ایران خواهد بود و او قصد دارد تا ادعاهای خود در مورد جمهوری اسلامی اسلامی ایران را مطرح نماید.

** جلسات شورای امنیت و نحوه برگزاری آن
بطور معمول، جلسات شورای امنیت سازمان ملل، با حضور نمایندگان پنج کشور دارای عضو دایم؛ یعنی آمریکا، «روسیه»، «چین»، «انگلیس» و «فرانسه» و ده عضو غیر دایم که هم اکنون کشورهایی همچون «هلند»، «کویت»، «قزاقستان»، «بولیوی»، «ساحل عاج»، «سوئد»، «لهستان» و «پرو» از جمله این ده عضو هستند؛ تشکیل می شود.
ریاست این جلسات به صورت دوره ای در میان کشورهای عضو شورا می چرخد و هر ماه یک کشور، مسوولیت مدیریت جلسات را برعهده می گیرد.
مدیریت این جلسات به صورت دوره ای و در ماه سپتامبر، به ایالات متحده آمریکا می رسد. بطور معمول، نماینده دایم هر کشور، به نمایندگی از آن کشور مسوول برگزاری جلسات می شود؛ اما در صورتی که دستور کار جلسه بسیار مهم باشد، مقامات بالاتر یک کشور نیز می توانند این مسوولیت را برعهده بگیرند.
در عین حال اگر مقرر باشد که پرونده یک کشور در این جلسه مطرح گردد، نماینده آن کشور می تواند در شورا حضور یافته و از حقوق خود دفاع کند.

** طرح پیشنهاد حضور ترامپ در جلسه شورای امنیت
اولین بار در تاریخ 13 شهریور ماه سال جاری بود که «نیکی هیلی» نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد، خبر از برگزاری جلسه شورای امنیت به ریاست دونالد ترامپ داد. وی در همان زمان گفته بود که از نشست ترامپ درباره ایران در شورای امنیت انتظار صدور بیانیه یا قطعنامه ای را ندارد. امری که نشان می داد طرح این موضوع توسط ترامپ، بیشتر با هدف مخاطب قرار دادن ایران و شخص رییس جمهوری و همچنین فشار بر روی سازمان ملل و تلاش برای وادار کردن سایر اعضای شورای امنیت جهت موضع گیری علیه ایران است. پیش از نیز دونالد ترامپ تلاش های فراوانی کرده بود تا با دولت ایران مذاکره مستقیم کند و در تاریخ 9 مرداد گفته بود که احساس می کند ایرانی ها خیلی زود با او مذاکره خواهند کرد.
پس از اعلام خبر برگزاری جلسه شورای امنیت، ترامپ در گفت وگو با رسانه ها، گفته بود که احتمال مذاکره با ایران را رد نمی کند و در عین حال انجام چنین مذاکراتی در حاشیه نشست سازمان ملل را رد نکرد.

**این اولین تلاش آمریکا برای گفت وگوی مستقیم نیست
«مجید تخت روانچی» در مردادماه سال جاری گفته بود که در جریان سفر سال قبل رییس جمهوری ایران به سازمان ملل متحد نیز، تلاش های بسیاری از سوی آمریکایی ها صورت گرفت تا دیداری میان دو رییس جمهوری برگزار شود. امری که از سوی دولت ایران، قاطعانه رد شد.
حسن روحانی رییس جمهوری ایران، اخیرا گفت که آمریکایی ها به رغم بدعهدی در برجام، به صورت مداوم برای ایران پیام مذاکره و گفت وگو می فرستند. رییس جمهوری ایران پیش از این سخنان و در مردادماه امسال گفته بود که ادعای مذاکره توسط دولت آمریکا، بیشتر یک جنگ تبلیغاتی و روانی بوده و پیشنهاد مذاکره همزمان با آغاز تحریم ها، بی معنی است.

** ترس و عقب نشینی آمریکا از جلسه شورای امنیت
در تاریخ 21 شهریور ماه، برخی منابع خبری اطلاع دادند که دولت آمریکا با عقب نشینی اولیه از طرح موضوع ایران در نشست شورای امنیت، تصمیم گرفته است تا موضوع وسیع تر منع اشاعه سلاح های هسته ای را بررسی کند. دلیل این امر نیز حضور نماینده ایران، در صورت اختصاص کامل جلسه به کشور ایران بود.
روزنامه «واشنگتن پست» به نقل از برخی منابع ناشناس اعلام کرد که مشاوران دونالد ترامپ او را از تمرکز صرف بر روی موضوع ایران برحذر داشته و تاکید کرده اند طرح چنین بحثی می تواند باعث موضع گیری سایر کشورهای عضو شورای امنیت در جلسه، علیه آمریکا و سیاست های او شود.
«محمد جواد ظریف»، وزیر خارجه ایران در واکنش به این عقب نشینی آمریکایی ها گفت که آنان می دانند برگزاری چنین جلسه ای با حضور نماینده ایران، به جلسه محکومیت آنان بدل خواهد شد؛ زیرا آنان بوده اند که با زیر پا گذاشتن برجام و قطعنامه 2231 شورای امنیت، ایجاد مشکل کرده اند.

