Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۵ درصد تالاب میقان اراک دارای آب است، گفت: با شروع بارندگی‌ها و سرد شدن عرض‌های شمالی مهاجرت پرندگان به تالاب آغاز می‌شود.

به گزارش ایلنا، رضا میرزایی در خصوص وضعیت آبی تالاب میقان اراک در آستانه فصل مهاجرت پرندگان گفت: آب وارد شده به تالاب میقان حاصل بارش‌های جوی و آب رودخانه‌های فصلی در منطقه است که به دلیل نباریدن در فصل تابستان سطح آب تالاب به کمترین میزان خود رسیده و در حال حاضر تنها چند چاله کوچک دارای آب است که آبگیری تالاب را در حد ۵ درصد نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه متاسفانه در سال‌های اخیر به علت خشکسالی‌های مکرر، بهره‌برداری شدید از سفره‌های آب زیرزمینی پیرامون تالاب و تغییر کاربری‌ اراضی حاشیه منطقه، شاهد کاهش هر ساله حجم آب هستیم، گفت: سال گذشته و با کاهش میزان بارندگی، آب تالاب نسبت به سال ۹۵ تغییر داشت، اگرچه قسمت جنوبی تالاب به دلیل ورود پساب تصفیه‌خانه فاضلاب اراک دارای ورودی دائمی است، تحت تاثیر این پساب تقریبا ۲۵ درصد از کل مساحت تالاب در ناحیه جنوب و جنوب شرقی به صورت باتلاق دائمی و ورودی پساب به تالاب به صورت نیزار درآمده است.

میرزایی تصریح کرد: قسمت مرکزی تالاب میقان که مشتمل در پهنه آبگیری تالاب است به دلیل وجود قشر نمکین فاقد پوشش گیاهی است و هرساله شاهد تجمع پرندگان مهاجر در این قسمت هستیم، آتش‌سوزی سال ۹۶ در قسمت حاشیه جنوبی تالاب بوده است که تجمع پرندگان در میان نیزارهای بسیار کم گزارش شد و با توجه به ورود پساب به‌صورت دائمی به قسمت جنوبی، شاهد رشد پوشش گیاهی یکساله هستیم و این موضوع قطعا تاثیری در شرایط مهاجرت پرندگان نخواهد داشت.

وی با تاکید بر اینکه تالاب میقان اراک به دلیل واقع شدن در مرکز کشور زیستگاه مناسبی برای بسیاری از پرندگان مهاجر و بومی به شمار می‌رود، افزود: با شروع فصل مهاجرت پرندگان و تغییرات آب و هوایی و قطعا شاهد حضور چشمگیر پرندگان خواهیم بود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی بیان کرد: پرندگان مهاجر از نواحی سردسیر شمالی کره زمین به سوی سرزمین‌های گرمسیری جنوب کوچ می‌کنند و عواملی مانند شرایط جوی و تغذیه‌ای آنها را وادار به مهاجرت خواهد کرد، بعضی از پرندگان مانند سسک‌ها قبل از اینکه شرایط جوی نامساعد شود به سمت جنوب رهسپار می‌شوند در حالی که گروهی مانند اردک‌ها تا زمانی‌که تحت فشار شرایط محیطی از قبیل برف و یخ قرا نگیرند مهاجرت خود را آغاز نمی‌کنند.

میرزایی با اشاره به اینکه زمان مهاجرت پرندگان به سمت تالاب وابسته به شرایط حاکم بر نواحی سردسیر شمال کره زمین است گفت: از اواخر شهریور ماه شاهد حضور برخی پرندگان بومی در تالاب میقان هستیم، اما با شروع بارندگی‌ها، آبگیری تالاب و سردشدن عرض‌های شمالی مهاجرت پرندگان آغاز می‌شود.

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: اهواز دربی 88 پرندگان تالاب تغییر کاربری خشکسالی مهاجرت اهواز دربی 88 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۵۷۶۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میزبانی تالاب قره گُل بوکان از پرندگان مهاجر و بومی

رییس اداره حفاظت محیط زیست بوکان در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: در پی بارش‌های خوب و سیلابی شدن رودخانه سیمینه‌رود، آبگیری تالاب «قره‌گُل» که جزو تالاب‌های فصلی این شهرستان به شمار می‌رود آغاز شده است و هم اکنون بیش از نود درصد آن آبگیری شده است تا از پرندگان مهاجر و بومی میزبانی کند.

 رحیم عبدالکریمی با بیان اینکه از سال گذشته تخصیص حقابه تالاب قره گل محقق شده است افزود: با آغاز احیای این تالاب فصلی در حال حاضر پرندگان آبزی و کنارآبزی مانند فلامینگو، چنگر، مرغابی کله سبز، کاکایی صورتی و خاکستری و پرستوی دریایی به آن وارد شده اند.

اهالی روستای قره گل بوکان نیز در کنار اداره حفاظت محیط زیست این شهرستان، برای احیا و ماندگاری بیشتر این تالاب فصلی پای کار آمدند و  در این باره کمال بادی عضو شورای روستای قره گل از مشارکت اهالی روستا در ساماندهی و لایروبی و بهسازی کانال‌های ورودی آب از سیمینه رود به این تالاب خبر داد و گفت: این اقدام در سه مرحله اجرا شد.

تالاب قره گُل در ۴۰ کیلومتری جاده بوکان به میاندوآب و در مجاورت روستایی به همین نام این روز‌ها یکی از مقاصد طبیعت گردی علاقمندان محیط زیست و گردشگران است.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان غربی ارومیه

دیگر خبرها

  • تالاب درگه سنگی پذیرای بیش از ۱۵ هزار قطعه فلامینگو بود
  • سال گذشته تالاب درگه سنگی پذیرای بیش از ۱۵ هزار قطعه فلامینگو بود
  • تالاب کجی نمکزار نهبندان ۳۰ درصد آبگیری شد
  • آبگیری ۳۰ درصد از تالاب کجی نمکزار نهبندان
  • تالاب انزلی، میزبان بیش از هزار پرستوی دریایی
  • میزبانی تالاب قره گُل بوکان از پرندگان مهاجر و بومی
  • تالاب قره گل بوکان میزبان پرندگان مهاجر و‌ بومی
  • آبگیری یک کانون مهم گرد و غبار بر اثر بارندگی‌های اخیر | آب به جازموریان رسید
  • آبگیری بخشی ازتالاب جازموریان بر اثر بارندگی‌های اخیر
  • آبگیری بخشی از وسعت تالاب جازموریان در اثر بارندگی‌های اخیر