Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-30@08:50:55 GMT

۴۲ غار استان همدان شناسایی و درجه‌بندی شد

تاریخ انتشار: ۲ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۵۵۸۸۶

۴۲ غار استان همدان شناسایی و درجه‌بندی شد

از ۴۲ دهنه غار شناسایی شده در استان همدان بالغ بر ۱۰ دهنه در مناطق حفاظت شده استان قرار گرفته است که مسئولیت حفاظت این غارها بر عهده سازمان حفاظت محیط زیست بوده و در خارج از این مناطق بر عهده سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است. ۰۲ مهر ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۲ اجتماعی محیط زیست نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان عادل عربی گفت: از 42 دهنه غار شناسایی شده در استان همدان بالغ بر 10 دهنه در مناطق حفاظت شده استان قرار گرفته است که مسئولیت حفاظت این غارها بر عهده سازمان حفاظت محیط زیست بوده و در خارج از این مناطق بر عهده سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل حفاظت محیط زیست همدان ادامه داد: درجه بندی غارها بر اساس ارزش باستانیف دیرینه شناسی، میزان بازدید، ارزش زمین شناختی، ارزش آبشناسی و ارزش زیستی صورت می گیرد و از نظر اهمیت حفاظتی به چهار دسته درجه یک( دسترسی ممنوع)، درجه 2 ( دسترسی محدود)، درجه 3 (گردشگر پذیر) و درجه 4 (دسترسی آزاد) تقسیم می شود.

وی با بیان اینکه کارگروه غارشناسی استان به منظور هم افزایی و سیاست گذاری در خصوص غارها تشکیل شده است اظهار کرد: تاکنون یازده جلسه کارگروه غارشناسی در استان همدان تشکیل شده است که اهدافی از جمله شناسایی غارهای، مطالعه غارها، حفاظت از غارهای در معرض تخریب، مدیریت  بهره برداری پایدار از غارها، شناسایی و پیگیری ثبت ملی و بین المللی غارهای واجد ارزش و تنظیم و تصویب دستورالعمل ها را دنبال می کند.

وی اضافه کرد: از مهمترین مباحث مطرح شده در کارگروه غارشناسی استان می توان به مواردی از جمله بررسی تعیین حریم و محدوده غار علیصدر، حقوق دولتی، بهره برداران، ملاحظات حقوقی و تعیین تکلیف واگذاری اراضی غار علیصدر، شناسایی و درجه بندی حفاظتی غارهای واجد ارزش استان، بررسی و معرفی به منظور ارتقای سطح ارزش حفاظتی برخی غارهای استان به اثر طبیعی ملی، بررسی فعالیت های معدنی و ساخت و سازها و سایر تعارضات در مجاورت غارهای طبیعی و ارزشمند استان و جلوگیری از دخل و تصرف های عمرانی و معدنی در مجموعه غارهای طبیعی استان و ... اشاره کرد. معرفی غار سراب به عنوان اثر طبیعی ملی و متوقف شدن فعالیت شرکت معدنی که در سطح فوقانی غار فعالیت داشته از مهمترین دستاوردهای کارگروه غارشناسی استان بوده است.

عربی خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین کارهایی که در مورد غارها مغفول مانده است، عدم ارزش گذاری محیط زیستی این بوم سازگان ارزشمند است و متاسفانه به این دلیل و نیز به دلیل اینکه برآورد قاطعی از تعداد غارهای کشور نداریم، نتوانسته ایم جایگاه بین المللی ایران ایران را از نظر تعداد و کیفیت غارها به دست آوریم. رعایت قوانین و استانداردهای حفاظتی و محیط زیستی، شرط اصلی بهره برداری پایدار از این منابع ارزشمند است.

انتهای پیام/

R7856/P1014142/S2,23/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۵۵۸۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست لرستان از مشاهدۀ پلنگ ایرانی در این استان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، علی سالاروند، امشب، با اشاره به ثبت فیلم یک قلاده پلنگ در منطقه حفاظت‌شدۀ سفیدکوه، گفت: مشاهدۀ این گونه ارزشمند در لرستان تأیید شده‌است.

او با بیان اینکه حضور پلنگ برای سایر گونه‌ها جنبۀ حمایتی دارد، اضافه کرد: مشاهدۀ پلنگ در یک زیست‌بوم نشان‌دهندۀ پویایی و تکمیل زنجیرۀ غذایی زیستگاه‌ است.

افزایش جمعیت حیات‌وحش لرستان ‌طبق سرشماری اخیر

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست لرستان با تقدیر از خدمات محیط‌بانان، بیان کرد: هوشمندسازی و استفاده از فناوری‌های نوین ارتقای امنیت، افزایش مشاهدۀ تعداد گونه‌های حیات‌وحش طی دو سال اخیر را به‌دنبال دارد.

او با اعلام اینکه تعداد گربه‌سانان ایران به هشت گونه کاهش یافته‌است، تأکید کرد: پنج گونه شامل پلنگ ایرانی، کاراکال، سیاه‌گوش، گربه جنگلی و گربه وحشی در لرستان شناسایی و ثبت شده‌است.

سالاروند خاطرنشان کرد: سه مورد پلنگ ایرانی سال گذشته در زیستگاه‌های لرستان مشاهده و ثبت شده‌است.

انتهای پیام/644/.

دیگر خبرها

  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد
  • زنده گیری بلدرچین‌ها برای ورود به معرکه شرط بندی/دستگیری باند تبعه افغان
  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • کارخانجات آردسازی مازندران درجه‌بندی می‌شوند
  • رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست 
  • افتتاح تصفیه‌خانه فاضلاب کارخانه فرآوری کشمش در ملایر
  • افزایش دمای هوا در همدان
  • افزایش دمای هوا در همدان 
  • بازنگری تعاریف درجه بندی مراتع
  • برگزاری مسابقه نقاشی و جمع آوری زباله در شهر همدان