**ترامپ و تصمیم برای حضور در جلسه
دونالد ترامپ اما دوباره تصمیم خود را تغییر داد و در یادداشتی در فضای مجازی، اعلام کرد که حتماً در جلسه 4 مهر شرکت کرده و موضوع ایران را مطرح خواهد کرد. روحانی نیز در واکنش به این خبر، پیش از عزیمت به جلسه مجمع عمومی سازمان ملل متحد، پیشنهاد آمریکا را غیرصادقانه خواند و تاکید کرد که آمریکا با خروج از برجام، تلاش داشت تا ایران را به خروج از این عهدنامه ترغیب و سپس اجماعی جهانی علیه ایران را تدارک ببیند؛ اما پایبندی ایران به برجام و تلاش مسوولین برای حفظ تعهدات سایر کشورهای عضو برجام، باعث شد تا تیر آمریکایی ها به سنگ بخورد.
رییس جمهوری ایران، بار دیگر تاکید کرد که برجام تعهدی است که یا همگان از آن منتفع خواهند شد یا هیچکس. در عین حال وی اشاره کرد مذاکره با آمریکا، با وجود پیش شرط های مطرح شده از سوی وزیر امور خارجه این کشور که توهین آشکار به ملت ایران است؛ ممکن نخواهد بود.

** حضور در جلسه شورای امنیت و منزوی ساختن آمریکا
در حالی که دونالد ترامپ، برخلاف توصیه مشاورانش، حاضر شده است تا در جلسه شورای امنیت شرکت کند؛ بهترین فرصت برای دولت ایران مهیا است تا از این اشتباه مهلک ترامپ استفاده کرده و با منزوی کردن این کشور در جلسه مذکور، فرصت را از دست رییس جمهور آمریکا برباید. امری که بسیاری از نمایندگان مجلس، کارشناسان و صاحب نظران نیز بر آن تاکید کرده و معتقدند در نشست شورای امنیت، این ایران است که دست بالاتر را دارد.
آمریکا هم اکنون نه تنها به عنوان عهد شکن برجام شناخته می شود که خروج این کشور از معاهدات و سازمان های دیگری همچون معاهده پاریس، سازمان یونسکو و معاهده تجاری اقیانوس آرام و همچنین آغاز جنگ تجاری شدید با اروپا و چین، این کشور را در بیشترین حد انزوا قرار داده است. امری که می تواند باعث شود تا در چنینی جلسه ای، دیگر کشورهای از حقوق انکارناشدنی ملت ایران دفاع نمایند و از فرصت پیش آمده برای وارد آوردن انتقادات بیشمار به ترامپ استفاده کنند. وضعیتی که دولت ایالات متحده در جلسه روز پنجشنبه همین شورا، که پیرامون محکومیت رفتار رژیم اشغالگر قدس تشکیل شد و آمریکا بدون هیچ حمایتی در این جلسه تنها ماند.
پژوهشم**ا -س**1552

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي شوراي امنيت دونالد ترامپ حسن روحاني

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۵۳۶۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علی‌اکبر احمدیان به روسیه می‌رود

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، «علی‌اکبر احمدیان» نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی در پاسخ به دعوت «نیکلای پاتروشف» دبیر شورای امنیت ملی روسیه و در رأس هیئتی به منظور شرکت در دوازدهمین نشست بین‌المللی مقامات عالی‌رتبه مسئول در امور امنیتی و نشست دبیران شورا‌های امنیت ملی عضو بریکس» به سن پترزبورگ روسیه سفر می‌کند.

احمدیان در حاشیه این نشست‌ها با همتایان خود در روسیه، برزیل، آفریقای جنوبی، چین، هند و عراق نیز به صورت دوجانبه دیدار و گفتگو خواهد داشت.

اجلاس امنیتی سن‌پترزبورگ به ابتکار روسیه تشکیل شده است. از جمله ویژگی‌های این اجلاس مقابله با یکجانبه‌گرایی غرب، بویژه آمریکا در عرصه امنیت بین‌الملل است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عکسی از دبیر شورای عالی امنیت ایران در نشست امنیتی سن‌پترزبورگ
  • رصد اقدام دستگاه‌های اجرایی در حیطه امنیت غذایی و سلامت غذای کشور
  • رصد اقدام های دستگاههای اجرایی در حیطه امنیت غذایی و سلامت غذای کشور
  • نشست جبهه مردمی ایران قوی با نامزد‌های دور دوم انتخابات برگزار شد
  • دبیر شورای عالی امنیت ملی به روسیه می‌رود/ علت چیست؟
  • نشست شورای سیاستگذاری جبهه ایران قوی با نامزدهای دور دوم انتخابات
  • علی‌اکبر احمدیان به روسیه می‌رود
  • سن‌پترزبورگ روسیه مقصد بعدی دبیر شورای عالی امنیت ملی
  • آغاز نشست سخنگوی وزارت خارجه
  • احمدیان دبیر شورای عالی امنیت ملی به روسیه می‌رود