Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-24@00:35:05 GMT

کشف مسیر ارتباطی اسرارآمیز مغز و روده

تاریخ انتشار: ۲ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۵۴۴۵۴

کشف مسیر ارتباطی اسرارآمیز مغز و روده

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست به نقل از نیواطلس، محققان از مدت ها قبل می دانستند مغز و روده انسان دارای یک مسیر ارتباطی خاص و منحصر به فرد با یکدیگر هستند، اما تا به حال موفق به کشف مسیر مذکور نشده بودند. اما سرانجام گروهی از محققان دانشگاه دوک آمریکا توانستند این مسیر ارتباطی خاص و متمایز را شناسایی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
این مسیر ارتباطی خاص میان این دو بخش از بدن موجب می شود تا سلول های عصبی بتوانند داده ها را میان این دو بخش از بدن با سرعت بالایی منتقل کنند و لذا سلول های روده در عرض چند ثانیه با سلول های مغز مرتبط می شوند.
 
پیش از این بخش هایی از مغز که وظیفه مدیریت احساساتی همچون گرسنگی و مصرف انرژی را بر عهده داشتند، شناسایی شده بودند. این فرضیه نیز از قبل پذیرفته شدهبود که سلولهای دریافت کننده احساسات در روده هورمون های خاصی را از خود ترشح می کنند که با مغز در ارتباط هستند و به ما امکان می دهد که دریابیم زیادغذا خورده ایم یا کم.
 
مطالعات یادشده از سال 2015 آغاز شده و نشان می دهد سلول های enteroendocrine وظیفه اصلی برقراری ارتباط میان روده و مغز را بر عهده دارند وتحریکات عصبی آنها به طور گسترده اتفاق می افتد. نکتهجالب اینکه سرعت انتقال اطلاعات از طریق این سلول ها میان مغز و روده به کمتر از 100 میلی ثانیه می رسد. دانشمندان هم اکنون در تلاش برای کشف ابعاد دیگری از این نوع ارتباطات هستند.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: مغز روده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۵۴۴۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرطان روده بزرگ سهم ۱۰درصدی از کل سرطان‌ها دارد

دکتر علی ‌تقی‌زاده با بیان اینکه سالانه ۱۲ هزار و ۸۹۹ بیمار جدید مبتلایان به سرطان روده بزرگ در کشور اضافه می‌شود، گفت: سالانه هفت هزار و ۳۵۴ مورد جدید سرطان روده بزرگ در مردان و پنج هزار و ۵۴۵ مورد در زنان شناسایی می‌شود و سرطان روده بزرگ بعد از معده و پستان در زنان و مردان در جایگاه سوم قرار دارد.

وی ادامه داد: در مردان سرطان‌های معده، پروستات و ریه در رتبه‌های اول تا سوم قرار دارند و پس از آن سرطان روده بزرگ بوده در جایگاه چهارم قرار گرفته است.

به گفته وی، در زنان نیز این سرطان پس از سرطان‌های پستان و معده در جایگاه سوم بوده است.

دانشیار گروه رادیوتراپی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تغذیه نامناسب، چاقی، عدم تحرک مناسب، مصرف زیاد غذاهای پرکالری، مصرف سیگار، الکل و دخانیات و افزایش میزان مصرف نمک و روغن از جمله مواردی است که ریسک ابتلا به این سرطان را افزایش می دهد.

وی با بیان این که اقدامات انجام شده درمانی در مبتلایان به سرطان روده بزرگ اعم از اعمال جراحی و شیمی درمانی‌ها نقش بسزایی در درمان بیماران مبتلا به این نوع سرطان داشته است، تاکید کرد: اگر موارد پیشگیرانه رعایت شود می‌توان از ابتلای به بسیاری از بیماری‌ها، سکته‌ها و سرطان‌ها از جمله سرطان روده بزرگ جلوگیری کرد.

تقی زاده ادامه داد: معتقدیم که باید روی موضوع پیشگیری از ابتلا به انواع بیماری‌ها از جمله سرطان روده بزرگ هم کار کرد و قطعاً هرچه‌ قدر که در این حوزه هزینه شود آورده به مراتب بیشتری در حفظ سلامت آحاد مختلف جامعه دارد و از تحمیل هزینه‌های بالای دارو و درمان و همچنین عوارض و مشکلات ناشی از بیماری در فرد بیمار و خانواده و اطرافیان وی جلوگیری می‌کند.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۷ شهرستان خراسان رضوی، ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاه‌های علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربت‌حیدریه و دانشکده‌های پزشکی نیشابور و تربت‌جام است.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • از عمر جاودان «عروس دریایی نامیرا» چه می‌دانید!
  • ۷ کشته و ۲۰ مجروح در مسابقات اتومبیلرانی| یک کودک در میان کشته‌ها بود
  • تاثیر شگفت انگیز شکلات تلخ برای بیماری‌های روده‌ای
  • مصرف روزانه شکلات چه تاثیری بر روده دارد؟
  • طراحی و تولید نسل جدید داربست‌های ترمیم استخوان
  • اگر یبوست دارید این ماده مغذی را بیشتر مصرف کنید
  • این شکلات سطح کلسترول بد را افزایش می‌دهد | چه نوع شکلاتی انتخاب کنیم؟
  • سرطان روده بزرگ سهم ۱۰درصدی از کل سرطان‌ها دارد
  • ضابطه ثبت فرآورده‌های بافت، سلول و ژن درمانی
  • ارتباط عجیب میان یک جلبک دریایی و بقای انسان‌!