Web Analytics Made Easy - Statcounter

در سال 2018 شاهد رخدادهای بین‌المللی در حوزه ریاضیات بودیم که سهم ایران در آن قابل توجه بوده است؛ در این سال "کوچر بیکار" به عنوان دومین ایرانی موفق شد مهمترین جایزه جهان در حوزه ریاضیات را از آن خود کند. 

به گزارش ایسنا، در سال ۱۳۹۷ (۲۰۱۸)، در هجدهمین کنگره بین­‌المللی ریاضی­دانان (ICM- ۲۰۱۸)، ایران این افتخار را پیدا کرد که به یکی دیگر از فرزندانش، مدال فیلدز اهدا شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برنده این مدال، ریاضی­دان برجسته کوچر بیرکار (فریدون درخشانی) بود که تحصیلات دوره ابتدایی و راهنمایی خود را در زادگاهش- روستای نِی از توابع شهر مریوان واقع در استان کردستان گذراند و بعد، به دلیل نبود دبیرستان در آن روستا، راهی مریوان شد تا در آنجا، دیپلم خود را در رشته ریاضی- فیزیک در مدرسه طالقانی بگیرد. پس از آن، از طریق کنکور سراسری، به رشته ریاضی دانشگاه تهران راه یافت. وی در طول تحصیل خویش، تابستان­‌ها برای کمک

به خانواده، به روستای خود می­‌رفت و مشغول کشاورزی می‌­شد. البته در چند دهه اخیر و بعد از پایان جنگ، مردم مریوان که از راه کشاورزی زندگی خود را می­‌گذرانند، به دلیل مشکلاتی که کشاورزان با آن مواجه شده‌­اند، به «کولبری» روی آورده‌­اند تا گذران زندگی کنند.

کوچر پس از ورود به رشته ریاضی دانشگاه تهران، عضو تیم مسابقه ریاضی دانشجویی آن دانشگاه بود؛ مسابقه‌­ای که هر سال توسط انجمن ریاضی ایران برگزار می‌­شود و او موفق شد برنده مدال طلای این جایزه در ایران شود. در سال ۱۳۷۹، تیم دانشگاه تهران، یکی از سه تیم اول شد و اعضای تیم از جمله فریدون درخشانی به مسابقه جهانی که در سال ۲۰۰۰ در انگلستان برگزار می‌­شد، اعزام شدند. فریدون بعد از این مسابقه، به ایران بازنگشت و در سال ٢٠٠١، به دانشگاه ناتینگهام رفت و تحت نظر دو پروفسور به نام‌های "ایوان فسنکو" (Ivan  Fesenko) و "ویاچسلاو شوکوروف" (Vyacheslav  Shokurov)، رساله دکتری ریاضی خود را در زمینه هندسه جبری به اتمام رساند.

کوچر در سال ٢٠٠٣، از طرف انجمن ریاضی لندن، جایزه Cecil King Travel Scholarship را به عنوان بهترین دانشجوی دکتری دریافت کرد و در سال ٢٠٠٤، از رساله دکتری خود دفاع کرد. موضوع تحقیق کوچر، حوزه‌­ای بین­ رشته‌­ای و پیچیده‌ از آنالیز و کراندار بودن واریته­‌های جبری بود که نیازمند پیش‌­نیازهای پیشرفته‌­ای در قسمت­های مختلف ریاضی است. تحقیق در چنین رشته‌­ای، بدون داشتن نبوغ و پشتکاری که کوچر داشت، قابل دسترسی نبود.

کوچر پس از اخذ مدرک دکترای خود، به سرعت در جامعه ریاضی جهانی درخشید. برای نمونه، در سال ٢٠١٠، جایزه Leverhulme و بعد، مبانی علوم ریاضی پاریس را دریافت کرد و در سال ٢٠١٦، انجمن ریاضی آمریکا، جایزه «مور» را به وی اهدا کرد. تمرکز کار تحقیقی کوچر، در زمینه مدل­‌های مینی­مال، مولدهای متناهیِ سیستم‌­های چند کانونی و کراندار بودن واریته Fano است. هر یک از این جایزه‌­ها، نشان‌­دهنده اصیل و بدیع بودن تحقیقات ریاضی کوچر در سطح جهانی است.

ریاضی یکی از رشته­‌هایی است که معیار روشن و صریحی برای ارزیابی تحقیقات ریاضی و ریاضی­دانان دارد. اگر مخروط تحقیقات ریاضی را نگاه کنیم، قله آن در رأس مخروط جایزه فیلدز قرار دارد. بدیع بودن و نوآوری تحقیق کوچر بیرکار باعث شد تا مدال فیلدز، به وی اهدا شود.

اتفاق مورد توجه دیگری نیز در ICM-۲۰۱۸ رخ داد که برای اولین بار، یکی از سخنران­‌های مدعو کنگره، دکتر میثم نصیری از ایران بود که عضو هیئت علمی پژوهشگاه دانش‌­های بنیادی در ایران است و سخنرانی وی، در حوزه معادلات دیفرانسیل عادی و سیستم­‌های دینامیکی است. این رویداد مهم علمی هم نشانه دیگری از توانمندی ریاضیدانان جوان ایرانی در عرضه های بین‌المللی است.

