Web Analytics Made Easy - Statcounter

سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، افزود: دولت تدبیر و امید با راه اندازی صندوق پژوهش فناوری در استان ها حمایت از شرکت های دانش بنیان را در دستور کار قرار داده است.

وی با بیان اینکه هر چقدر مراکز دانش بنیان توسعه یابد محیط کسب و کار نیز بهبود می یابد، اظهار داشت: بخش خصوصی باید مهمترین نقش را در توسعه اقتصاد دانش بنیان داشته باشد، این اقتصاد با سرمایه دولتی محقق نمی شود ولی دولت در حوزه دانش بنیان هزینه کرده و از فعالیت ها در این زمینه حمایت می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون رییس جمهوری با تاکید بر حمایت های دولت از پارک های فناوری گفت: زمینه گذراندن دوره سربازی 4 هزار نفر از فارغ التحصیلان دانشگاهی در پارک ها فراهم شده ضمن اینکه این پارک ها می توانند از معافیت های مالیاتی نیز برخوردار شوند.

ستاری همچنین از افزایش مراکز نوآوری در استان ها خبر داد و افزود: رشد اقتصادی از طریق کارآفرینی امکان پذیر است و جامعه ای که به کار آفرینی اهمیت می دهد آن جامعه توسعه پیدا می کند.

وی اظهار داشت: توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در استان‌ها نیازمند همدلی جوانان، دانشگاهیان و مردم بوده و سیستم اقتصاد دانش‌بنیان با سرمایه دولتی محقق نمی‌شود چرا که باید کارآفرینان فعال در استان‌ها هزینه رشد اقتصاد دانش‌بنیان را پرداخت کرده و از مزایای آن بهره‌مند شوند.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور افزود: پارک‌های علم و فناوری نباید نگاه فیزیکی داشته و فعالیت‌های را منحصر به داخل مجموعه پارک علم و فناوری کنند بلکه باید کل وسعت استان را با دید علمی و فناوری بنگرند و دید نرم‌افزاری در استان به منظور استفاده از فناوری ایجاد شود.

ستاری در مورد فعالیت استارت‌آپ‌ها بیان کرد: در برخی موارد مطرح می‌شود که پرداخت وام به برگزاری استارت‌آپ‌ها در سطح کشور باید انجام شود ولی به این نکته توجه داشته باشیم که استارت‌آپ‌ها با پرداخت وام توسعه پیدا نمی‌کند چرا که باید سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در این زمینه حاضر شده و برای برگزاری این رویدادها هزینه کنند.

وی تصریح کرد: ما نیز از طرف معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تلاش می‌کنیم تا حد ممکن برای برگزاری رویدادهای فناوری و ارائه کمک به شرکت‌های دانش‌بنیان تسهیلات ارائه کنیم و از این پس نیز سعی خواهیم داشت که این تسهیلات افزایش پیدا کند ولی باید استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و حضور کارآفرینان در این رویدادها به منظور توسعه و رشد اقتصادی افزایش یابد.

انتهای پیام/ح

بخش خصوصی باید مهمترین نقش را در توسعه اقتصاد دانش بنیان داشته باشد

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانش بنیان پژوهش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۵۷۹۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موتور شش سیلندر بنزینی ایران‌ساخت رونمایی شد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، آیین رونمایی از اولین موتور شش سیلندر ایران ساخت با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس‌جمهور و در پژوهشگاه شهید رضایی دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.  

روح الله دهقانی، معاون علمی، فد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور، در این مراسم،  با اشاره به توانمندی دانش‌بنیان‌ها در طراحی، تولید و بهینه‌سازی قوای محرکه گفت: قوای محرکه در حجم بالا با سوخت بنزین، یکی از انواع قوای محرکه است که در بسیاری از انواع خودروها، متناسب با نیاز صنایع راهبردی کشور کاربرد دارد.

وی افزود: این یک نیاز کاملاً راهبردی است که کشور اهمیت آن را دریافته و شرکت‌های مختلف در مسیر بومی سازی و تولید آن گام برداشته‌اد.

دهقانی ادامه داد: یک شرکت دانش‌بنیان توانمند کشور، متشکل از چندین متخصص و عضو هیئت علمی برترین دانشگاه‌های ایران و سارسر جهان در مسیر بومی سازی این موتور گام برداشته و امروز به موفقیتی چشمگیر دست یافته‌اند.

وی ابراز امیدواری کرد و گفت: بالغ بر ۴۰ نفر از برجسته‌ترین دانشگاهیان مطرح در عرصه ملی و بین‌المللی، تشکیل شد و با طرح‌ریزی یک برنامه عمیق چهار ساله در مسیر اکتساب فناوری‌های یکی از شناخته‌شده‌ترین و پرکاربردترین موتور‌های شش سیلندر گام گذاشتند و به لطف خدا امروز موفق شدند که نمونه بومی‌سازی شده این موتور را با کیفیتی بالا و منطبق با روزآمدترین استانداردها، طراحی، تولید و آزمون کنند.  

