Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت 24- معرفی بنگدانه / طریقه مصرف بنگدانه / خواص بنگ دانه / مضرات بنگدانه / خواص بنگدانه برای اعصاب / خواص بنگدانه برای درمان سرفه / نکات قابل توجه در مورد بنگدانه

معرفی بنگدانه

نام فارسی : بنگ دانه

نام علمی :Hyoscyamus niger

نام انگلیسی : Henbane

نام های رایج : بذرالبنج ، سکران ، ژوسکیام ، ماش عطار،بزربنگ ،اجواین خراسانی 

بنگدانه گیاهی است علفی ، دوساله ، دارای ساقه استوانه ای شکل ، خمیده در ناحیه راس و به ارتفاع 60-80 cm که در کنار جاده ها ، اماکن مخروبه ، قبرستانها و نواحی بایر غالب نقاط اروپا و نقاط غربی و مرکزی آسیا و ایران رشد می نماید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گیاه ریشه راست ، دراز و نسبتا ضخیم دارد. برگ های آن مثلث شکل و به درازی 20 و پهنای 5 تا 7 سانتی متر می باشد رنگ آنها سبز مایل به زرد و به هنگام دست زدن به انگشت می چسبد.

گل های آن زرد رنگ و شبکه ای از خطوط ظریف و به رنگ ارغوانی می باشد . میوه آن پوشینه و دارای ظاهری شبیه دیگ دهانه دار و محتوی 500-400 دانه کوچک است . 

برگ های بنگدانه حاوی آلکالوئیدهای هیوسیامین ، اسکوپولامین،کمی آتروپین و هیوسی پیکوین است . ماده سمی هیوسیامین موجود در این گیاه ماده ای است مخدر و مسکن و تمام قسمت های گیاه سمی می باشد.

قسمت های مورد استفاده بنگ دانه برگ های خشک شده و گاهی تمام گیاه گلدار و دانه های خشک شده که در پایان تابستان سال اول برگ های گیاه دو ساله جمع آوری می شود و گیاهان یک ساله با آغاز گل دادن چیده می گردند و تا 60 درجه حرارت در سایه یا آفتاب خشکانده می گردد. ( خواص بنگدانه )

طریقه مصرف بنگدانه

مقدار استفاده از بنگدانه به صورت گرد ، به مقدار 0.1 تا 0.5 گرم حداکثر مصرف 0.2 گرم در یک دفعه و 0.6 گرم در 24 ساعت است.

به صورت دم کرده 1 گرم گیاه در 100 گرم آب جوش می باشد.

خواص بنگ دانه

طبع بنگدانه خیلی سرد و خشک می باشد.

بنگ دانه دارای خاصیت ضد تشنج می باشد، آرام کننده و مخدر است، باز کننده مردمک چشم و خواب آور می باشد.

بنگ دانه دارای اثر ضد درد، خواب آور، بازکنندهٔ مردمک چشم و خلسه آوراست.

روغن دانه های این گیاه بیشتر جهت ضماد به ویژه در دردهای روماتیسمی مفاصل و نقرس به کار میرود.

 در هندوستان از برگ گیاه به همراه گنجا و پودر دانه ها برای آرام کردن دندان درد به صورت سیگار مصرف می نمایند. در روسیه از مخلوط بنگ دانه، مریم گلی و تاتوره به صورت سیگار جهت آرام کردن آسم مصرف می کنند.

همچنین ، از عصاره ی آن برای سفتی غدد پستان ومعالجه کارسینوما ،  سرطان پاروتید و زخم های سرطانی به کاربرده می شود..

از دانه های گیاه برای تهیه شیاف جهت دردهای رحم مصرف می گردد. دانه ها دارای خاصیت ضد درد و مخدر می باشند.

پماد عصاره بنگ دانه با آرد جو به جهت معالجه ورم های گرم و درد چشم و گوش موثر است.

پماد آن با آرد باقلا جهت جلوگیری از بزرگ شدن پستان و بیضه ها مفید می باشد.

در از بین بردن غیر اردای گرفتگی عضلات مفید می باشد.

خواص بنگدانه برای اعصاب

ساقه برگدارتازه گیاه برای از بین بردن دردهای عصبی ،تسکین سردردهای عصبی و سردردهای یکطرفه (میگرن) به صورت پماد ،بخور موثر می باشد.

اسکوپولامین موجود در این گیاه دارای ویژگی تسکین دهنده سلسله اعصاب با اثر بسیار قوی می باشد و از آن در موارد درمان و آرام نمودن بیماریهای عصبی ، فلج های هیجان انگیز (پارکینسون) و داء الرقص مصرف می گردد.

خواص بنگدانه برای درمان سرفه

در معالجه بیماری های تنفسی استفاده خوراکی این گیاه با رعایت احتیاط لازم سفارش می شود. در این موارد استفاده دو دهم گرم گرد برگ بذرالبنج سه بار در روز یا استفاده عصاره برگ آن به مقدار پنج دهم تا یک دهم گرم مجاز است.

