Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@23:11:54 GMT

شکوفه‌های میوه مازندران در نطفه خفه شدند

تاریخ انتشار: ۲ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۵۸۰۱۵

شکوفه‌های میوه مازندران در نطفه خفه شدند

این روزها زیاد صحبت از گرانفروشی می‌شود و از تخم مرغ گرفته تا میوه و دست آخر به پوشک بچه هم شامل این افزایش قیمت ها شده‌اند و در این میان نظارت ناظران نیز کیفیت لازم را ندارد.

افزایش قیمت‌ها دیگر داستان یک شهر و یک استان نیست بلکه تمام مردم در کشور آن را احساس و با آن زندگی می‌کنند؛ یکی از اقلام کالا که افزایش شامل آن شده، میوه‌هاست، آن هم در استانی که خود در تولید بسیاری از میوه‌جات رتبه نخست کشور را دارد و حتی برخی از آنها را نیز صادر می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مالک ابراهیمی یکی از شهروندان مازندرانی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: یک کارگر ساده با حقوق ماهانه 800 هزارتومان هستم که به دلیل پرداخت اجاره خانه و مخارج زندگی توان خرید میوه با قیمت بالا را ندارم.

وی تصریح کرد: این افزایش قیمت در چند ماه اخیر در توان یک حقوق بگیر ساده نیست و امیدوارم روزی مسئولان به فکر قشر ضعیف جامعه افتاده و چاره ای برای آن پیدا کنند در غیر این صورت نمی‌توان زندگی کرد.

زهره حسینی، سرپرست یک خانواده در مازندران نیز گفت: همسرم را سال‌ها پیش از دست دادم، دو فرزند دارم و تامین مخارج زندگی به عهده من است؛ با فروش صنایع دستی که خود تولید می کنم زندگی می گذارنم اما جالب است در چندماه گذشته هیچ میوه‌ای نخریده‌ام.

وی معتقد بود: نظارت نکردن برخی مسئولان، مهم‌ترین مشکل در بازار است و فروشندگان میوه بدون هیچ مشکلی کار خود را انجام می‌دهند. یکی از بزرگترین مشکلات موجود، این است که کسبه با هر تغییری مانند افزایش مشتری، قیمت‌ها را تغییر می دهند و جالب تر این است که همه را به دلار و نرخ آن مربوط می‌دانند.

این زن سرپرست خانوار خاطرنشان کرد: اگر اتاق اصناف مدیریت درست نکنند، وضعیت بازار به همین شکل ادامه خواهد داشت و مردم عادی هر روز توانشان برای خرید مایحتاج‌شان به ویژه میوه و غذا کمتر می‌شود.

تشریح علت کمبود میوه و افزایش قیمت آن

مجتبی پیرزاده، رئیس اتاق اصناف ساری در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه بیشتر میوه‌ها از مناطق دیگر کشور وارد مازندران می‌شود، اظهار کرد: بهار امسال در مناطق سردسیر شاهد سرمایی غیرمنتظره بودیم که باعث شد تمامی شکوفه درختان، ریخته و خشک شوند؛ این امر باعث کمبود میوه و افزایش قیمت آن شده است.

وی تصریح کرد: علت اصلی افزایش قیمت میوه، از بین رفتن درختان و شکوفه‌های میوه بر اثر سرمای هوا بوده و هیچ علت خاصی ندارد؛ در قانون عرضه و تقاضا هر آن چه کم بوده قیمت بالاتر و هر آن چه بیشتر باشد؛ قیمت پایین تری دارد.

رئیس اتاق اصناف مرکز استان خاطرنشان کرد: مسئول بازرسی گران فروشی و نظارت بر آن به سازمان صنعت، معدن و تجارت مربوط بوده و راهکار برای جلوگیری از گران فروشی، کنترل آن است.