دهقانی مهم‌ترین دستاورد شرکت‌های دانش‌بنیان را اثبات توانمندی کشور در توسعه فناوری ساخت انواع قوای محرکه متناسب با نیاز کشور و نیز امکان توسعه و بهینه‌سازی آن‎ها دانست و افزود: امروز توانمندی تولید موتور شش سیلندر بنزینی خورجینی با حجم ۴۰۰۰ سی‌سی که موتوری راهبردی بوده و دارای کاربری‌های متنوع صنعتی، تفریحی و نظامی است، در این مجموعه دانش‌بنیان به اثبات رسیده است. 

وی ادامه داد: امیدوارم این جریان قوی که در این شرکت و سایر شرکت‌های دانش‌بنیان به راه افتاده، با قوت ادامه پیدا کند و به زودی تولید انبوه و استفاده از این تولیدات را در کاربری‌های خاص خود نظاره‌گر باشیم.

رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به این‌که فناوری‌های موتور، جزء کلیدی‌ترین دانش فنی و تولید محصولات فناورانه حوزه حمل و نقل و به طور خاص ساخت انواع قوای محرکه، اشاره کرد و ادامه داد: معاونت علمی به عنوان پشتوانه اصلی این شرکت، سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه را بر عهده گرفته و در دیگر حمایت‌ها که از جنس دانشی است مانند دسترسی به فناوری‌های خاص دنیا، همراه این مجموعه دانش‌بنیان بوده است.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور گفت: به طور میانگین نیاز بخش دفاعی کشور به این قوای محرکه حدود  ۱۰ هزار خودرو است و با در نظر گرفتن نیاز سایر حوزه‌ها این ظرفیت به ۳۰ هزار عدد نیز می‌رسد و پژوهشگاه شهید رضایی با ورود به توسعه دانش فنی بومی قوای محرکه، مطالعه و کار بر روی خودرو‌های تاکتیکی و آفرود را آغاز کرد.

دهقانی درباره این پروژه تازه افتتاح شده، توضیح داد: در این پروژه، ضمن الگوبرداری از بیش از ۱۳۰ موتور بنزینی، دستاورد ۱۳ سازنده نامی موتور در سطح جهانی مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت و در نهایت موتور مبنای ۴هزار سی‌سی شش سیلندر، برای بومی سازی انتخاب و پس از یک کار تحقیقاتی و فناورانه  چهار ساله، نخستین نمونه از این موتور با رویکرد اثبات توانمندی تولید داخل طراحی و ساخته شد.

وی افزود: متخصصان در این پروژه موفق شدند به ۴۵ درصد دانش فنی بومی ساخت موتور دست پیدا کنند و ۱۰ بخش اصلی موتور با موفقیت کامل مهندسی معکوس شد.

دهقانی به اقدامات انجام‌شده توسط این تیم تحقیقاتی اشاره کرد و گفت: از اقدامات صورت گرفته توسط تیم تحقیقاتی و فناور پروژه موتور شش سیلندر بنزینی خورجینی می‌توان به طراحی و ساخت قطعات با دقت ۹ میکرون، شبیه سازی، طراحی سیستم راهگاهی و قالب‌های بلوک چدنی، طراحی ساخت محور بلوک موتور، ساخت بلوک آلومینیومی موتور خورجینی برای اولین بار در کشور از جمله این اقدامات است.

وی در همین راستا ادامه داد: ساخت میل لنگ موتور خورجینی با استحکام تسلیم ۸۰۰ مگاپاسکال، ساخت میل بادامک موتور خورجینی و ساخت شاتون موتور خورجینی با یکی از بهترین انواع مواد اولیه و مبتنی بر دانش روزآمد متالورژی نیز از جمله دیگر اقدامات این تیم است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توجه جدی به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در استان یزد
  • توجه جدی معاونت اقتصادی استاندار یزد بر توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در استان یزد
  • موتور شش سیلندر بنزینی ایران‌ساخت رونمایی شد
  • استان قزوین رتبه نخست توسعه اقتصاد دانش بنیان کشور
  • ایجاد شهرک فناوری در خراسان شمالی با همکاری پارک علم و فناوری
  • اقتصاد باید بر پایه مشارکت مردم باشد
  • نقش‌آفرینی مراکز نوآوری در حفظ قانون جهش دانش‌بنیان
  • ضرورت حمایت از هم‌افزایی مراکز نوآوری برای ایجاد «مراکز هم‌آفرینی»
  • اتصال زیست‌بوم فناوری به عرصه آبادانی با «آبادیران»
  • دانشگاه صنعت ماشین‌سازی تاسیس می‌شود