مضرات بنگدانه

بنگدانه در دوران حاملگی و شیردهی ممنوع می باشد.

افرادی که  بیماری ھای قلبی،یبوست، افراد مبتلا به سندرم داون، کسانیکه تب و اختلالات گوارشی دارند نباید از این گیاه مصرف نمایند. بنگ دانه با برخی داروھا تداخل دارد و موجب خشکی بیش از حد پوست، گیجی، کاھش فشار خون، افزایش ضربان قلب و ... می گردد.

نکات قابل توجه در مورد بنگدانه

- با اینکه در گذشته برگ و دانه ی این گیاه به صور مختلف مصرف می گردید ، ولی برای جلوگیری از مسمومیت های خطرناک و منجر به مرگ بهتر می باشد از داروهای صنعتی این گیاه که استفاده زیادی دارد و با دستور پزشک مصرف کرد.

-  همه انواع بنگ دانه سمی و خطرناک می باشد. گونه های دیگر آن در ایران H.muticus و H.reticulatus هستند که در بیشتر نقاط ایران مشاهده می گردند.

- گونه هایی از بنگ دانه در مناطق شمالی تهران و راه های شمالی ایران به ویژه در ارتفاعات که مسیرهای اصلی کوهنوردی و مسافرت عمومی هستند ، موجود است که نسبتاً زیاد می باشند و باید مراقب باشید.

-  با توجه به وجود چندین نوع هیوسیاموس در ایران و گسترش آن در نواحی مختلف ، لازم می باشد همگان با این گیاه سمی آشنا باشند ، چرا که مسمومیت های منجر به مرگ ، به ویژه در کودکان که علاقه ی

فراوانی به بازی با میوه ی آن دارند گزارش گردیده است.( خواص بنگدانه)
 

منبع: ساعت24

کلیدواژه: سئوی سایت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۵۷۱۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دهمین همایش بین‌المللی علوم شناختی برگزار می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، این همایش سه روزه که از ۲۶ اردیبهشت ماه در دانشگاه تربیت مدرس برگزار می شود از یک سو تحقیقات بنیادین در زمینه کارکردهای شناختی مغز و از طرف دیگر استفاده از این یافته‌ها در بهبود عملکرد مغز، حول سه محور روانشناسی و شناخت، علوم اعصاب و فناوری های عصب شناختی را مد نظر دارد.

در این رویداد بین المللی موضوعاتی همچون آموزش و پرورش شناختی، ارزیابی شناختی، بازتوانی شناختی، رسانه و شناخت، روانشناسی شناختی، زبان‌شناسی شناختی، شناخت اجتماعی، طراحی وشناخت، فلسفه ذهن، تحریک مغزی، علوم اعصاب شناختی، علوم اعصاب شناختی بالینی، نقشه برداری مغز و تصویربرداری عصبی، علوم اجتماعی محاسباتی، مدل‌سازی شناختی و هوش مصنوعی، واسط مغز رایانه و فناوری عصبی مورد بررسی و تبادل نظر قرار می‌گیرد.

برگزاری این همایش می تواند در توسعه علوم و فناوری‌های شناختی و به کارگیری دستاوردهای آن در زمینه های مربوطه و همچنین تبادل اطلاعات و تجربیات در این حوزه میان استادان و دانشجویان نقش مهمی را ایفا کند.

در دهمین همایش بین المللی علوم شناختی محققانی از کشورهای مختلف از آسیا، اروپا و امریکا به صورت آنلاین حضور دارند و اساتید برجسته درخصوص هوش مصنوعی، تشکیل و بازیافت حافظه، تحریک بصری هیپوکمپ برای درمان آلزایمر، تحریک مغزی، بررسی شبکه های اجتماعی بر سلامت روان و توانمندی شناختی سخنرانی و آخرین یافته ها و اطلاعات علمی و تحقیقاتی را به اشتراک می گذارند.

در مدت برپایی این همایش چندین غرفه در حوزه های مختلف شناختی نیز دایر می‌شود.

کد خبر 6087626 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • تاثیر این گیاه دارویی بر بیماری دیابت
  • خواص درمانی گیاه عطسه
  • دهمین همایش بین‌المللی علوم شناختی برگزار می‌شود
  • اگر قصد باروری دارید این خوراکی‌ها را حتما بخورید
  • خواص دارچین شگفت‌انگیز است؛ پیشگیری از خونریزی تا کاهش فشار خون
  • خواص دارویی گیاه "چوچاق" و عوارض آن
  • مضرات خوردن زیاد هندوانه
  • این دانه خون را تصفیه و سرفه را درمان می کند
  • خواص درمانی رازیانه
  • بهترین زمان خوردن قهوه برای کبد چرب | مضرات خوردن قهوه در شب را بدانید