علاوه بر آن در سال ۲۰۱۸ اتحادیه بین‌المللی ریاضی، به پیشنهاد  کمیته بانوان انجمن ریاضی ایران، روز تولد مرحوم "مریم میرزاخانی"، ۱۲ ماه می (۲۲ اردیبهشت) را «روز زنان در ریاضیات» در جهان نامگذاری کرد.

به گزارش ایسنا، مرحوم میرزاخانی در سال ۲۰۱۴ به دلیل انجام تحقیقات در زمینه «دینامیک و هندسه سطوح ریمانی و فضاهای پیمانه‌ای آنها» برنده مدال فیلدز شد. زمینه تحقیقاتی وی مشتمل بر "نظریه تایشمولر" (Teichmüller theory)، "هندسه هذلولوی"، "نظریه ارگودیک" و "هندسه هم‌تافته" بود. 

از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۸ او یک پژوهشگر موسسه ریاضی Clay و استادیار دانشگاه "پرینستون"، "نیوجرسی" بود. او بعدها به عنوان استاد دانشگاه "استنفورد" در کالیفرنیا مشغول به کار شد.

وی در کنار کار خلاقانه و نظری هم زمان با "الکس اسکین" در دانشگاه "شیکاگو" در مورد این که چگونه یک توپ در اطراف میز بیلیارد حرکت می‌کند، به همکاری پرداخت. این پژوهش منجر به مقاله ۲۰۰ صفحه‌ای شد که در سال ۲۰۱۳ منتشر شد. میرزاخانی رویکرد شخصی خود در مورد این تحقیق را این طور خلاصه کرد: این کار مانند این می‌ماند که در جنگل گم شده و سعی در استفاده از تمام دانسته‌هایی که می‌توانید جمع‌آوری کنید، دارید تا با برخی از ترفندهای جدید و با کمی شانس راه خروج را پیدا کنید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام انجمن رياضي جایزه فیلدز رياضيات کوچر بیرکار مريم ميرزاخاني

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۵۶۱۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرگبارترین اتوبان‌های تهران را بشناسید

به گزارش تابناک، آنطور که معاون عملیات پلیس راهور تهران بزرگ گفته، از بین همه اتوبان‌های تهران، ۳ بزرگراه دارای بیشترین تصادفات رانندگی مرگبار هستند. از منحرف‌شدن ماشین‌های سنگین بگیر تا شاخ به شاخ‌شدن سواری‌ها و به ‌هم خوردن تعادل موتوری‌ها.

یکی از این بزرگراه‌ها، بزرگراه آزادگان کمربندی شهر تهران است که از شمال شرق تا شمال غرب تهران را پوشش می‌دهد؛ به همین دلیل هم این مسیر ویژگی‌های خاص خودش را دارد، بیشترین آمار تصادفات فوتی در تهران مربوط به همین مسیر است و ۹درصد از کل فوتی‌های تصادفات رانندگی در پایتخت در این بزرگراه اتفاق می‌افتد.

بعد از آن بزرگراه امام علی(ع) است که ۶درصد از کل فوتی‌های تصادفات را به ‌خود اختصاص داده. بزرگراه امام علی(ع) یک بزرگراه شمالی جنوبی است و به‌خاطر شیبی که دارد باعث تشدید سرعت موتورسواران می‌شود و همین، تصادفات بسیاری را رقم می‌زند.

 
رتبه سوم بیشترین تصادفات نیز به بزرگراه شهید همت اختصاص دارد. در این بزرگراه هم که از شرق به غرب کشیده شده، ۳ درصد از کل تصادفات فوتی شهر تهران رخ می‌دهد. البته همیشه هم عامل تصادفات ماشین‌ها نیستند و موتورسیکلت‌سواران و عابران پیاده که تصمیم می‌گیرند از وسط اتوبان عبور کنند هم سهم قابل توجهی در این زمینه دارند.

خوشبختانه پلیس به‌ دنبال کاهش آمار قربانیان تصادفات رانندگی است و علاوه بر اینکه به مردم توصیه می‌کند به قوانین و مقررات رانندگی احترام بگذارند، با استفاده از تیم‌های کنترل سرعت، تیم‌های نامحسوس و ... مدیریت سرعت و ترافیک و کاهش تخلفات و تصادفات رانندگی را هم در دستور کار دارد.

دیگر خبرها

  • ضرورت افزایش ظرفیت دکتری جمعیت شناسی در دانشگاه‌ها/ تعامل ستاد جمعیت و فضای دانشگاهی کشور+فیلم
  • ظهور شاه‌کلید قفل‌های دیجیتال/ رایانه‌های کوانتومی رمزگذاری را بی‌معنا می‌کنند
  • قیمت روز خودرو در بازار آزاد سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت روز انواع خودرو در بازار آزاد +جدول
  • قیمت خودرو در بازار آزاد سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه
  • عنوان بهترین دروازه بان آسیا کف آرزوهای من بود
  • تلویزیون‌های UHD واقعی را بشناسید 
  • مرگبارترین اتوبان‌های تهران را بشناسید
  • اعضای هیئت داوران جشنواره فیلم کن معرفی شدند
  • دو بنای همشکل در ایران و ترکمنستان را بشناسید