تعداد واحدهای صنفی بالاتر از اندازه استاندارد

پیرزاده گفت: تعداد واحدهای صنفی در کشور 10 برابر استاندارد جهانی است، جوانان به علت نبود اشتغال به بازار روی آورده و افزایش این واحدها موجب نچرخیدن چرخ اقتصادی آنان می‌شود، در این صورت فروش به صورت ارزانکده‌ای امروز از کارهای معمول اصناف بوده که با سود کمتر انجام می‌دهند. این رقابت یک فرهنگ نبوده و ضرورتی است برای اینکه با سود کمتر، فروش بیشتری داشته باشند، این مصداق را در حال حاضر در صنف میوه و تره بار هم شاهد هستیم؛ با توجه به شرایط اقتصادی یا مجبور به تعطیلی مغازه هستند یا به ارزان فروشی روی می آورند.

مبنای نظارت، فاکتور خرید فروشنده 

حسین اصغرزاده، مدیر بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به نحوه بازرسی و نظارت این سازمان بر بازار گفت: مبنای ما فاکتور خرید است و اگر خرید و فروش فاکتوری درست داشته باشد، پس فروشنده مرتکب تخلف نشده است.

وی تصریح کرد: وظیفه ما تطبیق قیمت خرید و فروش فروشنده بازار است، یعنی اگر کسی وسیله خریداری شده را با سود بالایی بفروشد، همکاران به واحدهای صنفی عرضه کننده، مراجعه و واحد صنفی موظف به نشان دادن فاکتور های خرید خود است.

گزارش از بهناز مقدس، خبرنگار ایسنا 


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام گراني منطقه مازندران میوه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۵۸۰۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازار سیاه تایر از بین می رود/ تقاضا برای خرید کاهشی شد

به گزارش قدس آنلاین، جمال میرزایی اظهار داشت: کمبودی در عرضه تایرهایی با رینگ های ۱۳ و ۱۴ در بازار نداریم و با افزایش عرضه اکنون این تایرها به میزان کافی در بازار موجود است.

وی افزود: مشاهده های میدانی نشان می دهد که تقاضا نسبت به رینگ های ۱۳ و ۱۴ کاهش یافته است.

عضو هیات مدیره انجمن صنعت تایر ایران تاکید کرد: با از بین رفتن بازار سیاه در ماه آینده قیمت تایر در بازار کاهشی خواهد شد.

میرزایی با اشاره به افزایش به صورت میانگین ۱۶ درصدی تایرهای سواری گفت: با توجه به افزایش بهای تمام شده محصولات تولیدی ناشی از افزایش نرخ جهانی مواد اولیه، نرخ مواد اولیه داخل ، انرژی و سایر عوامل و نهاده های تولیدی و براساس اخذ مجوزهای قانونی و تصمیمات اتخاذ شده در انجمن صنفی صنعت تایر مقرر شد تا از پنجم اردیبهشت افزایش قیمت اعمال شود.

مدیر عامل گروه صنعتی بارز عنوان کرد: نرخ جهانی مواد شیمیایی از ۱.۲ به ۱.۷ دلار رسید که این امر باعث زیان‌ده شدن تولید شده است.

وی بیان داشت: تولیدکنندگان تایر در سال گذشته افزایش قیمتی نداشتند و این افزایش قیمت در امسال می تواند تولیدکنندگان را از زیان خارج و منجر به رونق تولید کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • مستاجران بخوانند؛ پیش‌بینی تازه از قیمت اجاره در سال ۱۴۰۳
  • شکوفه‌های بهار نارنج در مازندران
  • افزایش قیمت‌های اجاره در سال ۱۴۰۳ چقدر خواهد شد؟
  • پیش‌بینی رییس اتحادیه املاک از قیمت اجاره در سال ۱۴۰۳
  • لبخند شکوفه های بهاری در مازندران
  • بازار سیاه تایر از بین می‌رود/ تقاضا برای خرید کاهشی شد
  • (تصاویر) شکوفه‌های بهاری مازندران
  • شکوفه های بهاری در مازندران
  • بازار سیاه تایر از بین می رود/ تقاضا برای خرید کاهشی شد
  • افزایش ۳۰درصدی قیمت خرید برگ سبز چای/ پیش‌بینی تولید ۱۴۵ هزار تن برگ سبز چای